Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684232 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1170 dnia: Marca 16, 2010, 16:09:19 »
    Liveon jak tyle wiesz to moze mi powiesz o co chodzilo z zakładką tereny koło obozu jak dałem mozliwosc czitowania:)

To straszne, ale zielonego pojęcia nie mam, o co cho... cała nadzieja w Tobie, musisz koniecznie to wyjaśnić.
    Ludzkość i reszta żywych istot liczy na Ciebie, Milicjo.
    Nie zawiedź Nas.

to chyba umrzemy

a co to dpana up. grałem próbowałem to rozgryś ale mi nie wyszło to pytam chyba po to jest to forum

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1171 dnia: Marca 16, 2010, 16:14:39 »

Bez żartów.
    Nikt ci nie każe czytać 76 stron-zakład, że wszystkie odpowiedzi są do znalezienia na ostatnich 10?
    Sam o tym pisałem 4 strony wcześniej(Ravenstern Rangers to najmocniejsi łucznicy z poboru,ale też nie będę o to kruszył kopii z Daverem;)...
    Gdyby ludzie czytali ten wątek, to on by miał góra 20,30 stron(to przez takich jak ty zrobiło się z  tego "Księga Powtórzeń")-już więcej do tego tematu nie będę wracał bo szkoda literek... i dalszego zaśmiecania wątku.

PS Aha, i żeby nie było, że mam coś do ciebie osobiście, Crims-nic z tych rzeczy.
    Może nawet to ty jesteś ten "dobry", a ja- to ten "zły".
    Ale jakbyś przeczytał te nieszczęsne ostatnich dziesięć stron- to byś wiedział, dlaczego(trochę przypadkowo) na Tobie się skrupiły tego typu komentarze(bo jak nie w Ciebie, to by i tak w końcu w kogoś one trafiły).
    Miałeś pecha-zdarza się.

Pzdr

Przeklepałem całe 78 stron!!! Pod koniec już zasypiałem ale NIGDZIE !!!! nie znalazłem zestawu NPC więc opitol bezpodstawny to samo 2 Panowie kilka postów wyżej. To tak ku woli wyjaśnienia że jeśli dla was coś wydaje się oczywiste to nie znaczy że było tu już klepane. Jesli przegapiłem gdzieś opisany zestaw npc to chyba ze zmęczenia bo zajeło mi to cąły dzien w pracy z drobnymi przerwami na pracę :P

Było już sporo tym podobnych pytań ale ciekawią mnie bohaterowie niezalezni których można wcielić do armi. To są ci sami bohaterowie za których dostajemy gema jeśli wypuścimy z niewoli?
    Teoretycznie ilość gemów jest nie ograniczona? Zależy to tylko od odrodzenia się niezależnych bohaterów?
    Jak polepszyć relacje z danym lordem jeśli przed walką było 0 po walce na minus a z frakcjąmamy wojnę?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1172 dnia: Marca 16, 2010, 16:19:49 »

Bez żartów.
    Nikt ci nie każe czytać 76 stron-zakład, że wszystkie odpowiedzi są do znalezienia na ostatnich 10?
    Sam o tym pisałem 4 strony wcześniej(Ravenstern Rangers to najmocniejsi łucznicy z poboru,ale też nie będę o to kruszył kopii z Daverem;)...
    Gdyby ludzie czytali ten wątek, to on by miał góra 20,30 stron(to przez takich jak ty zrobiło się z  tego "Księga Powtórzeń")-już więcej do tego tematu nie będę wracał bo szkoda literek... i dalszego zaśmiecania wątku.

PS Aha, i żeby nie było, że mam coś do ciebie osobiście, Crims-nic z tych rzeczy.
    Może nawet to ty jesteś ten "dobry", a ja- to ten "zły".
    Ale jakbyś przeczytał te nieszczęsne ostatnich dziesięć stron- to byś wiedział, dlaczego(trochę przypadkowo) na Tobie się skrupiły tego typu komentarze(bo jak nie w Ciebie, to by i tak w końcu w kogoś one trafiły).
    Miałeś pecha-zdarza się.

