Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zjawiska paranormalne.  (Przeczytany 32407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Zjawiska paranormalne.
    « Odpowiedź #210 dnia: Marca 23, 2011, 21:08:16 »
    Chmmm...ja mam kilka dziwnych zjawisk paranormalnych które słyszałem od bliskich i sam przeżyłem. Opisanie ich tak by nie wzbudzić śmiechu i drwin zajęłoby sporo miejsca i czasu...
    Napiszę jedno z nich.
    Jakiś czas temu babcia opowiedziała mi coś przez co do teraz boję się spać u niej w domu gdy ją odwiedzam. Ale do rzeczy, pewnej nocy obudził ją uścisk nóg, zupełnie jakby ktoś usiadł na nie. Otwarła oczy i zobaczyła dawno zmarłego pradziadka(swojego ojca). Patrzył na nią i powiedział że będzie przychodził po wszystkich. Co kolwiek to znaczyło...teraz się domyślam, minął od tego czasu rok, i zmarły mi dwie ciotki, kuzyn na raka, dziadek z dnia na dzień. Obecnie wujek choruję, co kolwiek to było miało racje."kosi" po kolei moją rodzinę, mama mnie straszy mówiąc że często śnią jej się dawno zmarli członkowie rodziny. Owszem można to wytłumaczyć że na każdego jest czas, ale dlaczego akurat wtedy gdy pojawił się rok temu babci pradziadek?
    Wszystko co napisałem to prawda, nikomu ze znajomych o tym nie mówiłem ale na forum to co innego...
    Jak myślicie, zmarli mogą nas ostrzec itp?
    I co sądzicie o zjawisku OOBE(chyba poprawnie napisałem)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Strzala

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Like Dancing
      • Moje Prywatne Forum... ;] Zapraszam
    « Odpowiedź #211 dnia: Lipca 12, 2011, 12:26:34 »
    Zmarli mogą nas ostrzec kolego Aldred.
    A jeżeli twojej mamie śnią się zmarli to niech się za nich pomodli. Tak nam mówiła siostra katechetka na lekcji religii.
    A jeżeli twojej babci pojawił się twój pradziadek to pewnie to jest śmierć z piekła, bo duchy z nieba lub czyśćca nie pojawiają się na ziemi tylko w snach ludzi,
    a na ziemi przed oczami człowieka to duchy z piekła.
    A może to coś zmieni gdy pomodlisz się za tego pradziadka...

Nie wiem czy ci tam coś pomogłam, ale napisałam to co wiedziałam xdee... ;p

Dobra teraz ja:

Jestem uzależniona od fantasy. Kilka razy w dzień i w późny wieczór mogę się natknąć na straszny obrazek (między innymi KRWAWA MARRY).
    Tak mnie kilka obrazkami (każdym innym) przeraziła, więc jak przechodzę obok lustra to wydaje mi się, że stoi mi przed oczami
    i patrzy na mnie. A gdy idę spać to jestem cała nerwowa i nie mogę spać.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #212 dnia: Lipca 12, 2011, 12:48:20 »
    Ja tam nie wiem co zmarli chcą przekazać. Wiem natomiast że spotkać się z czymś takim i przekonać na własnej skórze nie jest ciekawe;/
    Ale dzięki Strzała za jakiekolwiek wnioski;) Co do Twojego przypadku,myślę że tu ma wpływ autosugestia. Postaraj się o tym nie myśleć a nawet jeśli widzisz ignoruj to. Wszak to tylko złudzenia więc nie warto się tym tak przejmować. Ja miałem podobnie ale w podstawówce, często spać nie mogłem. Z wiekiem przeszło, ale doszły kolejne problemy już nie tak błahe;/ Ale to już nie miejsce na to abym się wypowiadał;/
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #213 dnia: Lipca 12, 2011, 13:52:44 »
    Ja jako zły ,,infidel'', nie za bardzo chce mi się wierzyć w duchy, a opowiadania o nich traktuję jako ciekawe bajki z dreszczykiem, aby lepiej się człowiekowi zasypiało : )

I co sądzicie o zjawisku OOBE(chyba poprawnie napisałem)

Co o tym sądzę? Jest to najwspanialsze doświadczenie jakie kiedykolwiek można przeżyć : )
    Jednak jest to dość trudne do osiągnięcia... ciężkie i długie treningi potrafią człowieka odrzucić od dalszego działania. Ja tak miałem. Na dłuższy czas zaniedbałem ćwiczenia... jednak kiedy z powrotem wziąłem się za to... udało mi się ostatnio co kolwiek zdziałać : ) Może nie była to jakaś długa projekcja, ale w końcu coś osiągnąłem w tym kierunku : D Mam nadzieję że jeżeli znów nie przerwę treningów (co nie powinno się już zdarzyć) będą same postępy : )

