Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokój dysput i hazardu (Zamknięty na klucz)  (Przeczytany 45916 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Pokój dysput i hazardu
    « Odpowiedź #285 dnia: Lipca 03, 2017, 15:05:14 »
    @Yuzu
    Sądzę, że spór toczy się o serwer w kwestii uzyskania logów, a nie to, czyj był. Po prostu Veinrus chce wiedzieć, czyj był, by zapytać właściciela o logi.
    A co do edycji logów - tak, ale pamiętaj, że żadne działania nie pozostają bez śladów.

I zgodzę się, że sędziowie skopali sprawę. Nie zmienia to jednak faktu, że 16pp kręci niemiłosiernie z Vivace. Dałeś się już poznać z antypatii do jednego z tych zespołów (VIe), więc nie wypadasz teraz zbyt obiektywnie. Jeśli wygrali turniej łamiąc regulamin, to należy jakoś zareagować. Jak jednak wszystko okaże się czyste, to wtedy przyjdzie czas na gratulacje i klepanie po plecach.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #286 dnia: Lipca 03, 2017, 15:19:55 »
    Kręcą bo zauważyli, że ani VIe, ani sędziowie nie reagują. Ci drudzy podczas meczu dali się kompletnie zdominować i wejść sobie na głowę, co nie powinno mieć miejsca. Zarówno jedni jak i drudzy mogli zgłosić swoje zastrzeżenia co do dodatkowej osoby w składzie jeszcze podczas gry. Dlaczego robią to dopiero teraz?
    Co do logów, co Wam to da? Zmodyfikować plik z logami może każdy kto ogarnia podstawy systemów plików w Windowsie, zakryć ślady po edycji również. Inaczej sprawa ma się z tsem, ale wątpię że 16pp Wam go udostępni. Będzie się to wiązało z oddaniem bardzo delikatnych danych związanych ze wszystkimi członami, zaczynając od aktywności i koncząc na adresach ip.
    Personalnie faktycznie nie przepadam za przedstawicielami VIe, ale tutaj próbuję jednak zachować obiektywizm. Te ataki przypominają mi ostatnie wybory - PO było pewne zwycięstwa, a jak dostało kopniaka w tyłek to zrobiła się opozycja totalna, niemogąca pogodzić się z porażką i ujadająca na wszystko i wszystkich.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 15:22:04 wysłana przez Yuzu »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #287 dnia: Lipca 03, 2017, 15:22:47 »
    To słaby ten obiektywizm. 16pp jest winne i tyle, myślę, że nie pozostawia to wątpliwości

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Lipca 03, 2017, 15:25:15 »
    Zechciałbyś poprzeć tą tezę jakimiś argumentami? Z przyjemnością wyjaśnię Ci błędy w rozumowaniu, które zapewne zawrzesz wraz z nimi.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Lipca 03, 2017, 15:30:28 »
    Jaki mam obowiązek po raz 20 powtarzać to samo?

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Lipca 03, 2017, 15:34:52 »
    Odpowiedziałem na cztery główne zarzuty, które wychwyciłem z całej tej dyskusji, na co uzyskałem odpowiedź "są winni i tyle". Liczyłem na przytoczenie argumentów których nie wyłapałem, albo jakiejś polemiki z moimi przemyśleniami. Najwidoczniej się przeliczyłem.

