Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Sororum] Konklawe Sióstr  (Przeczytany 560 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Konklawe Sióstr
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 06, 2017, 11:12:38 »
    Tura 12
    Arcymistrzyni wzywa Konklawe do obrad. Łącznie z przedstawicielami Męskiego Legionu i Męskiej Solidarności.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 06, 2017, 11:14:21 »
    Wszyscy się stawiają.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 06, 2017, 13:16:47 »
    - Zebrałam Was tutaj, bo w dobie ciężkiej i trudnej polityki zagranicznej zapomniałam o naszych sprawach - mówi Arcymistrzyni - Chciałabym się dowiedzieć, jakie nastroje panują na Ophelii. Ostatnio wprowadziliśmy kilka projektów, zastanawiam się jak poruszyć naszą gospodarkę żywieniową. Lwia część idzie na utrzymanie armii i floty, ale jest to ważne w dobie zagrożeń zewnętrznych. Wiem, że z dwoma lekkimi krążownikami i fregatą niewiele możemy zdziałać, ale musimy się zastanowić nad przyszłością. Macie jakieś pomysły?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 07, 2017, 17:18:12 »
    - Cóż, dobrze wiemy jak wygląda sytuacja w Galaktyce. Powinnyśmy zacząć się zbroić jak najsilniej możemy, wkrótce Rada może wymóc na nas jakieś działania. - rzecze jedna z Sióstr.
    - Z drugiej jednak strony, musimy wciąż doganiać gospodarki innych państw, żeby nie pozostać w tyle. - powiedziała druga.
    - Rozwój armii to nasz priorytet. Szczególne znaczenie mają tutaj siły lądowe, które prawdopodobnie będą, mogą być naszą chlubą w przypadku konfliktu zbrojnego. Powinny być naszą chlubą. - powiedział przedstawiciel Legionu Męskiego.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 07, 2017, 17:39:57 »
    - Potrzebujemy dużej inwestycji w gospodarkę rolną i ogólnego przemysłu spożywczego - odpowiada Arcymistrzyni - W tym roku budujemy pierwszy nasz nowoczesny lekki krążownik. Razem z dwoma pozostałymi okrętami podarowanymi od Primesa Mirialan mamy jakąkolwiek siłę, by uczestniczyć w walkach. Ale tak, potrzebujemy większych jednostek, ale nie możemy zapominać o obronie. A to oznacza kolejne inwestycje. Naszą słabością ale i atutem jest to, że wlot do naszego układu jest tylko jednostronny, więc stosunkowo łatwo go ufortyfikować. Jeżeli nie możemy mieć dużej floty, musimy mieć silną armię lądową. Trzon jak i główną pięść będą stanowić Siostry Bitwy i Marines Zakonu... Ale bez większej ilości zaopatrzenia niewiele ich wystawimy. Fundusze już mamy duże, jesteśmy w połowie rewolucji przemysłu ciężkiego. Pozostanie inwestycja w przemysł spożywczy, przemysł zbrojeniowy oraz budowa dużej siatki kontrwywiadu i wywiadu. Dużo rzeczy na raz, a tak mało czasu. Panowie, czy Męski Legion i Męska Solidarność mogą wziąć na siebie część kosztów jak i pomysłów w przemysł spożywczy? Zakon i tak bardzo wiele utrzymuje już, dużo rzeczy wpompował w odbudowę Ophelii. Potrzebujemy ruchu oddolnego. By go pobudzić, mam zamiar w przyszłych latach ogłosić obniżkę podatków do osiemdziesięciu procent od roku przyszłego, stopniowo co rok o pięć procent je obniżać. Cała Ophelia musi zacząć pracować, ku Lepszemu Jutru. Potrzebujemy również inwestycji w unowocześnienie pancerzy Sióstr Bitwy. Mam pewną koncepcję, ale muszę wiedzieć że będą na to odpowiednio wolne fundusze. Czy Męski Legion i Męska Solidarność wspomogą Zakon w trudnej dla nas tej chwili? - pyta Arcymistrzyni.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 09, 2017, 18:11:55 »
    - Cóż... Męska Solidarność nie jest w posiadaniu żadnych znacznych środków finansowych, które mogłaby przeznaczyć na rozwój gospodarki. Tym niemniej, jeżeli Zakon wprowadzi obniżkę podatków, będziemy mogli postarać się o promocje tego czynu i zachęcenie przedsiębiorców do podejmowania oddolnych inicjatyw. - powiedział przedstawiciel MS.
