Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683638 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #240 dnia: Sierpnia 23, 2009, 23:30:50 »
    Tak, aby go założyć trzeba spełnić pewne warunki, więcej tutaj

Offline Maniek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #241 dnia: Sierpnia 24, 2009, 09:14:34 »
    Ok, mam jeszcze jedno pytanie:

Mam już swoje królestwo, dwa zamki, 2 wasali, jeden zamek oddałem wasalowi i on siedząc w zamku rekrutuje armie bardzo szybko.... Czy jest możliwość żebym ja też tak mógł czy tylko gracze komputerowi tak robią ?:P

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Sierpnia 24, 2009, 13:36:27 »
    Nie ma, Ty musisz osobiście fatygować się do wioski lub karczmy po rekrutów. W dodatku przynajmniej u mnie "Zmiana kultury" nie działa i zajęte wioski produkują wiecznie rdzennych rekrutów. Gram na wersji 2.02 może w późniejszych to naprawili, ale że są niekompatybilne savy to nie uaktualniam.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #243 dnia: Sierpnia 24, 2009, 13:44:16 »
    Może ktoś przetłumaczyć troszkę to stronkę od Agawaena?I skąd wziąść kryształy lub coś takiego bo jeżeli w karczmie spotkalem pewnego męśzczyzne mówi coś o "Gem'ach" :D Proszę o szybką odpowiedż bo mnie to wciągnęło ;P Pozdro

Edit:I może mi ktoś powiedzieć jak "ulepszyć" żołnierzy moich czyli Ravenstern Knights na Knights of the Dragon???
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 14:01:50 wysłana przez Tymbark »

Offline MarkusPal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Sierpnia 24, 2009, 13:50:04 »
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników, jest to mój pierwszy post na forum, które przeglądam już od jakiegoś czasu, aż w końcu się przemogłem i zarejestrowałem. Regulamin przeczytałem więc kłopotów sprawiać nie będę, chyba że ktoś sam ich będzie szukał :). No więc skoro się przywitałem, to teraz coś odnośnie tematu. Jestem w Pendorze już od ok. 4 dni, choć moja postać ma już ich za sobą 21. Pogrywałem już w kilka modów, a tego oceniam jako najlepszego z nich wszystkich, choć nie grałem jeszcze w te najlepsze jak SoD i TLD, a przyszedłem do was rzecz jasna z płaczem, bo otóż pewnego ranka na zielonych łąkach Sarleonu postanowiłem, tak "na szybkiego", stworzyć własne królestwo i dogadać się z Noldorami (rzecz jasna wszystko było na kodach, ale nie besztajcie mnie za to bo podczas normalnej rozgrywki gram... no właśnie normalnie ;P). Wszystko ładnie szło, zdobyłem zamek na obrzeżach lasu, pokonałem 3 grupy elfów (Ctrl+Shift+F4;)), Wszystkich wziąłem do niewoli wtrącając pierwszą setkę do zamku, stworzyłem Królewskie Królestwo Pendoru (tłumaczenie własne :D) i zacząłem uwalniać Noldorów, nabijając sobie w ten sposób 100 punktów reputacji u moich chudych pupilków, ale i tak się do mnie nie przyłączyły. I tutaj przychodzi moment kiedy się załamałem na wszystkie możliwe sposoby i przyszedłem do was we łzach z zapytaniem - co zrobić aby te... elfy dołączyły do mojej kampanii?

Z wyrazami największego szacunku,
    MarkusPal

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Sierpnia 24, 2009, 14:41:02 »
    Nic, warunkiem skończenia gry jest mieć u nich odpowiednio wysokie poparcie. Nie wiąże się ono niestety z żadną pomocą, dołączeniem, z niczym, po prostu mają Cię lubić, bo taki jest warunek "wygranej" i tylko po to tam są.

