Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683622 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #315 dnia: Września 19, 2009, 20:32:21 »
    Teraz ja o coś poproszę. Ponoć mozna zakładać jakieś zakony rycerskie i szkolić rycerzy tego zakonu. To jak ktoś już ma to niech wklei zdjęcie ze statystykami takiego rycerza. Chciałbym sobie porównać do innych.
    (click to show/hide)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #316 dnia: Września 20, 2009, 09:05:04 »
    Na stronie http://popmod.wetpaint.com/page/Faction+Specific+Units masz opisy i statystyki jednostek zakonów.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Września 20, 2009, 11:21:21 »
    Dzięki za link. Teraz trochę samokrytyki. Kolega wcześniej pytał o rekrutację z więźniów. Wczoraj sprawdziłem to dokładniej. Stoczyłem pewną bitwę [o czym później] i złapałem kilku takich panów
    (click to show/hide)
    , chciałem ich zrekrutować. Za drugą próbą wyświetliła mi się wiadomość, że te jednostki są zaliczane do tzw. "specjalnych", i w taki sposób, spośród więźniów nie da się ich rekrutować. Bardzo mozliwe, że Noldorowie też się do nich zaliczają [nie mówię o wyzwalaniu z niewoli], chcoć mogę się mylić.
    Więc stoczyłem bitwę z jakimś przywódcą "Shadow Legion", który nie figurował w spisie tych armii co się pojawiają [wiecie tam w raporcie zwycięstwa]. Byłem także zdziwiony gdy okazało się, że Raiderzy Vanskeraińscy też mają taką armię, myślałem że oni jej mieć nie będą. Jeszcze tylko czekam jak Red Bratherhood będą mieli swoją armię, wtedy będę miał totalnego zdziwa. Poniżej parę zdjęć z tej bitwy.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Rozmawiałem z tym kolesiem
    (click to show/hide)
    oczywiście wypóściłem go za gema. Dla próby wymieniłem gem na ten eliksir. Zwiększa on siłę i zręczność o +2 oraz umiejętności posługiwania się każdą bronią o +20. Jak ktoś ma dostatek gemów to proszę bardzo :D Jeszcze jestem zachwycony ilością możliwych budynków do zbudowania w wiosce. Jestem ciekaw czy w zamkach i miastach jest podobnie?
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2009, 11:26:01 wysłana przez Kalpokor »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #318 dnia: Września 20, 2009, 12:41:26 »
    W miastach jest nawet duużo więcej budynków do zbudowania.W zamkach nie wiem bo nie mam ale chyba to jest stopniowo.W wiosce mniejsze ulepszenia, w zamku większe, a z miasta można takie państwo-miasto zrobić ;]  Ja jak narazie jestem z Ravensternem i posiadam wojo + garnizon na opłaty za 30 tys. denarów...Mam pięknie położone miasto Nal Tar od Królestwa D'Shar z którym mam teraz pokój.Teraz akurat mam z nimi pakt pokoju ale za to mam wojnę z tymi żółtymi więc to jest chyba Imperium.Kalp - ściągnij sobie spolszczenie do tego moda z naszej stronki z łatką którą przygotował raven18 i bardzo mu za to dziękuję!Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2009, 12:44:01 wysłana przez Tymbark »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #319 dnia: Września 20, 2009, 16:34:57 »
    Czy ta łatka jest razem ze spolszczeniem, czy trzeba ściągać osobno? Jeśli tak, to gdzie, bo nie znalazłem na forum.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Września 20, 2009, 16:41:39 »
    Trzeba ściągnąć spolszczenie osobno.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.0

I na przyszłość wystarczy się rozejrzeć po dziale w który i tak już wszedłeś.