    - Tym bardziej niewiele możemy zrobić my. Chyba, że Pani Arcymistrzyni ma jakieś konkretne... wymagania. - mówi przedstawiciel Męskiego Legionu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 09, 2017, 18:19:56 »
    - Zakon wprowadzi obniżkę podatków - odpowiada Arcymistrzyni - tak jak powiedziałam, będzie to obniżka kontrolowana. Mam nadzieję, że przez to uda się osiągnąć nasz wspólny cel. Co do wymagań, potrzebuję zgromadzić dane na temat odmiany egzoszkieletu dla górnictwa. Mam zamiar opracować na jego odmianie specjalny stelaż dla przyszłego uniwersalnego pancerza, który wspomoże w przeżyciu naszych cennych Sióstr Bitwy jak i innych formacji. Będzie to platforma bardzo rozbudowana, ale przez to... mam nadzieję, że się uda. Tymczasem czy macie jakieś wnioski, które trzeba omówić? - pyta się ogółu Konklawe.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 11, 2017, 16:16:18 »
    Konklawe nie zgłasza żadnych wniosków.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 11, 2017, 16:19:15 »
    - W takim razie dziękuję Wam za spotkanie - po czym Arcymistrzyni żegna się z Konklawe i udaje do prywatnych komnat.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 05, 2017, 21:10:43 »
    Tura 16
    Doradczynie Arcymistrzyni przychodzą do niej z raportem.
    - Najłaskawsza Pani, mamy niepokojące wieści. Doszły nas bowiem słuchy, że wśród niektórych sióstr rodzi się jakaś forma wewnętrznego buntu. Pewne grupy bowiem zaczynają utożsamiać się z kobietą, tajemniczą kobietą nie widniejącą w naszych rejestrach, która sama siebie nazywa "Krwawą Damą". Nie mamy pojęcia kim jest, nie mamy pojęcia co ją motywuje i w jaki sposób działa. Wiemy jednak, że w jakiś sposób gromadzi zwolenniczki i tworzy przeciw Pani, przeciw nam opozycję.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 05, 2017, 21:22:39 »
    Arcymistrzyni wyłączyła holozin odnośnie ostatnich działań poczynionych względem obniżki podatków, po czym spojrzała się na swoje Siostry i spytała - Skąd wiemy, że ta Dama działa? I wobec czego się buntują? Albo kogo.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 05, 2017, 22:01:33 »
    - Wśród Sióstr chodzą... plotki, pogłoski. Wykształciła się już nawet mała legenda Damy. Obecnie jest to raczej prześmiewcze, jednak mamy donosy, że niektóre z Sióstr poważnie traktują ten mit i ewidentnie się z nim fraternizują. Chodzą nawet słuchy, iż część z nich krytykuje Arcymistrzynię, niepochlebnie się o niej i jej polityce, Twej polityce, o Pani, wypowiadając. Bunt to jednak na razie zbyt mocne słowo, niemniej, rodzi się jakiś wewnętrzny ruch oporu. My jednak nie wiemy jak i gdzie go szukać. Nie mamy podstaw, aby go zwalczać. Nie wiemy kogo sądzić. Ani za co.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 05, 2017, 22:05:25 »
    - Opowiedzcie o tej legendzie. Wszystko co wiemy na jej temat - powiedziała obserwując pilne wydarzenia ze stacji Centerpoint, ale je chwilowo zignorowała - Również zapraszam te siostry, które traktują mit o Damie poważnie. Chciałabym porozmawiać na ten temat. Jeżeli o jakichś wiecie, zapraszam je do swoich kwater.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 05, 2017, 22:19:20 »
    - Cóż. Chodzą słuchy, że to właśnie ta Dama stoi za sukcesami Ophelii. Jest bardzo niespójna i nielogiczna, aż trudno w nią uwierzyć. Wedle tej legendy, ona miała zostać Arcymistrzynią i to ona była pomysłodawczynią wszelkich reform i restrukturyzacji, kiedy... Pani, Pani Arcymistrzyni, wedle tej legendy, podstępem ją odepchnęła od władzy i wykorzystując jej pomysły zdobyła władzę. A następnie... cóż, rządziła nieszczęśliwie. Nie udało nam się jeszcze dotrzeć bezpośrednio do Sióstr o takich poglądach, jednak nie powinno to być problemem. Tak mi się wydaje...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 05, 2017, 22:25:15 »
    - Wykorzystajmy to. Zbudujmy jej legendę, ale po naszemu... Wkrótce ogłoszę jak to zrobimy. I rozgłoście wokół naszych Sióstr, że nic im się nie stanie za przyznanie się do wiary w Damę. I tak jak wspomniałam, z chęcią porozmawiam z każdą Siostrą, czy to wiernej wyznawczyni prawdziwej wiary, czy tej nowej.