Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683807 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #495 dnia: Listopada 03, 2009, 20:09:20 »
    Tak właściwie to jak niby unikalni NPC mogą dołączyć do gracza.. Trzeba mieć z nimi przyjazne stosunki?

Offline Artex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #496 dnia: Listopada 03, 2009, 20:22:47 »
    Tak właściwie to jak niby unikalni NPC mogą dołączyć do gracza.. Trzeba mieć z nimi przyjazne stosunki?

Chyba trzeba ich uwolnić kiedy są w niewoli u wroga...

Czy jest inny sposób żeby mieć lordów niż zrobić +20, pojmać i przkabacić? Co się dzieje kiedy rozwalę wrogie królestwo w drobny mak, lordowie rozejdą się po innych kingdomach tak jak w Native? Do mojego też będą dołączać? No i jak radzą sobie lordowie kiedy to ty jesteś królem, są posłuszni czy udają takich dupków jak w SoD? ;).

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #497 dnia: Listopada 03, 2009, 20:54:44 »
    Unikalnych NPC mozna zwerbowac gdy uwolni ich się z niewoli. Po bitwie on dziekuje nam za uwolnienie i wtedy mozna go spytac czy chce się przyłączyć. Czasami moga nie chcieć więc jesli komuś zalezy na tych NPC lepiej przed bitwą zrobić save zeby mozna ją było powtórzyc :)
    U mnie zostały oprócz mojego krolestwa tylko Sarleon i D'Shar i tylko kilku nikalnych NPC ale mają swoje armie Chyba ze 4 bandy adventurersów. Oni nie atakują innych tylko mnie więc ich nikt nie zaatakuje i nie zniewoli. Został tez jakiś Noldor na I (Ithildar lub jakos tak) ale zn imi mam dobre stosunki. Kiepsko widzę moje szanse na zwerbowanie z tych NPC. Szczególnie przydałby się ten Noldor bo jednego mam (Aeldrian) i to niesamowity wymiatacz. Sam potrafi pokonac kilkunastu otaczajacych go przeciwnikow. Zostawilem mu jego dwureczny miecz (sam uzywam tarczy) i robi nim niezłą rzeź. Ktos ma pomysł co zrobic zeby go ktos zniewolil? :) Poslalem na niego armie Jatu. Jeszcze są 2 po 400 ludzi. Czy pojawią się jakies inne armie z tymi NPC? Zostały tylko te 4 adventurerow, 1 noldorska i 2-3 dzue armie Jatu ale bez swoich bohaterow.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2009, 21:03:24 wysłana przez artulos »

Offline Shrike

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Listopada 04, 2009, 15:02:58 »
    Witam wszystkich mam małe pytanie .. a mianowicie chodzi mi o limit jednostek w oddziale/zamku. W ogólnym raporcie wielkości oddziału pokazuje że mam 81 miejsc na jednostki, ale czasami nie da rady wcisnąć więcej niż 70 czy jest to spowodowane zbyt duzą rożnorodnościa jednostek czy to jakiś bug ? podobną sytuacje mam w garnizonie zamku mam tam 140 jednostek i gdy chce dac więcej wyskakuje brak miejsca, niektóre sie da dołozyc a innych nie. Gram na wersji 2.04 Prophesy Of Pendor. Z góry dzięki za odp.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #499 dnia: Listopada 04, 2009, 15:38:18 »
    Shrike tak jest to spowodowane zbyt dużą różnorodnością jednostek. Niestety zamki i miasta posiadają to ograniczenie. A wstawiać możesz tylko te jednostki które już występują w Twoim zamku/mieście

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #500 dnia: Listopada 04, 2009, 15:47:20 »
    Ha ha ha...To powiedz jakim cudem mam w swoim mieście ponad jakieś 800 jednostek i nic się nie dzieje?!Różnorodność to mam tam z jakieś 30-40 rodzajów z każdej frakcji po iluś tam...Nie wiem jak mam pomóc, a ja nie mogę znaleść Pana Wojny Zurlkara ;(

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Listopada 04, 2009, 16:39:22 »
    Ha ha ha...To powiedz jakim cudem mam w swoim mieście ponad jakieś 800 jednostek i nic się nie dzieje?!Różnorodność to mam tam z jakieś 30-40 rodzajów z każdej frakcji po iluś tam...Nie wiem jak mam pomóc, a ja nie mogę znaleść Pana Wojny Zurlkara ;(
    Bo na tamte stepy mało kto się zapuszcza z lordów. Musiałaby iść jakieś pospolite ruszenie któregoś z królestw aby ich z tamtąd wykurzyć.