Słoneczka moje, ja rozumiem że 16pp kantowało i nie mówię że nie. Czy ktoś może mi jednak w końcu wyjaśnić, dlaczego zwracacie uwagę na tak rażące zaniedbania dopiero teraz? Nie macie dostępu do logów więc o tych kantach musieliście wiedzieć jeszcze podczas gry. Dlaczego nikt nie zwrócił na to uwagi? Sędziowie zawalili, ale zejdźmy już z nich - są tylko ludźmi, prawo do pomyłki ma każdy. Skoro wiedzieliście o kantach czemu nie powiedzieliście o tym sędziom, którzy sami tego nie zauważyli?
    Mecz który rozpoczynają i kończą sędziowie uznaję jako ważny (to moje zdanie, nie żaden werdykt). Wątpliwości co do jego przebiegu powinny być zgłoszone w jego trakcie, a nie dzień później.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 15:40:47 wysłana przez Yuzu »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #291 dnia: Lipca 03, 2017, 15:36:50 »
    Moim zdaniem to Ty teraz się rzucasz i atakujesz, Yuzu. Już w pierwszym zdaniu przyznajesz, że kręcą, bo im na to pozwolono nieudolnością. Co z tego? Jak kręcą, to trzeba dojść prawdy. Jeśli oszukiwali, to nie należy się mistrzostwo. I nieważne, czy wykryto to w trakcie meczu, czy po. Gdyby były logi i mecz wystartował o planowanej porze, to i tak  sprawdzono by to pewnie po meczu i wynik tego pojawiłby się pewnie gdzieś dzisiaj. Tak samo jest n Native - większość takich oszustw wykrywana jest po zakończeniu meczu. W 2014 wręcz po rozegraniu finału Pucharu Narodów wykryto, że Rosjanie mocno oszukiwali od kilku meczy (ale bardzo dobrze się kryli, stąd tak późno to wyszło... ale jak już wyszło, to podjęto działania, nieważne, że mecz rozegrano).
    I powtarzam - zawsze zostaje ślad. Nie da się go całkowicie wytrzeć, tak działają komputery, internet. I tak, chodzi właśnie m.in. o IP z tego ts'a. Zresztą, czemu miałyby to być takie delikatne dane? Jako admin forum mam dostęp do waszych IP cały czas. Nikogo przecież nie ddosuję, czemu miałbym zacząć po sprawdzeniu tych samych cyferek na serwerze ts?

na co uzyskałem odpowiedź "są winni i tyle".

Nie, nikt nie mówi, że są winni na 100%. Są tylko podejrzenia i chcemy to zbadać, na co Ty nas atakujesz, że w ogóle mamy czelność dochodzić prawdy. Twoim tokiem rozumowania już po meczu, wiec po ptakach i należy przestać się temu przyglądać, tylko zacząć im bić brawa. Wybacz, ale jesteś bardzo, ale to bardzo nieobiektywny.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 15:38:36 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #292 dnia: Lipca 03, 2017, 15:40:06 »
    Moim zdaniem to Ty teraz się rzucasz i atakujesz, Yuzu. Już w pierwszym zdaniu przyznajesz, że kręcą, bo im na to pozwolono nieudolnością. Co z tego? Jak kręcą, to trzeba dojść prawdy. Jeśli oszukiwali, to nie należy się mistrzostwo. I nieważne, czy wykryto to w trakcie meczu, czy po. Gdyby były logi i mecz wystartował o planowanej porze, to i tak  sprawdzono by to pewnie po meczu i wynik tego pojawiłby się pewnie gdzieś dzisiaj. Tak samo jest n Native - większość takich oszustw wykrywana jest po zakończeniu meczu. W 2014 wręcz po rozegraniu finału Pucharu Narodów wykryto, że Rosjanie mocno oszukiwali od kilku meczy (ale bardzo dobrze się kryli, stąd tak późno to wyszło... ale jak już wyszło, to podjęto działania, nieważne, że mecz rozegrano).
    I powtarzam - zawsze zostaje ślad. Nie da się go całkowicie wytrzeć, tak działają komputery, internet. I tak, chodzi właśnie m.in. o IP z tego ts'a. Zresztą, czemu miałyby to być takie delikatne dane? Jako admin forum mam dostęp do waszych IP cały czas. Nikogo przecież nie ddosuję, czemu miałbym zacząć po sprawdzeniu tych samych cyferek na serwerze ts?

Nie, nikt nie mówi, że są winni na 100%. Są tylko podejrzenia i chcemy to zbadać, na co Ty nas atakujesz, że w ogóle mamy czelność dochodzić prawdy. Twoim tokiem rozumowania już po meczu, wiec po ptakach i należy przestać się temu przyglądać, tylko zacząć im bić brawa. Wybacz, ale jesteś bardzo, ale to bardzo nieobiektywny.
    Znam takich dwóch rzezimieszków co odwalili taki wałek w pewnej edycji PP, że do dzisiaj nikt się nie skapnął. :P Ale to było dawno, gdzie system zabezpieczeń był inny. Wątpię, że dzisiaj by to przeszło.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Lipca 03, 2017, 15:55:57 »
    Najsmieszniejsze jest to, ze specty 16pp przyznawaly sie, ze grali w innych klanach i to w tym turnieju heheh. Niestety, tego Michus dopilnowal i nie pograli na finale, ale to tez nieciekawie wyglada przy tej sprawie :>

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Lipca 03, 2017, 16:09:25 »

Moim zdaniem to Ty teraz się rzucasz i atakujesz, Yuzu. (...) Są tylko podejrzenia i chcemy to zbadać, na co Ty nas atakujesz, że w ogóle mamy czelność dochodzić prawdy.
    Jeśli ktoś odniósł takie wrażenie to przepraszam, napastliwy ton wypowiedzi wynika po prostu z przyzwyczajenia - za dużo dotychczasowego życia poświęciłem bezcelowym dyskusjom ze słupami, stąd też mam dość napastliwy ton wypowiedzi. Nie odbierajcie ich jako ataki.

