Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pokój dysput i hazardu (Zamknięty na klucz)  (Przeczytany 45912 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Pokój dysput i hazardu
    « Odpowiedź #270 dnia: Lipca 03, 2017, 14:36:04 »
    Prusak, gdybyś nie napisał tej linijki: "Masz coś z głową człowieku.", to byś wygrał dyskusję całkowicie. Naucz się w końcu kontrolować to obrażanie ludzi ...

Tak, kończąc sprawę Steam -> obaj panowie mają rację. Steam posiada (i od lat posiadał Kamillo :P) dwa tryby offline. Jeden dla znajomych i wtedy tylko oni widzą cię jako offline, Steam czyta normalnie jako online. Godziny się więc nabijają. Drugi to tryb z konsoli Steam'a i tu już jest faktyczny offline aplikacji, godzin nie nalicza (tzn nalicza lokalnie, ale kasuje po restarcie aplikacji i NIE przypisuje potem, gdy uruchomi się online). Ten drugi uruchamia się automatycznie wtedy, gdy nie mamy internetu.
    @ Simskill - raczej nie sądzę. CS jest grą Valve, która jest właścicielem Steam'a. A więc jest bardziej zintegrowany z platformą. Dlatego właśnie, gdy uruchomisz grę w pełnym trybie offline, to po jakimś czasie (nawet rundy nie zagrasz całej, testowałem) wywala Cię do pulpitu.

A teraz w kwestii meczu i gracza Vivace. Twardych dowodów nie widzę, ale mam już duże doświadczenie z próbami przekrętów w turniejach i jestem na 95% przekonany, że 16pp zwyczajnie zrobiło tutaj wała (jeśli to nieprawda, to wybaczcie za stwierdzenie, no ale bardzo słabo kłamiecie moim zdaniem ...). Jak pisał IvE - możemy przyjrzeć się logom serwera (ostrzegam, że mamy WIELOLETNIE doświadczenie z turniejami wielokrotnie większymi i potrafimy stwierdzić np, czy log był modyfikowany lub czy został usunięty). Do tego prosiłbym o prawa admina na serwerze ts, na którym graliście. Również wszystko dokładnie sprawdzimy. Jak nam nie ufacie, możecie to przyznać adminom (Fiks/Veinrus), chętnie bez żadnych uprawnień ich poinstruujemy, co robić.

No i w kwestii tego, co padło w tym temacie. Wiele osób już zauważyło, że Vivace uruchomił grę na chwilę, czym podkopał sobie argument, że grał w trybie offline (zresztą - po co miałby grać akurat w tym pełnym trybie? Ja często na mecze przełączałem się w offline, ale był to ten dla znajomych, by łatwo było potem wrócić ...), bo tutaj zwyczajnie padła próba oszustwa. Do tego chciałbym zwrócić uwagę na coś, co Ganczo już wczoraj wychwycił:
    poza tym jak napisałem wali od Ciebie nudą i to od paru postów.
    Wieje nudą Gonczu, Ganczu czy jak Ci tam.
    Kto dzisiaj używa takich zwrotów, jak wieje od Ciebie nudą? Oczywiście pojedyncze osoby, w danej chwili. A wtedy używał tego Zawisza, zarówno w swoim poście, jak i w tym, który podyktował posta panu Vivace. Tak jak wtedy, gdy ktoś mu kazał włączyć Steam'a na chwilę i grę, by uwiarygodnić bajeczkę.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #271 dnia: Lipca 03, 2017, 14:37:29 »
    Chciałem tylko nadmienić, że parę minut przed bitwą przyszedłem na Ts-3 szesnastki i byłem z nimi przez jakiś czas. Mogę zapewnić, że poznałem po głosie Vivace'a, dodatkowo nie słyszałem jakiegoś nieznanego mi dotąd głosu. Poza tym Michus poprosił abym nie grał w dzisiejszym meczu w związku z tym, iż oficjalnie jestem ponownie w 3pp. Myślę, że po prostu 16pp bardzo dobrze się przygotowało do turnieju i trzeba się z tym pogodzić ;)

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #272 dnia: Lipca 03, 2017, 14:40:24 »
    Pierw musimy sie dowiedziec kogo byl owy serwer, jezeli nie 16pp jak w ustaleniu.
    (click to show/hide)

[...]Uparliśmy się na nasz server, bo Wasz nam się po prostu nie podobał, oczywiście również argumentem za, był fakt, że ostatni mecz pomiędzy nami rozegrany był na Waszym, też chcieliśmy być gospodarzami! A no i server stał tak naprawdę na ziemi niczyjej, bo nie był to nasz, tylko gracza z naszego pułku, który zgodził się użyczyć go nam na finał, bo nasz "ojczysty" został wyłączony z powodu naszych zaległych "rachunków".[...]