@Tymbark

Gemy dostajesz za uwolnienie dowódcy jednej z grasujących po tych ziemiach armii niezależnej. Dopadasz taką armie z imiennym dowódcą plemienia Jatu czy czegoś tam innego jest ich bodajże 9, jeśli będziesz miał fart to po wygranej go pojmiesz. Wtedy możesz wypuścić go za denary, za obietnice, że nie będzie więcej wojował, lub właśnie za gema.

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 24, 2009, 16:54:09 »
    Mi Noldorowie duzo pomogli nabilem sobie dzieki nim renowna i zlikwidowalem armie (nie wszystkie chcialy z nimi walczyc) i jak mnie cos duzego gonilo to lecialem do nich i bylo po sprawie 300 noldorow rozbijalo 1000 armie

aha apropo bledu w pokazywaniu liczby jednostek autor moada chcial chyba zeby wszystkie bitwy przeprowadzac manualnie :)

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 24, 2009, 20:27:42 »
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników, jest to mój pierwszy post na forum, które przeglądam już od jakiegoś czasu, aż w końcu się przemogłem i zarejestrowałem. Regulamin przeczytałem więc kłopotów sprawiać nie będę, chyba że ktoś sam ich będzie szukał :). No więc skoro się przywitałem, to teraz coś odnośnie tematu. Jestem w Pendorze już od ok. 4 dni, choć moja postać ma już ich za sobą 21. Pogrywałem już w kilka modów, a tego oceniam jako najlepszego z nich wszystkich, choć nie grałem jeszcze w te najlepsze jak SoD i TLD?

Z wyrazami największego szacunku,
    MarkusPal

Ja dopiero zaczałem bawić się w mody i rzeczywiscie SoD i PoP są wypaśne. W POP podoba mi się fabuła i to że jest w ogóle inna mapa oraz dużo mniejszych frakcji (Jatu itp.). Fajnie też są Zakony i fajniejsi NPC niż w native. Z kolei SoD, w którego dłuzej grałem, chyba jest bardziej rozbudowany. Wkurza mnie tylko ta inwazja która ma nastąpić.
    Teraz czekam na najnowsz Last Day, który bardzo duzo osób chwali.
    Jaki macie sposób na zdobywanie zamków/miast nie zmieniając wielkosci bitew w BattleSizer? Ja za ch#34%%ę nie mogę zdobyć zamku jesli mam armię np. 120 a w zamku jest 100. Nie mówiąc juz o mieście. Jedyny sposób to zdobycie zaraz po przejeciu przez inną frakcję kiedy w zamku jest najmniej obrońców
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 20:32:08 wysłana przez artulos »

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 24, 2009, 22:11:38 »
    Ja zamek zdobywam w dwojaki sposób

1. Jeśli trzeba budować wierzę wiadomo dużo czasu schodzi - gromadze wypasioną piechotę około 100 i dużo łuczników jeśli mam lordów to już  bajka (idzie się wtedy na ilość). Po dojechaniu wierzy do murów ostrzeliwuje obrońców aż się strzały łucznikom nie skończą następnie atakuje jak ponoszę za duże straty cofka 10 kroków (przeważnie obrońcy wychodzą za mną i znów atak) w razie konieczności wychodzę z bitwy oblegam jeszcze raz i podobny scenariusz.
    Zdobyłem tak już 3 zamki.

2.Jak jest drabina i dużo obrońców to jest żmudniejsza praca: obleganie ostrzeliwanie wy cofka z bitwy ok 4 do 5 razy (około 2 dni) Jak już wystrzelam łuczników to biorę swojego HERO 60 strzał +8 łuk Rune Bow idę na drabinę robię delikatną wyrwę aby zmieściło się na murach kilku żołnierzy i daje atak jak się nie uda to powtórka z rozrywki. Zdobyłem tak Poinsbruk i Sanderfal po 700 obrońców.