Offline Shrike

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Listopada 04, 2009, 18:06:43 »
    Ok Kumam .. przed chwilą sprawdziłem jeszcze ile rodzai jednostek mogę mieć przy sobie na 29 poziomie i na 34, nooo i na 34'tym wyszło ponad 10 rodzai więcej. Gorzej ma sie sprawa z zamkami/miastami, wiecie może w jaki sposób temu zarządcy w miastach/zamkach podnieść lvl, podczas rozmowy z nim jest opcja aby zajrzeć w jego umiejętności.. wiec moze da sie je modyfikować ? ? może gdyby jemu zwiekszyc charyzme i dowodzenie to w miastach/zamkach rożnorodność trzymanych jednostek była by większa, wiecie coś na ten temat ?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2009, 18:09:25 wysłana przez Shrike »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #503 dnia: Listopada 04, 2009, 21:58:43 »
    Bo na tamte stepy mało kto się zapuszcza z lordów. Musiałaby iść jakieś pospolite ruszenie któregoś z królestw aby ich z tamtąd wykurzyć.

O co chodzi z tym Zurlakiem?
     Ja mam Warlorda Zurlaka w swojej bandzie po tym jak go uwolnilem. :) Nie jest jakis nadzwyczajny. zdecydowanie bohaterowie noldorscy lepsi i Syla Uzas (lub jakos tak sie zwie) tez lepszy.
    Zwerbowalem czwartego unikalnego hero do moje bandy. Tym razem uwolnilem z niewoli sarleonskiej Sheika Shalavana. Wnioskujac po ubiorze to bohater jakiejs bandy D'sharów. Uzbrojenie ma noldorskie (łuk, miecz jednoręczny).  Jest lepszy od tego Zurlaka. Ma tyle samo życia (92) ale zdecydowanie lepsza umiejętnosc - łuki (ponad 600). O ile dobrze pamietam o jakies 100-150 lepiej od Zurlaka.
    Jak na razie poza konkurencją jest Aeldarian a potem Syla Uzas. Ten ostatni ze względu na to ze ma 110 zycia, czylo o 18 więcej niz inni. Przypuszczam ze innny herosi noldorscy tez są mutantami. Widzialem jeszcze jednego - Ithildara ale jak wiadomo cięzko o to zeby ktos ich pokonal i wziął do niewoli więc chyba go nie zwerbuję :)  Puscilem na niego 2 armie Jatu, ok. 800 luda przeciwko jego ok. 500 ale Noldorowie roznieśli ich  :( Została tylko jedna duza armia Jatu (500) Jesli nie pojawią się inne to nie pokonają dla mnie tego Ithildara. :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2009, 22:55:42 wysłana przez artulos »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Listopada 04, 2009, 22:03:03 »
    Ok Kumam .. przed chwilą sprawdziłem jeszcze ile rodzai jednostek mogę mieć przy sobie na 29 poziomie i na 34, nooo i na 34'tym wyszło ponad 10 rodzai więcej. Gorzej ma sie sprawa z zamkami/miastami, wiecie może w jaki sposób temu zarządcy w miastach/zamkach podnieść lvl, podczas rozmowy z nim jest opcja aby zajrzeć w jego umiejętności.. wiec moze da sie je modyfikować ? ? może gdyby jemu zwiekszyc charyzme i dowodzenie to w miastach/zamkach rożnorodność trzymanych jednostek była by większa, wiecie coś na ten temat ?

Nie wiem czy statystyki zarządcy mają wpływ na większą róznorodnosc jednostek w miescie ale mozna je polepszac jak sie zaplaci chyba 500 dukatow. Jest tam taka opcja dialogowa do ulepszania.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #505 dnia: Listopada 04, 2009, 22:08:18 »
    Statystyki zarządcy maja wpływ na dostępność budynków które można postawić w wiosce/zamku/mieście.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #506 dnia: Listopada 04, 2009, 22:16:45 »
    Statystyki zarządcy maja wpływ na dostępność budynków które można postawić w wiosce/zamku/mieście.   