Pzdr

Przeklepałem całe 78 stron!!! Pod koniec już zasypiałem ale NIGDZIE !!!! nie znalazłem zestawu NPC więc opitol bezpodstawny to samo 2 Panowie kilka postów wyżej. To tak ku woli wyjaśnienia że jeśli dla was coś wydaje się oczywiste to nie znaczy że było tu już klepane. Jesli przegapiłem gdzieś opisany zestaw npc to chyba ze zmęczenia bo zajeło mi to cąły dzien w pracy z drobnymi przerwami na pracę :P

Było już sporo tym podobnych pytań ale ciekawią mnie bohaterowie niezalezni których można wcielić do armi. To są ci sami bohaterowie za których dostajemy gema jeśli wypuścimy z niewoli?
    Teoretycznie ilość gemów jest nie ograniczona? Zależy to tylko od odrodzenia się niezależnych bohaterów?
    Jak polepszyć relacje z danym lordem jeśli przed walką było 0 po walce na minus a z frakcjąmamy wojnę?

Ostatnio przeglądałem temat i znalazłem coś takiego. Musi gdzieś być.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1173 dnia: Marca 16, 2010, 16:53:48 »
    HUTH na 66 stronie, a propos bohaterów z "frakcji koczowniczych" i ich lokacji(nie istnieje drzewko zależności między nimi, z tego co wiem)
    http://popmod.wetpaint.com/page/Heroic+Characters+and+Minor+Factions

HUTH na 68 stronie a propos NPC i relacji pomiędzy nimi.
    http://popmod.wetpaint.com/page/The+Companion+Bubble
    Dalej już nie szukałem(sam też gdzieś wcześniej o tym pisałem)- jak widać zmieściłbyś się w mitycznych"10" ostatnich stronach.
    Od Siebie dodam, że ja mam prosty patent(jeszcze od czasu gry w native) na 'enpeków'-wszyscy ,którzy przychodzą się wypłakać, mają moje pełne poparcie:) i jakoś to zdaje egzamin.
    W PoP-ie najczęściej mi zwiewał Diev Wodenssen(najlepszy łucznik)-strzała mu w oko...

(O sile poszczególnych formacji/jednostek/zakonów we frakcjach było  i jest pisane praktycznie na okrągło).

PS
    Przeklepałem całe 78 stron!!!
    No to chyba jako pierwszy i jedyny;). Powinieneś teraz być chodzącą encyklopedią, chociaż wziąwszy pod uwagę przeoczenia, musiał ktoś ci to czytanie w pracy wyrażnie sabotować, ale "chodzący leksykon" to też brzmi dumnie.

Jeśli nie będziesz żądał od schwytanych herosów defintywnego odejścia, będą się 'respawnować'(wraz z gemmami), ale kiedy... to już by trzeba grzebać w skrypcie.

Zastanawia mnie jedynie sytuacja, kiedy są oni schwytani przez lordów "stacjonarnych frakcji". Wtedy chyba istnieje ryzyko, że mogą się już nie pojawić i tym samym jest mniej gemm w obiegu.

Relacje indywidualne z lordami wrogich frakcji możesz poprawić poprzez... zawarcie pokoju;), poprzez questy i poprzez uwalnianie ich po bitwie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2010, 18:08:13 wysłana przez Liveon »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1174 dnia: Marca 16, 2010, 17:42:27 »
    @Crims
     Bohaterów niezależnych możesz przyłączyć do armii, poprzez odbicie ich z niewoli.
     Ilość gemów teoretycznie jest nieograniczona, o ile ci lordowie faktycznie się odradzają. Ja tam Gemy zdobywam na słabszych armiach, a bohaterów takich jak Aeldarian (przepakowanych) staram się przeciągnąć na swoją stronę. Często "pomagam" Lordom ich pokonać..

