Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683634 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marshall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 14, 2009, 15:31:52 »
    Witam wszystkich! To jest mój dopiero pierwszy post =)
    Gram w M&B od niedawna. Jakieś 2 miesiące.
    Sprawdzałem tylko 2 mody SoD oraz PoP. Niektórzy lubią gry fantasy, bić się z orkami czy goblinami etc. Ja za to wolę realizm. Dlatego wybrałem PoP. Gram w M&B, dlatego, że fascynuje mnie średniowiecze typu walki rycerskie =). Chciałem tu coś jeszcze dopisać, ale niektórzy mogliby się obrazić, więc tego nie napiszę :P Czytałem wiele recenzji różnych modów, ale tylko te 2 (Prophesy of Pendor - Sword of Damocles) przypadły mi do gustu. Uważam, że na swój sposób te mody są podobne do siebie. Ale za trudną rozgrywkę i za realizm wolę PoP. Do tego w SoD nie podoba mi się system invasion. Jakoś nie mam ochoty użerać się z armią, która liczy po kilka tysięcy wojowników...
    Moim zdaniem PoP jest najlepszym modem. Mimo kilku błędów. Ale z czasem sądzę, że autorzy je zlikwidują. Ale nie ma za to aż takich dużych błędów jak są w innych modach. A co z liczbą jednostek w potyczkach... To mi to wcale nie przeszkadza. Biegam z ok 100 Ravestern Knightów ( a weź to wykarm... 12 tysięcy żołdu i co chwile trzeba kupować żarcie...) i mogę rozbić każdą armię z niewielką stratą... Więc po co narzekać? Nie podoba mi się za to muzyka, oraz dźwięki w grze... Czasem po wygranej walce chciałbym usłyszeć piosenkę Eye of the tiger, bądź soundtrack z piratów z karaibów lub Kanye West - Stronger ^^. Ale od tego jest wyłącz dźwięk i muzykę ... open winamp xD!
    Najbardziej co mnie urzekło w tym modzie jest realizm. Rozgrywka jest piekielnie trudna. Gram na 85% trudności, więc nie jest tak łatwo. Jestem hardkorocem, więc mnie to kręci :P. Podoba mi się też urozmaicenie gry poprzez dodanie rożnych kultów, plemion etc. System rekrutowania Lordów nie jest taki zły. Moim zdaniem lepszy niż w SoD, dlatego że trzeba się trochę na męczyć, a nie klik i mamy Lorda. Kolejną rzeczą są warunki zwycięstwa. Nie wystarczy podbić wszystkich frakcji, trzeba jeszcze spełnić klika innych warunków. O aspektach graficznych nie będę wspominał, bo są wykonane dobrze, mimo kilku niedociągnięć.
    Moim skromnym zdaniem mod jest wart ściągnięcia. Jest jednym z najlepszych modów jakie ukazały się w M&B. Jeśli nie najlepszym to najbardziej pracochłonnym :p.
    Mod oceniam na 9/10 gdyż zawsze można coś polepszyć...

Offline PLOPEN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 14, 2009, 16:20:18 »
    Zróbcie spolszczenie do tego moda bo lipnie sie pyka /;

Offline swistakf16

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 14, 2009, 22:41:44 »

masz racje ja tez z niecierpliwoscią czekam na spolszczenie

mozecie poinformowac o postepach prac?

i czy takowe istnieja?

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 14, 2009, 22:59:41 »

Powiem Ci jak kmieć kmieciowi, nic prostszego podwiń sam rękawy i zrób spolszczenie.
    Bardzo będziemy wdzięczni.
    Nie znasz angielskiego? Ja też nie znam, ale są słowniki (nawet internetowe) może warto skorzystać.
    Uważasz, że inni mają poświęcić swój czas tylko dla tego, że Ty chcesz się dobrze bawić?

Może ktoś zrobi spolszczenie, ale nie wymagaj, by ktoś poświęcił swój czas na robienie spolszczenia tylko dla tego, że Ty nie znasz angielskiego.

Chciałem podziękować przy okazji wszystkim, którzy poświęcili swój czas na tworzenie modów i dodatków do M&B.

