Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683625 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #825 dnia: Stycznia 10, 2010, 10:56:26 »
    Raven18 spolszczenie poprawił i uaktualnił do wersji 2.5, link do pobrania tutaj.

Tak od siebie dodam, że mod jest naprawdę fantastyczny, całe mnóstwo nowych przedmiotów, zmienione mapa. Do tego dochodzę niesamowite nowe elitarne jednostki oraz kilka ukrytych smaczków. Warto poświęcić kilka godzin na PoP.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 11:01:02 wysłana przez Dalhi »

Offline Avenhog

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #826 dnia: Stycznia 10, 2010, 11:19:12 »
    Zgadzam się, PoP to najlepsza modyfikacja w jaką grałem prócz 1866. Zwiększony poziom trudności, mnóstwo miast, ciekawe itemy, wątek fabularny. W porównaniu do takiego Sword of Damocles, Phropesy of Pendor wypada zdecydowanie lepiej. SoD nie przekonał mnie swoimi średnio wyglądającymi teksturami i modelami co poniektórych pancerzy, czy też drzewkami rozwoju (choć nie da się ukryć że mod, sam w sobie posiada olbrzymi potencjał).

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #827 dnia: Stycznia 11, 2010, 07:24:03 »
    Ma jeszcze jeden plus w stosunku do podstawki i jak widzę do The Wedding Dance (w który obecnie gram).
    W PoPie po zemdleniu bohatera bitwa nadal trwa.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #828 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:53:21 »
    Tak trwa, ale niech Ciebie trafią jeszcze raz, to Twoi będą musieli sobie radzić sami, a Ty będziesz tylko klikał : Dalej, Dalej etc. ;)
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #829 dnia: Stycznia 11, 2010, 20:37:03 »
    A podczas kilakania dalej, dalej tracisz 20 noldorskich rycerzy zmierzchu hihih znam to, bo probowalem zabrac sie za realistyczny i mam uraz teraz xd

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #830 dnia: Stycznia 12, 2010, 14:06:47 »
    Witam Szanownych Kolegów
    zakończyłem przeglądanie całego wątku o PoP ale nadal nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań. Gram już dosyć długo, właśnie założyłem własne państwo ale..zastanawiam sie czy nie zacząć od początku.
    1.Wyczytałem gdzieś że jest jakaś postać ( NPC ) kontaktuje się z tobą po przejściu na któryś level - a że gram importowaną postacią mogło mi to umknąć. Czy ktoś coś wie na ten temat?
    2. Poza tym zastanawiam się czy NPC niezależni, których pokonałem i wziąłęm za ich uwolnienie Q.gema będą się spawnowali w nieskończoność? Na razie na mapie pustka po wybitych armiach. Został tylko ten typ Usurper ale na razie jest za "gruby" jak na mnie a Noldorowie się nim nie interesują gdy im go podprowadzam?
    3. Czy w ogóle opłaca sie harować na sympatie lordów i próbować ich przejmować - czy lepiej trzymać ich w lochu i zmniejszać potencjał bojowy wroga?
    4. czy jeśli mój lord zostanie pojmany będę mógł go wykupić ( jak? ) czy sam ucieknie z niewoli czy może będzie czekał aż go siłą uwolnie?

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #831 dnia: Stycznia 12, 2010, 14:14:15 »
    Witam Szanownych Kolegów
    zakończyłem przeglądanie całego wątku o PoP ale nadal nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań. Gram już dosyć długo, właśnie założyłem własne państwo ale..zastanawiam sie czy nie zacząć od początku.
    1.Wyczytałem gdzieś że jest jakaś postać ( NPC ) kontaktuje się z tobą po przejściu na któryś level - a że gram importowaną postacią mogło mi to umknąć. Czy ktoś coś wie na ten temat?
    2. Poza tym zastanawiam się czy NPC niezależni, których pokonałem i wziąłęm za ich uwolnienie Q.gema będą się spawnowali w nieskończoność? Na razie na mapie pustka po wybitych armiach. Został tylko ten typ Usurper ale na razie jest za "gruby" jak na mnie a Noldorowie się nim nie interesują gdy im go podprowadzam?
    3. Czy w ogóle opłaca sie harować na sympatie lordów i próbować ich przejmować - czy lepiej trzymać ich w lochu i zmniejszać potencjał bojowy wroga?
    4. czy jeśli mój lord zostanie pojmany będę mógł go wykupić ( jak? ) czy sam ucieknie z niewoli czy może będzie czekał aż go siłą uwolnie?

