Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684106 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #360 dnia: Września 30, 2009, 17:46:35 »
    Battle Sizer pewnie

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #361 dnia: Września 30, 2009, 18:18:47 »
    A mogę jakoś rekrutować lordów w PoP'ie ? Nie licząc zbuntowania się z pretendentem ?

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Września 30, 2009, 19:02:20 »
    Jedyny sposób to przejmowanie lordów z innej frakcji.
    Polega on na tym że gdy bierzesz lorda w niewolę i ma on pozytywne stosunki do Ciebie to masz możliwość wyboru opcji dialogowej w trakcie rozmowy z nim by się do Ciebie przyłączył.

Najfajniejsze jest to że gdy przejmiesz lorda który posiada jakiś zamek bądź miasto to razem z nim przejmujesz razem dane miasto czy inną lokację do niego należącą.
    W ten sposób mam chociażby rane choć nigdy nie oblegałem żadnego miasta czy Zamku Ravesternu

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Września 30, 2009, 19:40:22 »
    A mogę jakoś rekrutować lordów w PoP'ie ? Nie licząc zbuntowania się z pretendentem ?

Tak jak napisał wizziusz wizz można zwerbować tylko lordów z innych królestw. Po bitwie bierze się go do niewoli a potem trzeba z nim porozmawiać. Stosunki z nim muszą wynosić conajmniej +10. Trzeba pamiętac, żeby przed bitwą stosunki z tym lordem były conajmniej +21 jesli się go zaatakuje lub +20 jesli to lord nas zaatakuje, poniewaz podczas brania do niewoli spadają o 10.

Ponawiam pytanie o Zakony. Jesli ktoś moze zrobic rycerzy z zakonów, ktore mozna zakladac tylko w wybranych miastach to moze napisze ich statystyki? Chodzi tylko o to czy są konno, poziom, ile mają zycia i ze 3 pierwsze poziomy broni. Moze jeszcze czy strzela lub rzuca czyms. Mam na mysli Zakony: Świtu, Raven Spear, Radiant Cross.
    Resztę sam mogę zrobić lub są opisane na stronie o PoP.
    Ten Zakon Świtu chyba jest jakis wypasny bo potrzebne jest najwiecej honoru (25) do jego zalozenia

« Ostatnia zmiana: Września 30, 2009, 19:47:18 wysłana przez artulos »

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #364 dnia: Września 30, 2009, 21:03:51 »
    Battle Sizer 400 :) na 600 mi wywala w kosmos kompa :) a na 1000 to by pewnie dymy poszły z niego

Aha ma ktoś może patcha albo coś co by można było wrzócić w M&B żeby grać na 1000 jednostek i żeby error nie wyskakiwał.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #365 dnia: Września 30, 2009, 21:23:58 »
    PoP sie chyba gryzie z Battle Sizerem wlasnie

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Września 30, 2009, 21:36:51 »
    Czy się gryzie nie wiem ale to jest spowodowane zbytnim obciążeniem kompa i brakiem pamięci wirtualnej

Ja ustawiłem na 1000 i mi nie wywalało ale się cięło dosyć. Dopiero przy którejś bitwie z kolei mi wywala a najczęściej w oblężeniach (największy tłok.
    Przy wysokim ustawieniu BS najlepiej wyłączyć całkowicie rag doll (bardzo spowalnia grę w momencie pojawiania się nowych jednostek na mapie) oraz pokazywanie ciał poległych. No i oczywiście takie rzeczy jak Cienie czy szczegółowość też lepiej zmniejszyć lub wyłączyć całkiem jeśli się ma słabszy sprzęt.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Października 01, 2009, 11:09:34 »
    Jakich NPC zwerbowaliscie ale takich których nie mozna zwerbowac w knajpie tylko poprzez ich uwolnienie?
    Ja zwerbowalem Aeldriana i Syla Uzas. Syla Uzas jest dobry ae przy Aeldrianie to mięczak :)
    Aeldrian   poziom 60, zdrowie 193, umięjętnosci 600-660
    Syla Uzas  poziom 60, zdrowie 110, umiejętności 460-500
    Do tego Aeldrian ma niesamowite wyposazenie - miecz dwuręczny obrazenia 65 i 38, bardzo dobrą zbroję i konia.
    Syla Uzas to bohater Shadow Legion i ma takie wyposazenie. Aeldrian to oczywiscie jakis heros Noldorów.

Zastanawiam się czy dobrze zrobilem werbujac Syla Uzas bo moze gdybym go zwolnil to stworzylby armie i po jego pokonaniu i wypuszczeniu dostalbym Gem?

Offline Cino89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Października 01, 2009, 12:00:27 »
     Mam pytanko. Mam wersję 2.03 i w czasie dłuższych bitew gra się po prostu wyłącza bez żadnego komunikatu. Jest to problem zwłaszcza przy walce o miasta i zamki które jednak trwają dłuższą chwilę. Czy ktoś ma podobny problem? Czy poprawione to zostało w V 2.04, czy może da się coś poradzic bez aktualizacji (szkoda mi save'a). Z góry dzięki za pomoc.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Października 01, 2009, 19:52:17 »
    Używasz Battle Sizera?

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Października 01, 2009, 21:59:17 »
    Grałem na 2.03 za wiele błędów i używam postaci na 2.04 , z imienia została 1 litera poza tym wszystko działa dobrze, a i liczba jednostek nie więcej niż 200 jak masz starszego kompa może sprawiać problem.

Offline Cino89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Października 01, 2009, 22:09:20 »
    Nie używam battle sizera a kompa mam dosyc mocnego poza tym problemem nawet sie nie przycina

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Października 02, 2009, 08:16:43 »
    Te różne armie ze swoimi herosami niby sa duzą zaletą PoP tylko że te armie szybko się "kończą". Mam  310 dzien. 2 armie sam rozbilem (jedna miala 150 a druga 30 ludzi i 150 jencow :-) ) 2 innych dowodcow tych armii uwolnilemi przylaczyli sie do mnie. Jeszcze jednego zauwazylem ze gnije w wiezieniu w zamku. Tak wiec dopiero 310 dzien a armii prawie w ogóle nie ma. Chyba jacys Jatu jeszcze się kręcą i moze  jakies niedobitki innych. Trochę lipa

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #373 dnia: Października 02, 2009, 08:39:57 »
    macie nadal ten problem z naliczaniem wojska? że na mapie pokazuje powiedzmy 500 a jak dochodzi do momentu walki to np 120

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Października 02, 2009, 09:45:47 »
    Cino89 zmniejsz ilość ciał, rag dolli i maksymalną ilość jednostek na mapie o połowę.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!