Najlepiej zapytać Panów z 16pp.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #273 dnia: Lipca 03, 2017, 14:40:47 »
    W każdym ale to powtarzam każdym turnieju Nativa od lat. Podstawa to jest logi. Absolutna podstawa. Bez tego nie ma w ogóle z czym dyskutować. Bo były kombinacje jak teraz. Łatwo jednak cała kwestię skończyć jeśli da się wgląd do logów osobie bezstronnej. I to powinno być zrobione od ręki. Ja się zgłaszam na ochotnika. Nie mam żadnego interesu aby faworyzować którąś z drużyn. Jeśli 16PP nie chcę ich udostępnić to finał można uznać za nieważny i tyle. Bo nie dość, że łamie to regulamin w dwóch punktach to jeszcze udowadniają takim działaniem, że mają coś do ukrycia.

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #274 dnia: Lipca 03, 2017, 14:42:11 »
    (click to show/hide)
    Dobrze logi sprawdzic mozna, ale na jakim to serwie w koccu byl?

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #275 dnia: Lipca 03, 2017, 14:42:25 »
    Najlepiej zapytać Panów z 16pp.

Nie był OFICJALNYM serwerem 16pp.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #276 dnia: Lipca 03, 2017, 14:43:12 »
    HALO, ODBIÓR
    Co to teraz za różnica czyj to był serwer?Jak będziecie mieli 5ms więcej to poczujecie się lepiej? Bo to już jest czepianie się głupot na siłę. Ludzie z VIe weszli na ten serwer, sędziowie również, pozwolili na rozpoczęcie meczu i przeprowadzili mecz  do końca. Był to oficjalnie wystawiony przez 16pp serwer więc o co chodzi?
    Porażka was boli do tego stopnia, że szukacie wymówek? Jakoś przed rozpoczęciem gry nikt problemów nie zgłaszał.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #277 dnia: Lipca 03, 2017, 14:44:35 »
    HALO, ODBIÓR
    Co to teraz za różnica czyj to był serwer?Jak będziecie mieli 5ms więcej to poczujecie się lepiej? Bo to już jest czepianie się głupot na siłę. Ludzie z VIe weszli na ten serwer, sędziowie również, pozwolili na rozpoczęcie meczu i przeprowadzili mecz  do końca. Był to oficjalnie wystawiony przez 16pp serwer więc o co chodzi?
    Porażka was boli do tego stopnia, że szukacie wymówek? Jakoś przed rozpoczęciem gry nikt problemów nie zgłaszał.
    Oszukiwanie mnie boli ;V

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #278 dnia: Lipca 03, 2017, 14:45:27 »
    Nie był OFICJALNYM serwerem 16pp.

Ponownie zacytuję:

[...]A no i server stał tak naprawdę na ziemi niczyjej, bo nie był to nasz, tylko gracza z naszego pułku, który zgodził się użyczyć go nam na finał,[...]

Kto jak nie 16pp będzie wiedziało co to za "gracz z Waszego pułku"? Poczekajmy aż przyjdzie Zawisza i zdradzi co to za gracz...

