Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684141 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #285 dnia: Września 12, 2009, 11:33:10 »
    Ale jak zdobyć tego gema?Wiem, że trzeba złapać wodza jakiejś frakcji pobocznej(np. Snake Cult) ale czekam już dość długo i znaleść go nie mogę :( Pomoże ktoś?

Jednego gema możesz znaleźć w skrzyni, która znajduje się chyba w Ravenstein. Polecam łapanie warlordów Jatu gdyż przeważnie mają małe (w stosunku do innych wodzów) świty.

Z tym gostkiem w głównej sali, przeważnie będzie miał przed imieniem tytuł steward (czy jakoś tak)
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2009, 11:35:12 wysłana przez Grievous »
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #286 dnia: Września 12, 2009, 11:41:58 »
    Ale czyżbym musiał podbić Ravenstern aby w sali tronowej króla "pożyczyć" sobie Gem'a?W tym modzie troche ciężko podbić miasto ;( bo ma obstawę po jakieś 500 - 700 ludu.Powiedz mi trochę dokładniej gdzie takie gemy można znaleść i co można z nimi zrobić.Proszę aby osoby które grały w tego moda i wiedzą coś o tych gemach to podzielcie się z nami swoją wiedzą ;] Pozdrawiam!

Ps.Mamy jeszcze jeden problem: Jestem wasalem królestwa Ravenstern

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Września 12, 2009, 11:46:43 »
    Ale czyżbym musiał podbić Ravenstern aby w sali tronowej króla "pożyczyć" sobie Gem'a?W tym modzie troche ciężko podbić miasto ;( bo ma obstawę po jakieś 500 - 700 ludu.Powiedz mi trochę dokładniej gdzie takie gemy można znaleść i co można z nimi zrobić.Proszę aby osoby które grały w tego moda i wiedzą coś o tych gemach to podzielcie się z nami swoją wiedzą ;] Pozdrawiam!

Ps.Mamy jeszcze jeden problem: Jestem wasalem królestwa Ravenstern
    Skrzynka nie jest w sali tronowej tylko na ulicy w takim kącie

Offline cichy26

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #288 dnia: Września 12, 2009, 11:54:26 »
    A czy w państwie pendoru mogę rekrótować sobie wasali ?? jeżeli tak to w jaki sposó ??

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #289 dnia: Września 12, 2009, 11:59:07 »
    A tak troche dokładniej Grevious?I jakbyś mógł to opisz drogę do tego Gem'a bo w Ravenstern znaleść nie mogę.I co mozna z nim zrobić oprócz założenia zakonu.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Września 12, 2009, 12:08:25 »
    A czy w państwie pendoru mogę rekrótować sobie wasali ?? jeżeli tak to w jaki sposó ??
    Nie, musisz przekonać lorda, którego pojmałeś do niewoli, jeśli nadal cię lubi mimo niewoli zgodzi się przyłączyć

A tak troche dokładniej Grevious?I jakbyś mógł to opisz drogę do tego Gem'a bo w Ravenstern znaleść nie mogę.I co mozna z nim zrobić oprócz założenia zakonu.

Pardon skrzynka jest w Rane: wjeżdżasz do miasta i skręcasz w lewo za kupcem potem jedziesz aż do końca ulicy obrót w prawo i znajdziesz ją w stogu siana
    Gema możesz także wymienić u handlarza książkami na eliksir podnoszący na stałe atrybuty   

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #291 dnia: Września 12, 2009, 12:14:47 »
    A słyszał coś o jakimś Rune Bow który podobno dostaje się u kogoś za gema.I czy są jakieś inne bardziej sensowne sposoby na wykorzystanie gema?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Września 12, 2009, 12:18:38 »
    Podobno gdzieś jest kopalnia gdzie za gemy można dostać unikatowe bronie, ale nigdy nie udało mi się jej znaleźć. Jak wyczytałem na forum lokalizację może zdradzić jeden z handlarzy książkami, ale żaden z nich mi nie pomógł.   

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #293 dnia: Września 12, 2009, 12:43:26 »
    Znalazłem tą kopalnie! Najpierw poszłem z Gem'em do Marleons u czerwonych i w tawernie był tam sprzedawca książek.Zapisałem wcześniej gdyż bałem się, że utracę Gem'a ale gdy tylko z nim zagadałem i dałem mu Gem'a na mapie koło terenu respawnu Noldorów pojawiła się kopalnia Al Aziz.Tylko najgorsze jest to, że z angielskiego najlepszy nie jestem i nie wiem co ten Hamidron w kopalni mówi ale coś w tym sensie:Posiadam na sprzedaż najpotężniejszą broń wykutą przez śmiertelnych.Na razie nie mogę ci jej sprzedać.Wróć póżniej...
    I to mnie w tym wkurzyło...Jest tam także jakiś dziadek co mówi o winie i jeszcze o czymś ale nie kojarzę o czym.Wie ktoś gdzie znaleść kolejny Qualis Gem?Pozdrawiam Tymbark!
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2009, 12:52:48 wysłana przez Tymbark »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Września 12, 2009, 13:19:50 »
    Pamiętasz imię tego sprzedawcy? będę ci wdzięczny jeśli mi je podasz, następne gemy zdobędziesz tylko na bohaterach pomniejszych frakcji: Polecam Jatu-mają względnie małe świty. 

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #295 dnia: Września 12, 2009, 13:34:43 »
    Zaraz Ci podam tylko ty mi podaj imiona tych bohaterów ;]

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Września 12, 2009, 13:40:39 »
    Warlord Zarkan i jeszcze jakiś jeden, Snake Cult ma jakąś priestress no i jeszcze lord Noldorów: jakoś na A, więcej bohaterów nie spotkałem

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #297 dnia: Września 12, 2009, 13:43:13 »
    Ja przed chwilą jakiegoś spotkałem... Khjuda's the Ravenger czy coś takiego to był ten z Jatu
    A ten gość co mu dajesz Gem'a nazywa się Brother Randalf i jest w Marleons (przynajmniej u mnie)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Września 12, 2009, 13:47:39 »
    Wielkie dzięki, teraz tylko muszę złapać bohatera i zdobyć gema, powodzenia w odkrywaniu tajemnic Pendoru 

Offline MarkusPal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #299 dnia: Września 12, 2009, 13:49:35 »
    co do kopalni: zdobądź jeszcze 2 gemy, idź do hamidarona, wyskoczy ci kilka opcji dialogowych, z których możesz wybrać dla siebie broń np. Two - handed strange rune sword, później idź już z tylko 1 gemem do tego dziadka (przyjdź nie mając wina w ekwipunku) i wybierz sobie ulepszenie broni np. Two-handed ruby rune sword. Dzięki temu będziesz miał miecz, którym zadajesz 75 obrażeń kłutych... przez cięcie i 48 obrażeń kłutych przez pchnięcie (nie pomyliłem się, spróbuj a zrozumiesz).
    co do wodzów: jest ich wielu np. Maltise w Snake Cult Army, możesz zobaczyć który z nich się "zespawnował" w: Reports -- Victory Progress -- Spawned Armies - właśnie tam będziesz miał rozpisane ich nazwy