Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684170 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #705 dnia: Grudnia 18, 2009, 15:19:33 »
    Ta.... inwestowanie w przywódctwo to tylko strata cennych punktów... Według mnie najlepiej grać bitwy z wojem 20 vs 100 ( imperium jest słabe). Prophesy of pendor jest łatwym modem i reputacja pnie w górę jak diabli ( dla nie wiedziących reputacja dodaje wolne miejsca dla woja ). Na 40 lvlu miałem już 5.000 reputacji i 2 przywodztwa ( dochodzi jeszcze honor, który można zdobyć robiąc turnieje we własnym państwie lub wypuszczać noldorów po bitwie ) i mogłem mieć około 250 woja..

Dobra rada : Zwerbuj wszystkie postacie typu : Sigismund Sinclair, Sir Rayne, Sir Timothy, i tym podobnych.. są bardzo drogie ale za to mają wysokie statystyki..

O kasę  nie trudno.. Na samym turnieju wygrać możesz 30 tysięcy... 5 turniejów i masz 150.000....
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #706 dnia: Grudnia 18, 2009, 15:25:29 »
    20 na 100 ? Spoko, nie wiem na jakim poziomie trudności. :P Co do przywództwa, może się nie opłaca, ja czytam książki, ale musisz wiedzieć, że poprawia ono morale, co przy większych armiach jest bardzo przydatne.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #707 dnia: Grudnia 18, 2009, 21:29:33 »
    Morale?? idziesz na zwykłą bitkę 50 v 50 i morale woja są najwyższe... Trzeba kombinować, zamiast wydawać punkty na głupoty ;)

Gram na 117 %... Myslisz , że to nie możliwe?

Runiczny rubinowy łuk, Rubinowa glewia, Rubinowy miecz, Noldorski koń oraz najlepszy armor w grze ( nie jest to trudne do zdobycia )... uwierz mi.. mod tylko na początku jest trudny.. potem jest łatwiejszy od native.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #708 dnia: Grudnia 19, 2009, 11:25:51 »
    O kasę  nie trudno.. Na samym turnieju wygrać możesz 30 tysięcy... 5 turniejów i masz 150.000....

Nie wygrałem w turnieju więcej jak 20K stawiając maksymalną stawkę.
    Równolegle rozgrywane są 3 turnieje.

Także jednorazowo wychodzi 60K, co oczywiście też jest duża kwotą (jakieś 3 tygodnie utrzymania dużej, ok 100, elitarnej armii).

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #709 dnia: Grudnia 19, 2009, 16:17:03 »
    Ja za około 200 woja musiałem zapłacić około 7.000... A już podbiłem cały fierdsvain, i teraz znęcam się nad D-Sharem.. Wojna jest bardzo dochodowa ;) Utrzymuję się tylko z niej i z podatków.. ( moim miastem jest javiksholm to dostaje około 25 tysięcy z podaku + 4 wsie.. nie jest mało ;P ) Turnieje radzę walić na początku, ustawić się, wyposażyć i... PODBIJAĆ :]

P.S tak pomyliłem się, ale jak będziesz mieć własne państwo, też możesz robić turnieje i zyskiwać kasę + honor + reputacja ;]... O kasę w tym modzie naprawdę nie jest trudno.. trzeba kombinować.. tylko początki są wymagające..
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2009, 16:19:11 wysłana przez syo »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #710 dnia: Grudnia 20, 2009, 16:40:04 »
    Czy jest jakiś mod lub sposób, aby śledzić wszystkie jeżdżące jednostki po mapie?
    Mam problem z namierzeniem armii niezależnych :/

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #711 dnia: Grudnia 20, 2009, 16:43:09 »
    nie ma czegoś takiego ;) musisz radzić sobie sam

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #712 dnia: Grudnia 20, 2009, 16:50:05 »
    Czy jest jakiś mod lub sposób, aby śledzić wszystkie jeżdżące jednostki po mapie?
    Da się. Trzeba chyba użyć edytora i wyłączyć mgłę wojny. Ale nie jestem pewny na 100%

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #713 dnia: Grudnia 20, 2009, 17:12:33 »
    włączasz cheaty w konfiguracji i na mapie klikasz ctrl + t . :P

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #714 dnia: Grudnia 20, 2009, 17:18:12 »
    Da się. Trzeba chyba użyć edytora i wyłączyć mgłę wojny. Ale nie jestem pewny na 100%

Ręczna modyfikacja plików wchodzi w grę?

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #715 dnia: Grudnia 20, 2009, 20:10:40 »
    Wydaje mi się, że można to zmienić w folderze modu w pliku "module.ini" (.ini to rozszerzenie więc możesz je mieć ukryte :)
    Trzeba chyba zmienić wartość tej linijki (26 wers):
    seeing_range    = 6.5
    Zwiększ np. na 20. Czy zadziała? Nie jestem pewien, to tylko przypuszcznie :D

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #716 dnia: Grudnia 20, 2009, 22:43:53 »
    I po co sobie ułatiwać grę? Wiem, że to irytuje, że nie możesz znaleźć bo sam szukałem, ale będziesz miał satysfakcję jak sam zajdziesz i sam zabijesz. ;) Kody to syf i 'zuo'

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #717 dnia: Grudnia 21, 2009, 20:28:21 »
    I po co sobie ułatiwać grę? Wiem, że to irytuje, że nie możesz znaleźć bo sam szukałem, ale będziesz miał satysfakcję jak sam zajdziesz i sam zabijesz. ;) Kody to syf i 'zuo'

Nie rozumiem cię jak chce to niech używa kodów itp. :-) bądź bardziej wyrozumiały ;]

Mod jest bardzo fajny duuużo nowości ładnie wykonane nowe rzeczy ogólnie spox :-)

Offline Jazers

• Użytkownik
    « Odpowiedź #718 dnia: Grudnia 22, 2009, 16:14:31 »
    Strasznie hardcorowy ten mod począwszy od tego że jedni z prostszych  przeciwników byli dla mnie nie raz śmiertelnie groźni.
    Idzie utrzymać się grabiąc , w turniejach można sporą sumkę  zarobić a z miastami to nie wiem jak bo te garnizony są dobijające .
    A widział ktoś jakie tam war party potrafią jeździć kurde garnizony w miastach się mogą przy tym schować ..

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #719 dnia: Grudnia 22, 2009, 16:36:43 »
    O to chodzi... To jest smaczek tej gry... Ale dobij 40 lvl, i mod będzie bardzo łatwy.