Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684208 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline swistakf16

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #255 dnia: Sierpnia 26, 2009, 14:34:11 »
    Witam mam zamiar zrobić spolszczenie do tego moda lecz jestem kiepski w ANG więc może ktoś ma jakiś DOBRY słownik angielsko-polski,polsko-angielski online? NIE TRANSLATE.PL

Offline DzikiJoe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #256 dnia: Sierpnia 26, 2009, 16:00:40 »
    Ja korzystam z google tłumacza moim zdaniem lepszy od translate.pl

Offline Jamnior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Sierpnia 28, 2009, 10:58:57 »
    Prośba: nie mogę znaleźć tego tematu, gdzie ktoś napisał skrypt umożliwiający atakowanie sprzymierzonej nacji. Może ktoś pomóc? :P

Offline Panczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 30, 2009, 14:58:28 »
    HEJ ja mam takie pytanie... Jak sobie nabic dobre zdanie u noldorow? czy tylko dolaczanie do bitew? co zrobic by poprostu mi pomagali ..
    Pozdrawiam

Offline Jugar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:16:23 »
    macie link na tego moda (Prophesy of Pendor ) najlepiej ze spolszczeniem

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:40:32 »
    Przestań spamować wreszcie!. Wystarczy wejść na stronę naszego forum i tam masz link. Spolszczenia są w temacie Dedalusa :
    "Spolszczenia modów"
    Wyżej.
    P O S Z U K A J !

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:43:15 »
    Takie dzieci jak Jaguar powinni od razu bana dostać

Dałem ci linki do PoP'a !!
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 30, 2009, 22:08:56 »
    Zapytanie mam jedno płaczecie tu o spolszczenie. No przecie jak ktoś Nativa przeszedł ze spolszczeniem to  nie ma takiego moda z którym by sobie nie podołał.

Apropo to królestwo Rivenstern rozbite zabieram się za Empire. Mam już 20 Lordów fakt faktem robią co im się podoba ale czasami są przydatni :)))

Offline MarkusPal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 31, 2009, 11:06:37 »
    HEJ ja mam takie pytanie... Jak sobie nabic dobre zdanie u noldorow? czy tylko dolaczanie do bitew? co zrobic by poprostu mi pomagali ..
    Pozdrawiam
    możesz atakować noldorów (nie tracisz za to reputacji) i brać ich w niewolę, w ten sposób nazbieraj coś ok. 100 (dobrze jeśli masz zamek bo możesz tam trzymać więźniów ile wlezie) a wtedy wszystkich hurtowo powypuszczaj, dzięki temu będziesz miał u nich max reputacji

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 31, 2009, 11:29:06 »
    To takie coś działa? Rozumiem, że w przypadku lorda to tak, ale zwykłych jednostek?

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 31, 2009, 16:56:47 »
    Nie wiem czy działa ale mam inne bardzo zasadnicze pytanie:Kiedy pojaiwają się władcy państw pobocznych takich jak Jarlowie czy może Snake Cult?Bardzo bym chciał któregoś złapać i dostać Gem'a który moge wymienić na coś u faceta w tawernie - ale na co?

Ps.To mój 100 post ;]

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 31, 2009, 17:30:08 »
    Zasadnicza sprawa na początku gry na mapie są 4 Armie, koło Larii na terenach stepowych znajduje się Jatu Army,  na terenach Królestwa Ravenstern koło Senderfall przemieszcza się Mystmountain Army, na terenach Empire koło miasta Cez znajduje się armia Snake Cult Army, natomiast Heretic Army jest najtrudniej zlokalizować spotykałem się z nią koło Avendoru, Rela Keep różnie. W opcji Victory Progres można zobaczyć w jakim stanie jest armia w danym momencie (słownik polsko angielski lub spolszczenie pomoże) czy jest silna słaba albo czy jej wogule nie ma. Charakterystyka tych armii wygląda następująco: przeważnie 2 duże Armie kilka mniejszych oddziałów i Oddział z Bohaterem za którego możemy dostać Gema.

Aby mieć największe możliwości do zdobycia Gema trzeba się starać nie wyeliminować głównych armii z gry, a dlaczego jeśli one będą istnieć na mapie częściej będą pojawiać się oddziały z Bohaterami. Ja niestety za wcześnie wyeliminowałem ww armie i niestety dotąd dostałem 2 gemy jeden na informację gdzie znajduje się tajemna miejscówka Al-Aziz gdzie u kupca za gemy można dostać upgreadowaną broń, drugi na moją ulubioną broń łuk.

Mam już 900 dzień i teraz rzadko pojawiają się jakieś oddziały z dowódcami, co gorsza to nawet jak się pojawią pojmać jest trudno a że jako noobek dałem na zapisywanie automatyczne  to nie mogę do bitwy podejść 2 razy.

Podsumowując niech armie "Snake Kult Army" "Mystmountain Army" "Jatu Army" "Heretic Army" zostaną nienaruszone to w ich pobliżu pojawiać się będą oddziały z Bohaterami.

P.S. Czasami za dużo informacji próbuje umieścić w jednym poście a to się nie da :)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2009, 23:57:44 wysłana przez bobik69 »

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 31, 2009, 19:57:24 »
    Bobik mógłbyś to napisać bardziej po polsku, bo nie da się tego czytać. Dopatrzyłem się jednego przecinka, ale to i tak nic nie zmienia.

A żeby nie było offtopu, to mod mi się bardzo podoba, ale jeszcze nie widziałem tych Noldorów, czy jak im tam :)

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Września 03, 2009, 10:29:24 »
    Słuchajcie, mam dziwny problem z tym modem, mianowicie - nie ma muzyki. Nic, po prostu cały czas kompletna cisza, przerywana tylko szczękiem oręża.
    Niby mało przeszkadza, ale jednak...

Offline misieq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Września 03, 2009, 17:44:39 »
    Massai
    wyłącz w konfiguracji audio "różnorodność dźwięku" (1-sze od góry) - mi zadziałało.
    ja mam małe pytanko - jak zrobić, aby mod o nazwie Recruiter Mod był kompatybilny z PoP. Jest tam ciekawy patent (no, może nie nowatorski), ale załatał by dziurę po tym, czego mi najbardziej brakuje w modzie - auto-rekrutowania jednostek do zamków/miast (coś ala SoD)
    pozdrawiam!