Moim zdaniem to Ty teraz się rzucasz i atakujesz, Yuzu. (...) Są tylko podejrzenia i chcemy to zbadać, na co Ty nas atakujesz, że w ogóle mamy czelność dochodzić prawdy.
Jeśli ktoś odniósł takie wrażenie to przepraszam, napastliwy ton wypowiedzi wynika po prostu z przyzwyczajenia - za dużo dotychczasowego życia poświęciłem bezcelowym dyskusjom ze słupami, stąd też mam dość napastliwy ton wypowiedzi. Nie odbierajcie ich jako ataki.
Już w pierwszym zdaniu przyznajesz, że kręcą, bo im na to pozwolono nieudolnością. Co z tego? Jak kręcą, to trzeba dojść prawdy. Jeśli oszukiwali, to nie należy się mistrzostwo. I nieważne, czy wykryto to w trakcie meczu, czy po. Gdyby były logi i mecz wystartował o planowanej porze, to i tak sprawdzono by to pewnie po meczu i wynik tego pojawiłby się pewnie gdzieś dzisiaj. Tak samo jest n Native - większość takich oszustw wykrywana jest po zakończeniu meczu.
Mówisz o wykrywaniu oszustw. Kant 16pp został jednak dostrzeżony jeszcze podczas gry, i nawet jeśli sędziowie go nie dostrzegli, w interesie drugiego pułku jest poinformowanie ich o tym. Błąd popełnili i jedni, i drudzy. Nie rozumiem dlaczego czekali z tym aż do dzisiaj.
Nie da się go całkowicie wytrzeć, tak działają komputery, internet.
Owszem, da się. Nie trzeba być nawet jakimś wybitnym informatykiem. Fizyczne i permanentne usunięcie z dysku danych faktycznie może być trudne, ale my mówimy tu o zmodyfikowaniu jednego pliku i zatarciu śladów modyfikacji. To może zrobić każdy i z każdym plikiem, warunkiem jest inteligencja przewyższająca inteligencję szympansa.
I tak, chodzi właśnie m.in. o IP z tego ts'a. Zresztą, czemu miałyby to być takie delikatne dane? Jako admin forum mam dostęp do waszych IP cały czas. Nikogo przecież nie ddosuję, czemu miałbym zacząć po sprawdzeniu tych samych cyferek na serwerze ts?
Rejestrując się w serwisie akceptujemy regulamin który Ci na to pozwala. Nie wszyscy członkowie 16pp mają tu jednak konto i zapewne nie wszyscy by się na to zgodzili. Poza tym udostępnianie tych adresów osobom trzecim bez zgody ich posiadaczy mogłoby wpędzić administratora nawet w problemy prawne, jeśli ktoś byłby na to wyjątkowo cięty.
Nie, nikt nie mówi, że są winni na 100%. Są tylko podejrzenia i chcemy to zbadać, na co Ty nas atakujesz, że w ogóle mamy czelność dochodzić prawdy.
Przeczytał kolega ostatnią odpowiedź Gancza? Bo tak się składa że kierowałem te słowa właśnie do niego, właśnie w kontekście tej wypowiedzi.
Twoim tokiem rozumowania już po meczu, wiec po ptakach i należy przestać się temu przyglądać, tylko zacząć im bić brawa.
Rozumiałbym to co się tu dzieje, gdyby VIe dowiedziało się o przekrętach po meczu. Ale oni doskonale wiedzieli jeszcze w jego trakcie. To co mnie tak burzy, to że zamiast zgłosić to od razu postanowili zrobić sobie dwie szanse (wszystko na to wskazuje). "Zagramy mecz i spróbujemy wygrać, a jak się nie uda to zaczniemy ujadać o powtórzenie go". Tak odbieram tą sytuację.
Wybacz, ale jesteś bardzo, ale to bardzo nieobiektywny.
Żeby dołączyć do dyskusji, trzeba jednak obrać jakieś stanowisko. Póki co wstawiam się za 16pp z prostego powodu - nikt z ich składu nie podjął się rozpoczęcia z Wami dyskusji, więc postanowiłem być tym kimś. Kiedy 16pp zacznie się tu udzielać lub ktoś z przeciwnego obozu rzuci nowe, sensowne argumenty, być może zmienię swoje zdanie o sprawie.