A ja żeby mieć wgląd na sytuację muszą mieć zaktualizowane dane. Wklejenie oddziałów z pospolitego ruszenia do wojska albo odjęcie tych które rozbito to góra 2 minuty roboty jak ktoś ma słabe łącze.
Sytuacja przedstawia się tak:
4 graczy nie ma aktualizowanych tematów od jakiegoś czasu. U większości ostatnie aktualizacje tematów były sporo ponad 2 tygodnie temu, a więc to czas kiedy o wojnie jeszcze nikt nie pomyślał. Do NPC-ów (Sieradzko-Łęczyckie) dołączyło Raciborsko-Opolskie bo SuchaSzmata przestał grać. Z kolei Kujawy nawet nie mają (?) stworzonego tematu z wojskiem, a rozgardiasz w tematach taki że nie wiadomo o co chodzi.
Jeśli gracz x ma wywiad u gracza y, a gracz y sam nie wie ile ma wojska bo nie aktualizował tematów przed prawie 3 tygodnie, to skąd ja mam wiedzieć ile tego jest? Oczywiście, mógłbym prześledzić historię wydatków, zwoływanego pospolitego ruszenia, dodać werbunek wojska przez niego i potem odjąć straty, ale szkoda mi na to czasu, bo czemu mam to robić skoro samemu graczowi się nie chce?
Oczywiście, pozostała część graczy ma wszystko ok, wszystko jest czytelne, działania są na czas i tematy aktualizowane, dlatego szkoda, że ci którzy chcą grać nie mogą przez tych którym się nie chce (albo z braku czasu nie mogą i z niewiadomych przyczyn o tym nie napiszą).
W obecnej chwili albo dalej będę czekał na porządek, albo nie widzę sensu dalszej gry skoro 1/3 graczy nie ma na kontynuację ochoty. Czekam na propozycje.
Pozdrawiam.