Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 687964 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Obi_Wan_Kenobi_Snajper

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3345 dnia: Marca 10, 2013, 21:38:55 »
    Mam Warbanda i stosunki z Noldorami +15

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3346 dnia: Marca 10, 2013, 22:23:48 »
    No to co piszesz w tym wątku?! Nie widzisz działu modów na Warbanda? Eh.

Ten quest aktywuje się dość losowo, w każdym razie w końcu będzie coś, że trzeba pogadać z Quigfenem w Larii.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3347 dnia: Marca 19, 2013, 21:14:27 »
    no właśnie.. mógłby ktoś opisać jak zacząć wątek z Noldorami? W raportach mam tylko, że stosunki z nimi: Podejrzliwi. A jeszcze ani razu nie miałem z nimi kontaktu. Spotkałem jeden oddział, ale nie ma żadnej opcji rozmowy , tylko walka albo odejść w pokoju. Z tym pośrednikiem też nic nie mogę zrobić, bo stosunki nie są przyjazne... I stoję w miejscu

Offline huth

« Odpowiedź #3348 dnia: Marca 19, 2013, 22:05:21 »
    Musisz mieć przyjazne stosunki(tzn. chyba +15)

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3349 dnia: Marca 20, 2013, 16:08:36 »
    ale mistrzu jak tego dokonać ???? Jak wbić te pozytywne relacje?

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #3350 dnia: Marca 20, 2013, 16:31:37 »
    Pomagać im w walce. Trzeba jednak mieć na uwadze, że pomagając im obniżysz sobie stosunki z ich przeciwnikiem.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3351 dnia: Marca 20, 2013, 17:47:09 »
    ale ja jak do tej pory spotkałem tylko jeden oddział, który tyko patroluje i nie może nikogo dorwać, więc nie mam im w czym pomagać... Czy oni mają jakieś siedlisko ???

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #3352 dnia: Marca 20, 2013, 18:51:42 »
    W Warbandzie mają zamek, a w podstawce nie. To tylko kwestia szczęścia i czasu zanim spotkasz ich więcej.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3353 dnia: Marca 20, 2013, 19:14:25 »
    przejechałem dokładnie tereny dokoła Larii, nigdzie ich nie widać, a daleko się zagłębiłem. Lokacja zawsze jest ta sama? Może jakaś mała podpowiedź, gdzie ich szukać dokładnie ? ;)
    Btw gram w wersję 3.43, może to jakiś problem...
    A i taka sprawa - fabuła w PoPie jest liniowa, jak w OiM , czy tylko pojedyncze questy?
    Jak zacząć walkę z Jeźdźcami Jatu oraz Kultem Węża? Z 800 osobowymi oddziałami nie wielkie mam szanse, może ich przywódców gdzieś da się znaleźć?

Będę bardzo wdzięczny za wprowdzenie mnie w świat Pendoru, w FAQu tego nie ma :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3354 dnia: Marca 20, 2013, 19:41:24 »
    Witam
    Jestem nowy na forum i to mój pierwsza wypowiedź. Proszę o wyrozumiałość. A więc mam wersję PoP 3.0 bez warbanda i chcę pomóc w związku z lepszymi stosunkami z Noldorami. Otóż niedaleko lasów Larii ( miejsca gdzie koczują Noldorowie) jest pustynia gdzie są Jatu. Najlepiej zaczepić jakiś oddział ( większy od siebie, ale i taki żeby Noldorowie sobie poradzili) i napuścić ich na Noldorów obok Larii. Noldorowie często atakują drużyny liczebniejsze od nich więc około kilkunastu elfów powinno zatakować patrol Jatu. Zostaje tylko dołączenie do bitwy po stronie Noldorów i po wygranej mamy z nimi plus parę punktów stosunków. Takim sposobem nabiłem +10, ale utknąłem w miejscu ponieważ chmara lordów szturmuje mój zamek. Przypominam że mam wersję na podstawowego mount&blade. Przepraszam za przydługiego posta.

PS. Dodam że jeśli jakaś armia wrogiego lorda biega za nami warto ją napuścić na Noldorów ( zwłaszcza jeśli jesteśmy blisko Larii). Nawet jeśli elfy przegrają to nieprzyjaciel będzie mocno skrwawiony i odpuści pogoń.