1. nie ma czegoś takiego
    2. teoretycznie powinni; koniec respu jest wtedy gdy po wzięciu do niewoli niezależnego NPC wybierasz opcję aby nigdy więcej nie używał miecza
        niestety Burgi Uzurpator nie interesuje Noldorów
    3. jak najbardziej opłaca; szczególnie tych z włościami, bo to czasochłonna, ale najszybsza i bezkrwawa droga do pozyskiwania wsi/zamków/miast
    4. nie spotkałem nigdy komunikatu żeby lord sam uciekał, więc jedyna opcja to uwolnienie siłą

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #832 dnia: Stycznia 12, 2010, 14:24:42 »
    Dziękuję za szybką odpowiedź.
    Mam kolejne pytanie :
    1. gram w wersję 2.5 i jestem ciekaw czy wszystkie spawnowe armie z heroicznymi bohaterem zawsze są obecne na mapie czy tylko niektóre z nich (losowo) .przeglądałem info na Wiki Pendor i wymieniano tam mnóstwo postaci niezależnych, których nie spotkałem - zwłaszcza rycerzy.
    2. czy armie spawnowe ale te bez heroicznego bohatera ( np three sisters ) czyli te, które nie dają gemów - po pokonaniu pojawią sie znowu czy juz definitywnie znikają?
    3. czy po zalożeniu państwa opcje dyplomatyczne coś dają? chodzi mi konkretnie o pokój - chodzi o to aby zapewnić sobie troch ę czasu na swobodne podróże i przygotowanie się do wojny. Czy po prostu po założeniu państwa stajeszsie tzw. king of the hill i wszyscy chcą cie ubić - a mam takie wrażenie. Teraz wspominam z rozrzewnieniem czasy gdy swobodnie eksplorowałem mapę. Jako król coś czuję, że będę latał od zamku do zamku i bronił ich zaciekle.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #833 dnia: Stycznia 12, 2010, 15:39:02 »
    1. Tak, spawnują się losowo i dużo, duuuuuuużo czasu musi minąć zanim zespawnują się kolejni
    2. Nie jestem pewien, ale raczej prawie na pewno znikają :D
    3. Tak, mamy opcje dyplomatyczne. Wypowiedzenie wojny(relacje z państwem muszą być conajmniej na indifferent), traktat pokojowy(królowie często odmawiają, zwłaszcza gdy mamy z nimi negatywne stosunki) i pare innych detalow, zarządzanie włościami itd.
    A teraz pytanie z mojej strony ;D
    Podczas gry w PoPa od niedawna tylko i wyłącznie przy oblężeniach zamków pojawia mi się albo:
    a) Błąd RGL Error
    b) Wywala do pulpitu i "Program mount&blade przestał działać"

Jakaś rada? Demotywuje mnie to i to dość mocno...

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #834 dnia: Stycznia 12, 2010, 18:52:54 »
    Dzięki za info
    niestety niewiele mogę poradzić w kwestii błędów - choć mi przy jednym z oblężeń gra też się zwiesiła - ale mam na razie małe doświadczenie w atakach i obronach zamków bo dopiero co zabrałem się za własne państwo. Coś jednak na rzeczy jest...Może inni Koledzy coś doradzą.

Offline dawid199402

• Użytkownik
    « Odpowiedź #835 dnia: Stycznia 12, 2010, 18:59:14 »
    Pewnie macie ustawione po więcej jednostek w czasie bitwy niż sto

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #836 dnia: Stycznia 12, 2010, 19:45:32 »
    Niet, ja mam na 100% ustawione... na początku jest git majonez, potem zaczyna przycinać a na końcu(taaa, wybiję 200 ludzi, jeszcze 10 zostało) CRASH!!! i pograne... Najczęściej w momentach zawieszania się strzelam z łuku, i teraz jak oblegałem zamek to strzelałem bez shifta myśląc, że może crash powodować przzytrzymywany shift, ale że się tak wyrażę pupa...

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #837 dnia: Stycznia 12, 2010, 19:52:56 »
    Zmniejsz ilość trupów.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Briareos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Stycznia 12, 2010, 21:14:20 »
    Miałem kiedyś taki problem, obniżyłem nieco grafikę i pomogło ; )

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #839 dnia: Stycznia 13, 2010, 12:41:50 »
    Czy ktoś liczył po ilu dniach zniszczona armia z bohaterem ( takim od gemów ) ponownie sie spawnuje?