Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Rozbicie] Rozbicie Dzielnicowe (pytania, propozycje)  (Przeczytany 16161 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Rozbicie Dzielnicowe (pytania, propozycje)
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 03, 2017, 20:26:38 »
    A co za problem, władca nie interesuje się swoim państwem i już.
    Bywa.
    Akurat pojechało się na polowanie, znalazły się ciekawsze sprawy i królestwo kwitnie w dobrobycie samo, bez władcy.
    Tak więc grajmy dalej.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2017, 20:54:03 wysłana przez Octavian »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 03, 2017, 20:49:42 »
    Opcja nr.2 bardzo ciekawa. Tylko pytanko, w jakich w takim razie realiach? ;)

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 03, 2017, 21:10:27 »
    Mi odpowiada opcja 2.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 03, 2017, 21:32:34 »
    2 panie!!! Biorę dwójkę :P

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 03, 2017, 21:51:10 »
    Obym miał możliwość powołać moje sławetne DDR...

Offline Ąrie

• Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 03, 2017, 22:11:15 »
    Kolejna zmiana (y)

Offline Piastun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 03, 2017, 22:38:45 »
    Jak dla mnie, i opcja pierwsza i druga spoko. Z tym, że:
    a) proponowałbym odłożyć tą drugą (może i kontynuację Rozbicia też?) na czas "luźniejszy", ponieważ chyba większość z nas jest studentami i zaczął się (w moim przypadku dopiero zacznie, Bojar zamilcz) okres sesji
    b) dlaczego by nie zacząć Rozbicia od nowa, z Twoimi znajomymi? Z tym, że zmodyfikowałbym nieco rozgrywkę (może dodać trzecią turę wojenną?)

a) Na starcie jest zawsze najwięcej roboty dla admina. Teraz mam trochę czasu a jeśli odłożę start na później, to najpewniej ruszymy dopiero w czerwcu - Maturka :)
    b) Gra dwóch edycji z kolei na tym samym okresie historycznym to samobójstwo :D Gra znudzi się o wiele szybciej. Jeśli wprowadzimy 3 tury wojenne gra strasznie się przeciągnie w czasie. A zasady oczywiście będą nieco inne - bardziej wygodne.

Adrian - Masz rację, że pbf-owe towarzystwo spoza tawerny to ludzie nie do końca przeciekający elokwencją i faktycznie ich kultura osobista pozostawia sobie wiele do życzenia ale jak zwykle przesadzasz. Zbyt łatwo dajesz się sprowokować ;)

A więc, jako, że większość graczy aktywnych wybrała opcję 2 to opcji 1 nie bierzemy pod uwagę. Też mi się wydaje, że to lepsze wyjście, bo po tych "zmianach" rozgrywka raczej nie specjalnie by się kleiła.

Co do nowej edycji to:
    Myślałem w osadzeniu edycji w XVII wieku, dokładniej w roku 1600. Jak dla mnie to bardzo ciekawy okres. Trzeba by było jednak zebrać małą grupkę bo część najważniejszych państw musi być obsadzona tj. Rzeczpospolita, Rosja, Szwecja, Turcja, Austria, Francja, Hiszpania, Anglia, ale myślę, że z tym nie będzie problemu.

Skoro już kończymy to chciałbym bardzo podziękować ekipie Tawerny, że udostępniła kawałek forum na grę. Co prawda nie do końca wypaliło ale przynajmniej obczailiście, na czym polegają te PBF-y, a zapał niektórych graczy dobrze wróży na przyszłość. Szczególnie chciałem podziękować Lwowi za pomoc w organizacji i grę Szczecinem, Dyktatorowi za wsparcie, pozytywny odzew i pomysły i Movartowi za stronę techniczną rozgrywki.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 03, 2017, 22:45:27 »
    Jeżeli akcja byłaby osadzona w XVII wieku to się piszę, z tym, że nie mam nawet pojęcia na czym polega takie granie, bo nie śledziłem wątku Rozbicia Dzielnicowego (wiem tylko, że wszyscy rzucili się na Poznań). Także jeśli to nie jest problem, że dojdzie żółtodziób to się piszę, bo mega lubię ten okres historyczny :)
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Piastun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 03, 2017, 22:47:49 »
    Jeżeli akcja byłaby osadzona w XVII wieku to się piszę, z tym, że nie mam nawet pojęcia na czym polega takie granie, bo nie śledziłem wątku Rozbicia Dzielnicowego (wiem tylko, że wszyscy rzucili się na Poznań). Także jeśli to nie jest problem, że dojdzie żółtodziób to się piszę, bo mega lubię ten okres historyczny :)
    (click to show/hide)

Żaden problem, jeśli lubisz okres i masz chęci to się nauczysz :D A co do Tawerny to ta opcja odpada, u siebie mam wszystko pod ręką, jest mi o wiele wygodniej i ogólnie są o wiele wiele większe możliwości. 

