WITAM
i jak nowa wersja? 2.05? zmieniło się coś? jakieś nowości? opłaca sie grać od nowa? ;-)
Pare postów wyżej masz changelog.
Gram, gram, będzie już z 250 dzień, mam własne królestwo, pięciu wasali :).
Wybrałem kulture pendoru, ale kiedy próbuje szkolić wojo w jednej z moich wiosek, domyślnie sarleońskiej, szkoli mi się Sarleoński Rekrut (czy tam chłop)... Czy wybór kultury ma inny sens niż wybór honor troopsów?
No a tak poza tym, jakie jednostki pendoru opłacają się najbardziej? U mnie pewnie skończy się tylko na Szarych Łucznikach których przekształcę w Silvermist rangers, bo podobno dorównują Noldorom (nawet podobni są), a tak poza tym to pojadę na resztach Immortalów (mam 60, 2 repa kosztuje teraz 1 :D) i ewentualnie będę ich doszkalał, bo jednak te 300k w nich wpakowałem (są przemocarni).
Noo... I zna ktoś jakiś (głupie pytanie i wątpie żeby taki sposób był, ale z rozpaczy spróbuje) sposób żeby efektywniej łapać Lordów? Bo te, jak oszacowałem, 20% to stanowczo za mało... Bijesz całą olbrzymią armie wroga i jedyne co otrzymujesz to ich EQ i ewentualnie uwolnieni ludzie, bo exp i tak się nie liczy bo dostają go Noldorscy Warriorzy, a oni żeby lewelować to pewnie musieliby zabić z 50 honor troopów... A od złapanego lorda masz te epickie +3 honoru i +5 do statystyk i możesz po 5 takich uwolnieniach przekabacić go.
Na pewno gainowanie sobie honoru nie zwiększa stosunków w sensie globalnym, czy jakoś tak? Bo mam przemożne wrażenie że mam stosunki dodatnie z lordami których nigdy na oczy nie widziałem... (raz nawet jakiś D'Shar którego uwalniałem z rąk Aghato Legatusa miał u mnie +12! Nie robiłem żadnych zadań dla żadnego z tych dzikusów, a walczę z nimi od przystąpienia do Imperium).