Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Sororum] Dyplomacja  (Przeczytany 1373 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Dyplomacja
    « Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:29:47 »
    - Jak widzę? Cóż... widzę potężną jednostkę militarną pilotowaną przez jedną z najlepszych załóg w Galaktyce. Jednostka postanawia się zbuntować i znika gdzieś w nadprzestrzeni, nie wiadomo gdzie się podziała. Widzę swoją flotę, która nerwowo patroluje granice naszego państwa. Skąd to pytanie?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:47:23 »
    - Pytam, bo jestem w tej samej sytuacji co Wy Dominusie - odpowiada Arcymistrzyni - mam zalążek floty, który nie ma szans by powstrzymać taką jednostkę w walce. I się obawiam gdzie to uciekło.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:51:13 »
    - Jeżeli przychodzi Pani prosząc o protekcję, trafiła Pani źle. Ledwie starcza mi sił, aby bronić swych własnych granic, poza tym, nie mam w zwyczaju wasalizować równorzędnych podmiotów. Sądzę jednak, że Skrii z przyjemnością kupią Pani terytorium, Pani kraj, Pani poddanych, zapewniając im tym samym ochronę.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:57:12 »
    - Średnio mnie interesują sprawy Skrii Dominusie, jak zresztą wiecie my również nie pałamy do nich miłością - odpowiada Arcymistrzyni - Interesuje mnie, czy Dominus jest w stanie zagwarantować przesył informacji między członkami Rady jeżeli Wasza granica zostanie naruszona. Mirialanie idą na łowy, to oczywiste. Pytanie, czy zdążą zareagować nim ta ich zbuntowana jednostka zniszczy inny system... albo i nie. Jak Dominus widzi przejąć tę jednostkę?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 28, 2017, 19:08:35 »
    - Nie zamierzam jej przejmować. Nie będę z nią negocjował. Gdy tylko pojawi się w mojej przestrzeni, natychmiast rzucę na niego odpowiednie siły i zniszczę. A co Pani ma na myśli mówiąc o gwarancji przesyłu informacji? Dominat jest słabszym ogniwem tego układu Radą się zwącego, więc i nasze możliwości są... dość szczupłe.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 28, 2017, 19:24:56 »
    - Musimy siebie informować wzajemnie jeżeli ta jednostka pojawi się w granicach któregokolwiek układu należącego do Rady - odpowiada Arcymistrzyni - Ale to nie jest mój główny temat. Chciałam się zapytać Dominusie co sądzicie o Przewodnictwie Rady... I czy poprzecie wniosek Zakonu, który niedługo powinien zostać przedstawiony Radzie.

//OOC//

Rozmowa jest w trakcie obrad Rady czy jak?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Maja 01, 2017, 20:39:15 »
    Cóż, czasowo ciężko to umiejscowić. Raczej po.

- Wniosek Zakonu? Zamierzamy sami kandydować, ponownie. Najwięcej wycierpieliśmy pośród wszelkich gatunków Rady, należy nam się przewodnictwo. Kree'waki będą na nas głosować, Skrii również powinni ponowić swój głos, są nam to winni za to, co zrobili.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 01, 2017, 21:12:01 »
    - Czyli to są trzy głosy, które nie dają większości ale połowę - odpowiada Arcymistrzyni - I nie, nie chodziło mi o wystawienie własnego kandydata pod Przewodnictwo. Bardziej o zgodę na rozszerzenie kolonizacji Zakonu na własny układ, tylko tyle i może aż tyle jak to widzą niektórzy...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Maja 01, 2017, 22:31:08 »
    - Zakon mający być gwarantem stabilności Rady chce łamać witalne prawa stanowiące Zakon? Świetnie to o Pani i całej Radzie świadczy. Nie potrafi się nawet we własnych ryzach ten radny twór utrzymać.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Maja 01, 2017, 22:37:18 »
    - Jeżeli Zakon ma być gwarantem stabilności, powinien mieć czym bronić Rady - odpowiada Arcymistrzyni - A to oznacza albo chociażby otworzenie Zakonu na własny układ, albo wspomożenie Zakonu przez Radę w większym stopniu niż obecnie, czyż nie? Sama pamiętam jak Przedstawicielstwo Dominusa narzekało, jaka ta Rada jest niewiele warta i nie ma odpowiednich narzędzi do pracy. Czyżby coś się zmieniło? A może Dominus planuje przejąć Radę na własność i wspólnie z Rojem zniszczyć go od środka?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Maja 01, 2017, 23:42:24 »
    - Gdyby Rada zgodziła się na koncesje wobec Zakonu, sama ukazałaby swoją słabość i głupotę założeń. Ophelia otrzymała warunki do rozwoju jak żadne inne cywilizacje we wszechświecie, otrzymaliście pomoc i protekcję wszystkich członków Rady. Dobrze wiemy, że Mirialanie finansują Was, Wasze zakupy i Waszą ekonomię. Nie poprzemy żadnych wniosków o zmianę sytuacji prawnej Zakonu, skądże.

Na drugim kanale pojawił się przedstawiciel Dominium Rosidian.
    - Szanowna Pani, zwracam się z prośbą w imieniu Dominium o udostępnienie technologii tłumaczy, z których korzysta się podczas posiedzeń. Jestem pewien, że zdołamy się odwdzięczyć w jakiś sposób.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Maja 01, 2017, 23:46:30 »
    - Rozumiem - odpowiedziała Arcymistrzyni do Dominusa - Życzę miłego dnia. Oby pieniądze Skrii szybko się nie skończyły - po czym przerywa połączenie z Deceptem. Transferuje obraz od Rosidian na główny i mówi - Arcymistrzyni, prośba zostaje wysłuchana i przyjęta przez Zakon. Moi informatycy prześlą Wam odpowiednie metadane.

W międzyczasie Arcymistrzyni ustanawia prywatne połączenie z Primesem Mirialan (o ile sprawa Rosidian została załatwiona i skończona).
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2017, 00:08:21 wysłana przez Claudie »

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Maja 02, 2017, 00:14:40 »
    - Arcymistrzyni. - kłania się lekko Primes.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Maja 02, 2017, 00:18:12 »
    - Primesie - kłania się Arcymistrzyni lekko - Chciałabym, by ta rozmowa pozostała między nami. Jestem na świeżo po rozmowie z Dominusem Xzzuur'em II-gim i cóż... jestem zaniepokojona głosem Skrii. Dominus uważa, że Skrii będą na nich głosować bo to jest ich obowiązek. Jak Primes to widzi?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 02, 2017, 00:22:43 »
    - Skrii wciąż obarczeni są piętnem przeszłości. Wyrządzili wiele zła Deceptionom. Bardzo wiele. Nieludzkiego zła. Opinia publiczna i media w Galaktyce zdają sobie z tego sprawę. Zdaje sobie sprawę także Wysoki Dyrektor. Zły ruch może skończyć się dla nich tragicznie.