Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686274 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3300 dnia: Września 02, 2012, 18:27:40 »
    Musisz uruchomić M&B  w oknie,  na górze będziesz miał 2 zakładki, File i View. Wybierasz View > Create Language Temple > Default. W folderze gry (nie moda) pojawi Ci się nowy folder: new_language. Tam masz wszystko z  gry. Po przetłumaczeniu zmieniasz nazwę folderu na PL  i wrzucasz do Mount&Blade\Modules\Nazwa moda\languages. Powinno działać.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3301 dnia: Września 02, 2012, 18:38:11 »
    Mógłby ktoś mi powiedzieć gdzie są angielskie pliki językowe? W folderze mam trzy a powinno być ich troszeczkę więcej. Już je przetłumaczyłem więc wziąłbym się za resztę, bo nie powiem ale modyfikacja jest porządna. Może Ty HUtH podpowiesz mi gdzie są? Mam jedynie hints, ui i uimain - oczywiście wszystko w formacie .csv
    Jeśli dostanę resztę plików w angielskiej wersji to jestem w stanie udostępnić tłumaczenie jak skończę - tłumaczę w wolnych chwilach :> Sam już troszeczkę pograłem w PoP'a ale wolę mieć w ojczystym języku mimo, że rozumiem co tam jest napisane...

Edit:
    Tak - na pewno wszedłem w dobry folder. Modules->Prophesy Of Pendor->Languages->en
    Lunarion dobrze ci napisał instrukcję.
    Napiszę do ciebie na PW, nie będę tu spamował.

Offline Arthain

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3302 dnia: Września 02, 2012, 18:40:21 »
    Ok. Zrozumiałem i znalazłem :) Teraz właśnie tłumaczę bo mam wolną niedzielę na szczęście <3 Dzięki za pomoc :)

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3303 dnia: Września 26, 2012, 21:14:44 »
    wie ktoś może co zrobić jeśli wrogi lord siedzi w zdobytym mieście i nie chce go opuścić?

(miasto zdobyte przez zrekrutowanie innego wrogiego lorda do królestwa)

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3304 dnia: Września 28, 2012, 07:17:25 »
    Poczekaj, powinien wyjść.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3305 dnia: Września 28, 2012, 20:09:00 »
    czekanie, to sprawdzona metoda?

miasto jest pod oblężeniem wg napisu, lord siedzi w zamku

może można modyfikować jakiś plik, żeby było szybciej?

Offline klaudiuszhks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3306 dnia: Września 28, 2012, 21:52:22 »
    Cierpliwość jest cnotą więc się nią wykaż :)

Offline Findan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3307 dnia: Października 09, 2012, 13:25:01 »
    Genialny mod

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #3308 dnia: Listopada 01, 2012, 11:06:25 »
    Genialny mod
    Niezły spam , mógłbyś troche rozwinac bardziej post ...

Offline Atanash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3309 dnia: Listopada 02, 2012, 14:11:25 »
    Które ulepszenie łuku z kopalni Al- Aziz jest wg was najlepsze i dlaczego? :)
    Na razie zakupiłem szafirowy, ale jeszcze mam save z momentu przed zakupem, i się wacham.
    Jestem następnym ludziem, który nie ma pomysłu co tu napisać. A więc wszystkiego najlepszego z okazji nowego dnia :P

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #3310 dnia: Listopada 02, 2012, 14:44:52 »
    Które ulepszenie łuku z kopalni Al- Aziz jest wg was najlepsze i dlaczego? :)
    Na razie zakupiłem szafirowy, ale jeszcze mam save z momentu przed zakupem, i się wacham.

Według mnie nie opłaca się kupować łuku, można dostać taki od boga, a mianowicie kiedy pojawi się armia Wolfbod'a (czy jakoś tak) to podczas podróży przez Ravestern odezwie się do nas bóg i da nam łuk. Jest tylko jeden szkopuł, przed walką z tym Wolfbod'em trzeba dać łuk towarzyszowi  inaczej "wyparuje" z ekwipunku.

Offline Atanash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3311 dnia: Listopada 02, 2012, 17:20:36 »
    Według mnie nie opłaca się kupować łuku, można dostać taki od boga, a mianowicie kiedy pojawi się armia Wolfbod'a (czy jakoś tak) to podczas podróży przez Ravestern odezwie się do nas bóg i da nam łuk. Jest tylko jeden szkopuł, przed walką z tym Wolfbod'em trzeba dać łuk towarzyszowi  inaczej "wyparuje" z ekwipunku.

To lipa, bo Wolfboda już zatłukłem... czyli jestem w plecy o rubinowy łuk :D
    A tak poza tym, co potem wziąć? Teraz mam półtoraręczny runiczny bękarci miecz, cięcie 50 i pchnięcie 45, i nie wiem, czy następne Qualis Gemy zainwestować w Noldorskie eq/ jednostki( gram Fierdsvainem), czy kupić eq z kopalni, czy żadna z tych rzeczy mi się nie opłaca, i powinienem zostawić je sobie na Eliksir Arkonu czy zakon...
    Jestem następnym ludziem, który nie ma pomysłu co tu napisać. A więc wszystkiego najlepszego z okazji nowego dnia :P

Offline huth

« Odpowiedź #3312 dnia: Listopada 02, 2012, 18:34:27 »
    Przez "zatłuczenie" mamy rozumieć, że po złapaniu go, wybrałeś zabicie go? W innych przypadkach w końcu znów się pojawi.
    Co do wykorzystania Qualis Gemów, to w Al-Aziz opłaca się "inwestować", jeśli będzie się też brało broń dla towarzyszy imho... Poza tym chyba też jakiś ci pójdzie na zakon(choć niekoniecznie). Generalnie lepiej zachować je do czasu posiadania własnego państwa.

Offline Atanash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3313 dnia: Listopada 02, 2012, 18:49:40 »
    Zatłukłem, w sensie że pokonałem, pojmałem i wyzwoliłem za QG...
    To znaczy, że jest jeszcze szansa, iż pojawi się, znowu go pokonam, ale tym razem zostawię sobie łuk? Czy łuk pojawia się tylko raz?

EDIT: Chociaż ten szmaragdowy, co go kupiłem w kopalni, ładnie wymiata, 63 zabójstwa podczas oblężenia zamku... Wiem, że ktoś tam zabił bodajże 120 przeciwników, ale... mój osobisty rekordzik :>
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2012, 19:03:06 wysłana przez Atanash »

Offline huth

« Odpowiedź #3314 dnia: Listopada 02, 2012, 18:54:19 »
    Łuk pojawia się w twoim ekwipunku, gdy sobie wędrujesz na mapie świata i jesteś blisko armii Wolfbode'a, wtedy jest szansa, że przemówi do ciebie UllrVetr, no i właśnie dostaniesz łuk, z poleceniem pokonania Wolfbode'a... tylko że na czas bitwy(jeśli do niej dojdzie) trzeba dać łuk najlepiej towarzyszowi, żeby po bitwie nie zniknął.