Początkowo dla zainteresowanych polecam przeczytać niedługi ale wystarczający aby się zmotywować Traktat o projekcji astralnej Roberta Bruce'a.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #214 dnia: Lipca 12, 2011, 14:14:12 »
    Coś tam kiedyś o tym czytałem ,potem próbowałem,próbowałem...doszedłem tylko do stanu totalnego znieczulenia,czyli nie czułem rak,nóg itp. Jakbyś mógł podsunąć jakiś w miarę dobry patent jak osiągnąć ten stan byłbym wdzięczny. Ja próbuję dłuugi czas ale widać nie ide we właściwym kierunku;/

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #215 dnia: Lipca 12, 2011, 14:59:44 »
    Zawsze robiłem to w taki sposób, jaki opisał Robert Bruce w podanym przeze mnie traktacie:

Projekcji najlepiej według mnie wykonywać w godzinach 21 - 23, czyli w tedy gdy nasze ciało jest zmęczone, a mózg nadal trzeźwy. Kiedy już wygodnie leżę na łóżku zaczynam od całkowitej relaksacji. Zawsze robiłem to sposobem napinania i rozluźniania kolejno poszczególnych części ciała, ponieważ jak dla mnie jest to najłatwiejszy sposób aby osiągnąć stan całkowitej relaksacji. Ostatnio także bawiłem się z wizualizację energii przepływającej przeze mnie, która rozluźnia poszczególne części ciała. Warto robić to w różny sposób aby się nie nudziło relaksowanie enty raz tak samo. Kiedy już uda mi się wejść w ten stan relaksu, zajmuję się oczyszczaniem myśli. Zawsze robiłem to sposobem koncentracji na własnym oddechu, bo jakoś inne trudniej mi przychodziły... w takim stanie, gdzie moje ciało jest zrelaksowane a umysł czysty, zaczynałem zabawę ze stymulacją i otwieraniem czakr, dzięki czemu ta energia dzięki której możemy doświadczyć projekcji będzie większa. Nie wiem, czy coś naprawdę pomaga w ,,wychodzeniu'', ale jeżeli się wierzy że tak jest, pomaga pewno : )
    Potem przychodzi to z czym mi najtrudniej było się uporać ; / Wejście w stan transu było dla mnie dość ciężkie. Kiedy pierwszy raz udało mi się to osiągnąć, szybko z tego wyszedłem z powodu śmiesznego strachu przed tym nieznanym. Czyli to co dzieje się z nami podczas tego stanu. Uczucie ciężkości naszego ciała, jego powiększenia, ,,nieswojego'' i płytkiego oddechu, zaniku słuchu czy przyśpieszonym biciu serca. Jakoś nie mogłem przez to przejść. Jednak gdy uporałem się z tym głupim strachem, wejście w stan transu nie było już takie trudne. Aby taki stan osiągnąć, należy całkowicie skoncentrować się na uczuciu spadania. Poczuć jak np. spadamy w przepaść, schodzimy po schodach, drabinie czy zjeżdżamy windą. Dzięki temu nasze fale mózgowe przejdą ze stanu beta na alfa bądź theta (tutaj już wchodzimy w głęboki trans).
    W stanie transu też nalezy uważać, aby sobie go nie przerwać tylko ciągle utrzymywać umysł czysty. W tym stanie można zaczynać ,,wychodzenie'' z ciała. Sposobów na takie coś jest mnóstwo. Każdy może znaleźć jakiś odpowiedni dla siebie. Ja np. używałem sposobu wizualizacji liny i podnoszenia się na niej, bądź ,,wyturlać'' się z ciała lub huśtania się na hamaku z możliwością obrotu o 360 stopni. Tak jak mówiłem, sposobów jest mnóstwo i każdy znajdzie coś dla siebie : )
    Dalej... to już każdy ma wolną rękę. To miejsce i czas gdzie każdy może robić co tylko zapragnie. Ważne jest, żęby pamiętać o tym, aby po ,,wyjściu'' za bardzo się nie podniecić... ponieważ stracimy koncentrację i z powrotem wlecimy do ciała  : )  Koncentracja to podstawa podczas OOBE czy innych podobnych rzeczy.

