Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: TdE] Fabuła  (Przeczytany 566 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 27, 2017, 21:29:30 »
    Muszkiet przed Twoim nosem powoli się wycofał, jednak nie zdążyłeś się nawet obejrzeć, gdy poczułeś ogłuszające uderzenie w głowę, a potem już tylko ciemność...

Obudziłeś się na krześle, w jakimś niezbyt wielkim namiocie. Przed Tobą stał wysoki mężczyzna o jasnej cerze, krótkich, jasnych blond włosach i z pokaźną szramą, ciągnącą się od linii włosów, przez prawe oko, aż do policzka. Ubrany był w kirys, zbrojone nogawice i militarne buty. Uśmiechnął się parszywie, gdy przebudziłeś się i dostrzegłeś, że jesteś do krzesła przywiązany.
    - No proszę proszę. Elyn, zdrajca, zabójca, morderca, bezczelny do tego, bez instynktu samozachowawczego. - ciężkim głosem powiedział mężczyzna. - Po coś tu przylazł?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 27, 2017, 21:39:38 »
    -Przede wszystkim nie zdrajca! Poszedłem do wojska głównie dlatego, że mój ojciec był oficerem wojsk Elynów i zginął w wojnie z Imperium... Zrozumcie, uciekanie do lasów i "nieuczestniczenie w życiu społeczeństwa" aby jeszcze bardziej nas pogrąża. Nie mówię tu o celowym podkładaniu się kirylanom, albo wiernopoddańczemu służeniu. Po prostu żeby nasze działania pozwoliły nam... Ahh, dobra, dobra. Możesz odsunąć ten nóż, przechodzę do meritum. Mianowicie. Zgłosiłem się na ochotnika, by próbować was przekonać do podjęcia wspólnych z kirylanami działań przeciwko tym dziwnym najeźdźcom. Oni nie są ani im, ani tym bardziej nam na rękę. Daję słowo honoru, że zrobię wszystko co w mojej mocy, by nie zrobiono Wam żadnej przykrości z powodu walczenia i przebywania w lesie. Mam wpływowego stryja, który powinien przemówić do rozsądku temu ich całemu "imperatorowi"...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 27, 2017, 22:35:50 »
    Mężczyzna z groźną miną przypatrywał się Tobie i słuchał co masz do powiedzenia.
    - Dużo gadasz. Mało mnie interesuje co Ci tam we łbie przyświeca, bo to właśnie przez takich apartczyków jak Ty jesteśmy rozbijani od środka. Nam się nigdy nie będzie żyło lepiej i... na litość, przestań się z nami solidaryzować. Jesteś zdrajcą, a zdrajców w normalnych warunkach się wiesza.
    Mężczyzna obrócił się i zaczął powoli spacerować po namiocie, obracając nożem myśliwskim w ręku.
    - Nie mogę jednak zaprzeczyć, że nie mamy teraz warunków... normalnych. Twoje słowo honoru jest warte tyle, co chybiona w Kyralianina kula, więc nawet nie śmiej rzucać we mnie swoimi zdradzieckimi obietnicami. Ten ich Imperator to Twojego wuja powiesi zanim zdąży mu jakieś niekorzystne słówko szepnąć. Ale fakt - to, co ostatnio zaszło w Vanabis... cóż, niestety musimy współpracować. - zwrócił się do Ciebie i podszedł bliżej. - Ale jakie warunki miałaby mieć ta współpraca?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 28, 2017, 10:03:34 »
    Wydaje mi się, że najoptymalniejszym rozwiązaniem zarówno dla Was jak i dla n... Nich, byłoby nie wchodzenie sobie w paradę, ale również działanie zmierzające do wspólnego celu. Można ustalić obszary działań obu grup. Nie zamierzam Was pytać o liczebność czy stany ekwipunku, bo i tak za pewne nie uzyskam tych informacji. Jednak, czy jesteście w stanie podejmować działania zaczepne na ich linie komunikacyjne? A w przyszłości, przy znacznym osłabieniu wobec takich działań nieprzyjaciela, np zmasowany, wespół z kirylanami, atak na główny obóz wroga?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 28, 2017, 17:54:32 »
