Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686437 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3360 dnia: Marca 23, 2013, 00:45:52 »
    1. Jeśli w raporcie dotyczącym postępu zwycięstwa nie są zniszczeni czy coś podobnego, to mogą się odrodzić. To zależy jaką siłę ma dana nacja, generalnie niszczenie wielkich armii ją obniża. Pytanie o plotki i w jakiś pokrętny sposób walka z małymi spawnami zwiększa szansę na spawn dużych armii. Tak w ogóle to z heretyków raczej nie będziesz miał gema... Demonic Magni mogą zostawić w loot'cie gem, ale to jest bardzo mało prawdopodobne, a Eyegrim i Three Seers jako że są jakimiś demonami, to nie można ich pojmać, żeby dostać gema.
    2. Oczywiście, że istnieją :) I naprawdę nie chcesz, żeby było ich dużo :P Kilkadziesiąt dni to może być nieco za krótko, żeby wszystkie pomniejsze nacje miały armie. W każdym razie z armii gema też nie dostaniesz, gemy można dostać za wypuszczanie pojmanych unikalnych NPCów, Kult Węża ma Maltise, która prowadzi Legion Strachu.
    3. Poczekaj aż ich liczba się uszczupli. W końcu musi się to stać. Poza tym prawdziwym problemem jest początkowa setka czy może trochę więcej, reszta to raczej mięso armatnie. W każdym razie będzie mięsem armatnim, kiedy będziesz mógł sam ze swoją armią ich zwyciężyć, na armie heretyków trzeba mieć same najlepsze jednostki(z własnych zakonów lub poszukiwaczy przygód itp.), bo ich pierwsza fala jest miażdżąca. Najłatwiejsza unikalna armia, to armia dezerterów/rebeliantów Alarica von Brouhaha, a potem według mnie kompanie poszukiwaczy przygód, bo są mało liczne.
    Polecam wiki: http://pop3.wikia.com/wiki/Prophesy_of_Pendor_3_Wiki

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3361 dnia: Marca 23, 2013, 08:58:22 »
    Dzięki, trzeba będzie zacząć polowanie na gema.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Piecka22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3362 dnia: Kwietnia 01, 2013, 15:06:04 »
    Mam taką sprawę..
    Mam już 36lvl, na razie 115osób w kompanii na 262, ponad 4600 renomy itd i chciałbym zacząć jednoczenie Pendoru, tyle że aktualnie jestem poddanym Ravensternu i nie mam nic oprócz jednej wioseczki. Jak zdobyć władzę?

Offline huth

« Odpowiedź #3363 dnia: Kwietnia 01, 2013, 15:31:39 »
    Nie masz nawet zamku? Coś mało agresywnie grasz :) Zanim napiszę coś więcej, muszę mieć pewność, o jaką wersję PoPa chodzi, bo może piszesz w tym wątku poświęconym PoPowi na M&B, a grasz na Warbandzie........

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3364 dnia: Kwietnia 01, 2013, 16:35:35 »
    Ups.. gram na Warbandzie. Wersja 3.43

Offline huth

« Odpowiedź #3365 dnia: Kwietnia 01, 2013, 20:27:16 »
    Więc przenoszę tę dyskusję do tamtego wątku...

Offline Guerdo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3366 dnia: Kwietnia 14, 2013, 05:01:05 »
    Witam
    mam problem ze spolszczeniem do M&B Prophesy of Pendor spolszcza mi menu skila itp rozmowy z towarzyszami i lordami zo po angielsku, prubowałem juz wszytko na nowo przinstalowc i nic.
    Prosze o pomoc