Panowie a powiedzcie mi w którym dokładnie mieście znajduje się ten mnich który sprzedaje eliksir za gema bo jak z nim 1 raz gadałem to był w marleons i kupiłem od niego kopalnie a teraz za nic go nigdzie znaleźć nie mogę.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Września 20, 2009, 16:44:48 »
    Nie mnich, tylko sprzedawca książek. Jeden sprzedaje informacje o tej ukrytej lokacji, a drugi sprzedaje eliksiry. Nie mają oni stałego miejsca, przemieszczają się między miastami. Także ich położenie w danej chwili jest, nazwijmy to "losowe".

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #322 dnia: Września 20, 2009, 18:54:59 »
    Trzeba ściągnąć spolszczenie osobno.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.0

I na przyszłość wystarczy się rozejrzeć po dziale w który i tak już wszedłeś.

No aż takim nopkiem to ja nie jestem, pytałem o łatkę a nie o spolszczenie, bo tego patch od ravena18 nie mogę znależć. Na tym forum jest zdecydowanie za dużo narzekania.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Września 20, 2009, 19:07:32 »
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #324 dnia: Września 20, 2009, 20:24:57 »
    Przy okazji mógłby mi ktoś podpowiedzieć co zrobić by więźniowie chętniej dołączali się do twojej armi? Bo nazbierałem trochę noldorów i z chęcią bym ich wcielił ale nie mogę.

Popracuj nad umiejętnością perswazji.

Tymbark !!
    Przepraszam za  posta ale jest to prawda że jak się ma wysoki prestiż do armii przyłanczają się chętniej jeńcy wojenni, aczkolwiek z wojskami z wyższej pułki jeszcze mi sie nie udało.

P.S. Skoro są pytania krókie dlaczego nie można krótko odpowiadać. Odpisuje w tym samym poście co by znów spamu nie było
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2009, 22:08:26 wysłana przez bobik69 »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #325 dnia: Września 20, 2009, 21:43:23 »
    bobik - Twój post to jeden wielki spam...

Ja może teraz umieszczę parę tipsów itd:
    1.Handlarz książkami o imieniu Randalf podróżuje pomiędzy miastami lecz początkowo możemy go znaleść w Marleons.Może on nam przekazać informację o kopalni (Al-Aziz patrz:Kopalnie Al - aziz pkt.4)
    2.Handlarz (także książkami) może nam za Gema dać eliksir który dodaje +2 do atrybutów i + 20 do umiejętności posługiwania się każdą bronią.
    3.Qualis Gem - kamyk o potężnej sile który możemy wykorzystać w 4 sposoby:
    a) Oddać handlarzowi Randalfowi w zamian za informacje na temat kopalni Al - Aziz.
    b) Oddać innemu handlarzowi za eliksir(patrz: pkt.2).
    c) Zamienić za jakąś broń u Hamidarona w kopalniach Al - Aziz.(Najpierw wykonujemy podpunkt a) a potem ten)
    d) Ulepszyć posiadaną broń od Hamidarona
    Ale przecież skądś trzeba go wziąść ale skąd?I tu wkraczam ja ;] :
    a) Jedziemy do Rane i wjeżdzamy do miasta.(opcja Take a walk a round the streets )Wjeżdżamy koniem i wjeżdzamy w uliczkę w lewo.Z daleka widać dzbanek na stoliku.Podjeżdzamy do niego i obracamy się w prawo.W kupce siana powinna być skrzynia. a w niej Qualis Gem.
    b ) Po spotkaniu z przywódcą jakiegoś pobocznego klanu ( Red Brotherhood,Heretic,Snake Cult,Noldors,Mysmountain Rangers,White Wolf Clan,Jatu,Vanskerry Raiders)i po wygranej bitwie musimy go pojąć i w funkcji "Odział" wchodzimy na niego i rozmawiamy, wypuszczamy go za Gema i po płaczu ;].
    4."Ukryte Kopalnie Al - Aziz" jest to miejscówka w której możemy od 2 kolesi:
    Hamidarona: Kupić broń za Gema.
    U dziadka:Możemy u niego ulepszyć broń za Gema.Nie dajemy mu winka o dostanie jakiegoś wylewu czy coś ... (joke ;D)
    5. Więcej będe pisał lub proszę aby uzupełnili to jacyś inni ludzie w cytacie.
    6.Zakon rycerski - u naszego wielmożnego pazia w mieście (możemy z nim tylko rozmawiać kiedy jesteśmy właścicielami tego miasta) możemy wykupić Rycerski Order i po jego kupieniu np. Ravensterski Rycerz może awansować na bardzo silnego Rycerza Smoka lub taki Rycerz Pendoru może awansować na Rycerza Sokoła ( zwierzyniec jakiś otworzyli czy co ? ;D)

