Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][12pp] Pułk 12. Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 45659 razy)

Opis tematu: Inaczej zwany Czwartym Pułkiem Legii Poznańskiej // Najstarszy polski pułk.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: [NW][12pp] Pułk 12. Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #180 dnia: Lutego 25, 2017, 19:55:56 »
    Tyle, że my cały czas mówimy o bólu dupska, klanów które grały tylko melee i dostawały od klanów które grały mocno w obu tych aspektach. Że to jest śmieszne, że "Wygrali bo lepiej strzelają nooby!".

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #181 dnia: Lutego 25, 2017, 21:02:14 »
    Najlepsze pułki graja na zasadzie bujanie linią wroga 2 max 3 salwy i bagnety. Nawet jak jest górka to ktoś kto ma świadomość jakie umiejętności mają jego ludzie to nie staje na tej górce do końca rundy i nie naparza do przeciwnej linii bo to jest nudne dlatego nie dziwie się im, że kiedy oni tego nie robią a przeciwnicy do oporu tam stoją i prują kulami to może być irytujące (nie było pułku typowo melee poza Spartanami). 18e ma kompleksy bo nigdy nie byli i nie będą topowym pułkiem. :P

W poprzednim poście bardziej odnosiłem się do tego co napisał Ragen. A i Ragen na gf się walczy zupełnie inaczej niż na bitwie zapytaj się Michała potwierdzi ci to. (Bo tam nie ustawisz się np. obok ziomeczka z którym grasz długo)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Lutego 25, 2017, 22:17:04 »
    Akurat miałem Spartan na myśli, pisząc to u góry.

Offline Mikimak

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #183 dnia: Lutego 27, 2017, 00:15:59 »
    Myślę że dla osób z 1000h+ na NW, strzelanie jest zwyczajnie nudne, ponieważ nie wymaga to tylu umiejętności co walka na bagnety. Dlatego właśnie tak wiele osób irytuje walka ze słabszymi pułkami które unikają walki na bagnety. Oczywiście często dla gorszych regimentów jest to jedyna szansa żeby wygrać z przeciwnikiem, więc nic dziwnego że unikają bezpośredniej konfrontacji.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #184 dnia: Lutego 27, 2017, 09:28:30 »
    Czy zatem "najlepsze pułki" oraz "osoby z 1000h+" nie powinny przejść na native gdzie nie ma broni palnej? Zrobić moda, który wyrzuca wszystkie bronie miotane, łuki, kusze oraz białe które nie są włóczniami i voila...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #185 dnia: Lutego 27, 2017, 09:47:07 »
    Czy zatem "najlepsze pułki" oraz "osoby z 1000h+" nie powinny przejść na native gdzie nie ma broni palnej? Zrobić moda, który wyrzuca wszystkie bronie miotane, łuki, kusze oraz białe które nie są włóczniami i voila...
    Od początku mojej przygody na Tawernie marzą mi się czyny, dzięki którym nazwany bym został przez tutejszych graczy "reformatorem" niczym Marcin Luter. Z racji tego, że posiadam jakieś umiejętności modowania, chyba zastanowię się na poważnie nad utworzeniem jednego moda, który byłby grywalny tak dla Nativowców, jak i ludzi z NW. To zjednoczy nas na zawsze ! I zakończy bezsensowną wojnę o piwa. Będę Was informował o efektach.
    Pozdrawiam,

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #186 dnia: Lutego 27, 2017, 15:46:58 »
    Wczoraj zagraliśmy z 3rd. Ostatecznie zremisowaliśmy 5-5. Na bitwę przyszło ponad 30 osób. Podziękowałem prywatnie i teraz chciałbym jeszcze raz podziękować (publicznie) Crowley'owi (Karkawie nie) za bitwę i za możliwość sprawnej komunikacji podczas jej trwania. Bitwa była wyrównana, przez fakt, że przeciwnik dobrze walczył, co my nadrabialiśmy celnym strzelaniem.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Wrzucam też linki do filmów z ostatnich bitew z KRB i 3rd:

Jeżeli chciałbyś do nas dołączyć, zgłoś się na steam do pułkownika bądź przez wiadomość prywatną na Tawernie.
    (click to show/hide)

Offline Crowley

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #187 dnia: Lutego 27, 2017, 16:00:04 »
    Również dzięki za 1v1 fajnie się z wami grało ;)

Offline Patruk

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #188 dnia: Lutego 27, 2017, 22:54:35 »
    Wreszcie doczekaliśmy się polskiego 51st

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #189 dnia: Lutego 28, 2017, 07:24:55 »
    Brawo my! A może prędzej nie 51st tylko 75th? ;D
    (click to show/hide)

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #190 dnia: Lutego 28, 2017, 08:19:06 »
    Jak sobie tak czytam to..... wy nie jesteście żadnym 51st, tylko po prostu 12pp i prawdopodobnie wasza kariera się na tym zatrzyma, jak pokonacie 3pp to będzie wyczyn choć przypuszczam że jedna runda będzie trwała 59.59 minut. A tak to raczej o światową czołówkę nie powalczycie.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #191 dnia: Lutego 28, 2017, 08:21:52 »
    Jak sobie tak czytam to..... wy nie jesteście żadnym 51st, tylko po prostu 12pp i prawdopodobnie wasza kariera się na tym zatrzyma, jak pokonacie 3pp to będzie wyczyn choć przypuszczam że jedna runda będzie trwała 59.59 minut. A tak to raczej o światową czołówkę nie powalczycie.

Ten moment, gdy wspomina to Jarl...

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #192 dnia: Lutego 28, 2017, 09:03:46 »
    Wpierw musieliby z nami zagrać, a z tego co widzę to Stasiulek albo się boi, albo ma jakąś do nas urazę, że nie chce z nami grać.

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #193 dnia: Lutego 28, 2017, 09:31:37 »
    Wpierw musieliby z nami zagrać, a z tego co widzę to Stasiulek albo się boi, albo ma jakąś do nas urazę, że nie chce z nami grać.

Sharpshooter on chyba nie ma do was urazy, gfa treningowego z nami też nie chce umówić.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lutego 28, 2017, 09:35:35 »
    A tak to raczej o światową czołówkę nie powalczycie.

Inaczej, który polski pułk obecnie walczy o światową czołówkę, poza 23pp oczywiście?;)