Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684156 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Smoczyca

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #210 dnia: Sierpnia 05, 2009, 23:03:56 »
    O kurcze troche skomplikowane. Dlatego zwracam się do kogoś kto się na tym zna :P A spróbowałbyś to zrobić czy raczej nie ma szans xD

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 05, 2009, 23:14:39 »
    Na tłumaczenie nie mam niestety czasu. Mogę jednak przygotować te kilka plików z angielskiej nakładki językowej, w których sobie będzie można samemu za pomocą jakiegoś edytora tekstu pozmieniać nazwy.

Offline Smoczyca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 05, 2009, 23:18:19 »
    O tak oto mi chodzi.
    1)Czyli ja tylko będę musiała np. zamienić Sarleon_Footman na Sarleński_Piechór tak?
    2)Będzie można zmieniać nazwy frakcji?
    3)Jeśli tak to czy jak zmienie to w jakich plikach mam to zmienić ok?
    4)Przy zmianie nazw będzie można już używać polskich znakó tak?

Z góry dziękuje mistrzu :) :*

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #213 dnia: Sierpnia 05, 2009, 23:47:28 »
    Za chwilę przygotuję paczkę i albo dam Ci znać na PW, albo w tym temacie.

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Sierpnia 06, 2009, 17:31:20 »
    Jest możliwość przeciągnięcia lordów do naszej frakcji? Jeśli tak to w jaki sposób?

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #215 dnia: Sierpnia 06, 2009, 18:55:54 »
    Boemud kilka stron wczesniej jest wyjasnione jak zdobyc Lorda do swojego Królestwa i mówie tu o Pendorze bo jak grasz innym państwem to przeciągnąc mozna innego lorda tylko przez misje u Władcy i te misje są żadkościa. No chyba że ma ktoś inny sposób to super.

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 06, 2009, 19:27:19 »
    Gram Pendorem. Mam 3 zamki na razie. Będę wdzięczny za linka.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 06, 2009, 19:43:30 »

Btw udalo sie juz komus "przekabacic" lorda do swojego krolestwa? Bo mnie juz zaczyna nudzic latanie samemu, wiec zaczalem walczyc o laski jednego z lordow wrogich, mam z nim relacje +44 i nie mam zadnej opcji "przekabacenia"...moglby ktos napisac jak konkretnie to zrobic? Moze mam go do niewoli zlapac?

przekabacić się nie udało bo sobie odpuściłem ale z opisu wynika że trzeba złapać lorda do niewoli i mieć z nim relacje +20 (za złapanie odpada 10 i zostaje nam potrzebne 10 jak ktoś nie rozumie co ja tu za dziwadła wypisuje link do tekstu po angielsku)

http://forums.taleworlds.net/index.php?PHPSESSID=323be597746fa6ae9ee1165d411dca50&topic=69410.0

pozwolę sobie zacytować swoją wcześniejszą wypowiedź na temat rekrutacji lordów

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 06, 2009, 19:47:31 »
    No i lepiej. Dzięki.

Offline fredzio30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 07, 2009, 02:21:08 »
    No więc, mod na początku wydał mi się nawet fajny, wszystko super ekstra leveluje sobie, od czasu do czasu chodzę na turnieje. No dobra 20 lvl, około 80 woja, biorę na cel zamek bez żadnego lorda, oczywiście zmieniam w opcjach wielkość bitew na 25 i do ataku, wszystko ładnie, małe straty, zostało mi jakieś 50 ludzi, w zamku zostawiam 40 ludzi i idę kolejnych ćwiczyć. Wszystko ładnie, dumny jestem ze swojego podbicia i pierwsze co mi przychodzi do głowy to ruszyć na miasto i spróbować je podbić, no więc wziąłem około 40 berserkerów i około 60 rycerzy a to sarleoniskich a to z pendoru, no i ruszyłem, oczywiście exc, opcje i wielkość bitew na minimum. Straty miałem ogromne ale udało mi se je podbić, poszedłem do głównych hal zamku w mieście i do tego ziomka co zawsze stoi w każdym zamku i mieście. Zmieniłem kolor tych napisów co np. ci od berserkerów mają zielony itd. chyba wiecie o co chodzi. Potem jeszcze coś tam nawciskałem nie wiem nie umiem angielskiego, i to mnie teraz rozwaliło wychodzę z zamku a tam przed bramą dwóch moich klonów, mówią że są moimi królami a ja ich wasalem, wnerwiłem się, próbowałem ich się pozbyć, bez skutku. :) Dobra wychodzę z miasta, idę do zamku po swoją armie żeby podbić jakiś zamek, a tu co się okazuje, ani zamek ani miasto nie są już moje, cała armia jaka siedziała w zamku nie jest już moja, ale mało tego nie mam już nic wspólnego z tą ''nową frakcją'' bo jak gadałem z klonami odwołałem swoje wasalstwo, oj ja głupi. Dlatego teraz pytam się was jak i dlaczego te dwa klony, zabrały mi całe królestwo razem ze skórą, twarzą i IMIENIEM. Może wy wiecie coś na ten temat bo ja już kompletnie nie wiem co robić. :(