Chyba tylko inzynieria ma na to wpływ

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #507 dnia: Listopada 04, 2009, 22:24:44 »
    Inżynieria ma wpływ na czas budowy budowli, żeby mieć nowe typy budynków musisz podnosić statystyki zarządcy.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Listopada 04, 2009, 23:05:27 »
    Statystyki unikalnych bohaterów, których udalo mi się zwerbować:

- Aeldarian                 HP 193, 1h-600, 2h-656, drzewcowe-669, łuki-625, kusze-629, miotane-656; jezdziectwo 9, Noldor
    - Syla Uzas                 HP 110, 1h-470, 2h-483, drzewcowe-498, łuki-492, kusze-472, miotane-501; jezdziectwo 7, Shadow Legion
    - Sheik Shalavan         HP 92,   1h-614, 2h-585, drzewcowe-578, łuki-569, kusze-595, miotane-567; jezdziectwo 9, D'Shar
    - Warlord Zulkar          HP  92,  1h-496, 2h-456, drzewcowe-480, łuki-477, kusze-499, miotane-465; jezdziectwo 8, Jatu

Edit:
    - Sir Boris the Raven    HP 92,   1h-451, 2h-463, drzewcowe 476, łuki-497, kusze-459, miotane-470; jezdziectwo 7  
     Jak samo imię wskazuje to jakis rycerz z Zakonu Raven Spear. Jak na "unikata" cienki. Zwłaszcza ze w uzbrojeniu tez nie ma niczego nadzwyczajnego. Chociaz to mniejszy problem bo mozna mu dac coś fajnego :)

- Maltise                    HP 193,  1h-369, 2h-392, drzewcowe-352, łuki-358, kusze-351, miotane-371; jezdziectwo 8, Dread Legion
    Myślałem, że znalazłem godnego przeciwnika dla noldorskich herosów (HP 193) ale jak spojrzalem na umiejętności, które sa zblizone do tych jakie mają zwykli bohaterowie to stwierdziłem ze to jakis drwal (a raczej drwalka) wśród unikatów. :)  Ma za to świetny jednoręczny miecz (Emerald Rune Sword Obr. - 55,29) Ta pierwsza wartośc niespotykana jak na jednoręczne miecze. Lepszy nawet od Noldor Longsword (37,27). I jest jeszcze jej konik Netherworld Charger. Nie rózniłby się od innych chargerów gdyby nie jego pancerz 90 i życie 500! Praktycznie nie do zabicia :)

- Ithilrandir                 HP 193, 1h-648, 2h-622, drzewcowe-639, łuki-648, kusze-622, miotane-611; jezdziectwo 9, Noldor
    - Wolfbode the Slayer HP 108, 1h-486, 2h-459, drzewcowe-450, łuki-475, kusze-469, miotane-456; jezdziectwo 6, Mystmountain, ma bardzo dobry runiczny topór jednoręczny (trochę gorszy od miecza jaki ma Maltise)
    - K'Juda the Ravager   HP  92,  1h-505, 2h-495, drzewcowe-501, łuki-535, kusze-515, miotane-516; jezdziectwo 8, Jatu

Piszcie o swoich unikatach jesli mieliscie innych niz ci powyżej.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2009, 08:48:27 wysłana przez artulos »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Listopada 05, 2009, 20:59:43 »
    Ha ha ha...To powiedz jakim cudem mam w swoim mieście ponad jakieś 800 jednostek i nic się nie dzieje?!Różnorodność to mam tam z jakieś 30-40 rodzajów z każdej frakcji po iluś tam

Jak pisałem problemem przynajmniej ja się z tym spotkałem nie jest ilość jednostek tylko ich różnorodność. Już w kilku modach przy dużej różnorodności jednostek nie mogłem dokładać nowych (mowa tu o nowych rodzajach jednostek bo jeżeli już występowały w zamku/mieście to dokładanie jednostek jest możliwe) chyba że zabierałem z zamku/miasta jakąś jednostkę w tedy na jej miejsce mogłem wstawić nowy rodzaj wojaków.