Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683637 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BlackFenix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #270 dnia: Września 04, 2009, 14:59:12 »
    Witam to jest pierwszy mój post na tym forum, czytam i czytam tutaj wypowiedzi jak ktoś ma już własne królestwo itd. I teraz mam pytanie czy muszę być wasalem jakiegoś państwa aby zdobyć zamek ich wrogów aby ogłosić niepodległość? I czy potrzebuje na to gema albo coś takiego? I czy po ogłoszeniu niepodległości mam z kimś wojnę? Sorry, że tyle pytań ale trochę mnie to zastanawia ja na razie expię mojego bohatera i zbieram wojo ale chciałbym mieć już swoje państwo:)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #271 dnia: Września 04, 2009, 15:45:32 »
    1. Nie musisz być wasalem żeby podbić zamek po prostu zbierasz armie atakujesz karawanę danej frakcji i masz z nią wojne.
    2. Po ogłoszeniu niepodległości może się zdarzyć że wypowiedzą ci wojnę

Myślę że ci pomogłem :)

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline BlackFenix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Września 04, 2009, 15:58:33 »
    Aaaa wielkie dzięki teraz już wiem, jakoś nie mogłem zaatakować zamku jak nie byłem do nikogo przyłączony przynajmniej nie wiedziałem jak to zrobić:)) Thx i pozdrawiam:))

Offline MarkusPal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Września 05, 2009, 21:04:23 »
    A żeby nie było offtopu, to mod mi się bardzo podoba, ale jeszcze nie widziałem tych Noldorów, czy jak im tam :)
    są w tym dużym lesie na wschód od Larii, największe grupy spotkasz w pobliżu jeziora

Offline Myzrael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Września 05, 2009, 21:38:45 »
    A w związku z Nolordami (mam nadzieję, że dobrze napisałem) mam pewne pytanie... zaatakowałem ich grupę i złapałem dużo jeńców (około 76) no i pomyślałem, że wszystkich wypuszczę. Dostałem dzięki temu dużo honoru, trochę reputacji i stosunków na "+" z nimi i teraz mam problem, bo nie mogę z nimi walczyć :/ Tzn. normalnie podjeżdżam do oddziału i zagaduję, jest okienko bitwy z jedną opcją - "leave" -.-

Da się zrobić coś, abym mógł dalej z nimi wojować? Zdaje mi się, że był taki tweak TheMageLord'a pozwalający atakować jednostki ze stosunkami na plusie, ale nie wiem, czy pomógłby w PoP.

Pozdrawiam,
    Myzrael.

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Września 07, 2009, 23:45:35 »
    A w związku z Nolordami (mam nadzieję, że dobrze napisałem) mam pewne pytanie... zaatakowałem ich grupę i złapałem dużo jeńców (około 76) no i pomyślałem, że wszystkich wypuszczę. Dostałem dzięki temu dużo honoru, trochę reputacji i stosunków na "+" z nimi i teraz mam problem, bo nie mogę z nimi walczyć :/ Tzn. normalnie podjeżdżam do oddziału i zagaduję, jest okienko bitwy z jedną opcją - "leave" -.-

Da się zrobić coś, abym mógł dalej z nimi wojować? Zdaje mi się, że był taki tweak TheMageLord'a pozwalający atakować jednostki ze stosunkami na plusie, ale nie wiem, czy pomógłby w PoP.

Pozdrawiam,
    Myzrael.

Gdy będą już toczyć jakąś bitwę stań po stronie ich przeciwnika.

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #276 dnia: Września 08, 2009, 18:42:38 »

Pozdrawiam,
    Myzrael.

To chyba raczej jeden z lepszych sposobów, aby dostać się do niewoli :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #277 dnia: Września 10, 2009, 13:37:52 »
    Jak mogę ulepszyć broń? muszę znaleźć jakieś specjalne miejsce którego lokalizację mogą mi zdradzić pojmani bohaterowie? jak dotąd złapałem tylko jednego warlorda Jatu który w zamian za wolność dał mi tylko gema   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Września 10, 2009, 15:13:21 »
    Czytaj, wcześniej już była mowa o tym.

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Września 11, 2009, 08:52:42 »

Pozdrawiam,
    Myzrael.

To chyba raczej jeden z lepszych sposobów, aby dostać się do niewoli :)

Eee tam. Wystarczy ich pokonać. Wiadomo - nie należy rzucać się z motyką na słońce. :)

Offline g11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Września 12, 2009, 10:02:03 »
    Witam
    mam jeden problem grajac w PoP, a mianowicie:
    wystarczy że dodam jeden dodatkowy przedmiot do gry i zmienię liczbę itemów w item _kinds1.txt (zamiast 915 wpiszę 916) to podczas gry przy próbie otwarcia okna postaci lub w oknie oddziału jak chce uzyć opcji "Rozmowa" z jakimkolwiek członiem oddziału gra wywala się do Windowsa.
    Poza tym nowy przedmiot jest normalnie w grze i można go używać.
    Ten sam przedmiot i wiele innych dodawanych do innych modów zawsze działaly bez problemu.
    Czy jest to może jakieś ograniczenie zrobione przez twórców moda, żeby nie dodawać własnych itemów?
    Czy ktoś miał taki problem?

Offline cichy26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Września 12, 2009, 11:13:07 »
    Czytając każdego odpowiedź nic nie zrozumiałem więc pytam jeszcze raz :

1. Jak mogę założyć państwo Pendor ( i czy wogóle można ) czy będzie się tym rebelianckim państwem z którym się ma wojne ??

2. Jak założyć zakon ??

Ps. Broni nie można ulepszać

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #282 dnia: Września 12, 2009, 11:19:40 »
    Czytając każdego odpowiedź nic nie zrozumiałem więc pytam jeszcze raz :

1. Jak mogę założyć państwo Pendor ( i czy wogóle można ) czy będzie się tym rebelianckim państwem z którym się ma wojne ??

2. Jak założyć zakon ??

Ps. Broni nie można ulepszać

1. Zdobywasz jakiś zamek i mówisz swemu zarządcy by ogłosił niepodległość, twoje państwo będzie miało nazwę rebeliantów ale w przeciwieństwie do nich będziesz mógł prowadzić politykę zagraniczną. Pamiętaj że nie możesz być czyimś wasalem.
    2. Musisz mieć 20000 kasy i jednego gema, gdy spełniasz warunki gadasz z zarządcą, a on przedstawia ci listę zakonów.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #283 dnia: Września 12, 2009, 11:26:36 »
    Ale jak zdobyć tego gema?Wiem, że trzeba złapać wodza jakiejś frakcji pobocznej(np. Snake Cult) ale czekam już dość długo i znaleść go nie mogę :( Pomoże ktoś?

Offline cichy26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Września 12, 2009, 11:32:16 »
    Jeszcze raz z jakim zarządcą  ??