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 07, 2009, 10:08:03 »
    No więc, mod na początku wydał mi się nawet fajny, wszystko super ekstra leveluje sobie, od czasu do czasu chodzę na turnieje. No dobra 20 lvl, około 80 woja, biorę na cel zamek bez żadnego lorda, oczywiście zmieniam w opcjach wielkość bitew na 25 i do ataku, wszystko ładnie, małe straty, zostało mi jakieś 50 ludzi, w zamku zostawiam 40 ludzi i idę kolejnych ćwiczyć. Wszystko ładnie, dumny jestem ze swojego podbicia i pierwsze co mi przychodzi do głowy to ruszyć na miasto i spróbować je podbić, no więc wziąłem około 40 berserkerów i około 60 rycerzy a to sarleoniskich a to z pendoru, no i ruszyłem, oczywiście exc, opcje i wielkość bitew na minimum. Straty miałem ogromne ale udało mi se je podbić, poszedłem do głównych hal zamku w mieście i do tego ziomka co zawsze stoi w każdym zamku i mieście. Zmieniłem kolor tych napisów co np. ci od berserkerów mają zielony itd. chyba wiecie o co chodzi. Potem jeszcze coś tam nawciskałem nie wiem nie umiem angielskiego, i to mnie teraz rozwaliło wychodzę z zamku a tam przed bramą dwóch moich klonów, mówią że są moimi królami a ja ich wasalem, wnerwiłem się, próbowałem ich się pozbyć, bez skutku. :) Dobra wychodzę z miasta, idę do zamku po swoją armie żeby podbić jakiś zamek, a tu co się okazuje, ani zamek ani miasto nie są już moje, cała armia jaka siedziała w zamku nie jest już moja, ale mało tego nie mam już nic wspólnego z tą ''nową frakcją'' bo jak gadałem z klonami odwołałem swoje wasalstwo, oj ja głupi. Dlatego teraz pytam się was jak i dlaczego te dwa klony, zabrały mi całe królestwo razem ze skórą, twarzą i IMIENIEM. Może wy wiecie coś na ten temat bo ja już kompletnie nie wiem co robić. :(
    Po 1 napisz co tam na wciskałeś.
    Po 2 Mod jest strasznie zabugowany może to po prostu bug.
    Po 3 Masz najnowszą wersje moda z patchami?Jak nie to napisz jaką masz wersje i czy zainstalowałeś patche.

PS:Witamy na forum! Pozdr.

Offline fredzio30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 07, 2009, 12:10:42 »
    Po 1 napisz co tam na wciskałeś.
    Po 2 Mod jest strasznie zabugowany może to po prostu bug.
    Po 3 Masz najnowszą wersje moda z patchami?Jak nie to napisz jaką masz wersje i czy zainstalowałeś patche.

PS:Witamy na forum! Pozdr.
    1: Zapłaciłem za coś 3 razy po około 580 denarów, kupiłem jeszcze jakiś baggage coś tam, nie pamiętam za dobrze i po ulepszałem parę razy tego człowieczka co stoi zawsze w głównych halach zamku. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
    2:Pewnie tak.
    3:wersja 2.04, nie instalowałem żadnych patchy.

Offline Greloziom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 12, 2009, 17:18:13 »
    A ja mam pewien problem. Wsio z instalacja moda bylo ok, zgodnie z poradnikiem <moj pierwszy mod ktory chcialem zainstalowac>. Odpalam M&B, wybieram prophecy~, odpala sie gra, jest background z prophecy, ale podczas ladowania pliku INI gra sie wylacza. Co jest nie tak? <sadze, ze to moja wina>. MOglby ktos pomoc? Z gory dz.

Offline PLOPEN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 12, 2009, 22:46:20 »
    Czy mógłby ktoś stworzyć dokładne spolszczenie moda ??

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 13, 2009, 23:36:27 »
    Problem w potyczkach z naliczaniem jednostek zaczyna się kiedy walczymy z oddziałem który przekracza około 500, a już całkiem kiedy dochodzimy do jakiejś potyczki gdzie są takie liczby.
    Jednak zdobywanie miast jest mocno zniechęcające, szkoda, że niema jakiegoś zadania co do Noldorów, by chcieli nam pomóc walcząc, albo co jeszcze jest jakoś możliwe kupna bądź jakiegoś Handlu, choć co się rzadko zdarza spotkać w sklepie konie czy tarcze i mogli zrobić jakąś ukrytą lokacje chodzi by po to żeby zobaczyć co tam maja,a wiadomo że sprzętu maja znacznie więcej.
    Ale może tak jest tylko u mnie. Miłej gry.