Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][12pp] Pułk 12. Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 45538 razy)

Opis tematu: Inaczej zwany Czwartym Pułkiem Legii Poznańskiej // Najstarszy polski pułk.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [NW][12pp] Pułk 12. Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 25, 2017, 09:03:05 »
    Już byłem u was na inv Stasiulku i właśnie z tych inv wnioskuje, że 12pp nie przepada za 3pp. :D (Nawet na filmach z eventu słychać tą napinke na 3pp :P)
    Nie widzę wgl związku z tym co wcześniej do Ciebie napisałem. Piszę, że zapraszam na inv, po czym mówisz mi, że byłeś i że słyszałeś jak obgadujemy 3pp. Nawet nwm kiedy to mogło być, jednak nie widzę związku z propozycją pogrania sobie z nami.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2017, 09:22:04 wysłana przez Stasiulek2002 »
    (click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 25, 2017, 12:07:38 »
    (click to show/hide)

Odpisałem Warderowi a ty tak napisałeś jakbym nigdy nie był u was na inv (mało ciekawe te bitwy). Pisząc ciekawa bitwa 12pp v 3pp to byłaby ciekawa bo oni tak jak i wy lubią sterczeć i strzelać a taka zabawa mało mnie rajcuje choć od czasu do czasu to miła odskocznia od bagnetów.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 25, 2017, 12:35:26 »
    (click to show/hide)
    Powinieneś napisać mało ciekawa ta bitwa, bo grałeś jak graliśmy z 16th. ;) Nie będę próbował Ci uświadomić, że nie wszystkie bitwy tak u nas wyglądają. A skoro to miła odskocznia od bagnetów, to chyba nie nudzisz się przy takich bitwach.
    (click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 25, 2017, 12:37:06 »
    No raz na 5 lat jest spoko tak pograć.

#Niekażdabitwatakwyglądajakz16th

https://youtu.be/SzvmI_IIoUE?t=1m14s - Ostatnia wasza bitwa 1 runda
    https://youtu.be/cV73lzTnIYU?t=2m6s - Tutaj już 2 runda
    https://youtu.be/mNirRaf69as?t=32s - 1 Runda
    https://youtu.be/qjxPUJNbOAc?t=50s - Biedne 84e chłopaki nie grały z 2-3 lata a tu od początku nawalanie z muszkietów nawet jak się ma 5 więcej
    https://youtu.be/AkOy7IWLvbA?t=31s - 1 runda

Przeglądałem większość waszych bitew i no muszę przyznać ci racje nie każda bitwa runda* wygląda tak samo.

Dodając, że na waszym serwie zagraniczni gracze mają duże pingi co dodatkowo powinno zachęcać na bagnety. : )
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2017, 12:56:01 wysłana przez simskil »

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 25, 2017, 13:02:25 »
    Skoro nie każda runda taka jest to nie znaczy, że bitwa nie polega w stu procentach na tym samym. A już nie moja wina, że niektóre pułki nie potrafią sobie zapewnić serwera do gry. Z 84th zagraliśmy na ich serwerze chociażby. Nie wszystkie rundy polegały na całkowitym kampieniu. Przez 'bitwę 16th' rozumiem wieczne stanie i strzelanie. A jeśli chodzi o 84e, to kilka dni temu porozmawiałem prywatnie z Aldemarem odnośnie gry. Padł temat, który teraz poruszasz. On raczej kwestie kampienia interpretował inaczej - jako stały element gry u niektórych pułków. Zupełnie inaczej oceniłe bitwę. ;D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2017, 13:13:47 wysłana przez Stasiulek2002 »
    (click to show/hide)

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 25, 2017, 13:12:18 »
    Nie jesteśmy zainteresowani.

Cóż trudno, chcieliśmy zagrać ze wszystkimi polskimi pułkami, aby oficjalnie z drugiego miejsca w Polsce, spróbować zawalczyć z 16pp raz jeszcze o to pierwsze miejsce..  Póki co zostaniemy  za szesnastką.

