Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - problemy  (Przeczytany 41016 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak wyłączyć morale w czasie bitwy???
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 22, 2009, 19:53:15 »
    Też mnie to denerwowało... Rozbijasz obóz na samym dole chyba przedostatnie masz opcje gry i tam można wyłączyć morale i formację !Czy na pewno  to dobry dział ? SoD jest autorstwa Polaka von mistonta xD. Trza było napisać w dziale polskie mody.
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2009, 20:26:16 wysłana przez Jedes »

Offline emilius

• Użytkownik
    Odp: Jak wyłączyć morale w czasie bitwy???
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 23, 2009, 00:38:22 »
    o to przepraszam i dzięki :)

Scaliłem kilka wątków.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2009, 12:27:28 wysłana przez Kalpokor »

Offline rarytas

• Użytkownik
    Odp: Sword of Damocles - problemy
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 26, 2009, 12:17:27 »
    joł,
    Ściągnąłem tego moda stąd http://www.mbrepository.com/file.php?id=1209
    Mam plik Sword_of_Damocles_-_Invasion_4.1_Final_no2.exe klikam 2x i mam "extract to". Ale gdy klikam extract, wyskakuje błąd "Can not open file (...) as archive".
    Powtórne ściąganie nie pomogło, zmiana rozszerzenia także, próbowałem wypakowywać różnymi programami, do różnych folderów, na różne dyski i zawsze mam to samo. Wie ktoś co z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdro

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 26, 2009, 12:59:28 »
    Jezeli plik ma rozszerzenie exe to jest to self-extracting archive wiec nie potrzebujesz zadnego programu. Po uruchomieniu powinno pojawic sie:

Samo archiwum zostalo stworzone w programie 7-zip i najprawdopodobniej za jego pomoca uda Ci sie wypakowac pliki.

Offline rarytas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 26, 2009, 13:23:08 »
    kubektheone, tyle to ja wiem...
    Jakieś konkretne pomysły?

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 27, 2009, 00:41:29 »
    kubektheone, tyle to ja wiem...
    Jakieś konkretne pomysły?

Rzeczywiscie po przeczytaniu, a nie zerknieciu na Twojego posta zorientowalem sie, ze to co napisalem niezbyt Ci pomoglo. Chcac sie zrehabilitowac wrzucilem moda przepakowanego WinRar-em: http://www.megafileupload.com/en/file/172081/Sword-of-Damocles---Invasion-4-1-rar.html. Dowiedzialem sie, ze Twoj problem zwiazany jest z niewlasciwym funkcjonowaniem 7-Zip (program czasem nie potrafi rozpakowac wlasnych archiwow). Mam nadzieje, ze tym razem bedzie OK.

Offline rarytas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 27, 2009, 15:09:42 »
    kubektheone, no to już coś ;) Nigdzie nie mogłem znaleźć tego moda spakowanego w normalnego rara. Dzięki wielkie ;]

Offline dkas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 11, 2010, 16:06:15 »
    Mam wielki problem ponieważ gdy gram bitwe to po kilku minutach gra mi wywala do windowsa

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 26, 2010, 23:29:21 »
    Wydaje mi sie,ze sciagnalem tego moda kawalek tylko... klikam w new game, robie postac itd. pojawia sie glowna mapa (nie zmieniona! nawet nazwy frakcji i miast takie same) mam kilkadziesiat jednostek w armii i sa to jednostki nowe,z moda. W sklepach mam nowe itemy, godla lordow i miast sa inne, tylko ze kazda frakcja ma takie same jednostki jak w native ;/ w wioskach tez moge rekrutowac tylko jednostki z native... bandyci tez sa z native... osochozzzi? Tak ten modzik wyglada, czy naprawdę sciagnalem kawalek moda?

Offline Gocio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 26, 2010, 23:47:04 »
    Przeczytaj chociaż pierwszy post z wątku o tym modzie.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 27, 2010, 06:26:32 »
    Wydaje mi sie,ze sciagnalem tego moda kawalek tylko... klikam w new game, robie postac itd. pojawia sie glowna mapa (nie zmieniona! nawet nazwy frakcji i miast takie same) mam kilkadziesiat jednostek w armii i sa to jednostki nowe,z moda. W sklepach mam nowe itemy, godla lordow i miast sa inne, tylko ze kazda frakcja ma takie same jednostki jak w native ;/ w wioskach tez moge rekrutowac tylko jednostki z native... bandyci tez sa z native... osochozzzi? Tak ten modzik wyglada, czy naprawdę sciagnalem kawalek moda?
    Postaram się być uprzejmy poczytaj sobie pierwszą stronę http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1914.0 a jak nie umiesz to nazwy frakcji są nie zmienione tylko dodany skrypt własnego państwa jednostki zbroje Itp.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 28, 2010, 12:19:51 »
    Na wstepie pisze: mam GeForce 8800 GT
                             procek 2x 2.4 mhz

i Mount and blade mi ladnie smiga na najwyzszych, gorzej jak wlacze SoD'a. Jak jest jakas duza armia to sie tnie jak emo(duzy spadek klatek)... wlaczylem najnizsze ustawienia i to samo... jak rozwiazac ten probelm nie zmieniajac na directa 7? Jak go wlaczylem to ta grafika to jakas profanacja oka...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 28, 2010, 14:17:46 »
    Niestety jest to wina moda. Twórcy nie postarali się o dodanie systemu LoD (w skrócie mówiąc o zrobienie mniej dokładnych modeli które będą zastępować te szczegółowe na większych dystansach) i co za tym idzie spadła wydajność. Jako gracz nie możesz z tym nic zrobić. Jedynym wyjściem jest pogorszenie jakości grafiki lub znoszenie tnącej się gry.

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 28, 2010, 14:23:39 »
    Szkoda... już myślałem, że znalazłem moda idealnego...

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 04, 2010, 19:28:15 »

Cały czas wyskakują mi takie komunikaty gram od wczoraj i jakiś czas temu (30 min.??) rozpoczęła się nawała takich komunikatów. Czy da się to jakoś naprawić? Lub chociaż wyłączyć?