Już w pierwszym zdaniu przyznajesz, że kręcą, bo im na to pozwolono nieudolnością. Co z tego? Jak kręcą, to trzeba dojść prawdy. Jeśli oszukiwali, to nie należy się mistrzostwo. I nieważne, czy wykryto to w trakcie meczu, czy po. Gdyby były logi i mecz wystartował o planowanej porze, to i tak  sprawdzono by to pewnie po meczu i wynik tego pojawiłby się pewnie gdzieś dzisiaj. Tak samo jest n Native - większość takich oszustw wykrywana jest po zakończeniu meczu.
    Mówisz o wykrywaniu oszustw. Kant 16pp został jednak dostrzeżony jeszcze podczas gry, i nawet jeśli sędziowie go nie dostrzegli, w interesie drugiego pułku jest poinformowanie ich o tym. Błąd popełnili i jedni, i drudzy. Nie rozumiem dlaczego czekali z tym aż do dzisiaj.

Nie da się go całkowicie wytrzeć, tak działają komputery, internet.
    Owszem, da się. Nie trzeba być nawet jakimś wybitnym informatykiem. Fizyczne i permanentne usunięcie z dysku danych faktycznie może być trudne, ale my mówimy tu o zmodyfikowaniu jednego pliku i zatarciu śladów modyfikacji. To może zrobić każdy i z każdym plikiem, warunkiem jest inteligencja przewyższająca inteligencję szympansa.

I tak, chodzi właśnie m.in. o IP z tego ts'a. Zresztą, czemu miałyby to być takie delikatne dane? Jako admin forum mam dostęp do waszych IP cały czas. Nikogo przecież nie ddosuję, czemu miałbym zacząć po sprawdzeniu tych samych cyferek na serwerze ts?
    Rejestrując się w serwisie akceptujemy regulamin który Ci na to pozwala. Nie wszyscy członkowie 16pp mają tu jednak konto i zapewne nie wszyscy by się na to zgodzili. Poza tym udostępnianie tych adresów osobom trzecim bez zgody ich posiadaczy mogłoby wpędzić administratora nawet w problemy prawne, jeśli ktoś byłby na to wyjątkowo cięty.

Nie, nikt nie mówi, że są winni na 100%. Są tylko podejrzenia i chcemy to zbadać, na co Ty nas atakujesz, że w ogóle mamy czelność dochodzić prawdy.
    Przeczytał kolega ostatnią odpowiedź Gancza? Bo tak się składa że kierowałem te słowa właśnie do niego, właśnie w kontekście tej wypowiedzi.

Twoim tokiem rozumowania już po meczu, wiec po ptakach i należy przestać się temu przyglądać, tylko zacząć im bić brawa.
    Rozumiałbym to co się tu dzieje, gdyby VIe dowiedziało się o przekrętach po meczu. Ale oni doskonale wiedzieli jeszcze w jego trakcie. To co mnie tak burzy, to że zamiast zgłosić to od razu postanowili zrobić sobie dwie szanse (wszystko na to wskazuje). "Zagramy mecz i spróbujemy wygrać, a jak się nie uda to zaczniemy ujadać o powtórzenie go". Tak odbieram tą sytuację.

Wybacz, ale jesteś bardzo, ale to bardzo nieobiektywny.
    Żeby dołączyć do dyskusji, trzeba jednak obrać jakieś stanowisko. Póki co wstawiam się za 16pp z prostego powodu - nikt z ich składu nie podjął się rozpoczęcia z Wami dyskusji, więc postanowiłem być tym kimś. Kiedy 16pp zacznie się tu udzielać lub ktoś z przeciwnego obozu rzuci nowe, sensowne argumenty, być może zmienię swoje zdanie o sprawie.

