Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684214 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #405 dnia: Października 11, 2009, 22:58:31 »
    2 Słyszałem że da sie dołączyć do Jatu itp. Jak tak to jak to zrobić?
    co do tego to raczej nie jest to możliwe bo jest to frakcja poboczna typu noldorowie czy snake cult czyli tak jakby różne gatunki bandytów a do nich jak wiadomo nie można dołączyć.

3 Czy da się mieć lordów pod swoją władzą? I czy da sie robić swoich lordów z naszych bohaterów?

Wystarczy spojrzeć kilka stron do tyłu a znajdziesz szczegółową odpowiedź (zawierającą odpowiedzi na takie pytania:  jak "jak zwerbować lorda", "co trzeba zrobić by nakłonić lorda by do nas dołączył" itp.)  na to pytanie napisaną przeze mnie i nie tylko:)
    Jednak jako że mam dobry dzień to odpowiem tylko tyle że lorda oczywiście da sięzwerbować a z naszych bohaterów niestety nie da się tego zrobić:)

Offline Marcin1695

• Użytkownik
    « Odpowiedź #406 dnia: Października 12, 2009, 21:06:31 »
    Czy ma ktoś zamiar/pisze jakiś poradnik do tej mapki bo by mi sie przydał, bo w niektórych elementach jej nie ogarniam. Chodzi mi o taki jaki np. napisał PC Maniac o Native
    Odwaga, siła i technika
    zrobią z Ciebie wojownika!

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #407 dnia: Października 12, 2009, 21:10:01 »
    O ile wiem nikt się tym nie zajął ale napisz o co Ci chodzi to szybko odpiszę ;]

Offline Marcin1695

• Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Października 13, 2009, 17:12:15 »
    za dużo by tego było....chodzi mi o taki poradnik w punktach jak to napisał (o Native) PC Maniac
    Odwaga, siła i technika

Offline kilat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Października 15, 2009, 11:11:43 »
    Witam ludziska

Mam taki problem z Prophesy of Pendor, ze teoretycznie wiem jak zalozyc wlasne krolestwo, ale nie moge wprowadzic tego w praktyke.
    Mianowicie wyhodowalem sobie dosc ladnie jednego lorda, jak go pojmalem nasze stosunki wynosily +22 i nie mam mozliwosci prowadzenia z nim dialogu, o przejscie na moja strone:( Jak to u Was wygladalo??
    PS. wojne zaczalem z innym lordem z tego krolestwa, zeby u niego za mocno rokowania nie spadly.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #410 dnia: Października 15, 2009, 11:15:34 »
    A już ogłosiłeś niepodległość?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline kilat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Października 15, 2009, 12:07:40 »
    A już ogłosiłeś niepodległość?

Czyli musze jak rozumiem zdobyc miasto lub zamek, utworzyc krolestwo i dopiero moge rekrutowac?
    W sumie logiczne;), a chcialem sobie zamek za free zdobyc:))))))))

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #412 dnia: Października 15, 2009, 17:58:51 »
    Ogłoś niepodległość jak najszybciej, w przeciwnym razie będziesz musiał wypuścić pojmanego przez ciebie lorda aby ciągłe odmowy przyjęcia okupu nie pogorszyły zbyt mocno jego nastawienia wobec ciebie. 

Offline kilat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Października 16, 2009, 08:49:14 »
    Niepodleglosc juz jest, ale gosciu mi w tak zwanym miedzy czasie zwial:) Bedzie nastepny
    A tak wogole to lordowie sa mocno potrzebni?? Czy tylko maja zwiekszac obrone zamku?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Października 16, 2009, 10:12:55 »
    To nie SoD, tutaj lordowie zawsze cię słuchają, a bez wsparcia ciężko zdobywać miasta i zamki.

Offline kilat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Października 16, 2009, 13:08:43 »
    w sumie co racja to racja.
    Dzieki wielkie za podpowiedzi

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Października 16, 2009, 18:12:49 »
    rób jak ja, w początkowej fazie uwalniaj lordów by nabić sobie reputacje u nich. Później masz już z głowy co kogo złapiesz i jest Ci przyjazny to rekrutujesz, ja dzięki temu mam 2 dodatkowe zamki (na początku istnienia mego królestwa).

Offline Marcin1695

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Października 17, 2009, 12:50:28 »
    Ja ogłosiłem niepodległośc, złapałem lorda a w czasie rozmowy nie moge mu powiedzieć czy chce do mnie dołączyć:/
    Co mam zrobić??
    Odwaga, siła i technika

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Października 17, 2009, 13:14:11 »
    masz u niego najprawdopodobniej za niskie poparcie

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #419 dnia: Października 17, 2009, 14:02:09 »
    A ja wogóle nie mogę sobie broni ulepszyć w kopalniach...Natrafilem na Sir orisa Kruka w okolicach Ravensternu(miasta) i po wygranej walce(ciężkiej bo miał samą konnicę, ale ja też w tym 125 Rycerzy Smoka, którzy kosztują tyle, że uhuhuhuu...).Potem go pojmałem i wypuściłem za Gem'a.Ide sobię spokojnie do Ukrytych Kopalni Al-Aziz i ide do tego starego dziadka.Mówi do mojego bohatera dziadek:
    "Masz wino?Nie masz wina?Grr...."czy jakoś tak, a mój kolo:
    "Nie mam wina..ale może spojrzysz na to..." i tutaj chyba mu jakby daje gem'a ale nie wyświetlają się opcje dialogowe, żeby ulepszyć broń...Jest jeszcze jeden problem...Ja w swoim podbitym mieście Nal Tar w, którym mam ok. 700 woja (za całość placę wraz z wojskiem w moim odziale ok. 30000tys. denarów) siedzę sobie, a potem wpadam na pomysł własnego Królestwa Pendoru.Ide sobię do króla i unieważniam przysięge.On za to mi odebrał Nal Tar z wojem.Oczywiście mam sejwa sprzed tej decyzji, bo spodziewałem się takiego wariantu ale czy nie można jakoś tego zrobić?Ja mam strasznie glupi pomysł...Np. wchodzę w char export i daje charyzmę na 1000.Biorę całe wojo z miasta i ide podbić inne po wypowiedzeniu przysięgi.Wsadzam tam garnizon i tyle.Ja nie lubię grać na kodach i tego nie robię ew. kiedy trzeba coś sprawdzić, poznać moda dokładniej, żeby póżniej go opisać (np. jakąś bete).Z tego powodu chciałbym się zapytać czy nie ma innego sposobu na nie stracenie woja i, żeby mi dziadek bronie ulepszył?Pozdrawiam!