Wyżej opisałem sposoby, które ja stosuje. Każdy może robić to jak mu najwygodniej ; )
    Nadal polecam poczytać Traktat o projekcji astralnej gdzie wiele można się dowiedzieć (lub skombinować sobie jakieś książki na te tematy). Dla treningowych zapaleńców, podam jeszcze takie cuś jak OOBE w 9 tygodni jest to takie typowe cholerstwo, gdzie opisane są treningi w poszczególnych dniach : ) Również polecam : )
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline wasil1603

• Użytkownik
    • "Szatanista"
    « Odpowiedź #216 dnia: Lipca 12, 2011, 21:44:08 »
    A jak już się wyjdzie z ciała to jest jak jakaś podróż,czy po prostu taki inny sen?Czy mógłbym "pójść" gdzieś gdzie jeszcze nie byłem?Jeżeli taki to byłoby zaj..efajnie,kurcze miałbym tyle możliwości,podglądanie innych ludzi,hmm.Myślałem,że takie rzeczy tylko w erze lub filmach nie w realu.Skoro jednak mówi to normalna osoba,o normalnym IQ,a nie jakiś mistyk,nawiedzony głupiec czy klecha,to jednak mogę uwierzyć.
    Swoją drogą jest narkotyk dający podobny efekt (zapytam dilera czy ma <żart,nie ćpam ;P>),więc mam nadzieję,że się wszyscy nie naćpaliście :).

The only god i believe is myself.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #217 dnia: Lipca 21, 2011, 19:55:31 »
    Ciekawią mnie rzeczy typu właśnie OOBE, świadome sny, różne hipnozy i dziwne stany itp. Jestem zafascynowany możliwościami naszego mózgu! Planuję dowiedzieć się więcej o tym wszystkim.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 03:47:25 wysłana przez MikiBar »

Offline Elsevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 19, 2011, 21:28:40 »
     Nie jest mi obce OOBE, świadome sny ( ehh jeszcze się nie udało :P), sesje ( Jeżeli wiesz o co chodzi), hipnozy, a także wróżenie z kart. Co do ostatniego to jak ktoś chce to chętnie wywróżę jakiemuś klanu czy wygra najbliższy sparing. Pewnie się sprawdzi. Jeżeli chodzi o duchy to w nie wierzę lecz za bardzo się boję (Lepiej się przyznać niż okłamywać samego siebie chociaż prawdopodobieństwo tego, że serio żyją jest równe...50 procentom jak dla mnie), żeby próbować się z nimi skontaktować lub coś w tym stylu. :)
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 19, 2011, 21:58:21 »
    Co do wróżenia to przypomina mi się jeden kawał:

Facet idzie do wróżki ta na wstępie każe mu się zamknąć
    -Wiem po co pan przyszedł!
    Zaskoczony facet siada przy stoliku na którym stoi kryształowa kula i słucha...
    -Chcesz znać swoją przyyyszłość? Hmmm.... Widzę pewne.... zawirowania w sferze...finansów...................KON IEC SESJI! 500 zł się należy!

Tak czy siak w niektórych śledztwach(podobno nawet tych policyjnych) korzysta się z jasnowidzów, więc coś w tym może być. Tym niemniej nie ma dowodu, brakuje jakiejkolwiek naukowej podstawy do potwierdzenia tego itd. itp. dlatego trzeba powiedzieć, że na dzisiejszy stan wiedzy możemy powiedzieć, że 'wróżki' wciskają nam kit, czy za 50 lat ten pogląd się zmieni? Może się zmienić, może zostać taki jaki jest.(tak trzeba podchodzić do wszystkich 'paranormalnych' zjawisk, nie ma twardych naukowych dowodów? Nie istnieje, lub nie potrafimy określić czy istnieje, dlatego zakładamy, że tego nie ma, to wbrew pozorom baaardzo zdrowa postawa, bardziej profesjonalna* niż przyklaskiwanie nawet najbardziej niedorzecznej teorii 'no bo przecież jak naciągnie się to i to, to teza będzie prawdą!")

*Jeśli ktoś twierdzi że nie ma to nic wspólnego z profesjonalizmem - zwolennicy paleoastronautyki(taka tam pseudonauka) twierdzą, że egipskie rysunki przedstawiają m. in. śmigłowiec, z tym że nie widzieliśmy takiego śmigłowca a sam znak jest kiepsko zachowany, mógł być to całkiem inny znak, NIE MOŻNA MÓWIĆ, że w starożytnym Egipcie były śmigłowce, w takiej sytuacji ja założę, że istniały tam także toi toi-e i były czyste(!) gdyż w mojej interpretacji taki i taki hieroglif przedstawia czystego Toi Toi-a, brzmi niepoważnie? No właśnie...

