Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683627 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1200 dnia: Marca 19, 2010, 09:43:31 »
    Ja mam kilka pytań...

Obrałem taktyke podnoszenia relacji z danym Lordem wypuszczając ich... I tu pojawia się pytanie bo widziałem tu 2 sprzeczne informacje gdzieś było napisane iż trzeba mieć 21 a w innym miejscu 11 czy 9... relacje z lordem aby potem móc go przekabacić. Jak jest? Wziełem do neiwoli króla stracił 10 w relacjach. Rozumiem że króla nie da się w ogóle przekabacić czy i jego nie potrzebnie pojmałem?

Gdzie szukać bohaterów za których dostaje się gemy. Zwiedzałem mapę ale chyba coś za słabo bo nie widziałęm jeszcze żadnego jedynie kilka dużych armi.

Crims, nie denerwuj mnie, wrrr.
    Na poprzedniej  stronie, z dedykacją 4U podałem stronę PoPWiki z (przyblliżonymi)lokacjami niezależnych bohaterów.
    Pytasz się, a nie czytasz (p)odpowiedzi...załamka.
    Akurat mam mniej więcej tyle samo dni na rozkładzie i  i 3 gemmy już 'zaliczone'(z Rane, od Wolfbode{jedna ze słabszych armii} i za 3 podejściem rozwaliłem Zulkara).
    Po drodze widziałem już 4 inne armie, ale chwilowo nie mam o czym z nimi rozmawiać:)

Z lordami, tak jak pisałem, nie wiem do końca jak to jest, bo nie korzystam z ich usług, ale powtarza się w wypowiedziach innych, że relacje muszą oscylować w granicach +20(przed walką)
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 09:47:14 wysłana przez Liveon »

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1201 dnia: Marca 19, 2010, 10:07:39 »
    Czy znajdę w grze strzały np 45 szt i +3 do obrażeń ;ub więcej? Szukam i jak na razi eznalazłem tylko +1 Sa takie?

Liveon myslałem że to linki do tego forum... a nie pop pedi dlatego ich nie sprawdzałem... w każdym bądź razie dzieki jako tako z moim kulawym angielskim to ogarnę.

Zapomniałęm dodać 1 pytania... Czy jeśli przekabacę jakiegoś lorda na swoją stronę to automatycznie przeciwna strona traci liczebność lordów? Czy też komputer może sobie nająć lorda "z nikąd"?
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 10:29:33 wysłana przez Crims »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1202 dnia: Marca 19, 2010, 10:27:42 »
    Czy znajdę w grze strzały np 45 szt i +3 do obrażeń ;ub więcej? Szukam i jak na razi eznalazłem tylko +1 Sa takie?

Liveon myslałem że to linki do tego forum... a nie pop pedi dlatego ich nie sprawdzałem... w każdym bądź razie dzieki jako tako z moim kulawym angielskim to ogarnę.

Najlepsze są Noldorskie(+8) duża paka-23, nie ma lekko(trudne je kupić, łatwiej/szybciej je można zdobyć w boju{na początku mowa o małych patrolach} z Noldorami, a nawet z Zulkarem).
     D'sharskie(+3/32), przebijające(+3/32)- u mnie są w co 3 shopie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 10:55:24 wysłana przez Liveon »

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1203 dnia: Marca 19, 2010, 15:53:55 »
    Z lordami, tak jak pisałem, nie wiem do końca jak to jest, bo nie korzystam z ich usług, ale powtarza się w wypowiedziach innych, że relacje muszą oscylować w granicach +20(przed walką)

Nie +20, a +19 jeżeli my atakujemy, a +18 kiedy nas atakują.
    W czasie rozmowy z danym lordem musimy mieć +8

Zapomniałęm dodać 1 pytania... Czy jeśli przekabacę jakiegoś lorda na swoją stronę to automatycznie przeciwna strona traci liczebność lordów? Czy też komputer może sobie nająć lorda "z nikąd"?