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #1175 dnia: Marca 16, 2010, 22:34:14 »
    a gdzie wystepuja glownie Ci hertycy wojownicy :P tylko kurde jak one sa tylko w duzych armiach to lordowie ich raczej nie pokonaja

a i mam jeszcze jedno pytanko:)

1) czy wraz z gra wrodzy Lordowie robia wieksze armie po 300 ludzi ? czy caly czas maksymalnie 100+?

Oni muszą się zrespawnować, po jakimś czasie w grze na pewno ich spotkasz. Ja miałem farta bo akurat te zombie były już osłabione po ciągłej walce z innymi jednostkiami i zostało ich tylko 400 albo 500 potem zaatakował ich jakiś król z kampanią i ich pokonał. No a potem ja rozwaliłem tego króla i dostałem niewolników.

Nie zauważyłem, aby lordowie zwiększali swoją liczebność.

Offline ETRUNIAN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1176 dnia: Marca 16, 2010, 23:07:09 »
    Moim zdaniem nadal wystarczy zrekrutować jak największą ilość sarleońskich rycerzy i bitwy z piechotą macie praktycznie wygrane... Oczywiscie nie jest to łatwa wyszkolić odpowiednią ich ilość ale jak sie napewno przekonali weterani M&B szarża ciężkiej kawaleri w każdym modzie jest skuteczna.Sam z 40-ma rycerzami w ciągu 6 bitwe pokonałem armie 3 wiedźm czy czegoś w tym rodzaju... ;)

Pzdr.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #1177 dnia: Marca 16, 2010, 23:12:54 »
     To jaki Ty masz poziom trudności? Ich armia ma zwykle ok. 800 żołnierzy, ja z moimi 90 rycerzami (zakony Jednorożca i Sokoła, Sarleończycy, rycerze z różnych stron Pendoru itp.) ledwo co ich pokonałem, miałem 30 zabitych a resztę prawie całą ranną, ostatnich 20 rycerzy wroga ubijałem sam z 3 NPC (trudność 114%-BS 200, manual block).

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1178 dnia: Marca 17, 2010, 08:41:08 »
    No to podziwiam panowie... Wiedźmy wczoraj przetransporotwałem na teren wroga z którym walczę z nadzieją iż oklepie paru przeciwników a tu lipa.... za wolni... U mnie ta armia ma ponad 1k chłopa.

Zdobyłem miasto troche w oszukańczy sposób... 25 walczących... i teraz dreczy mnie jeden problem... Skąd brać wojsko? Gracz ma do dyspozycji tylko najemników i rekrutacje z wiosek? W Lord and Realms jest opcja rekrutacji śrdnio ok 30-40 chłopa w gospodzie... w The Eagle za kasę dostajemy dobre jednostki chyba bez ograniczenia już nie pamietam. Tu nie ma opcji szybkiego zrekrutowania dużej liczby wojska?
    Czy organizowanie turnieji to swego rodzaju maszyna robiąca pieniądze...? Wczoraj z ciekawości zorganizowałem... zainwestowałem jakieś 5-6k wygrałem prawie 8k. Pewnie jak zainwestuje jakieś 12k(razem z obstawianiem) to wygrana będzie 20k? + do tego pkt reputacji? Jeśli dobrze rozumuję to w 1 dzień możemy stać się i sławni i bogaci?

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1179 dnia: Marca 17, 2010, 09:48:04 »
    Skąd brac wojsko?

a) Ze swoich wiosek ( czasami możesz nawet 20-30 zrekrutowac )
    b) jeńcy wojenni ( szukaj tych wrogów, co mają słabą armię, a dobrych jeńców, których wynajmiesz )

Turnieje ?

a) Tak turnieje są, i według mnie są za łatwe... na wyższych lvl'ach, obstawisz max kasy i wygrasz 20 tysięcy.. Trochę za bardzo zawyżone wynagrodzenie według mnie, ale zarazem - najlepszy sposób zarobku.

Jeśli dobrze rozumuję to w 1 dzień możemy stać się i sławni i bogaci?