    - Skąd wiesz, że już tego nie robimy? Ilu Was jest, że tak tłumnie oferujecie nam pomoc? Macie armię? - obejrzał Cię od góry do dołu. - Z tego co mi wiadomo, to armia w Nowym Vordon została starta na proch przez najeźdźców. Skąd przybywasz?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 28, 2017, 17:57:37 »
    - Powiedzmy, że "Imperium kontratakuje". Przybyła odsiecz. Co prawda na razie niewielka... Ale od czegoś trzeba zacząć. Musieliśmy wysadzić się przy oceanie, gdyż te cholery blokują port i jakakolwiek próba podejścia do miasta od strony morza jest niemożliwa.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 28, 2017, 18:14:25 »
    - Zapytałem o dokładne liczby. - syknął mężczyzna, przykładając Ci nóż do gardła. - Ilu, jakich, gdzie? Żebyśmy Was przypadkiem nie ustrzelili... a może i nie przypadkiem. Żebyśmy Was celowo nie ustrzelili.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 28, 2017, 18:16:39 »
    - Niecałe dwa tuziny, przy oceanie. Nie znam terenu to nie jestem powiedzieć dokładnie gdzie. Nerwy nie są potrzebne w tym momencie.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 28, 2017, 18:22:56 »
    Mężczyzna oderwał się od Ciebie i zastanawiał.
    - Cóż... nic więcej chyba powiedzieć nie mogę. Z moich informacji wynika, że te łajzy rozlazły się po całym Nowym Vordon. Pewnie wkrótce będą chcieli przejmować lasy. A my ich oddać nie zamierzamy. Kiedy przypłynie armia?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 28, 2017, 18:29:12 »
    - Gdybym sam to wiedział, byłbym szczęśliwy. Kompania - bo to ona nas tu wysłała - zapewniała, że niedługo przypłyną kolejni żołnierze. Jednak wtedy - przed wypłynięciem do Vanabis -  nie było wiadomości o tych potężnych okrętach, więc jest szansa, że przypłyną również większą flotą. Jednak niczego nie można być pewnym po tych dusigroszach...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 28, 2017, 18:45:36 »
    - Faktycznie. - rzekł mężczyzna, wbijając nóż w niewielki stolik. - Oby jak najszybciej przybyli, bo to... cóż dość ważne. Dobra - interesuje mnie jeszcze jedna rzecz. Co teraz zrobisz? Wrócisz do swoich przyjaciół i co? Jakoś sobie nie wyobrażam... hah. Jakie Ty masz niby plany?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 28, 2017, 18:53:54 »
     - Jeśli to nie był sarkazm, to przed powrotem do swoich kumpli, nie "przyjaciół", wolałbym jednak ustalić jakieś wspólne działania z Wami. Wydaje mi się, że pasywne "nie wchodzenie sobie w paradę" będzie najlepsze. Proponowałbym też ustalić jakiś punkt wymiany danych. Jest tu coś charakterystycznego, jakaś stara chatka tubylców, drzewa zdecydowanie wyższe niż pozostałe czy co innego, na drodze do oceanu?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 28, 2017, 19:04:21 »
    Mężczyzna już chciał coś odpowiedzieć, a wtedy do namiotu wpadł inny mężczyzna, mówiąc.
    - Poruczniku, dobrze pana widzieć. Co dzieje się w nowym Vordon? Chcieliśmy tam się dostać, ale to niemożliwe. Udało nam się pojmać sporą liczbę chłopa z cesarskiej floty, poza tym nieźle się obłowiliśmy, teraz musimy to sprzedać, przygotować podstawy pod osadę. Natomiast, u was stało się coś ciekawego?
    - Nie teraz. - machnął rzekomy porucznik. - Prowadzę przesłuchanie.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 28, 2017, 19:13:49 »
    *Czekając aż tajemniczy jegomość opuści namiot* - Faktycznie. Zależy Wam jak cholera na zniszczeniu wspólnego przeciwnika. Na pewno to pomogło naszej sprawie...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 28, 2017, 19:18:01 »
    -Można się dołączyć do rozmowy? Wydaje mi się, że mamy trochę wspólnych tematów do porozmawiania z naszym przyjacielem... - rzekł mężczyzna nowoprzybyły.

//pisz w spotkaniach.