Pozdrawiam Scoot

Offline Arthalion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 15, 2009, 00:50:53 »
    Witam,
    Od jakiegoś czasu gram już w Pop, na początku oczywiście pakowałem w moją postać tylko. Starałem się również trochę zorientować w świecie i go całego zwiedziłem. Potem starałem się uzyskać u Noldorów jak największe poparcie, obecnie mam +62. Wojska też już trochę uzbierałem więc zacząłem już myśleć o swoim królestwie. Wybrałem do tego zamek i po długim i ciężkim oblężeniu wreszcie go zdobyłem. Jednak nie miałem opcji założenia całkowicie własnego królestwa. Mogłem być tylko rebeliantem danego państwa. W tej walce u Noldorów miałem też małą pomoc. Miałem tylko kilku żołnierzy, tylu ilu z niewoli od innych wyzwoliłem. No więc mam pytanie, jak mogę założyć własne nie rebelianckie królestwo?
    Pozdrawiam

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 15, 2009, 17:12:26 »
    Po prostu podbijając zamek/miasto nie będąc w tym czasie niczyim wasalem. Po zrobieniu tego rozmawiasz w hali zamkowej z zarządcą i tam - jeśli już jesteś na to gotowy - rozkazujesz mu ogłosić niepodległość królestwa Pendoru.

Offline Sergii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:30:14 »
    mam problem z noldrami. moze mi ktos powiedziec co mam zrobic.  u noldrow mam reputacji 104 i nie wiem jak to zrobic zeby mi zaczeli pomoagac w oblezeniach niech ktos powie co mam zrobic plz i thx ;]

Offline Arthalion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:16:23 »
    No cóż tak coś myślałem, że ten gość nie jest taką sobie zwykłą postacią. Teraz wszystko jest w porządku, dzięki za pomoc.

Offline Panczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 18, 2009, 12:53:34 »
    A Ja mam takie pytnie...nie wiem czy ktos je juz nie zadal ale nie znalazlem... Czy mozna procz glownych nacji, dolaczyc do pobocznych np. heretic itp?

Offline Bobik325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Sierpnia 18, 2009, 13:04:58 »
    Pancho nie ,  nie da sie :)
    http://www.mountblade.info/forum/ - Najlepsze Forum Na Świecie

Offline DzikiJoe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Sierpnia 18, 2009, 14:13:50 »
    mam problem z noldrami. moze mi ktos powiedziec co mam zrobic.  u noldrow mam reputacji 104 i nie wiem jak to zrobic zeby mi zaczeli pomoagac w oblezeniach niech ktos powie co mam zrobic plz i thx ;]

Z tego co wiem to noldorowie nie mogą pomagać w oblężeniach.

Offline Bobik325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 18, 2009, 16:28:48 »
    nie wiem ale chyba chodzi wam o Nordów xD jesli masz taka reputacje u Nordów to pomagali by ci w oblezeniach. Pomoga ci jesli jestes u nich wasalem. czyli: jesli ty robisz oblezenie i jestes wasalem nordów i jakis lord jest nie daleko to ci pomoze. musisz nie spelniac ktoregos z tych waronkow. tzn : nie jestes wasalem albo w poblizu nie ma lorda z  Nordów

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 18, 2009, 16:35:36 »
    Bobik325 za przeproszeniem CO TY Mówisz? To nie native! Grałeś w ogóle w tego moda? Chyba nie, w co drugim temacie piszesz swoje bezsensowne brednie.
    Co do Noldorów to autor modyfikacji zapomniał zrobić żeby Noldorowie pomagali graczowi, albo w ogóle nie miał tego w planach. Bynajmniej Noldorowie nam nie pomogą są tylko potrzebni żeby ukończyć grę.(Trzeba mieć dodatnie relacje z Noldorem)
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Bobik325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 18, 2009, 16:47:42 »
    KUR.. zapomnialem ze tu sa frakcje pozmieniane i tu nie ma Nordów (a z reszta nie ma zadnej frakcji z native) OMG znow to samo ;/ SRY

Offline Maniek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 23, 2009, 22:38:17 »
    Witam, przeczytałem cały wątek ale nie widziałem żeby ktoś miał problem z założeniem knighthood....

Otóż mam 30 honoru, golda też pełno, tak jak i prestiżu a i tak jak wybieram knighthood to mam tylko napisane co potrzeba ale nie ma opcji założenia (u stewarta).... Wie ktoś jak to sie zakłada ?