Dzisiaj nie mam wiele czasu ale napisałem tylko te najważniejsze sprawy.Będę uaktualniał wypowiedż więc proszę nie zadawać takich pytań jak "Czemu tak mało?!".Będę tu pracował.Pozdrawiam!

Edit@up:No wiesz ja nie wiem co zrobiłem ale jak wziąłem na jeńców 15 Północnych Konnych to od razu chcieli się przyłączyć ;]
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2009, 22:13:22 wysłana przez Tymbark »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #326 dnia: Września 21, 2009, 09:35:30 »
    Przy okazji mógłby mi ktoś podpowiedzieć co zrobić by więźniowie chętniej dołączali się do twojej armi? Bo nazbierałem trochę noldorów i z chęcią bym ich wcielił ale nie mogę.

Popracuj nad umiejętnością perswazji.

Tymbark !!
    Przepraszam za  posta ale jest to prawda że jak się ma wysoki prestiż do armii przyłanczają się chętniej jeńcy wojenni, aczkolwiek z wojskami z wyższej pułki jeszcze mi sie nie udało.

P.S. Skoro są pytania krókie dlaczego nie można krótko odpowiadać. Odpisuje w tym samym poście co by znów spamu nie było
    Niektóre elitarne jednostki pomniejszych frakcji są niemożliwe do zwerbowania z puli własnych jeńców, można je zdobyć poprzez ich obicie z niewoli lub wyszkolenie z podstawowych oddziałów.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Września 21, 2009, 11:31:02 »
    Ludzie, czy wy czytacie ze zrozumieniem? W poście nr 317 napisałem, że niektórych jednostek się nie da rekrutować spośród więźniów.

Czy niezależni bohaterowie, po wypuszczeniu za qualis gem pojawiają się znowu? Bo jak gadałem z jednym to jedna z możliwości odpowiedzi zakładała "Wypuszczę cię, ale wrócisz do swojej krainy" [coś w tym stylu :D].

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #328 dnia: Września 21, 2009, 15:05:25 »
    To jest to samo co w Native tylko oni nie mają zamków.Po prostu czekasz chyba, że wybierzesz opcję "Wypuszczę Cię, ale obiecaj, że nigdy już nie będziesz wojował" chociaż myślę, że on si raczej do tego nie zastosuję.Nie sprawdzałem ale może akurat ;]

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #329 dnia: Września 21, 2009, 20:15:35 »
    Ludzie, czy wy czytacie ze zrozumieniem? W poście nr 317 napisałem, że niektórych jednostek się nie da rekrutować spośród więźniów.

Czy niezależni bohaterowie, po wypuszczeniu za qualis gem pojawiają się znowu? Bo jak gadałem z jednym to jedna z możliwości odpowiedzi zakładała "Wypuszczę cię, ale wrócisz do swojej krainy" [coś w tym stylu :D].

Jak już pisałem w postach niżej ilość armii z niezależnymi bohaterami zależna jest od ilości 4 głównych armij tak jest w przypadku moim ja wyniszczyłem wszystko i niestety żadne wrogie armie się już nie pojawiają lepiej j zostawić główne armie w spokoju a będą się częściej pojawiać armie z bohaterami.

To nie spam to reality :)