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3367 dnia: Kwietnia 14, 2013, 12:28:09 »
    Niektóre kwestie są po angielsku, ponieważ spolszczenie było robione pod starszą wersję. Jest to mały drobiazg, te rozmowy są raczej łatwe do zrozumienia.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #3368 dnia: Kwietnia 14, 2013, 18:02:14 »
    Spolszczenie na M&B jest szczątkowe. W spolszczeniu PoPa na WB jest już znacznie więcej przetłumaczone.
    A rozmowy w sumie wcale nie są aż tak łatwe do zrozumienia, czasem jest dziwaczne słownictwo albo dziwna składnia.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3369 dnia: Kwietnia 14, 2013, 19:58:18 »
    No tak, ale chodzi chyba o podróżników w miastach. Rzeczywiście ich mowy są trudne. Jak pisałem to chodziło mi o bohaterów, możliwych do najęcia w tawernie.
    Przydało by się zrobić spolszczenie do PoP na podstawce, ale pewnie i tak większość gra w tego moda na warbandzie. Jak nie, to jestem w gotowości do pomocy ( sam nie za bardzo umiem tworzyć spolszczenia, ale jakby ktoś się wziął za sprawę z programami, to ja mogę przetłumaczyć kwestie - trochę roboty ze słownikiem, ale co tam ).

Offline Guerdo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3370 dnia: Kwietnia 21, 2013, 12:39:41 »
    Mam takie pytanie dlaczego pisze mi ze żołd na ten tydzień wychodzi 6000 zadłużenie 0 a płace swoim ludziom 21000  ?? lol

Offline huth

« Odpowiedź #3371 dnia: Kwietnia 21, 2013, 14:20:21 »
    No tak, ale chodzi chyba o podróżników w miastach. Rzeczywiście ich mowy są trudne. Jak pisałem to chodziło mi o bohaterów, możliwych do najęcia w tawernie.
    Przydało by się zrobić spolszczenie do PoP na podstawce, ale pewnie i tak większość gra w tego moda na warbandzie. Jak nie, to jestem w gotowości do pomocy ( sam nie za bardzo umiem tworzyć spolszczenia, ale jakby ktoś się wziął za sprawę z programami, to ja mogę przetłumaczyć kwestie - trochę roboty ze słownikiem, ale co tam ).
    Serio piszesz się na robienie spolszczenia na podstawkę? Część mógłbyś skopiować ze spolszczenia WB(okropna zabawa w plikach), ale i tak pozostałoby jeszcze sporo do tłumaczenia.
    Już pisałem kilka razy na forum jak się robi spolszczenie, może wyszukasz, w każdym razie w przypadku M&B sprowadza się najpierw do porównania pod kątem zgodności linii i ich treści, plików oryginalnych z tymi już trochę przetłumaczonymi na bazie ogólnego spolszczenia(choć w przypadku wersji na M&B już to chyba zostało sprawdzone), a potem po prostu tłumaczenia... wszystko się robi w Notepad++ lub innym zaawansowanym edytorze.
    Ciągły tekst to po prostu tłumaczenie, ale problemami są różne zmienne w {}(które nie wiadomo do czego się odnoszą...) w dialogach, raportach, questach itp. i dopasowanie pod nie tych okropnie różnych form w języku polskim, oczywiście można to ominąć stosując dwukropki i inne takie, ale to trochę psuje ciągłość tekstu(choć chyba tylko ja się tym przejmuję).
    Jakby co to pisz na PW, będziesz kolejnym szlachetnym śmiałkiem, który podejmuje się tej syzyfowej pracy :)
    (aczkolwiek lepiej byłoby, gdyby ulepszał spolszczenie na WB :P)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3372 dnia: Kwietnia 21, 2013, 18:57:22 »
    Niestety w tym tygodniu nie ma szans na zaczęcie spolszczenia ponieważ piszę egzaminy próbne. Spróbuję coś zrobić, ale mówię - dopiero za tydzień.

Mam takie pytanie dlaczego pisze mi ze żołd na ten tydzień wychodzi 6000 zadłużenie 0 a płace swoim ludziom 21000  ?? lol

A gdzie to piszę? W zakładce oddział?

Offline huth

« Odpowiedź #3373 dnia: Kwietnia 21, 2013, 23:10:12 »
    No przecież nikt cię nie goni, ani nawet nie skłania czy przymusza do tego...

Ale mam wątpliwości, co do tego jakbyś to tłumaczył, skoro piszesz "a gdzie to piszę", zamiast "jest napisane"  >:D

Offline Guerdo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3374 dnia: Kwietnia 22, 2013, 17:56:44 »
    Przy rozliczeniu jak tydzień mija to wyskakuje  "żołd na ten tydzień 6000"  "zadłużenie 0"  "twoim żołnierzom należny się 21000" sumy w dół zaokrągliłem do tysięcy.