Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684742 razy)

Opis tematu:

Offline sznycel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #480 dnia: Listopada 02, 2009, 01:19:50 »
    Jednostki z ZAKONÓW

Na wstępie, parametry jednostek i screeny na "czysto" bez ulepszen :-)) kazde 10k w impruve jednostek to jakies +10 na kazda biegłość i + troszke HP(chyba 2 ale nie jestem pewien)

Knight of the Ebony Gauntlet(piechota z pendoru):

lvl:    50    żelazne ciało: 10    Biegłości w broniach: od 500 w góre(507-552) dla każdej broni
    HP:   82    cios: 9
    siła:   27    rzut: 9
    zwin: 18    naciąg: 9
    intel: 12    tarcza: 6
    char: 15    atletyka:7
                   jeżdziectwo: 3

http://img145.imageshack.us/img145/4780/knighebony.jpg

Knight of the Unicorn(jazda z pendoru):

lvl:    45    żelazne ciało: 8    Biegłości w broniach: od 350 w góre(352-393) dla każdej broni
    HP:   75    cios: 7
    siła:   24    rzut: 7
    zwin: 15    naciąg: 7
    intel: 12    tarcza: 5
                   jeżdziectwo: 7

http://img145.imageshack.us/img145/1240/unicorny.jpg

Knight of the Griffin(jazda z pendoru):

lvl:    45    żelazne ciało: 9    Biegłości w broniach: od 380 w góre(380-424) dla każdej broni
    HP:   77    cios: 8
    siła:   24    rzut: 8
    zwin: 15    naciąg: 8

http://img263.imageshack.us/img263/3366/knightofgriff.jpg

Silvermist Ranger(łucznicy z pendoru):

lvl:    45    żelazne ciało: 8    Biegłości w broniach: od 400 w góre(407-435) dla każdej broni
    HP:   75    cios: 7
    siła:   24    rzut: 7
    zwin: 15    naciąg: 7
    intel: 12    tarcza: 5

http://img263.imageshack.us/img263/1424/silverrang.jpg

D'Shar Windrider(jazda z D'Shar):

lvl:    45    żelazne ciało: 9    Biegłości w broniach: od 350 w góre(355-390) dla każdej broni
    HP:   77    cios: 8
    siła:   24    rzut: 8
    zwin: 15    naciąg: 8

http://img688.imageshack.us/img688/7569/dsar.jpg

to nie wszyscy :/ tylko ci których mam dostępnych ;-))
    pozdro

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #481 dnia: Listopada 02, 2009, 16:23:39 »
    Niech Bóg cię wynagrodzi twoją rodzinę do tysiącznego pokolenia, wielkie dzięki sznycel!

Swoją drogą Zakon Ebonowej Rękawicy jest morderczy... chyba że to już po ulepszeniach.

Co do ulepszania zakonów, to (chyba działa to dla każdego) taki upgradeowany unit za 10k otrzymuje:

-10 biegłości.
    -2 siły, co przekłada się na 2 HP.
    -2 zręczności, co przekłada się na 1% szybsze uderzanie bronią (!).

Int i Cha nie jest walczącym ofc. potrzebny, więc się nie upgraeudaje :).

Przekładając to na bardziej przemawiające do wyobraźni sumy:

za 100k ulepszysz zakon 10 razy, daje ci to:

-100 biegłości więcej.
    -20 życia więcej.
    -O 1/5 szybsze uderzanie bronią.

I to dla KAŻDEJ jednostki! (szkoda tylko że tyle prestiżu kosztują).

gdyby zainwestować w zakon milion (a jest to realna suma w PoP) to jednoski miałyby... 1k biegłości więcej, 200 życia więcej i trzykrotnie szybsze uderzanie bronią... Byliby niepokonani (imho, dosłownie!).

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #482 dnia: Listopada 02, 2009, 17:04:07 »
    (@up) No! Tego nie wiedziałem :D I demonic warrior wymiękają :D ładnie, ładnie.

