Prusak, gdybyś nie napisał tej linijki: "Masz coś z głową człowieku.", to byś wygrał dyskusję całkowicie. Naucz się w końcu kontrolować to obrażanie ludzi ...
Tak, kończąc sprawę Steam -> obaj panowie mają rację. Steam posiada (i od lat posiadał Kamillo :P) dwa tryby offline. Jeden dla znajomych i wtedy tylko oni widzą cię jako offline, Steam czyta normalnie jako online. Godziny się więc nabijają. Drugi to tryb z konsoli Steam'a i tu już jest faktyczny offline aplikacji, godzin nie nalicza (tzn nalicza lokalnie, ale kasuje po restarcie aplikacji i NIE przypisuje potem, gdy uruchomi się online). Ten drugi uruchamia się automatycznie wtedy, gdy nie mamy internetu.
@ Simskill - raczej nie sądzę. CS jest grą Valve, która jest właścicielem Steam'a. A więc jest bardziej zintegrowany z platformą. Dlatego właśnie, gdy uruchomisz grę w pełnym trybie offline, to po jakimś czasie (nawet rundy nie zagrasz całej, testowałem) wywala Cię do pulpitu.
A teraz w kwestii
meczu i gracza Vivace. Twardych dowodów nie widzę, ale mam już duże doświadczenie z próbami przekrętów w turniejach i jestem na 95% przekonany, że 16pp zwyczajnie zrobiło tutaj wała (jeśli to nieprawda, to wybaczcie za stwierdzenie, no ale bardzo słabo kłamiecie moim zdaniem ...). Jak pisał IvE - możemy przyjrzeć się logom serwera (ostrzegam, że mamy WIELOLETNIE doświadczenie z turniejami wielokrotnie większymi i potrafimy stwierdzić np, czy log był modyfikowany lub czy został usunięty). Do tego prosiłbym o prawa admina na serwerze ts, na którym graliście. Również wszystko dokładnie sprawdzimy. Jak nam nie ufacie, możecie to przyznać adminom (Fiks/Veinrus), chętnie bez żadnych uprawnień ich poinstruujemy, co robić.
No i w kwestii tego, co padło w tym temacie. Wiele osób już zauważyło, że Vivace uruchomił grę na chwilę, czym podkopał sobie argument, że grał w trybie offline (zresztą - po co miałby grać akurat w tym pełnym trybie? Ja często na mecze przełączałem się w offline, ale był to ten dla znajomych, by łatwo było potem wrócić ...), bo tutaj zwyczajnie padła próba oszustwa. Do tego chciałbym zwrócić uwagę na coś, co Ganczo już wczoraj wychwycił:
poza tym jak napisałem wali od Ciebie nudą i to od paru postów.
Wieje nudą Gonczu, Ganczu czy jak Ci tam.
Kto dzisiaj używa takich zwrotów, jak wieje od Ciebie nudą? Oczywiście pojedyncze osoby, w danej chwili. A wtedy używał tego Zawisza, zarówno w swoim poście, jak i w tym, który podyktował posta panu Vivace. Tak jak wtedy, gdy ktoś mu kazał włączyć Steam'a na chwilę i grę, by uwiarygodnić bajeczkę.