Sorki literówka ''moja pierwsza wypowiedź''
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3355 dnia: Marca 20, 2013, 20:35:35 »
    EDIT:
    Dobra... bo chyba coś u mnie jest nie tak. Dajmy na to, że zaczynam grę, pierwsze co mam zrobić, aby nawiązać stosunki z Elfami to spotkać ich oddział i pomagać w walce? Nie muszę przypadkiem zrobić jakiegoś questa? Jak będzie nazywał się ich oddział?

EDIT 2:
    Ostatnio udało mi się spotkać oddział Elfów, co ciekawe mam z nimi -19 stosunków... Chyba przez przypadek zaatakowałem wcześniej ich jakiś oddział.. W każdym razie, co dalej? Oni jeżdżą głęboko w lesie, gdzie nikogo nie ma, z nikim nie walczą, więc nie mam jak im pomóc i poprawić stosunków...
    Wracając do części pierwszej, mógłby ktoś krok po kroku opisać postępowanie z Elfami ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2013, 21:56:40 wysłana przez Piecka22 »

Offline huth

« Odpowiedź #3356 dnia: Marca 21, 2013, 00:14:14 »
    ale mistrzu jak tego dokonać ???? Jak wbić te pozytywne relacje?
    Albo pomagać albo pokonać, chwytając jak najwięcej Noldorów do niewoli, żeby z nimi pogadać i przez dialog uwolnić(+ honor, + relacje).

przejechałem dokładnie tereny dokoła Larii, nigdzie ich nie widać, a daleko się zagłębiłem. Lokacja zawsze jest ta sama? Może jakaś mała podpowiedź, gdzie ich szukać dokładnie ? ;)
    Oni są w tych lasach za Larią, ale nie jest ich dużo, pamiętaj że pytanie o plotki zwiększa prawdopodobieństwo spawnu oddziałów różnych mini-nacji

A i taka sprawa - fabuła w PoPie jest liniowa, jak w OiM , czy tylko pojedyncze questy?
    Nie ma ani liniowej fabuły, ani takiej opartej na serii questów. Jest postawiony przed graczem odległy cel i powoli gracz wypełnia jego składowe, ale możliwości są nieco zawężone, ponieważ bycie niehonorowym znacznie utrudnia grę. Są nowe questy/możliwości/eventy/itp. i jeden dłuższy quest, ale nie ma etapowej fabuły opartej na questach.

« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2013, 10:31:32 wysłana przez HUtH »

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3357 dnia: Marca 21, 2013, 09:00:19 »
    Wracając do części pierwszej, mógłby ktoś krok po kroku opisać postępowanie z Elfami ?

A więc są trzy sposoby na uzyskanie sympatii noldorów
    1. Tak jak już mówiłem patrol Jatu i patrol elfów.
    2. Na początku masz z nimi negatywne stosunki. Staraj się wywabic jakis oddział noldorów i kiedy goni ciebie musisz go namierzyć na inny cel ( patrol bandytów, snake cult, heretycy, a moze nawet wrogi lord). Noldorowie przerzucą się na tego drugiego i wszystko załatwione. Walczysz po stronie noldorów i plus parę punktów. Uważaj- pogorszą ci się stosunki z zaatakowaną frakcją np. Sarleonem.
    3. Ten sposób to pewniak ale wymaga cierpliwości. Musisz zająć zamek lub miasto w pobliżu lasu noldorów ( niedaleko Larii). Po jakimś czasie wroga frakcja przyjedzie w postaci lordów żeby odbić miasto. Nakieruj ich na noldorów i sprawa załatwiona.
    O żadnych questach nie piszę bo nic o nich nie wiem
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3358 dnia: Marca 21, 2013, 20:00:22 »
    Wielkie dzięki za pomoc, udało mi się schwytać 20 podczas bitwy, i już stosunki 0 :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3359 dnia: Marca 22, 2013, 22:30:30 »
    Mam takie 3 pytania:
    1. Czy heretyckie armie się odradzają? Zniszczyłem jedną (co prawda jedyną) i teraz ani widu ani słychu żadnych armii heretyków i co się wiążę z tym żadnych armii z bohaterem za którego dostanę gema. 2. Czy istnieją armie kultu węża? Słyszałem, że podobno pojawiają się, ale mam sześć zapisów gry ( każda ma po kilkadziesiąt conajmniej dni) i nie widzę żadnego większego oddziału snake cult.
    3. Jak pokonać armię troje widzących? Moim zdanie jest to niemożliwe ponieważ mają prawie tysiąc ludzi i nawet jeśli są słabi to zmiażdżą swoją liczebnością. Czy jest ktoś kto ich pokonał?
    Z góry dziękuję za odpowiedź.