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 03, 2017, 23:07:43 »
    Żaden problem, jeśli lubisz okres i masz chęci to się nauczysz :D A co do Tawerny to ta opcja odpada, u siebie mam wszystko pod ręką, jest mi o wiele wygodniej i ogólnie są o wiele wiele większe możliwości.

O jakich możliwościach mowa, których nie masz tutaj? Szczerze, to zachęcamy kontynuację tutaj, my mamy większy ruch, Ty za to łatwiej zbierasz ludzi (większość masz w sumie z Tawerny). Jak czegoś konkretnego brakuje, to śmiało pisz, możemy nawet na ts obgadać, co jeszcze trzeba usprawnić.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 04, 2017, 10:17:20 »
    Ja bardzo chętnie kontynuowałbym Rozbicie Dzielnicowe, ale skoro większość aktywnych graczy woli nowego PBFa, to kontynuacja RDz nie ma chyba sensu. Jeśli idzie o grę osadzoną 17. wieku, to chętnie bym zagrał Francją.
    (click to show/hide)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 04, 2017, 10:42:13 »
    Co do gry, to wziąłbym Anglię, albo docelowo nawet coś spoza Europy, jak np. Chiny.
    Tym niemniej, zbyt dobrze poznałem przez ten rok ten rynsztok zatruwający czat regularnie, by dopuścić myśl ponownej gry z nimi.
    Chcę grać z normalsami jak ekipa z Tawerny, a nie z rozwulgaryzowanym motłochem, którego szczytem uprzejmości jest:
    [01.02.17, 14:18:53] sadziens: Loty w ostatnich edycji to zamiast na marsa to były z jednego rozjebanego kraju tarabena do kolejnego, jeszcze całego nowego kraju tarabena.
    [01.02.17, 14:19:52] sadziens: Boooożeeee, gdzie jest ten skurwiały fletociąg. Ten buddysta śmieć. Piwniczak surykatka, gdzie jest multikonciarz, generał wojsk rakietowych, gdzie się podział Hong Kong adriasa.
    [01.02.17, 14:20:13] sadziens: Nie ma z kim się wyzywać, straciłem cały sens siedzenia tutaj.
    [01.02.17, 16:23:22] sadziens: W sumie może powinienem się cieszyć. W końcu udało się wyplenić te całą bandę chwastów? W końcu forum jest czyste.
    [01.02.17, 16:23:28] sadziens: Ale straciłem przez to sens egzystowania tu.
    [01.02.17, 16:23:41] sadziens: Pokonując zło straciłem cel bo nie ma z kim walczyć.
    I przepraszam, że nie cenzuruję, chcę tylko uświadomić graczom z Tawerny, na co by się pisali w sytuacji gry z nimi. To tylko umiarkowanie wulgarny i obraźliwy wycinek ich twórczości.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 04, 2017, 12:00:11 »
    Mogę grać w jakiegokolwiek PBF'a, dlatego mi to wszystko jest szczerze obojętne. Jednak nie chce mi się bawić w rejestrację na innych forach, po prostu tu rozgrywka jest wygodniejsza, plus jest więcej chętnych. Chcę grać w kulturalnym towarzystwie, czerpać przyjemność z gry, a nie wyzywać się i schodzić do rynsztoku. Wybaczcie mi, ale tak ja uważam.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 04, 2017, 12:20:48 »
    Piastun jeśli zdecydowałbyś się organizować sesję tutaj to możesz mnie męczyć w każdej chwili o działy i różne cuda. Dla mnie to chwila roboty i żaden problem. Podobnie jak duża część tutejszych wchodzę najczęściej i regularnie właśnie na tawernę i to na niej najwygodniej by mi się grało.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 04, 2017, 12:29:28 »
    Ja też zdecydowanie jestem za sesją na Tawernie.
    I kategorycznie bez rynsztoka.