-Dokładnie. Każdy gada - OJEJ JAKI TEN MOD TRUDNY, Ojejciu... Na lvlach 30+ możesz walczyc ty vs 100 na max poziomie i Ciebie nie drasną..
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline ETRUNIAN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1180 dnia: Marca 17, 2010, 10:03:29 »
    Niznyn.Gram na normalnym poziomie  bez redukowania obrażeń dla mnie i sojuszników... Ale używam też głowy i różnych strategi polegajacych na pozbyciu się kawaleri (jeśli takowa jest) a następnie z całym impetem ze wszytkimi kawalerystami wbijam się w słabą piechote tej armi (to najprostszy sposób do jak najszybszej wygranej).Praktycznie nie tracę żołnierzy ponieważ zawsze najmuje jakiegoś bohatera i szkole go wyłącznie w dziedzinach typu: chirurgia,leczenie ran,inżynieria etc.... Jasne że nie jest łatwo zrobić to wszystko wciągu tygodnia ale wystarczy poświecić trochę czasu i miec przyjemność z gry.. ;)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1181 dnia: Marca 17, 2010, 11:52:31 »
    Moim zdaniem nadal wystarczy zrekrutować jak największą ilość sarleońskich rycerzy i bitwy z piechotą macie praktycznie wygrane... Oczywiscie nie jest to łatwa wyszkolić odpowiednią ich ilość ale jak sie napewno przekonali weterani M&B szarża ciężkiej kawaleri w każdym modzie jest skuteczna.Sam z 40-ma rycerzami w ciągu 6 bitwe pokonałem armie 3 wiedźm czy czegoś w tym rodzaju... ;)

Pzdr.

Takie numery to, panie, tylko w erze, albo z BS ustawionym na 40, no, powiedzmy, że w hardcorowym wykonaniu, na 60:).
    Poza tym są takie mody w których taktyka szarży jest funta kłaków nie warta,albo wręcz niemożliwa, jak choćby Chaos War czy Mongol Obsolete
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2010, 12:14:54 wysłana przez Liveon »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1182 dnia: Marca 17, 2010, 12:03:18 »

-Dokładnie. Każdy gada - OJEJ JAKI TEN MOD TRUDNY, Ojejciu... Na lvlach 30+ możesz walczyc ty vs 100 na max poziomie i Ciebie nie drasną..

Pytanie fundamentalne ,to z kim walczysz?

Z Aeldarianem, z Zulkarem?

Właśnie zaimportowałem swoją postać z levelem 44  i zacząłem grać w PoP-a od początku(chcę sprawdzić jak wpływ będzie miał "inny życiorys" na dostępność zakonów).

No i nie mam startu do takiego choćby Zulkara, nawet jak walczyłem z nim  w sojuszu z sarleońskim lordem- nas było 174, ich 227.
    Level to nie wszystko, stety albo niestety...

PS Rzeczywiście, mod nie należy do megatrudnych(zwłaszcza, kiedy głównym celem jest jego ukończenie) , ale bitwy z konkretnymi przeciwnikami/armiami, już tak.

PS 1 Chyba mam(z rozpędu) na sumieniu multiposting, no nic-kara pewnie będzie sroga:)
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2010, 12:46:10 wysłana przez Liveon »

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #1183 dnia: Marca 17, 2010, 13:27:17 »
    Tak czy siak to nie jest mod dla początkujących . Chyba ,że używają cheatów .

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1184 dnia: Marca 17, 2010, 18:31:17 »
    @up Zgadzam się, ale jeśli ktoś gra na 200% trudności ;). Ja gram na ledwo 100. Dla siebie daję 1/2 obrażen, bo denerwuje mnie jak ktoś ustrzeli mnie z połowy mapy, a dla sojuszników normalne.
    Bloki na automatyczne (bo tak miałem ustawione jak zaczynałem i się przyzwyczaiłem), inaczej wogóle nie ogarniam. Na początku jeżdżę po turniejach i zgarniam kasę na najlepsze rzeczy w sklepach. (na normalnych obrażeniach dla siebie, wygrana turnieju nie jest już taka łatwa). Chodzi mi tu o przepakowanych champion fighterów, którzy łoją po 56 z łuku. Jeśli dostajesz dwuręczniaka to już po tobie...