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 25, 2017, 13:16:39 »
    Cóż trudno, chcieliśmy zagrać ze wszystkimi polskimi pułkami, aby oficjalnie z drugiego miejsca w Polsce, spróbować zawalczyć z 16pp raz jeszcze o to pierwsze miejsce..  Póki co zostaniemy  za szesnastką.
    W takim razie do zobaczenia na NWL'u. :D
    (click to show/hide)

Offline Ragen

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • 5 letni weteran, ex Pułkownik 14. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 25, 2017, 13:22:21 »
    Jeśli chodzi o grę przybierając taktykę grania na dystans i strzelania to w sumie nie widzę jakichś większych problemów. Oczywiście stanie na końcu mapy za górką czy coś i campienie to co innego, natomiast dla mnie granie skupiając się bardziej na formacjach, strzelaniu, manewrowaniu itp jest ciekawsze niż 1 salwa i szarża, równie dobrze skoro bitwa ma polegać tylko na podejściu do szarży to można umawiać same gfy :P Szkoda, że coraz więcej pułków idzie tylko w bagnety zapominając o tradycyjnych formacjach i strzelaniu :/

Głównodowodzący 14pp. Ex Major 16pp, Porucznik 12pp oraz Furier 5pp

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 25, 2017, 13:27:57 »
    Jeśli chodzi o grę przybierając taktykę grania na dystans i strzelania to w sumie nie widzę jakichś większych problemów. Oczywiście stanie na końcu mapy za górką czy coś i campienie to co innego, natomiast dla mnie granie skupiając się bardziej na formacjach, strzelaniu, manewrowaniu itp jest ciekawsze niż 1 salwa i szarża, równie dobrze skoro bitwa ma polegać tylko na podejściu do szarży to można umawiać same gfy :P Szkoda, że coraz więcej pułków idzie tylko w bagnety zapominając o tradycyjnych formacjach i strzelaniu :/

Jeśli są sporo lepsi na bagnety, to na nie idą. Ale nie powinni mieć pretensji, do pułku, który to wykorzysta i zdejmie 35% sił przeciwnika nim ten dojdzie na bagnety. Obie strony chcą wygrać. Obsadzenie wzgórza, też jest taktyką, zwłaszcza, że druga strona dalej ma szansę wygrać i ZWŁASZCZA, że po 5 rundach ona będzie je miała.

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 25, 2017, 13:32:19 »

Jeśli są sporo lepsi na bagnety, to na nie idą. Ale nie powinni mieć pretensji, do pułku, który to wykorzysta i zdejmie 35% sił przeciwnika nim ten dojdzie na bagnety. Obie strony chcą wygrać. Obsadzenie wzgórza, też jest taktyką, zwłaszcza, że druga strona dalej ma szansę wygrać i ZWŁASZCZA, że po 5 rundach ona będzie je miała.

Jak najbardziej, pretensje w takich przypadkach są co najmniej bezpodstawne. Jeśli uciekanie od przeciwnika i ratowanie się ciągłym strzelaniem ma pomóc w wygranej, no to niech z tego korzysają, ich taktyka.
    Mówiąc o górce mam na myśli ciągłe stanie na końcu mapy i campienie przez oba regimenty, bo nawet one zdają sobię w końcu sprawę, że za długo takie coś trwa i w końcu któryś ruszy; a to, jak i czy to zostanie wykorzystane to również kwestia taktyki.

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 25, 2017, 13:41:09 »
    Jak najbardziej, pretensje w takich przypadkach są co najmniej bezpodstawne. Jeśli uciekanie od przeciwnika i ratowanie się ciągłym strzelaniem ma pomóc w wygranej, no to niech z tego korzysają, ich taktyka.
    Mówiąc o górce mam na myśli ciągłe stanie na końcu mapy i campienie przez oba regimenty, bo nawet one zdają sobię w końcu sprawę, że za długo takie coś trwa i w końcu któryś ruszy; a to, jak i czy to zostanie wykorzystane to również kwestia taktyki.