Strona przeciwna traci liczebność lordów.
    Jeżeli dany lord miał zamek, to przekabacasz go do siebie razem z jego zamkiem :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 15:57:12 wysłana przez Dejmonek »

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1204 dnia: Marca 19, 2010, 15:56:03 »
    Do usunięcia :D
    Sorry ale nie mogę znaleźć opcji "usuń"

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1205 dnia: Marca 19, 2010, 19:49:44 »
    a ktos wie o co chodzi z tym bagazem co pisałem??

ps. przytwila znów wziełem bagaż i daje mi 0 morali;/
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 23:09:35 wysłana przez milicja »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1206 dnia: Marca 20, 2010, 08:55:29 »
    to skrypt w grze połączony z tym forum, który natrętnym pytaczom robi psikusy ;P

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1207 dnia: Marca 20, 2010, 19:58:36 »
    A ja zrobię psikus natrętnemu spamerowi. Drugie ostrzeżenie.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1208 dnia: Marca 20, 2010, 20:58:27 »
    I co czujesz się lepiej? Masz władzę jako admin, a jesteś ignorantem, który nie zna znaczenia słów: natrętny i spamer.
    Jeżeli po jednym poście, który co najwyżej jest offtopem, a tak naprawdę drobną uszczypliwością, dajesz ostrzeżenia,
    to wypadałoby się zastanowić, czy nie jesteś zbyt spięty do wykonywanej funkcji.

Jak już się zastanowisz, czy aby nie mam racji, liczę na zreflektowanie się z Twojej strony ;)
    Tylko proszę nie banuj mnie, bo to będzie strasznie dziecinne.

Pozdrawiam

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1209 dnia: Marca 20, 2010, 21:52:34 »
    Tylko proszę nie banuj mnie, bo to będzie strasznie dziecinne.
    Nie , to nie będzie dziecinne tylko właściwe. Wyobraź sobie co by było , gdyby wszyscy userzy zaczęli nagle offtopować.Milicja zadała poważne pytanie, a ty oczywiście musiałeś nabić sobie posta.Byłbym szczęśliwy gdyby administracja cię ukarała.

PS. Możecie usunąć później mój post ;)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1210 dnia: Marca 21, 2010, 00:08:29 »
    milicja, otrzymujesz ostrzeżenie. Jeśli w końcu nie zaczniesz pisać postów z poszanowaniem dla języka polskiego, jak na Polaka przystało, to będą następne "nagrody".

Offline qhash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1211 dnia: Marca 21, 2010, 23:42:07 »
    Mam pytanie. Nie gram w PoP zbyt długo i zastanawia mnie pewna rzecz. Otóż chciałbym rozpocząć rebelię na własną rękę, ale nie wiem od czego zacząć. Widziałem parę postów, aby atakować Larię, no i tu się rodzi pytanie - czy mam ją atakować jako pierwszą czy po prostu mogę sobię ją pojechać w trakcie "ekspansji"? Bo przyznam szczerze, że ciężko położyć 800 - 1000 (z Lordem w mieście) ludu, mając do dyspozycji 100 dobrze wyszkolonego wojska. Wnioskując dla mnie jest to troche nie logiczne więc pytam...

Aha... Czy zakon jest traktowany jako frakcja? Czy mogę mieć kilka zakonów?
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2010, 00:49:00 wysłana przez qhash »

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1212 dnia: Marca 21, 2010, 23:53:44 »
    Mam pytanie. Nie gram w PoP zbyt długo i zastanawia mnie pewna rzecz. Otóż chciałbym rozpocząć rebelię na własną rękę, ale nie wiem od czego zacząć. Widziałem parę postów, aby atakować Larię, no i tu się rodzi pytanie - czy mam ją atakować jako pierwszą czy po prostu mogę sobię ją pojechać w trakcie "ekspansji"? Bo przyznam szczerze, że ciężko położyć 800 - 1000 (z Lordem w mieście) ludu, mając do dyspozycji 100 dobrze wyszkolonego wojska. Wnioskując dla mnie jest to troche nie logiczne więc pytam...

Aha... Czy zakon jest traktowany jako frakcja? Czy mogę mieć kilka zakonów?

Podbij jakiś zamek, ogłoś się królem(idąc do komnat pana rozmawiasz z nadzorcą miasta o twojej suwerenności). Następnie przekabacasz lordów na swoją stronę(Nabijasz sobie z nimi relacje, np. pokonując ich w bitwie i wypuszczając[+5 do relacji]), ogłaszasz "Kampanię wojenną" i podbijasz kolejne zamki :)

Na każdy zamek możesz mieć 1 zakon, aby go założyć potrzebujesz od 20-25honoru 20 000denarów i quallis gem.

Offline qhash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1213 dnia: Marca 22, 2010, 00:50:43 »
    Ok. Dzięki za szybką odpowiedź ;) Czas na mały rozpierdziel :D

Jeszcze jedno... od której frakcji zacząć? W znaczeniu, którą najłatwiej na początek pokonać?

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1214 dnia: Marca 22, 2010, 01:08:00 »
    /Radzę Ci atakowac Fiersvain. Mają 3/4 piechoty.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p