Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: SC] Fabuła  (Przeczytany 1625 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 21, 2017, 01:27:00 »
    [//Kurwa,serio? :P]

-Cóż mogę zaoferować... Wydaje mi się, że potrzebuje pan kogoś z obyciem wojskowym, oraz osoby zaznajomionej z nawigacją. Poza tym, grupa kilkudziesięciu mężczyzn nie jest chyba bezużyteczna...

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 21, 2017, 01:33:11 »
    //Do lasów elyńskich to się nawet wojsko nie zapuszcza, a przynajmniej nie w składzie <100 :P

- To prawda... - zastanowił się, przeczesując palcami podbródek. - Ogromną zaletą, plusem byłby pański okręt. Wobec naszych planów, dość złożonych, potencjalny atak z morza mógłby okazać się strzałem w dziesiątkę. Poza tym, mógłby Pan zrewidować umiejętności swoje i swojej załogi służąc słusznej sprawie. Naszej, wspólnej sprawie, panie kapitanie. Jest pan świadom? I... i tak na dobrą sprawę co skłoniło Pana, aby do nas dołączyć, tak personalnie, gdyż nurtuje mnie to...

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 21, 2017, 09:12:17 »
    -Widzi pan, nasz okręt był okrętem niewolników. Po wydostaniu się z cel przeprowadziliśmy atak, po czym zaczęliśmy atakować konwoje cesarstwa. Jednak tam, flota jest zbyt silna, przez co samobójstwem jest działanie na własną rękę.

Nie zrobiłbym nic

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 21, 2017, 11:27:42 »
    - To prawda. Imperium skrupulatnie broni swoich transportów... - zatrzymał się na chwilę. - Ale tutaj mielibyście większe szanse. O ile Kompania swoje konwoje chroni bardzo ciasno, tak pojedynczy kupcy zazwyczaj nie posiadają już eskorty. A bardzo często, na zlecenie Kompanii, przewożą broń, zaopatrzenie, czy materiały budowlane. Sabotowanie tychże mogłoby być dla nas dużym odciążeniem. Jak wielu ludzi Pan ma i jaki Pan ma plan na zagospodarowanie ich?

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 21, 2017, 12:35:13 »
    -Przede wszystkim płyniemy dość długo, musimy odpocząć. Ze mną jest wprawiona piętnastka, natomiast reszta jest na statku, łącznie z moim pierwszym porucznikiem. Ponadto, planowałem wybudowanie czegokolwiek, co mógłbym nazywać domem.

Nie zrobiłbym nic

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 21, 2017, 20:17:49 »
    - Udzielimy Wam odpowiedniego schronienia, nakarmimy i przenocujemy. Jeżeli zaś chcecie sobie wybudować kryjówkę, droga wolna - możecie dokonać tego nawet i na naszych terenach, jednak nie mogę sobie pozwolić na dopomożenie Was.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 21, 2017, 21:42:51 »
    -Z zaopatrzeniem damy sobie radę, w każdym razie skorzystam z oferty budowy.

Nie zrobiłbym nic

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 22, 2017, 23:43:28 »
    - Cudownie! Więc, cóż. Moi ludzie zostaną poinformowani o Waszej obecności, postaramy się ją jakoś zatuszować. Tylko nie wpływajcie do doków, bo ostatnio... cóż, dzieje się tam obława i jak nie będziecie posiadać odpowiednich papierów, to Was wypieprzą i statek zabiorą. A na razie... cóż, pozostaje mi chyba życzyć Wam powodzenia!

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 23, 2017, 00:31:42 »
    -Dobrze, bywajcie.

Wyruszam więc w poszukiwaniu miejsca na osadę.

Nie zrobiłbym nic

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 23, 2017, 23:43:22 »
    //Mały przeskok fabularny

Twoja załoga już zdołała się już nieco zadomowić. Nie odwiedzaliście portu Nowego Vordon w ogóle, a ukryliście swój statek za wzniesionymi plażami na południe od głównej kolonii. Przy pomocy buntowników Ligi Elynów udało Wam się w lesie wybudować póki co niewielki posterunek, jednak to wciąż zbyt mało - wykarczowaliście obszar i utworzyliście nasypy dookoła niego. Rozmieściliście kilka namiotów i zbudowaliście palenisko, dzięki czemu możecie mieszkać. Tym niemniej, aby realnie móc zapanować na wskazanym obszarze, musicie jeszcze bardzo rozbudować swoją placówkę.
    (Znajduje się ona mniej więcej w centrum prowincji nr 19).

Właśnie przebudziłeś się w swoim namiocie kapitańskim i wyglądając zza niego dostrzegłeś, że słońce właśnie wspinało się na nieboskłony.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 23, 2017, 23:51:11 »
    Rozpoczynam budowę chaty rybackiej, oraz chaty myśliwskiej. Sam, udaję się do miasta po wymagane przedmioty. Ludziom zlecam budowę palisady dookoła obozu, oraz magazynu.

Nie zrobiłbym nic

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 24, 2017, 00:11:31 »
    - Panie kapitanie, a co dokładnie i jak mamy stawiać? - spytał pierwszy oficer, który jako tako zarządzał całą Waszą kompanią. - Jeno będzie nam potrzebne drewna dużo, a siekier nie ma, Panie! Te cośmy użyli do karczowania, cóż... zdatne nie są, Panie kapitanie.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 24, 2017, 00:19:38 »
    -Dobrze, sporządzcie listę czego potrzebujecie.
    Ja w tym czasie idę do porucznika dowiedzieć się o okolicznych konwojach- morskich czy lądowych.

Nie zrobiłbym nic

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 24, 2017, 18:09:45 »
    Lista zawierała narzędzia rolnicze (w tym zawierają się siekiery również), co najmniej dwa wózki, choćby ciągane do transportu i nic poza tym. Ty zaś udałeś się do porucznika, który tak Ci odpowiedział.
    - Cóż, Ciebie najpewniej interesują morskie. Otóż między kolonią, a kontynentem kursują liczne statki, kompanijne i niezależne, transportujące różne towary. Zdobyłem informację, iż kilka handlowych statków z materiałami budowlanymi pod port zboczyła mocno z trasy, a teraz na nią wraca, zmierzając w stronę Nowego Vordon. To może być pańska okazja...

Offline Koxxus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 24, 2017, 18:46:46 »
    Dziękuję za informacje, po czym biegnę, by postawić statek w stan gotowości i wyruszyć ich śladem.

Nie zrobiłbym nic