Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP17] Temat ogólny  (Przeczytany 24235 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: [PP17] Temat ogólny
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 12, 2017, 19:49:54 »
    w ostatnim Pucharze Polskim na Native :)

Jebaited
    DANCE OR GET BANNED

Offline Vizioner

• Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 16, 2017, 15:34:10 »
    Lepiej byłoby dodać do otwartych map Castellum niż Pole przy Rzece. 
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2017, 15:36:30 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 16, 2017, 17:56:44 »
    FBTR to największy rak z całej puli map, spora część organizatorów z tego rezygnuje.
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2017, 17:58:16 wysłana przez Kokosz »
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 16, 2017, 21:14:14 »
    FBTR i Village to najlepsze mapy jakie TW stworzyło. Zaraz po PA i NT ofc >4

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 16, 2017, 21:43:17 »
    FBTR ech... Niezapomniane schodzimy z koni i zabijamy Harlequina ;) IvE przez wzgląd na historie ją dał :D Musi zostać !
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2017, 21:44:46 wysłana przez kasztan »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 17, 2017, 12:46:50 »

-Zmieniono regulamin proszę o zapoznanie się z punktami:

Dodana zasada:

1.15Pary są wyłaniane na podstawie tzw. picknightów, z wyjątkiem pierwszego tygodnia, kiedy są one losowane przez administrację. Pick nighty są zapowiadane przez administrację z odpowiednim wyprzedzeniem, co tydzień, tego samego dnia. Polegają one na wybieraniu rywali w następnym starciu. Odbywa się to w ściśle określonej kolejności i każda drużyna ma z góry określony czas (każda taki sam), aby dokonać wyboru. Jeśli któryś zespół się nie zmieści w limicie czasu, wtedy administracja losuje mu przeciwnika (ale zgodnie z poniższymi regułami). Kolejność wybierania jest determinowana w ten sposób:
      • pierwsze wybierają drużyny z mniejszą liczbą punktów
      • w przypadku takiej samej liczby punktów, pierwszeństwo mają ci, którzy mają więcej wygranych rund
      • jeśli i tutaj jest remis, kolejność jest losowana
      • nie wolno wybierać drużyny, z którą już rozegrało się mecz z wyłączeniem zespołu z którą grało się w pierwszej kolejce można go picknąć jeden raz (jeśli sytuacja prowadzi do złamania tej reguły, administratorzy mogą odpowiednio wcześniej zamknąć drogę do pickowania poszczególnych zespołów, aby teamu zapobiec)
      • nie wolno wybierać drużyny, którą dzieli od wybierających ponad 6 punktów różnicy, chyba że nie ma innej możliwości

1.9Zarówno sędziowie jak i administratorzy mają prawo poprosić o adres teamspeaka/komunikatora z którego korzystają drużyny. Drużyny mają obowiązek wpuszczenia administratora/sędziego na teamspeak. W przypadku odmówienia wstępu lub utrudniania dostępu do komunikatora, sędzia lub administrator może przyznać walkowera.

-Wszystkie zespoły, które nie dodały swoich ID proszone są o zrobienie tego bezwłocznie. W 1 kolejce ID zostaną spisane z graczy, którzy pojawią się na serwerze i będą grać pod tagami wybranych drużyn. Od drugiej kolejki jednak każdy nieprzepisowy niezapisany gracz na serwerze może zostać wykluczony z rozgrywki a w najgorszym przypadku może spowodować przyznanie walkowera. Przypomnę, że jako członek zespołu traktowany jest na serwerze ten z tagiem i nickiem odpowiadającym z zapisanym do turnieju. Wszelcy pozostali gracze mogą zostać wyproszeni przez sędziego/admina.

-Zachęcam do zapisów na sędziego, jest ich bardzo mało. A przydało by się ich więcej.

-Dopuściłem możliwość dodania tej samej osoby kontaktowej dla rożnych zespołów. Ma ona również możliwość pickowania w imieniu zespołu w którym została zapisana. Przypomnę jednak, że obecność jej na serwerze podczas meczu drużyny w której nie jest zapisana w rosterze a tylko jako osoba kontaktowa - może skutkować walkowerem.

-Niedługo zostaną wysłane nowe hasła admina. Przypomnę, że administratorem mogą posługiwać się tylko osoby kontaktowe i liderzy danych zespołów. Podczas meczu mogą oni zostać również poproszeni przez administratora lub sędziego o nieużywania hasła admina. Tak samo są oni zobowiązani do stosowania się do ich poleceń. W razie jakiekolwiek przypadku niewykonania polecenia przez administatora/sędziego podczas meczu przez osobę posiadająca hasło admina - może zostać ona wydalona z turnieju a mecz uznany za nieważny.

Offline Dominique

• Użytkownik
      • Piwa: 60
      « Odpowiedź #126 dnia: Września 17, 2017, 21:34:43 »
      FBTR i Village to najlepsze mapy jakie TW stworzyło. Zaraz po PA i NT ofc >4

Zgadzam się w 100%. Jednak nie zaraz po, bo FBTR i Wioska to najlepszy twór tej gry! Dziękuję z całego serca organizatorom za dodanie tak wspaniałych map, jak FBTR oraz Nord Town. Swoją drogą, można by wywalić San'di i dodać Wioskę :D
      "Przystojny, ale niezły ch*j.
      Poza tym pedofil.   
      Powinnam uciekać.   
      Ale mnie intryguje."

