Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokój dysput i hazardu (Zamknięty na klucz)  (Przeczytany 46187 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wielkopolanin

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    Odp: Pokój dysput i hazardu
    « Odpowiedź #315 dnia: Lipca 03, 2017, 17:17:33 »
    W trakcie meczu były to podejrzenia, nie zarzuty co do gracza Vivace, które pierwszy zauważył Jaszczur w trakcie LB. Aby uzyskać na ten temat wiecej szczegółów trzeba było czekac do GF w ktorym było wiecej okazji by zauważyć znajome ruchy, ktore sa dość specyficzne i moim zdaniem mogła je wykonywać tylko jedna osoba wśród graczy z PL.

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #316 dnia: Lipca 03, 2017, 17:19:22 »
    Drogi Veinrusie,
    W ogóle nie rozumiem co chciałeś nam przekazać tym zestawieniem. Nawet pogrubiony fragment nie pomógł. Apeluję o doprecyzowanie.
    Zacytowany text jest w j. polskim. Autor go napisal, iz podejrzenia najlepiej weryfikuje sie, kiedy posiada sie baze informacji, na ktorej mozna pracowac. Taka baza jest najwieksza w trakcie i podczas rozgrywki, np.: sportowej.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #317 dnia: Lipca 03, 2017, 17:20:36 »
    Yuzu sugerujesz, że ktoś ma bez pełnego obrazu logów na gorąco wydawać wyroki porównywać IP i może jeszcze z serwera wypraszać - wszystko w czasie rzeczywistym. Niestety mylisz się i to solidnie, daj sobie spokój. Jest to niewykonalne. Nie masz bladego pojęcia o organizacji i tego jak funkcjonują turnieje w Warbandzie. I wymyślasz teorię na kolanie, które okraszasz jako swoje "argumenty" Zorganizuj chociaż jeden turniej i zbierz ciut doświadczenia lub chociaż pomyśl logicznie - i wtedy wrócimy do dyskusji. Na ten moment to Panie daj pan spokój.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #318 dnia: Lipca 03, 2017, 17:21:48 »
    Przecież odpowiedziałem już na post tego "autora". Poza tym, gratuluję porównywania meczu elektronicznego do sportu, gdzie wykrywanie oszustw jednak TROSZECZKĘ się różni.

Wielkopolanin, nie wiem w jaki sposób miałoby to zmienić sytuację, ale dziękuję za potwierdzenie, że o kancie wiedziało więcej osób z VIe, nie tylko Ganczo.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Lipca 03, 2017, 17:24:05 »
    Yuzu sugerujesz, że ktoś ma bez pełnego obrazu logów na gorąco wydawać wyroki porównywać IP i może jeszcze z serwera wypraszać - wszystko w czasie rzeczywistym. Niestety mylisz się i to solidnie, daj sobie spokój. Jest to niewykonalne. Nie masz bladego pojęcia o organizacji i tego jak funkcjonują turnieje w Warbandzie. I wymyślasz teorię na kolanie, które okraszasz jako swoje "argumenty" Zorganizuj chociaż jeden turniej i zbierz ciut doświadczenia lub chociaż pomyśl logicznie - i wtedy wrócimy do dyskusji. Na ten moment to Panie daj pan spokój.

Kocham takich ludzi.
    Napiszę bleha, ktoś na tego bleha odpowie i zbije zawarte w nim myśli, zapomnę o poprzednim blehu i napiszę drugiego bleha
    Przeczytaj tą dyskusję jeszcze raz i zastanów się nad sensem swojej odpowiedzi.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #320 dnia: Lipca 03, 2017, 17:32:54 »
    Panie to, że wymyśliłeś sobie jakiś "sens" który jest "sensem" w Twoje wyimaginowanej rzeczywistości. Nie oznacza, iż w prawdziwym świecie ma on taką samą wartość. Dlatego przykro mi bardzo, iż prawda między oczy i suche fakty są dla Ciebie "blehem" Wytłumaczyliśmy Ci pokrótce jakie działa logika oraz jak działają turnieje w WB. Materiał źródłowy sprawdzamy po fakcie gdy mamy jego pełen obraz i wszystkie dane. Szczególnie, iż regulamin na to pozwala. To jest bardzo proste jak budowa cepa. Prościej tego wyłożyć się nie da. Nie zrozumiałeś, uważasz to za "bleh" ponieważ zaburza Twój wyimaginowany świat. Bardzo mi jest przykro. Niestety nie potrafię Ci pomóc bardziej.

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #321 dnia: Lipca 03, 2017, 17:33:08 »
    Przecież odpowiedziałem już na post tego "autora". Poza tym, gratuluję porównywania meczu elektronicznego do sportu, gdzie wykrywanie oszustw jednak TROSZECZKĘ się różni.

Wielkopolanin, nie wiem w jaki sposób miałoby to zmienić sytuację, ale dziękuję za potwierdzenie, że o kancie wiedziało więcej osób z VIe, nie tylko Ganczo.
    http://sjp.pwn.pl/slowniki/przypuszczenia.html
    Tyle razy bylo to wypisawane, przez uzytkownikow wczesniej, ale jednak v polskiej razgavorie znacit takoi zhe samoi.
    Przypuszczenia te, mozna uargumentowac wlasnie zdarzeniem - nie wiem, co jest tu niejasnego.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #322 dnia: Lipca 03, 2017, 17:33:59 »
    (click to show/hide)

Offline Wielkopolanin

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #323 dnia: Lipca 03, 2017, 17:34:06 »