Ostatnio 3pp zagrało bitwę z 18e. Przeciwnik miał przewagę w walce wręcz, więc stwierdziłem iż nie ma co się z nimi męczyć na bliskie dystanse. Często uciekaliśmy i strzelaliśmy z daleka, co doprowadziło naszego przeciwnika do szału tak dużego, że Chriseh zaczął resetować rundy po tym jak zaczęliśmy wygrywać.  Mimo przewagi ogniowej i psychicznej nad oponentem, ostatecznie przegraliśmy 4-6, ale myślę że jak na trójkę to dobry wynik. Po bitwie Chriseh opublikował  screenshot wyniku, nazywając rakami i trollami. Myślę, że nie mógł się pogodzić z tym, iż polaczki ugrały z jego pułkiem aż 4 rundy... Oczywiście trollu nie było. ;)

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Ragen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 25, 2017, 13:48:40 »
    Ostatnio 3pp zagrało bitwę z 18e. Przeciwnik miał przewagę w walce wręcz, więc stwierdziłem iż nie ma co się z nimi męczyć na bliskie dystanse. Często uciekaliśmy i strzelaliśmy z daleka, co doprowadziło naszego przeciwnika do szału tak dużego, że Chriseh zaczął resetować rundy po tym jak zaczęliśmy wygrywać.  Mimo przewagi ogniowej i psychicznej nad oponentem, ostatecznie przegraliśmy 4-6, ale myślę że jak na trójkę to dobry wynik. Po bitwie Chriseh opublikował  screenshot wyniku, nazywając rakami i trollami. Myślę, że nie mógł się pogodzić z tym, iż polaczki ugrały z jego pułkiem aż 4 rundy... Oczywiście trollu nie było. ;)
    I właśnie to jest przykre :/ Stawiasz na strzelanie a nie lecisz na bagnety = rak. Do czego to doszło :P

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 25, 2017, 14:02:39 »
    Chriseh insultuje wszystkich, z którymi przegrywa, albo osiąga niezadowalający wynik. Polecam zobaczyć jego film z meczu z 59th w którym pisał do Wustenfuchsa pod koniec gdy z nimi remisował. ;)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 25, 2017, 14:36:03 »
      Patrząc na jego działania typu: Nowy pułk, rozwiązanie go, stworzenie nowego pułku, fuzja, odejście do innego klanu, hej fajnie jest być pułkownikiem!, rozwiązanie, 18estrikesback, waaaaaaa rozwiązuje to gówno, hehehe 18e_Col_ja, i tak się wciąż dzieje życia cud, to ja bym nie oczekiwał zbyt wiele od niego.

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 25, 2017, 14:50:17 »
    Pułki które strzelają bo nie maja skilla i tak nic nie ugrają z topowymi pułkami gdzie strzelanie i bagnet nie sprawia im problemu. Z przykładu 17e jak ktoś chce się z nimi strzelać to Pieter też ustawia linie i wali ile się da głównie kończy się tak, że zdobywamy przewagę 5 ludzi i lecimy wtedy im nakopać. Dlatego noobskie strzelanie opłaca się tylko wtedy kiedy wiesz, że nawet jak te op koksy podejdą to masz tych 8-10 graczy którzy mogą im nakopać i tak właśnie wyglądała bitwa 16pp v 17e na NWL gdzie o wyniku zdecydowały 2 duele. Nawet ostatnia bitwa 3pp z 16pp pokazała, że taktyka na strzelanie jest mało opłacalna kiedy dochodzi do walki 8v14 i tak tych 8 zabija wszystkich z stratą 1 gracza. Tłumaczenie się, że strzelanie nie jest takie złe i jeszcze patrząc na poziom skilla polskich pułków jest śmieszne mam nadzieje, że nie ma czegoś takiego "E ty rekrut co ty robisz ćwiczysz bagnet? powaliło cie naucz się strzelać noobie" :D. (Warder zanim dasz przykład 66pp to oni mieli 10 najlepszych osób z 66th które dziś na bagnety ustępuje chyba tylko 17e)

Polecam ćwiczyć skilla a nie się tłumaczyć. Oni też kiedyś byli słabi.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2017, 15:09:55 wysłana przez simskil »