Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683623 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1185 dnia: Marca 17, 2010, 20:04:52 »
    @up Zgadzam się, ale jeśli ktoś gra na 200% trudności ;). Ja gram na ledwo 100. Dla siebie daję 1/2 obrażen, bo denerwuje mnie jak ktoś ustrzeli mnie z połowy mapy, a dla sojuszników normalne.
    Bloki na automatyczne (bo tak miałem ustawione jak zaczynałem i się przyzwyczaiłem), inaczej wogóle nie ogarniam. Na początku jeżdżę po turniejach i zgarniam kasę na najlepsze rzeczy w sklepach. (na normalnych obrażeniach dla siebie, wygrana turnieju nie jest już taka łatwa). Chodzi mi tu o przepakowanych champion fighterów, którzy łoją po 56 z łuku. Jeśli dostajesz dwuręczniaka to już po tobie...

Podbiegaj do nich zygzakiem. Mi ten sposób działa choć wrogowie mają AI ustawione na dobre.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline detour

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1186 dnia: Marca 17, 2010, 20:43:45 »
    Kuszę są wolne i bez problemowe, jak chodzi o zbliżanie się do przeciwnika, co do łuków to wystarczy iść prosto, a jak załaduje i wyceluje to w bok/przód i takim zmodyfikowanym ruchem konia szachowego dojść wroga.

Co do moda, to dzięki swojej trudności i różnorodności jest świetną kontynuacją zabawy z M&B po nativie.
    Dlatego, gdy komuś proponuję M&B naciskam, aby zaczął od podstawki, a potem spróbował sił w tym świetnym modzie.

Jedyne czego mi brakuje, to jakiś dodatkowych smaczków/easter eggów ;) bo człowiek ma przerobionego PoP'a wszerz i wzdłuż :)

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1187 dnia: Marca 17, 2010, 21:39:44 »
    witam!

mam taki problem ze podreczny bagaz nie daje mi juz +30 do morali..;/ wiecie co z tym zrobic?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1188 dnia: Marca 17, 2010, 22:45:05 »
    witam!

mam taki problem ze podreczny bagaz nie daje mi juz +30 do morali..;/ wiecie co z tym zrobic?

Może minęło ci już 14 dni?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #1189 dnia: Marca 17, 2010, 23:37:56 »
    Ja miałem w Prophesy of pendor fajną postać 57 lvl chyba i 1500 dzień około podbiłem wszystko :) cały świat, a limit jednostek miałem ponad 300 :D. Zupełnie bez czitów. No i ten mod można uznać za trudny chociaż nie aż tak ;p. Według mnie najlepszą jednostką w grze jest Hero adventurer zawsze miałem ich z 50 -70 po jakimś tam czasie, z nimi wygra się z każdym, mocni  w łuku, silne konie, dobrze walczą wręcz i świetne zbroje.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1190 dnia: Marca 18, 2010, 00:04:50 »
    Mam spory problem. Co jakiś czas ukazuje się błąd, że nie można zapisać gry. To bardzo kłopotliwe, bo mogę jedynie wyjść (tracąc postęp w grze) z gry i włączyć ją na nowo, po to tylko, by problem ponowił się po 10 min. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1191 dnia: Marca 18, 2010, 00:11:11 »
    Ja miałem w Prophesy of pendor fajną postać 57 lvl chyba i 1500 dzień około podbiłem wszystko :) cały świat, a limit jednostek miałem ponad 300 :D. Zupełnie bez czitów. No i ten mod można uznać za trudny chociaż nie aż tak ;p. Według mnie najlepszą jednostką w grze jest Hero adventurer zawsze miałem ich z 50 -70 po jakimś tam czasie, z nimi wygra się z każdym, mocni  w łuku, silne konie, dobrze walczą wręcz i świetne zbroje.

