Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: AJA] Fabuła  (Przeczytany 644 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 10, 2017, 14:14:15 »
    Wszyscy dokładnie przeczyścili bronie, a wówczas przybył posłaniec, niosąc wieść.
    - Szanowny Panie, Pan kapitan wzywa Pana do swojego gabinetu.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 10, 2017, 14:16:36 »
    - Rozumiem, dziękuje za informacje. Ostatni raz spojrzałem na rekrutów i powiedziałem:
    - To wszystko na dziś. Rozejść się. . Odwróciłem się na pięcie i ruszyłem w kierunku koszar.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 10, 2017, 14:21:21 »
    Rekruci zasalutowali Ci, zaś Ty udałeś się do wnętrza koszar, aby następnie zmierzyć w kierunku kwatery kapitana. Mężczyzna siedział przy swoim biurku i czytał właśnie jakieś pismo, a gdy przyszedłeś podniósł głowę na Ciebie.
    - Witam Pana. Jeden z żołnierzy gorączkowo coś mi wydukał, że coś się stało na placu ćwiczebnym... co tam się stało znowuż?

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 10, 2017, 14:25:26 »
    - Również witam Pana Kapitana. Strzeliłem obcasami. - Wydawać by się mogło, że nic szczególnego. Jeden z rekrutów przy ćwiczeniu bagnetu, omyłkowo nacisnął spust, a broń wybuchła mu w ręce. Zdarza się. Broń mogła być zanieczyszczona albo coś innego. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że jak słyszałem od naszego medyka, to nie pierwszy taki przypadek, a sytuacje takie zdarzają się ostatnio nader często. Mam wrażenie, że moga być w to zamieszane osoby trzecie. Skończyłem mówić, łapiąc głęboki oddech.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 10, 2017, 22:31:35 »
    Kapitan przez chwilę się zastanowił.
    - Tak, też mi donoszono o różnych dziwnych incydentach. Niektórzy mówią, że to Elyni z Ligi dokonują sabotażu, dosypując piachu do prochu, łamiąc zamki, uszkadzając muszkiety... Panie Abrego, to idealne  zadanie dla Pana. Podejmie się Pan ustalenia co i gdzie dokładnie szwankuje. Ustali Pan gdzie ten sabotaż ma swoje źródła i dlaczego ktoś go dokonuje.  Wy dwoje, tam! - krzyknął na dwóch gwardzistów, którzy wyprostowali się na rozkaz kapitana. - Będziecie towarzyszyć panu Abrego.
    - Tak jest, panie kapitanie! - wykrzyknęli.
    - Dostaje więc Pan podkomendnych, dwóch. Wszystko jasne?

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 10, 2017, 23:32:51 »
    -Nie do końca Panie kapitanie. Mam kilka pytań. Czy w koszarach mamy kogoś kto zajmuje się bronią? Zbrojmistrz, Magazynier? Od tego chciałbym zacząć. Po drugie, gdzie mogę się dowiedzieć czegoś więcej o tych Elynach? Ilu ich jest w naszym wojsku, jakie mają stanowiska, czym się zajmują. To pytania, na które chce znaleźć odpowiedź.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 10, 2017, 23:50:21 »
    - Tak, zbrojmistrza znajdziesz w magazynach, powołaj się na mnie, a odpowie na wszystkie pytania. A co do Elynów... cóż, na tym polega rzecz, że Elyni de facto są mieszkańcami Imperium. Nie możemy, przynajmniej na razie, obarczać odpowiedzialnością całego narodu, za działania jakiejś grupy rebeliantów...

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 10, 2017, 23:55:49 »
    - Zbrojmistrza odwiedzę na pewno. Co do Elynów.. nie chce obarczać całego ich narodu, chciałbym po prostu wiedzieć ilu i kto służy w naszej straży i ma dostęp do koszarów. To wszystko Panie kapitanie.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 11, 2017, 00:02:38 »
    - Dobrze Panie Abrego, specjalnie dla Pana każę sporządzić taką listę, choć zapewne będzie ona długa. W każdym razie - proszę udać się do zbrojmistrza i zacząć tam, a następnie powrócić do mnie. Lista będzie już na Pana czekać.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 11, 2017, 00:06:14 »
    -Dziękuje Panie kapitanie! Strzelam obcasami, ruszam w kierunku wyjścia. Następnie razem z dwójką nowych podwładnych idę do magazynu szukać zbrojmistrza.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 11, 2017, 00:11:16 »
    Wyszedłeś z gabinetu kapitana, a następnie, prowadzony przez podwładnych, udałeś się do magazynu, gdzie prawdopodobnie przebywa zbrojmistrz. I faktycznie - strażnicy doprowadzili Cię do owego mężczyzny, który był niewysokim Nordenem o długiej, rudej brodzie i mocno rozbudowanych mięśniach ciała.
    - A to co... coś się stało? - zapytał zakłopotany.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 11, 2017, 00:19:14 »
    -Zgadł Pan. Chciałbym zadać Panu kilka pytań. Na osobności. Tym samym gestem ręki pokazuje zbrojmistrzowi by przeszedł ze mną kilka metrów. Strażnikom nakazuje pozostać. -Dobrze, nie będę Panu tłumaczył o co dokładnie chodzi, to tajemnica służbowa. Niemniej jednak chciałbym, żeby sporządził Pan listę osób, które korzystają ze zbrojowni. Tak zdaje sobie sprawę z faktu, że rekruci przychodzą i biorą broń na ćwiczenia. Chce wiedzieć, czy niektóre osoby przychodzące tutaj nie powtarzają się aby zbyt często. Jeśli tak, proszę o ich dane, w tym narodowość. Do tego miejsce zamieszkania. Dodatkowo chciałbym wiedzieć kto dostarcza proch i karabiny dla naszych koszar. Jeśli ma Pan jakieś informacje odnośnie tego pytania, proszę natychmiast mówić. No.. słucham.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 11, 2017, 00:27:30 »
    Zbrojmistrz dokładnie wysłuchał Twojej wypowiedzi, a następnie odpowiedział.
    - Cóż, Szanowny Panie, wiele tych rekrutów bierze stąd broń... ale dobrze, postaram się sporządzić listy. A dostawcy? Cóż - proch i karabiny zapewniane mamy przez Kompanię, jednak płyną one do nas z kontynentu. I różnie to bywa - czasami kompanijnymi statkami, a kiedy takowych brak, wynajmowani są różni handlarze i kupcy, co to nam przywożą naszą menażerię. To chyba tyle, co wiem...

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 11, 2017, 00:29:51 »
    - Panie zbrojmistrzu, czy przy lub po odbiorze ktoś sprawdza stan prochu i muszkietów? Czy po użyciu muszkietów przez rekrutów, sprawdza pan ich stan? Jeśli to możliwe, proszę o listę dostawców.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 11, 2017, 00:40:51 »
    Zbrojmistrz przez chwilę się zawahał, a potem zaczął kręcić nosem i się nieco wymigiwać...
    - No wie Pan staram się... Przy odbiorze, sprawdzenie stanu prochu i muszkietów należy do obowiązków wypożyczającego, informuję ich o tym. A przy odbiorze - oczywiście, dokonuję inspekcji broni, ależ oczywiście! A co do listy dostawców... a, to ciężko Szanowny Panie. Bo to różnie bywa. Ostatnie trzy transporty to przywiózł nam kupiec imieniem Petro, Elyńczyk, jego slup powinien jeszcze gdzieś stać w dokach i też on tam winien być...