Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - problemy  (Przeczytany 41017 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jaxon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Sword of Damocles - problemy
    « dnia: Stycznia 17, 2009, 00:31:44 »
    Witam.
    mam wielki problem.
    Grałem w M&b ver 1.003. zainstalowalem sobie update do ver.1.011 zeby mi sie zainstalowal mod Sword of Damocles. Wszystko ladnie pieknie niby jest ale moda nigdzie nie ma?
    Jak by tego było mało to nie pokazuje mi że zrobiony jest up do ver 1.011
    mam tez zainstalowane GE_Textures_2.5 oraz dodane spolszczenie, ale nie wiem czy ma to jakies znaczenie.
    Kompletnie nie wiem co sie dzieje. Moze ktoś ma jakiś pomysł i rozumie cos z tego mojego bełkotu (tylko tak potrafie wytłumaczyć co sie u mnie dzieje)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Sword of Damocles
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 17, 2009, 07:29:48 »
    sciągnij spolszczenie do 1.011 bo miałeś do 1.003 prawda?

Offline jaxon

• Użytkownik
    Odp: Sword of Damocles
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 17, 2009, 14:22:05 »
    Juz wszystko jest ok. Po prostu w katalogu z gra mod utworzył jeszcze 1 katalog z nazwą gry i tam wrzucił pliki. Wystarczyło wrzucic pliki z moda do katalogu wyżej, czyli właściwego katalogu z grą.
    Mozna zamknąć temat/ BTW mod elegancki chociaż dość trudny :)

Offline ted15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 20, 2009, 11:11:59 »
    Witam. Gram w moda Sword of Damocles i mając 16 leadership i 5 dowodzenia i ok 600 renomy i moge mieć aby 70 żołnierzy. Miałem wiele modów i mając tyle samo miałem ok 90 . Prosze o odp.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Problem z Sword of Damocles
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 20, 2009, 11:44:21 »
    I gdzie jest problem bo nie rozumiem?

Offline PioterC

• Użytkownik
    Odp: Problem z Sword of Damocles
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 20, 2009, 11:47:07 »
    Witam. Gram w moda Sword of Damocles i mając 16 leadership i 5 dowodzenia i ok 600 renomy i moge mieć aby 70 żołnierzy. Miałem wiele modów i mając tyle samo miałem ok 90 . Prosze o odp.

bo to zależy od moda... twórca moda ustala jaki ma być przelicznik wpływający na wielkość oddziału... w SoD napewno 1 punkt leadership daje 5 woja + 1 woja za każdy punkt charyzmy... Więc w Twoim przyadku wychodzi z tego 41 (bo chyba pomyliłeś nazwy umiejętności)... reszta to za posiadane punkty renomy...

Ja w chwili obecnej mogę mieć 122 woja, mam charyzmę na full, tj. 30 i przywództwo na full, tj. 10... Nie pamiętam tylko ile miałem renomy, ale sporo, bo mam już zajęte dwa całe państwa (Rhodock'ów i Nordów)...

Offline kubas065

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 21, 2009, 17:16:04 »
    Chciałem dodać kilka utworów mp3 do już istniejącej muzyki więc wrzuciłem pliki do folderu MUSIC i edytowałem music.txt jednak podczas uruchamiania gry pojawia się taki błąd:

unexpected end of file while reading file:Modules\Sword of Damocles\music.txt

Offline ted15

• Użytkownik
    SoD [mały problem)
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 24, 2009, 18:26:22 »
    Witam gram w moda SoD i zająłem całe królestwo Vaegirskie. Po zdobyciu każdego zamku rekrutowałem lorda. Najpierw byli Knightowie, pózniej Baronque , pózniej Baronowie , jeszcze później jacyś Earl i teraz Duke. Tych ostatnich mam dwóch. Knightowie mieli najmniej renomy ( ok 180-300) a Dukeowie mają (ok 990-1100). Ale tu pojawia się problem po zdobyciu następnego zamku ide do kanclerza i klikam Recruit New Lord , no i po kliknięciu nie ma nowego, zawsze po rekrutacji od razu byli i dawałem im lenna. Czy już nie będe mógł mieć więcej wasali ? Proszę o Pomoc.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: SoD [mały problem)
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 24, 2009, 18:34:33 »
    Możesz nająć do 20 lordów. Nie więcej niż masz zamków i miast.

Czy to ci wszystko wyjaśnia?

Offline ted15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 24, 2009, 18:52:10 »
    ale ja mam więcej zamków niż wasali

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 24, 2009, 21:32:04 »
    E Możesz mieć MAXIMUM 20 lordów ale lorda mozna zrekrutować dopiero gdy ma się o jedno lenno więcej ,gdy ma się ich już 20 jest to niemożliwe

Offline Massai

• Użytkownik
    SoD - błędy skrytpów i dostep do skrzynki w czasie oblężenia...
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 09, 2009, 11:52:07 »
    ma niby być, ale nie ma. "i" wywołuje - "can't acces de inventory".
    Generalnie mam sporo komunikatów o wywalających się skryptach... ale może to wszystko dlatego że miałem 1.011 + tłumaczenie daedalusa, potem zainstalowałem moda...
    Przy zajecia miasta mam "error script give_faction center", co jakiś czas  dziwne "faith reductuion is working"...
    chrzanią się listy dialogowe jak przyjadę do zamku gdzie nie mam ulepszenia pozwalającego rozwijac wojsko, np. mam scoutów z gwiazdką, w danym zamku nie mam stajni, i u Marshalla mam np. ugrade five scouts - i tak trzy razy (zamiast all, five, one). Albo nawet lepiej - "the population is indifferent to you scouts to antarian cavalry" ;-), tak jakby sobie pod błędną zmienną to przypisywał...

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    Szlachta (Noble) w SoD
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 11, 2009, 00:08:45 »
    Witam mam mały kłopot i małe pytanie
    buduje sobie w zamku Knight Chapters i nie wiem jak rekrutować Nobli  nie wiem jak to odmienić) może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić ?

Offline Massai

• Użytkownik
    Odp: Szlachta (Noble) w SoD
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 11, 2009, 12:57:48 »
    Sami się złażą do zamku gdzie jest Knight Chapters. Ale woooolno... Tak po jednym dziennie.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: SoD - błędy skrytpów i dostep do skrzynki w czasie oblężenia...
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 11, 2009, 14:36:21 »
    "faith reduction is working" To nie żaden błąd!(znaczy - Redukcja wiary w toku/pracy) Podonie jak inne komunikaty.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?