Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Oceń wyżej] Oceń kawałek osoby wyżej.  (Przeczytany 644231 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Oceń kawałek osoby wyżej.
    « Odpowiedź #4320 dnia: Grudnia 18, 2014, 08:07:23 »
    No dobry pomysł na zasadzkę, dobry. Myślę, że utwór zasługuje na 8/10, bo cokolwiek by o nim nie mówić to jest autentyczny. Ale nie porusza mnie do łez.

W sumie powinienem teraz walnąć schody do nieba, zespołu Wielki Balon, ale będzie zmyłka. Jeden z najbardziej poruszających utworów jakie słyszałem w moim życiu!

Nirvana - You Know You're Right

Sefirot, a ten zespół Magma, to brzmi dokładnie tak jak wygląda ten obrazek, co nie?
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2014, 22:27:14 wysłana przez Oktawian361 »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #4321 dnia: Grudnia 18, 2014, 22:42:59 »
    Nie, raczej to jest jak Gong.
    Z Magmą kojarzy mi się raczej to
    (click to show/hide)
    Nirvana spoko jest. 8+/10
    https://www.youtube.com/watch?v=BKa9XtLsMFM https://www.youtube.com/watch?v=vFoHvaUD8SE
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4322 dnia: Grudnia 18, 2014, 23:28:31 »
    No ciekawa interpretacja, ciekawa.
    A ja ciebie Sefirot przechytrzyłem, bo sam włączyłem Chopina i słuchałem, dla zmyłki. Wcale mi nie kazałeś, a ja sam włączyłem i to długo słuchałem, bo jak grałem w Patrycjana! Na to byś nie wpadł, ZASADZKA!

Art Bears Moeris Dancing Hopes and Fears - strasznie śmieszny utwór, aż mnie gilgocze! Łiiii, jakie dziwne uczucie. 8/10, bo gilgotanie nie uratowało sprawy. Ale przyznaję, że to była twoja zasadzka.
    będziecie wściekli, bo to ja to dałem a nie wy cwaniaki!

Niezliczone alternatywne scenariusze, które istnieją na każdym etapie dziejów, nie zasługują nic a nic, aby im poświęcać zbyt wiele uwagi. Historia nie jest grą planszową, ani jakimś tam MiB, którą można rozgrywać tyle razy, ile się nam podoba. Co się stało, to się stało. Jak cię ktoś trafi w łeb w czasie meczu, to nie walniesz sejwa. Co się nie stało, to się nie stało. / Norman Davies

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4323 dnia: Grudnia 18, 2014, 23:33:10 »
    Wściekli? Najwyżej zażenowani, bo nagranie jest słabe 2/10.

Genesis - I can't dance

Trzeba przywrócić świetność temu tematowi, czas na krucjatę klasyków.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4324 dnia: Grudnia 18, 2014, 23:39:20 »
    Nagranie się nie czepiać, bo w teledysku jest Zappa, ale Genesis to ci wyszło. Przyznaję uczciwie 10/10 i to w dodatku z fajerwerkami na część pomysłowości - to było dobre. To właśnie jest fajna zasadzka.

Próba przebicia kolegi. Może być ciężko, bo poprzeczka jest wysoko.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4325 dnia: Grudnia 18, 2014, 23:51:24 »
    Owszem, niezbyt Ci wyszło. Patrząc na ranking nagrań ZZ Top Gimme All Your Lovin jest trzecie na liście, lecz dalej jest to podium. Za nagranie 8/10

Jeżeli chodzi o najlepsze nagranie wyżej wymienionej formacji, to jest to zdecydowanie La Grange. Być może ostatnio zostało trochę zaprzepaszczone przez reklamę bodajże Chryslera, lecz dalej jest to Top of the ZZ Top.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4326 dnia: Grudnia 18, 2014, 23:57:34 »
    No masz rację, masz rację.    ZZ Top - La Grange - 10/10, co można jeszcze powiedzieć....
    Nie ma sensu się spierać, dlatego spinam się i będę bezlitosny. Sięgam po ciężką artylerię.

Seventh Son of a Seventh Son

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4327 dnia: Grudnia 19, 2014, 00:14:25 »
    Ciężka lecz nie najcięższa. Siedmiu synów ma to do siebie, że jest stanowczo za długie. Nie twierdzę, że Dziewicy to na źle wychodziło, lecz sam fakt nagrania, które trwa 9 minut przeraża. Zresztą i tak to jest okrojona wersja. Nagranie ma takie samo piętno jak Bohemian Rapsody - Queenu. Jest stanowczo za długie. Dla przypomnienia pan Mercury chciał, by jego nagranie było jeszcze dłuższe, na co nie zgodziła się reszta ówczesnej obsady jak i również ich producent. By nie przedłużać lektury, czas na coś szybszego.