Offline Veinrus

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #279 dnia: Lipca 03, 2017, 14:46:01 »
    W każdym ale to powtarzam każdym turnieju Nativa od lat. Podstawa to jest logi. Absolutna podstawa. Bez tego nie ma w ogóle z czym dyskutować. Bo były kombinacje jak teraz. Łatwo jednak cała kwestię skończyć jeśli da się wgląd do logów osobie bezstronnej. I to powinno być zrobione od ręki. Ja się zgłaszam na ochotnika. Nie mam żadnego interesu aby faworyzować którąś z drużyn. Jeśli 16PP nie chcę ich udostępnić to finał można uznać za nieważny i tyle. Bo nie dość, że łamie to regulamin w dwóch punktach to jeszcze udowadniają takim działaniem, że mają coś do ukrycia.
    Ja popieram, mozesz, ^IvE, sprawdzic, do naszego serwe rowniez bierz z wczesniejszych meczy czy to VIe przeciwko innym czy to 16pp przeciwko innym - logi sa Twoje do dyspozycji na serwerze: VIe_Rekrutuje, jezeli chcesz.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #280 dnia: Lipca 03, 2017, 14:48:03 »
    Myślę, że dalsza dyskusja jest bezcelowa. Teraz organizatorzy jako odpowiedzialni powinni zarządzić co się decyduję. Czy powołać kogoś bezstronnego do rostrzygnięcia czy po prostu uznać wynik. Dla mnie jest solidne podejrzenie złamania 2 punktów regulaminu i aby była jasność trzeba sprawdzić logi. Jest to absolutnie standartowa procedura i nie ma co się tutaj burzyć. I tyle. Czekamy na oświadczenie organizatorów. Nie rozumiem tylko 16PP skoro nie mają nic do ukrycia już dawno by sami z siebie pozwolili aby sprawdzić logi i było by już dawno po problemie.

Offline Ejsun

• Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    « Odpowiedź #281 dnia: Lipca 03, 2017, 14:50:18 »

Kto jak nie 16pp będzie wiedziało co to za "gracz z Waszego pułku"? Poczekajmy aż przyjdzie Zawisza i zdradzi co to za gracz...

Może nie jestem Zawiszą, ale serwer należał do Laali i nie był oficjalnym serwerem 16pp. Michus sam o tym wspominał przed meczem.

(click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #282 dnia: Lipca 03, 2017, 14:52:12 »
    Świetnie! Zwycięstwo w takim stylu to piękne zakończenie pierwszego dużego polskiego turnieju na NW ;>

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #283 dnia: Lipca 03, 2017, 14:52:31 »
    Co do logów powinny być sprawdzane co mecz. Oszustwa mogły zajść nawet na tych pierwszych meczach, co może być trochę smutne.

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #284 dnia: Lipca 03, 2017, 14:57:36 »
    Nie jestem po niczyjej stronie, ale zarzuty ze strony VIe są po prostu absurdalne. Mecz się odbył, mecz się skończył - ciekawe czy jakbyście wygrali też byłby tu taki płacz. Panowie, bądźmy poważni.
    1. Kwesta serwera - jak napisałem powyżej, wszyscy jakoś na niego weszli i cały mecz się odbył. Ani sędziowie, ani żaden z pułków nie miał z fym żadnych problemów. Czemu tak teraz nagle was to zabolało? 16pp, jak pisał ktoś wcześniej, nie miało na dany moment własnego serwera ze względu na nieopłacony hosting, więc serwer hostował jeden z graczy tego pulku. W ten sposób serwer stał się ogicjalnym serwerem szesnastki.
    2. Kwestia dodatlowych graczy - zawalili sędziowie. Nawet jeśli ten typ o którym tak emocjonalnie dyskutujecie wszedł do gry tak o, sędziowie powinni ruszyć dupy i sprawdzić ID podczas rozgrzewki, a nie płakać teraz. Zezwolili na rozpoczęcie gry akceptując w ten sposób składy obu drużyn. Powinni na to zwrócić uwagę wtedy, a nie teraz.
    3. Kwestia tsa 16pp - pisałem o tym ileś postów wcześniej, jak komuś się chce to niech znajdzie. Ponownie wina sędziów, że dali sobą pomiatać przez 40 minut zamiast od razu zażądać odsłonięcia go powołując się na prawo do dowolności interpretacji.
    4. Kwestia logów - nawet średnio rozgarnięta małpa jest w stanie pozmieniać wpisy a potem zmodyfikować plik tak, żeby wyglądał na nienaruszony, więc drogi Dyktatorze nie opowiadaj tu bajek.

Czekam na kolejne zarzuty od VIe, jeśli utrzymają ten poziom to będę w stanie zbić je bez najmniejszego problemu. Ja, zwykły noname. Chłopaki, ogarnijcie się. Nie wyszło w tym roku, może uda się w przyszłym.