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #295 dnia: Lipca 03, 2017, 16:16:08 »
    A co mogą nam na ten temat powiedzieć organizatorzy turnieju? Fiks z tego co wiem nie pojawił się nawet na finale, a tutaj się nie udziela.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #296 dnia: Lipca 03, 2017, 16:19:32 »
    Panie Yuzu co ty w ogóle wygadujesz.

Jakim cudem logi lub ts ma być sprawdzony, przed czy w trakcie meczu. Oczywiście można na biężąco szperać w logach jest to jednak wyjątkowo nieefektywne. A o tym tutaj mówimy. Co to w ogóle za brednie .Wszelkie takie nieprawidłowości wykrywa się PO zakończeniu spotkania jak już jest dostępny cały materiał źródłowy. Tak samo masz w sporcie najpierw biegacz skończy biec a potem daję się dyskwalifikacje.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2017, 16:20:36 wysłana przez ^IvE »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Lipca 03, 2017, 16:28:00 »
    Na początku meczu były tylko podejrzenia. Potem z moim pingiem 130(POZDRO) z nudów zacząłem sobie szperać. Widze WIWENSA w grze, nie ma go na steam, przypadek oczywiście. Wchodzę na TS 16pp, widzę, że subskrypcja zablokowana, to sobie odpuszczam, bo przecież ponoć sędziowie tam byli i pilnują. Potem jednak zobaczyłem, że sędziowie nie do końca sobie radzą, więc stwierdziłem, że mam prawo do własnego śledztwa, zwłaszcza, że na początku poleciał tekst wyciągniety ewidentnie z Teamspeaka VIe a którego z zewnątrz nikt nie używa, mianowicie "NO CO TAM NEJTIWIE". Dla was to może tylko cegiełki bez zaprawy, ale zaprawę do tego muru też się znajdzie, dajcie czas ;). A dlaczego teraz rozpętuje burzę? Bo nie lubię kantowania, tak po prostu, z zasady. Skoro to turniej wysokiej wagi to warto się temu wszystkiemu przyjrzeć misiu pysiu. Poza tym to świetna rozrywka. A, że 16pp nie umiało się ustosunkować do moich oskarżeń sensownie uznaje, że coś jest na rzeczy i wiercę głębiej :>

Pozdrawiam

Offline Yuzu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Lipca 03, 2017, 16:35:10 »
    Panie Yuzu co ty w ogóle wygadujesz.
    Zaczyna się nieźle, czeka nas merytoryczna wypowiedź...

Jakim cudem logi lub ts ma być sprawdzony, przed czy w trakcie meczu.
    O sprawdzaniu logów nikt nie mówił, ale ts? Wystarczy na niego wejść i zobaczyć czy osoby siedzące na kanale bitewnym zgadzają się z listą z bitwy, co sędziowie zresztą zrobili, ale ten temat mamy już za sobą.

Oczywiście można na biężąco szperać w logach jest to jednak wyjątkowo nieefektywne.
    Jeśli umie się to poprawnie robić i zna podstawy Windowsa, to można robić to efektywnie.

A o tym tutaj mówimy. Co to w ogóle za brednie .Wszelkie takie nieprawidłowości wykrywa się PO zakończeniu spotkania jak już jest dostępny cały materiał źródłowy.
    W kontekście tego co zaistniało sprawa wygląda inaczej, a cała sytuacja wskazuje na to, że oba regimenty nie grały do końca fair. 16pp kantowało z graczami, a VIe o tym wiedziało, lecz nie powiedzieli nikomu żeby w razie przegranej móc powtórzyć mecz. Zgłoszenie tego od razu wykasowałoby im drugą szansę, bo pierwszy mecz zostałby anulowany. A przecież nie było w 100% pewne że ten mecz przegrają. Gdyby wygrali, nie byłoby całej tej dyskusji.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Lipca 03, 2017, 16:38:16 »
    Wystarczy na niego wejść i zobaczyć czy osoby siedzące na kanale bitewnym zgadzają się z listą z bitwy, co sędziowie zresztą zrobili, ale ten temat mamy już za sobą.
    Najpierw dostali bana. To oczywiście nic złego i naturalna reakcja obronna teamspeaka, samo się zbanowało. No bo w końcu zawsze się trochę banuje.

Nie zgadzały się, jak zobaczyli że sobie zerkamy to wyłączyli subskrypcję kanału i tyle widziałem, ponoć Ejsun tam siedział cały czas.