Offline Vizioner

• Użytkownik
      « Odpowiedź #127 dnia: Września 17, 2017, 21:53:31 »
      Wioska xd. Najlepsza mapa jaka powstała :D ale nie będzie grywalna razem z FBTR na 5 vs 5.
      IN THE END,
      WE ONLY
      REGRET 
      THE CHANCES
      WE DIDN'T
      TAKE.

Offline Ganczo

• Użytkownik
      • Piwa: 253
      • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
      « Odpowiedź #128 dnia: Września 17, 2017, 22:04:46 »
      Wioska xd. Najlepsza mapa jaka powstała :D ale nie będzie grywalna razem z FBTR na 5 vs 5.
      Kiedyś grałem z shantym 3v3 na wiosce, polecam.

Cytat: Moontor
      Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
      • Moderator
      • Użytkownik
      • Piwa: 612
      « Odpowiedź #129 dnia: Września 17, 2017, 22:33:46 »
      FBTR ma takie same wymiary jak Castellum. Do każdego mastera dobiega się w 30 sekund bo mapa jest bez udziwnień. Nie rozumiem więc o co krzyk. Założyłem, że połowa map będzie z czystego Nativa bo większość drużyn nie widziało innych map. Do tego jedna mapa noob friendly gdzie bedzie ona i tak grana max dwa razy to nie tragedia. Reasumując - FBTR zostaje.
      « Ostatnia zmiana: Września 17, 2017, 22:35:10 wysłana przez ^IvE »

Offline Maciek.

• Użytkownik
      • Piwa: 164
      « Odpowiedź #130 dnia: Września 17, 2017, 23:21:50 »
      Przykład z masterami jest bez sensu. To, że ludzie mogą nie znać map to jeszcze większe iks de. Tak w zasadzie to granego eq też pewnie nie znają... 0 na start, 0 nagrody no i gitara. Wracając, niektórzy organizatorzy turniejów przygotowywali mapki z zaznaczonymi spawnami i masterami, jeśli będzie taka potrzeba sam mogę takie przygotować.
      A tu lista map, które są aktualnie grane i powinny się sprawdzić w granym formacie imo.
      (click to show/hide)
      Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Vizioner

• Użytkownik
      « Odpowiedź #131 dnia: Września 17, 2017, 23:37:41 »
      Vendetta to syf. Nie powinna w ogóle być grana na turniejach. Natomiast co do FBTR to była jedynie rada. Wiadomo fajnie zagrać na starych mapach i powspominać stare dzieje, ale chciałem jedynie zwrócić uwagę, iż pojedynki na tej mapie będą bardzo nudne jak na tyle osób. Oczywiście zrobisz jak uważasz Ive, jesteś organizatorem.
      « Ostatnia zmiana: Września 17, 2017, 23:38:47 wysłana przez Vizioner »
      IN THE END,
      WE ONLY
      REGRET 
      THE CHANCES
      WE DIDN'T
      TAKE.

Offline Dominique

• Użytkownik
      • Piwa: 60
      « Odpowiedź #132 dnia: Września 17, 2017, 23:43:25 »
      FBTR ma takie same wymiary jak Castellum. Do każdego mastera dobiega się w 30 sekund bo mapa jest bez udziwnień. Nie rozumiem więc o co krzyk. Założyłem, że połowa map będzie z czystego Nativa bo większość drużyn nie widziało innych map. Do tego jedna mapa noob friendly gdzie bedzie ona i tak grana max dwa razy to nie tragedia. Reasumując - FBTR zostaje.

Dziękuje nie tylko za dodanie podstawowych map, ale również za to, że uwzględniliście, że nie wszyscy znają nowsze mapy. ^^
      "Przystojny, ale niezły ch*j.
      Poza tym pedofil.   
      Powinnam uciekać.   
      Ale mnie intryguje."

Offline Netoman

• Bajkopisarz
      • Użytkownik
      • Piwa: 162
      « Odpowiedź #133 dnia: Września 17, 2017, 23:52:10 »
      Vendetta to syf. Nie powinna w ogóle być grana na turniejach. Natomiast co do FBTR to była jedynie rada. Wiadomo fajnie zagrać na starych mapach i powspominać stare dzieje, ale chciałem jedynie zwrócić uwagę, iż pojedynki na tej mapie będą bardzo nudne jak na tyle osób. Oczywiście zrobisz jak uważasz Ive, jesteś organizatorem.

Vendetta to najlepsza mapa z pierwszego seta dodanego do turnieji EU.

Offline Vizioner

• Użytkownik
      « Odpowiedź #134 dnia: Września 17, 2017, 23:56:20 »
      Vendetta to najlepsza mapa z pierwszego seta dodanego do turnieji EU.
      Najlepsze niewidoczne zakończenia mapy i progi zwalniające.
      IN THE END,
      WE ONLY
      REGRET 
      THE CHANCES
      WE DIDN'T
      TAKE.