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Listopada 02, 2009, 17:56:16 »
    Teraz pytanie "Jak szybko uzbierać sporo kasy" Prowadze kosztowną kampanie wojenną na 3 frontach i nie mam czasu biegać za turniejami (Zjednoczone królestwo pendoru musi rosnąć xD)

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #484 dnia: Listopada 02, 2009, 18:17:44 »
    Teraz pytanie "Jak szybko uzbierać sporo kasy" Prowadze kosztowną kampanie wojenną na 3 frontach i nie mam czasu biegać za turniejami (Zjednoczone królestwo pendoru musi rosnąć xD)

Yh? Prowadź kampanie na jeden front? A opisz może trochę swoją sytuację, pewnie i tak się okaże że turnieje to najlepsze wyjście... nie zapominaj że masz po 20k za jeden, nawet posiadając bardzo żołdożerną armię starczy ci to na conajmniej 2 tygodnie... Poza tym możesz łapać więźniów, załóżmy że złapałeś w czasie walk 50, każdy po 100, to z miejsca masz 5k, zbieraj po wrogach wartościowy sprzęt i opylaj w mieście.

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Listopada 02, 2009, 19:00:48 »
    No aktualnie prowadzę wojnę z Sarleonem, Ravensternem i Dsharem... Problem jest w tym że zamki mam porozrzucane po całym pendorze i muszę biegać ratować lordów po dordze coś zwerbować, wyszkolić, ulepszyć zakon, zdobywać nowe zamki. Radzić sobie radze ale zawsze brakuje mi kasy a to na nowych najemników a to na jedzenie a na utrzymaniu miasto 300 ludu garnizon i 150 ludu przy mnie

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #486 dnia: Listopada 02, 2009, 19:31:06 »
    Przy każdej okazji plądruj wiochy bo od tego one są, nie przejmuj się poparciem kmieciów, werbuj najemników.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline dawid199402

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Listopada 02, 2009, 19:50:28 »
    Mam pytanie od czego zależy jaki zakon mogę założyć i jak by ktoś był tak uprzejmy i wypisał wszystkie jakie można stworzyć to byłbym wdzięczny

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Listopada 02, 2009, 19:59:08 »
    Aby założyć zakon musisz mieć gema, a listę zakonów znajdziesz parę stron wcześniej.   

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Listopada 02, 2009, 21:31:46 »
    Przy każdej okazji plądruj wiochy bo od tego one są, nie przejmuj się poparciem kmieciów, werbuj najemników.

Jestem honorowy :P 400 dni w grze i nic jeszcze nie splądrowałem... przecież kiedyś to będą moje wioski... poza tym niszczę sobie reputacje u moich przyszłych lordów :)
    Aby założyć zakon musisz mieć gema, a listę zakonów znajdziesz parę stron wcześniej.   

Pendorski zakodn rycerzy sokoła założyłem bez GEM-a za 20.000 denarów

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Listopada 02, 2009, 21:59:00 »
    Jestem honorowy :P 400 dni w grze i nic jeszcze nie splądrowałem... przecież kiedyś to będą moje wioski... poza tym niszczę sobie reputacje u moich przyszłych lordów :)
    No to klep biedę;) Ja w Prophesy of Pednor po prostu spałem na forsie, a lordowie lubili mnie nawet gdy miałem cholernie duży deficyt honoru.
    PS Skoro jesteś taki honorowy to powiedz: wypuszczasz pojmanych lordów którzy nie zechcą się do ciebie przyłączyć?

Offline sznycel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Listopada 03, 2009, 00:09:02 »
    Co do zakonów opisane jest to wcześniej... zdobywajac zamek/miasto... u takiego goscia w hali zamkowej oglaszasz niepodleglość i po tym w "war room" masz możliwość  założenia jednego zakonu(lub 2) za 20k(da sie zmienic zakon na ten drugi lecz doplacasz 20k a tamten 1szy sie kasuje...poza tym możesz zamienic gema w zakon(przy tej opcji masz wiecej zakonów do wyboru, między innymi te co ujalem wyzej)

