No dobrze, a ja jednak uważam, że regulamin w tym punkcie absolutnie nie został złamany. Jak chcesz się czepiać słówek, to spójrzmy na zapis raz jeszcze:
5. W Mistrzostwach mogą wziąć udział jedynie regularne klany z innych modułów oraz pułki z Napoleonic Wars, posiadające własny wątek na tym forum. Drużyny składające się z członków różnych klanów, stworzone tylko do udziału w turnieju, nie mają możliwości uczestnictwa.
6. Gracze z pułków kawaleryjskich i artyleryjskich mogą dołączyć do składu pułku piechoty, z którym znajdują się w korpusie / legii i wspólnie z nimi brać udział w meczach.
9. Sędziowie i organizatorzy zastrzegają sobie prawo do dowolnej interpretacji zasad turniejowych.
W mistrzostwach grał pułk 8pp wraz z graczami 10ph, który jest pułkiem kawaleryjskim (na to pozwala punkt 6). Spełniony jest również punkt 5, ponieważ mówi on o udziale pułku piechoty, a nie pułku piechoty o określonej nazwie. A więc 8pp zagrało uzupełnione o graczy 10ph pod nazwą VIe. Gdzie regulamin zabrania występowania pod inną nazwą? Oczywiście można się tutaj spierać, czy brak tego uściślenia cokolwiek znaczy, ale od tego jest punkt 9. Szczególnie zresztą, że VIe posiada ten wymagany wątek.
Czyli tak - uważam, że gdyby 16pp grało jako Tęczowe Kucyki Ninja, to wciąż byłoby to zgodne z regulaminem (oczywiście w zależności od interpretacji, zgodnie z punktem 9). Ważne, by był to regularny pułk piechoty, a ten tworzą gracze, nie tag.
Czekam więc, aż ktoś się odniesie do drugiej części mojego poprzedniego posta, skoro tę brednię mamy za sobą (tak Yuzu, dalej uważam, że to niepoważny zarzut).
1. Skoro zarówno składy jak i serwer nie zgadzały się z normą a gracze jednej ze stron narzekali na lagi, dlaczego i jakim prawem sędziowie: rozpoczęli grę, prowadzili ją do końca oraz zakończyli?
Na pytanie 2 chyba ja odpowiedziałem. Co do 1. to pamiętam, że gracze 16pp argumentowali to tak: "Skoro pierwszy mecz między nimi był na serwerze VIe, to teraz chcemy zagrać na swoim. Chyba sprawiedliwe?" Więc sądzę, że byłby o to ostry dym, gdyby wymuszono grę na serwerze VIe, który problemów nie sprawiał. A jeszcze kwestia, że to ostatecznie nie był to serwer żadnego z nich ...