W takim razie pozwól, że Ci wytłumaczę. Jeśli 16pp nie poda logów będzie oznaczało, że osoba o której mówię nie powinna być w składzie 16pp.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #324 dnia: Lipca 03, 2017, 17:35:05 »
    Yuzu, miałem nie używać inwektyw ale TYPIE. Olewasz screeny, olewasz argumenty, olewasz wszystko bo wg Ciebie to jest "nic" i "czekam na dowody!!". Mam Ci nagranie z ich TSa załatwić, czy o co ci chodzi? Hehe nudny jesteś. Idź pobawić się w innym temacie, bo psujesz atmosferę. Myślisz, że chce mi się co post pisać to samo aż do Ciebie nie dotrze o łaskawco który mi odpisujesz? Kim ty jesteś tak swoją drogą, że tak skaczesz. Zachowujesz się jakbyś miał jakiekolwiek pojęcie o tym jak się załatwia oszustów na WB a potem wyskakujesz z tekstem, że "WSZYSTKO POWINNO BYĆ ZAŁATWIONE PODCZAS MECZU!!! PO MECZU TO SOBIE MOŻECIE W BIERKI POGRAĆ!!!
    Pozdro, poćwicz.

Bonus:
    Jak widzę niektórzy uważają, że 16pp nie wypowiada się o meczu. Pozwolę sobie rozmyć tą bajkę.
    Maraton uśmiechu:
    (click to show/hide)

I tak, byłem pewny jak tylko wszedłem na serwer, że 16pp ma invów! Oczywiście, taka osoba jak ty też by to wiedziała, więc pobiegłem do administratorów i powiedziałem im, że mecz jest nieważny, bo przecież to miałoby sens XD. Ja pie*dole, gościu, brak słów.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #325 dnia: Lipca 03, 2017, 17:38:20 »
    16pp jeszcze w szkole.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Lipca 03, 2017, 17:46:23 »
    http://sjp.pwn.pl/slowniki/przypuszczenia.html
    Tyle razy bylo to wypisawane, przez uzytkownikow wczesniej, ale jednak v polskiej razgavorie znacit takoi zhe samoi.
    Przypuszczenia te, mozna uargumentowac wlasnie zdarzeniem - nie wiem, co jest tu niejasnego.

Czy przypuszczeniem nie można podzielić się z sędzią? Czy on nie jest tam właśnie po to, żeby te przypuszczenia wyjaśnić? Boicie się tych sędziów, czy o co chodzi?
    A to co pisał Ganczo, że był tego pewny? To też jest przypuszczenie?
    Ty jesteś jednym z organizatorów (o ile dobrze pamiętam, jeśli nie to mnie popraw) więc z całą uprzejmością sugerowałbym robienie notatek i wyciąganie wniosków na przyszłość, bo pośrednio odpowiadasz również za dokonania sędziów.

Drogi Ganczo,
    Niezmiernie mi miło że po raz kolejny się do tego przyznajesz. Jeśli jednak chodzi o dobór słownictwa...nie jestem Twoim kolegą z gimnazjum, więc się opamiętaj.
    Czytasz w ogóle moje posty, czy tak sobie bezpodstawnie atakujesz? Bo tak się składa, że każdy z Twoich postów czytałem i odnosiłem się do ich treści.

Drogi Wielkipolaninie,
    Przestrzegałem wielokrotnie przed tym, że te logi można łatwo sfabrykować w 5 minut. Minął dzień. W nich może być teraz wszystko.

Drogi ive,
    Wybacz, ale nie zamierzam odpowiadać na te...posty. Umysłowo jesteś niżej od Gancza, a to dla mnie już za dużo.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 17:47:45 wysłana przez Yuzu »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #327 dnia: Lipca 03, 2017, 17:47:51 »
    Pokaż moment w którym napisałem, że byłem pewny W TAMTYM MOMENCIE. Interpretujesz sobie słowa tak jak ci pasują. Po co ty odpisujesz jak nie potrafisz nic sensownie wyjaśnić? Otoczka "DROGI KTOSIU NIE MASZ RACJI" nie czyni cię poważnym.
    Pozdro Prusak.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 17:51:29 wysłana przez Ganczo »

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #328 dnia: Lipca 03, 2017, 17:51:05 »
    Drogi Wielkipolaninie,
    Przestrzegałem wielokrotnie przed tym, że te logi można łatwo sfabrykować w 5 minut. Minął dzień. W nich może być teraz wszystko.

Tak na chłopski rozum... Wyjaśnić sprawę chce VIe. Logi mają zostać sprawdzone przez administrację Mistrzostw. Serwer należy do jednego z graczy 16pp. Więc... Ten gracz specjalnie namiesza w logach żeby oczernić swój pułk? No chyba nie. Więc nie widzę powodów, by nie zaglądać w te logi.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #329 dnia: Lipca 03, 2017, 17:52:03 »
    Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale nie przypominam sobie żadnej sytuacji by wykryto oszustwo w trakcie meczu i zakończono go w trakcie jego trwania. Tego się zwyczajnie nie robi, jeśli zebrało się już sporo osób to się to kończy i dopiero potem nadchodzi czas refleksji i spostrzeżeń co jest nie tak. Można przyrównać to do przegranego spawna, nikogo się nie wiesza po nim, tylko gra dalej, a rozmowa na ten temat jest przekładana na koniec spotkania, kiedy jest czas ochłonąć i przemyśleć.

Mieli banować 16pp i kończyć mecz wtedy, a co by było w przypadku pomyłki? Przepraszam, błąd administratora, zagramy jutro ziomki. Tak to nie działa, zarówno tutaj, jak i w normalnym świecie. Nikt nikogo nie zabija po zatrzymaniu, od tego jest inna instytucja by określić karę jaką dana osoba otrzyma. Zawsze jest ryzyko, a czas i dowody zmniejszają prawdopodobieństwo pomyłki.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 17:54:39 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...