Co do tych pkt do jednostek zakonnych...nie wiem czy przypadkiem jak się stawia od nowa zakon w tym samym mieście za 20k, pkt prestizu rosną...sprawdzcie to bo ja mialem juz 400 pkt postawilem przypadkiem jeszcze raz budowe za 20k(czlowiek sie gubi w angielskim :P) i mi te pkt wzrosły :-DD

ja osobiście gram w to gdzieś tydzien dopiero ale bardzo mi to przypadlo do gustu:-) prowadze pokojowe stosunki i kasy fakt nie brakuje, mój zakon Knight of Unicorn ulepszylem tak że maja biegłości 600+ i 110hp+ i z ręką na sercu powiem wam że 20 takich robi sieczke w oddziałach wroga :-DD

co do walk na 3 fronty...zawsze można zawiesic bron na miesiac-dwa by się przygotowac nieco lepiej, fajna opcja u tego pana w hali zamkowej"dyplomacja" placisz 2k i wysylasz go o pokój z wybranym królestwem mi sie tak za 3cim razem udalo przerwać wojne

jak masz targ w mieście i duże inwentory można zakupic tanio itemy typu dzbanki, wino, materiały, mlotki,itp itd i zabawić się w karawane na tym też idzie zarobić :-))

na arenie prucz turniejów są też walki "gladiatorów" jak przetrwasz do konca i zabijesz okolo 20 to otrzymujesz 200xp oraz 2k golda :-D

lordowie płaca około 5k za uwolnienie z niewoli :-DD

więźniowie ci wyborowi to nawet po 200+ chodza :-) za 1

zadania dla lordów tez sie za nie kase dostaje no i repu rośnie ;-]

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Listopada 03, 2009, 12:25:49 »
    co do walk na 3 fronty...zawsze można zawiesic bron na miesiac-dwa by się przygotowac nieco lepiej, fajna opcja u tego pana w hali zamkowej"dyplomacja" placisz 2k i wysylasz go o pokój z wybranym królestwem mi sie tak za 3cim razem udalo przerwać wojne
    ... oni nie przepadają za mną... Z Dsharem zawarłem pokój to za pare dni znów była wojna... teraz szukuje się do szturmu na Torbah i wygraniem wojny
    PS Skoro jesteś taki honorowy to powiedz: wypuszczasz pojmanych lordów którzy nie zechcą się do ciebie przyłączyć?

zawsze się przyłączają... nie atakuje lorda jeśli stosunki z nim nie są +20 (chyba że sam szuka guza), a za pozwolenie mu na odejście po bitwie jest zawsze +5 do relacji :>

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Listopada 03, 2009, 13:39:13 »
    Jakie jednostki są najlepsze wliczając w to tychktóych nie mozemy produkowac?
    Dla mnie najlepsi są:
    Noldor Noble
    Hero Adventure
    Doomguide
    Wszyscy mają łuki i niezle napierdzielają. Oczywisce mieczami tez niezle machają.  HP tez mają masę.

Interesują mnie ci doomguide. Mają świetne miecze katany. W walce wręcz mozliwe ze najlepsi z tej trójki. Wie ktos jak ich sie robi? Hero Adventure robi się z Adventurera a tego z kolei Eastern, Western...  Squire

Jacy NPC przyłączyli się do was, z tych kórych nie mozna zwerbować, tylko uwolnić?
    Ja mam Aeldriana, Syla Uzas i Warlord Zurak. Moglem się pomylic w imionach. Zdecydowanie najlepszy to Aeldrian ktory jest bohaterem Noldorów. Potem Syla Uzas (Shadow Legion) i na końcu Warlord Zurak (Juta Raider) Aeldrian bije kazdego zyciem 192!!!! Do tego niesamowity ekwipunek. Syla Uzas 110 zycia  a Warlord tylko 92 (HP spotykane juz w "normalnych jednostkach, bohaterach)
    Pochwalcie się jakich zwerbowaliscie.  Moze znajdę jeszcze gdzies ale chyba juz przeszukalem wszystko i nikt nie ma w niewoli fajnych NPC.  :(
    « Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2009, 13:42:09 wysłana przez artulos »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Listopada 03, 2009, 19:32:48 »
    Doomguide wystepuja tylko w armiach niezależnych bohaterów, three seers chyba, no w każdym razie u heretyków, więc tylko uwolnić z więźniów je można.