Dzięki za link. Teraz trochę samokrytyki. Kolega wcześniej pytał o rekrutację z więźniów. Wczoraj sprawdziłem to dokładniej. Stoczyłem pewną bitwę [o czym później] i złapałem kilku takich panów
, chciałem ich zrekrutować. Za drugą próbą wyświetliła mi się wiadomość, że te jednostki są zaliczane do tzw. "specjalnych", i w taki sposób, spośród więźniów nie da się ich rekrutować. Bardzo mozliwe, że Noldorowie też się do nich zaliczają [nie mówię o wyzwalaniu z niewoli], chcoć mogę się mylić.
Więc stoczyłem bitwę z jakimś przywódcą "Shadow Legion", który nie figurował w spisie tych armii co się pojawiają [wiecie tam w raporcie zwycięstwa]. Byłem także zdziwiony gdy okazało się, że Raiderzy Vanskeraińscy też mają taką armię, myślałem że oni jej mieć nie będą. Jeszcze tylko czekam jak Red Bratherhood będą mieli swoją armię, wtedy będę miał totalnego zdziwa. Poniżej parę zdjęć z tej bitwy.
Rozmawiałem z tym kolesiem
oczywiście wypóściłem go za gema. Dla próby wymieniłem gem na ten eliksir. Zwiększa on siłę i zręczność o +2 oraz umiejętności posługiwania się każdą bronią o +20. Jak ktoś ma dostatek gemów to proszę bardzo :D Jeszcze jestem zachwycony ilością możliwych budynków do zbudowania w wiosce. Jestem ciekaw czy w zamkach i miastach jest podobnie?