A hipnoza to metoda dość szeroko stosowana w psychologii(i to od czasów Freuda), nic paranormalnego, po prostu wyłącza się 'świadome' ośrodki mózgu i za pomocą jakiejś sugestii wyciąga się info z podświadomości.

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 20, 2011, 08:34:54 »
    Nie jest mi obce OOBE, świadome sny ( ehh jeszcze się nie udało :P), sesje ( Jeżeli wiesz o co chodzi), hipnozy, a także wróżenie z kart. Co do ostatniego to jak ktoś chce to chętnie wywróżę jakiemuś klanu czy wygra najbliższy sparing. Pewnie się sprawdzi. Jeżeli chodzi o duchy to w nie wierzę lecz za bardzo się boję (Lepiej się przyznać niż okłamywać samego siebie chociaż prawdopodobieństwo tego, że serio żyją jest równe...50 procentom jak dla mnie), żeby próbować się z nimi skontaktować lub coś w tym stylu. :)

Rozbawiłeś mnie do łez tą wypowiedzią. Hipnozy ? Wróżenie z kart ? Niby umiesz zahipnotyzować człowieka ? Jeśli tak to powiedz jak to robisz. To samo tyczy się wróżenia z kart, jak byś to zrobił. Opisz mi to bo sam się tym interesuje. Wywoływanie duchów ? Nie ma czegoś takiego, niektórzy ludzie mylą pojęcie ducha z duszą zmarłego. Duch to inaczej demon i jeśli nie chcesz skończyć jako opętany, nie próbuj ich wywoływać. Wiem co mówię bo mój ojciec ma kolegę z dawnych lat młodości, który został księdzem, a potem został egzorcystą. Jako starzy koledzy, czasami się spotykają by pogadać. Raz ja również z nim rozmawiałem, a jako że interesuje się takimi rzeczami jak fantastyka, religie, zaświaty i innymi rzeczami wykraczającymi poza nasze rozumowanie, miałem o czym z nim rozmawiać. Jak znowu go zaprosił, facet przyniósł mi kilka książek do poczytania. Właśnie na temat demonów, duchów i ich wywoływania.

Offline Elsevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:14:33 »
    Chodziło mi o dusze zmarłych. Nikt nie wie czy one na prawdę istnieją. Jeżeli chodzi o hipnozę to żartowałem lecz wróżenie z kart to prawda. Wystarczy podręcznik, karty i chwila czasu.
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 20, 2011, 16:38:57 »
    Najlepiej idzie ze szklaną kulą! Uwierz mi. Wróżenie z kart jest losowe/półlosowe, człowieka spotykają losowe/półlosowe sytuacje wszystko zależy od interpretacji :

Jeśli wstaniesz dziś lewą nogą, twój nastrój będzie się poprawiać z godziny na godzine
    Jakiśtam horoskop z gazety(akurat ten dla mnie).
    1.Teraz interpretujemy, nie wstałem dzisiaj lewą nogą, choć ostatnio nie czuję się najlepiej więc coś w tym może być, rano lekko bolała mnie głowa ale już się poprawiło na dodatek nieźle wyszły mi 3 5v5 w LoL-u które zagrałem przed chwilą.
    2.Teraz inaczej, budzę się jak co dzień wziąłem pigułę bo jak zawsze boli mnie głowa, zadziałała jak zawsze, w LoL-a gram nieźle więc nie dziwię się, że nie było źle.

Wersja 1 to tak naprawdę to samo co 2 z tym że w 1. odnosiłem się 'wierząc' w horoskop na dziś a w 2. tak jakbym go nie przeczytał. Z kartami jest podobnie, nie da się wydać jednoznacznej wróżby, facet z kawału który napisałem trochę wyżej tak naprawdę poza tymi 500zł na seans mógł wybulić jeszcze 20000 na samochód(bo niedawno miał wypadek) i nie znaczy to, że wróżka wiedziała o wypadku.
    Ja wam teraz wróżę (wszystkim): Jeśli nie jesteście głusi usłyszycie jeszcze mnóstwo różnych opinii na śmieszne, smutne, głupie, mądre i każde inne tematy! Nie precyzuję jakie to tematy aby nie można było zarzucić mi kłamstwa, więc w pewnym sensie wywróżyłem przyszłość.

edit: przykład horoskopu mniej więcej prawdziwy, z tym że nie bolała mnie rano głowa, nie grałem dzisiaj w LoL-a itd. sytuację zmyśliłem żeby pokazać sensowność wróżby.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2011, 16:50:48 wysłana przez sheep6665 »