Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686484 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3090 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:59:36 »
    Trzeba pogadać z gościem w zamku. Nie pamiętam czy jest on od razu czy też trzeba go zatrudnić ale kiedy już będzie to u niego można zrobić sporo rzeczy :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Danio432

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3091 dnia: Sierpnia 20, 2011, 16:18:55 »
    Zarządca jest automatycznie przydzelany, gdy zdobedziemy miasto/zamek. Rozmawiasz z zarzadcą i wybierasz pokój wojny i tam masz pare mozliwości (usuwanie zakonu, rekrutowanie noble, i możliwość zrobienia zakonu).
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3092 dnia: Sierpnia 21, 2011, 18:31:52 »
    Wiem że była już mowa o tym, ale nie mogę znaleźć postu odnośnie Dragon Tear. Co to takiego? Gdzie to zdobyć? Dziękuje z góry za odpowiedź.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3093 dnia: Sierpnia 21, 2011, 19:33:28 »
    To jest po prostu Gem. Gdzie go zdobyc? Jestem pewien, ze FAQ ci pomoze

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #3094 dnia: Sierpnia 22, 2011, 02:29:37 »
    Mam pytanie, czy wiecie w jaki sposób zrobić w skryptach aby obniżyć koszt wojska aby nie uszkodzić gry?
    Bo utrzymanie silnych wojowników to trochę jest kosztowne.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3095 dnia: Sierpnia 22, 2011, 15:52:18 »
    Kasa w Popie to pryszcz... Za głupi turniej masz ok 20k ... Złapanie  np. króla to ok 40k. Generalnie jeśli walczysz często to na ilość kasy nie powinieneś narzekać. Więźniowie także niezły dochód.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3096 dnia: Sierpnia 22, 2011, 16:46:26 »
    Tyle to też wiem ale nie łatwo jest utrzymać 300 w miarę wyszkolonych ludzi( mam zamek dlatego tyle).

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3097 dnia: Sierpnia 22, 2011, 20:17:17 »
    Nic kolego wojna wojna i jeszcze raz wojna. Innej drogi niz łapanie królow i pladrowaniu wiosek niestety nie ma :( i przez to gra jest,aż tak upierdliwa dla graczy. Bo opcje ekonomiczne są dostępne tylko w Warbandzie za miasto otrzymuje sie ok. 8000 denarów za jeden tydzień.

Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3098 dnia: Sierpnia 22, 2011, 21:11:21 »
    Co wy chcecie, w PoPie kasa to naprawde pryszcz. Własne miasta i wioski dają mase kasy. Łupienie karawan to ogromne pieniądze. Nigdy nie napadam wiosek i mógłbym się podpierać kasą (gdyby nie była taka zimna i nie-papierowa)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3099 dnia: Sierpnia 22, 2011, 22:57:39 »
    A lordów żebym mógł mieć to najpierw muszę zrobić sobie u nich dobrą renomę, u tych w których królestwem mam wojnę tak? 

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3100 dnia: Sierpnia 24, 2011, 17:37:17 »
    A lordów żebym mógł mieć to najpierw muszę zrobić sobie u nich dobrą renomę, u tych w których królestwem mam wojnę tak? 

Tak trzeba mieć minimum 30 na plus przed pokonaniem lorda bo po wzięciu go do niewoli spada o 10. Jak już jest naszym więźniem to można już go zwerbować .
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3101 dnia: Sierpnia 25, 2011, 08:07:58 »
    Trochę kolega wyolbrzymił... O ile się nie mylę to trzeba mieć 18-19 na + z lordem - masz wszystko opisane w FAQ, polecam przeczytać a wszystkie pytania znikną.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3102 dnia: Sierpnia 26, 2011, 00:55:58 »
    Jest to we FAQu, punkt 19, są wypisane warianty zależnie od wersji jaką się posiada.

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3103 dnia: Sierpnia 26, 2011, 09:08:15 »
    W tym modzie można zostać marszałkiem wojny ? bo jestem wasalem w imperium stosunki z tą frakcją mam maksymalne czyli 100 z imperatorem 37 i z wszystkimi lordami powyżej 0 i od początku gry były tylko jedne wybory bezemnie tak zawsze zostaje automaycznie bez wyborów

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3104 dnia: Sierpnia 26, 2011, 11:57:47 »
    To czy zostaniesz wybrany na marszałka zależy od renomy. Wybory zazczynają się w momencie rozpoczęcia wojny przez dane państwo