Oba sposoby są po to aby uniknąć strat własnej armii. gram na 167 % trudności bez savów :)

Offline Maniek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 24, 2009, 23:05:32 »
    Hmm, a jak rekrutować jednostki "pendor" bo wioski mi sie nie przekształciły już długi czas :/

Edit. Już po jakimś czasie zmienilo sie i jest wszystko dobrze :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 23:53:00 wysłana przez Maniek »

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 25, 2009, 00:05:50 »
    Z tymi jednostkami Pendor to lipa zauważ że raz jest Pendor Rekrut a innym razem rekrut zajętego królestwa różnie z tym bywa. ale jak jesteś cierpliwy to uzbierasz ich. Odbijaj Refuges i Farmerów z nich są potem Pendor Rekrut. Jeszcze lepiej jak u swojego doradcy w zamku weźmiesz wieś na siebie większe prawdopodobieństwo że będą Pendor Rekrut.

Jak już jesteśmy przy wojskach Pendoru super przedstawia się tu drzewko rozwoju naprawdę duża gama oddziałów. Pomijając wojska zakonne które są 
    bardzo dobre polecam łuczników oraz pieszych rycerzy Pendor Grey Archer i Pendor Foot Knight te jednostki trzymam jako załogi w zamkach i jeszcze Pendor Man at Arms również piechota tańsi w utrzymaniu i do obrony zamków niezbędni.

Zanim uzbierałem gromadkę wojsk Pendoru do obrony twierdz używałem Sarleon Halabardier oraz Sarleon Longbowmen (tylko w tym królestwie mogłem werbować:) bardzo polecam.

Szkoda że kultura Lordów się nie zmienia podczas większych bitew jest naprawdę kolorowo :) od rodzaju wojsk.   

Offline PainCreator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 25, 2009, 06:15:56 »
    heh, ja mam pytanie, jak zdobyc wlasnego wasala?? :P

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 25, 2009, 08:08:23 »
    Po bitwie chyba jest taka mozliwosc jesli ma się relacje z lordem conajmniej +10. Zresztą jest to wszystko ładnie wyjaśnione w opisie moda.
    http://forums.taleworlds.net/index.php/board,119.0.html    Tam gdzieś to jest.

Co lepiej najpierw zdobywac, miasto czy zamek?

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 25, 2009, 19:10:36 »
    Wkurza mnie w tym modzie ze po zdobyciu woski Empire mogę zwerbować tylko rekrutów z Empire.
    Moze to się zmieni bo nie minęło nawet 2 dni od zdobycia zamku z tą wioską?
    Inna rzecz która mnie irytuje to że jak pomagam w bitwie np. Noldorom , Jatu lub innym to w czasie bitwy ja nimi dowodzę.
    Dla mnie to bez sensu, powinni być tylko moim sojusznikiem
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2009, 19:17:42 wysłana przez artulos »

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 25, 2009, 23:40:57 »
    Znalazłem ciekawego buga aczkolwiek po pierwsze jest on korzystny dla gracza po drugie może to nie bug ale strasznie ułatwiłby grę. Jak wiemy rycerzy zakonu tworzymy z Pendor Knight Honoru i prestiżu, u mnie natomiast po zdobyciu trzeciego miasta Ravensternów RANE był już wybudowany Zakon Knight of Dragon. A że miałem kilku Kilku Knigt ów klikam a tu nie ma końca zrobiłem 100 Knight of Dragon (nazwa dłuższa ale wiadomo o co chodzi) i co lepsze za każdym razem jak chce ich robić to mi robi ile chce tylko prestiż pobiera a honoru już nie. Jako że gra teraz byłaby bajką oddałem rycerzy swoim lordom i gram dalej bez hordy zakonników :)  (Pomogli mi tylko w rozbiciu drużyny Ozwalda de Fleur ale niestety nie pojmałem go nie ma już niestety nikogo do schwytania a tak chciałęm Rune Axe :( )

Już niedługo koniec Królestwa Ravenstern !!!! mam nadzieję że zdążę ukończyć grę przed wypuszczeniem czegoś ciekawego.