Limit oddziału w tym modzie nie zależy od lvl'u, tylko reputacji :)
    Jak zyskujesz reputacje, to rośnie limit oddziału :)

Wystarczy że będziesz latać tylko ze swoimi bohaterami i nabijać reputacje :P
    Ja tak robię i mam juz 394 max :) a dzień 526 :)

EDIT:
    @up
    Spróbuj skopiować gdzieś save'y i przeinstaluj moda :(
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 00:12:42 wysłana przez Dejmonek »

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #1192 dnia: Marca 18, 2010, 13:13:00 »
    No wiem, bo ten mod był moim pierwszym w jakiego grałem i zawsze miałem full wojska a mój limit okoł 360 było chyba ;p. W innych modach sobie ostro reputacje nabijam i też mam tak po 400 jednostek :D.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1193 dnia: Marca 18, 2010, 16:33:42 »
    ale nawet jak wziołem nowy bagaz to dawał 0 morali !!l..;///

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1194 dnia: Marca 18, 2010, 19:57:31 »
    Jakie możecie robić zakony w zamkach?
    Ja moge tylko z pendorskich rycerzy:
    -Jednorożca
    -Gryfa
    -(jeszcze jakis strażnik, czy jakoś tak)
    Z Pendorskiego Pieszego Rycerza
    Z Pendorskiego Szarego Łucznika
    Z Imperialnych Legionistów i to wszystko :(
    A podbiłem już cały Ravenstern i Fierdsvain.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #1195 dnia: Marca 18, 2010, 22:56:28 »
    Wydaje mi się że będziesz dostawał kolejnych jak podbijesz kolejne nacje ;). U Sarlenonów jest chyba Knight of the Dragon mój ulubiony :D.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1196 dnia: Marca 18, 2010, 23:26:06 »
    Jakie możecie robić zakony w zamkach?

http://popmod.wetpaint.com/page/Knighthood+Order+Requirements

Mnie brakowało już tylko Silvermist'ów do kompletu(właściwie to to mnie głównie napędzało w koncówce gry), zanim szlag trafił save'y.

Dalej nie wiem, co decyduje o dostępie do pierwszych zakonów- mam teraz "nowy życiorys", a zakony te samo co poprzednio-cieniutkich Jednorożców, i w miarę niezłych Sokolników...no nic, czas ruszyć na Larię:D... no chyba, że dotrzymają terminu z Warbandem, choć jak widzę "fizykę" w becie(0.810) to zaczynam żałować pre-order'u.
    Jeszcze morze czasu upłynie, zanim to(Warbandoniewiadomoco) będzie miało ręce i nogi na swoim miejscu-koniec off-topicu.
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 23:48:24 wysłana przez Liveon »

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1197 dnia: Marca 19, 2010, 08:45:57 »
    Ja mam kilka pytań...

Obrałem taktyke podnoszenia relacji z danym Lordem wypuszczając ich... I tu pojawia się pytanie bo widziałem tu 2 sprzeczne informacje gdzieś było napisane iż trzeba mieć 21 a w innym miejscu 11 czy 9... relacje z lordem aby potem móc go przekabacić. Jak jest? Wziełem do neiwoli króla stracił 10 w relacjach. Rozumiem że króla nie da się w ogóle przekabacić czy i jego nie potrzebnie pojmałem?

Gdzie szukać bohaterów za których dostaje się gemy. Zwiedzałem mapę ale chyba coś za słabo bo nie widziałęm jeszcze żadnego jedynie kilka dużych armi.

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1198 dnia: Marca 19, 2010, 08:56:40 »
    Do pana  wyżej, w sprawie gemów było opisane 100000 razy, jeden znajdziesz w mieście na R. Resztę dostajesz gdy pokonasz armie niezależnego bohatera i weźmiesz go do niewoli a następnie zechcesz uwolnić dla gema (jedno puste miejsce w plecaku musisz mieć), tak w tych dużych armiach powinni być, jak najedziesz na armię widzisz gostka przy którym jest napisane procentowo ile ma życia.
    Co do rekrutowania lordów, ja staram się by mieli co najmniej 25 puntów przychylności do mnie (żeby mieć święty spokój to więcej), dlatego jak widzę obcego walczącego z npcami to im pomagam wtedy rośnie przychylność i kiedyś się to opłaci. Króla się nie da bo by było za łatwo, musieli by wszyscy z tej frakcji przejść do ciebie ......

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1199 dnia: Marca 19, 2010, 09:07:26 »
    Wiem jak zdobyc gemy i wiem że było to opisywane duuuużo razy... Czytaj ze zrozumieniem!
    Pytam się gdzie na mapie najczęściej pojawiają się bohaterzy. Bo zwiedziałem mapę(gem w mieście już znalazłem, za niego widzę kopalnie) i nie znalazłem bohaterów. Czy to przez to iż jestem w stosunkowo wczesnej fazie gry? Jakiś 60 dzień.