Siedmiu synów oceniam na 7/10
    Baltimora - Tarzan Boy

Nagranie pochodzi z ery królującej na parkietach całej Europy Italo Disco. Pierwszy raz usłyszałem je w filmie Wielki Biały Ninja. Od tego czasu Tarzan jest na mojej liście top 100.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4328 dnia: Grudnia 19, 2014, 00:24:59 »
    No znowu masz rację, jak stary rabin!
    7/10 to jedyne co można powiedzieć o 7 synach, ale na pewno nie jest za długie.
    Baltimora - Tarzan Boy - konsekwentnie walnięte, ale no cóż jakieś takie mało jajeczne. Jak dla mnie muzyczka do knajpy, gdzie ludzie zamawiają piwo i przy papierosku rozmawiają z którą sekretarką sypia szef. No wiecie podchodzi kelnerka i pyta "państwo będą to pili? "wymienić popielniczkę?" i w tle słychać właśnie coś takiego. Więc 5/10.
    Corleone, ale znasz się znasz, to dobrze. Docenisz więc TO

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4329 dnia: Grudnia 19, 2014, 00:39:50 »
    Nie docenię. Pomimo mojej dużej sympatii do Slasha, tak Axla Rosa nie trawię. Gościu po prostu przyszedł ujarany i zaczął drzeć japę na całego i tak powstał jego zespół. Owszem, Paradise City czy Welcome to the Jungle są dobre, tak to nagranie, które nam przedstawiłeś jest... dnem? Dnem dna? 1/10 tylko dlatego że zauważyłem tam Slasha.

Dzisiejszą noc zakończę klasykiem nad klasykami. Wg. słuchaczy radiowej Trójki, to nagranie jest Top of the top jeśli patrzeć na classic Rock. I nie piszę o Stairway to Heaven formacji Led Zeppelin, tylko o Dire Straits - Money for Nothing. Nagranie, które przedstawiam bardzo konkretnie podsumowało ówczesne zmiany na stacji MTV i jej komercjalizację.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4330 dnia: Grudnia 19, 2014, 07:52:23 »
    Oj przesadziłeś z Różami i Pistoletami, to taka banda głupoli, a w tamtym teledysku właśnie głupkują i to jest pozytywne. No chyba, że ktoś nie lubi głupkowania.
    Dire Straits - Money For Nothing - oczywiście teledysk epicki. Niech będzie 9/10 - czegoś mi jednak w tym brakuje. Niby wszystko ok, ale już była kupa utworów z lat 90, a ten aż tak wybitny nie jest.

No to może coś takiego udobrucha Corleone i zapewni mi autorytet wielkiego znawcy lat 90.
    Michael Jackson - Leave Me Alone

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4331 dnia: Grudnia 20, 2014, 01:26:53 »
    Siema.
    7/10
    Na chwilę zepsuję wam zabawę w klasyki: https://www.youtube.com/watch?v=F38TpE8K2Is
    Jak dla mnie jeden z najlepszych typów muzyki na pobudkę i na ogólne pobudzenie.
    By nie negować efektu nie przekraczać odsłuchu powyżej 10 minut :P
    Nara.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4332 dnia: Grudnia 20, 2014, 17:47:50 »
    Dobre pierwsze 2,5 minuty. Dalej już tylko denerwuje i pobudza. Testowałem po drzemce, naprawdę czułem się po tych 2,5 minutach niezdrowo.
    Dlatego budzik 8/10
    https://www.youtube.com/watch?v=FWfIz4AnZso coś nowego :))

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4333 dnia: Grudnia 20, 2014, 22:16:13 »
    HUtH przesadziłeś z tym utworem, masakra.
    Aksak Maboul - Bosses de Crosses - 6/10, dzikie, ale utwór I viaggi formano la gioventu lepszy i ma fajofniejszą okładkę.
    Specjalnie dla Treborna zamieszczam - Primus - Lee Van Cleef
    Ocenić może każdy, choć w pełni doceni tylko stary dobrze świecący w ciemnościach Treborn.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4334 dnia: Grudnia 22, 2014, 19:39:45 »
    Spodobało mi się! Lubię taką monotonną klimatyczną muzę. 8+/10!
    https://www.youtube.com/watch?v=0mkVdFr1Rao fajna pioseneczka