Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685697 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raven18

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2175 dnia: Września 17, 2010, 13:24:25 »
    No tak, mój błąd, nawet nie to, że zaokrągliło, ale cały czas patrzyłem na 1.97, myśląc, że jest to 1.79 i skąd ta różnica 300KB :D
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2176 dnia: Września 18, 2010, 19:53:38 »
    Ludzie może to głupie pytanie,ale gram w tego moda z 2 dni i nie wiem jeszcze wszystkiego,Więc mam pytanie gdzie znajdują sie ci Nolordowie,kim oni są czy to jakiś zakon czy co ?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2177 dnia: Września 18, 2010, 20:02:22 »
    Noldorowie są to elfowie, wyśmienici wojownicy. Poruszają się w 20-70 osobowych grupkach w okolicach gór w pobliżu Larii.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2178 dnia: Września 19, 2010, 01:42:01 »
    Czy to nie głupie że lordowie Empire (czyli frakcji posiadającej świetną piechotę i strzelców) mają ogromną liczbę rycerzy? W ten o to sposób frakcja charakteryzująca się dotąd bardzo dobrymi jednostkami piechoty walczy w głównej mierze przy pomocy kawalerii... Ni to mądre, ani sensowne...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2179 dnia: Września 19, 2010, 11:20:59 »
    Moim zdaniem i tak d'sharscy zabójcy skorpiona są lepsi mam ich 3 w oddziale a wymiatają jak mało kto :)
    W każdym razie dzięki za informacje gdzie znajdują sie Noroldowie

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2180 dnia: Września 19, 2010, 12:02:27 »
    tyle ,że zabójcy skorpiona czasami mają konie czasami nie :P z tarczami też chyba tak jest ,a co do tej kawalerii imperium sam się zawiodłem bo teraz to koksy są straszne  rycerze + halabardnicy + kusznicy i nieśmiertelni i ogólnie ciężko z nimi się walczy :p

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2181 dnia: Września 19, 2010, 12:10:29 »
    Czy to nie głupie że lordowie Empire (czyli frakcji posiadającej świetną piechotę i strzelców) mają ogromną liczbę rycerzy? W ten o to sposób frakcja charakteryzująca się dotąd bardzo dobrymi jednostkami piechoty walczy w głównej mierze przy pomocy kawalerii... Ni to mądre, ani sensowne...

Ale o zwykłym rycerstwie piszesz, czy o ich zakonie/zakonach?
    Bo jeśli chodzi o rycerstwo zakonne/'szedołsów' to to jest najmocniejsza ciężka jazda(IMHO) w POP-ie, a nawet gdyby chodziło o zwykłe rycerstwo to i tak miałoby to sens, zakładając że nastąpi ich awans(i oczywiście zakladając, że AI kieruje się jakąkolwiek logiką:)

Moim zdaniem i tak d'sharscy zabójcy skorpiona są lepsi mam ich 3 w oddziale a wymiatają jak mało kto :)
    W każdym razie dzięki za informacje gdzie znajdują sie Noroldowie

Zwykły noldorski szlachcic czy nawet zwiadowczyni zjada Skorpionów na śniadanie, bo taki Noldor Twilight Knight by go rozdeptał i nawet nie zauważył, że po nim przejechał.
    Lekko przesadzam, ale tylko lekko.
    edit: aha, żeby była jasność-skorpiony to, oczywiście, najmocniejsze(edit1:Krzychu11- czytaj dokładniej) jednostki D'Sharu(wliczając w to jeźdźcow wiatru), ale to tylko potwierdza tezę, że to najsłabsza i najgorzej zbalansowana frakcja w PoP-ie.
    edit3: i być może najważniejsze- czas awansu. Spróbuj oprzeć swoją ekipę na tych zawodnikach:). W życiu... to już Adv Her. o niebo szybciej awansują.

PS A propos questów zamkowych to najlepszy biznes zrobiłem wynajmując(poprzez kasztelana) ponad 200-osobową armię konkwistadorów za 10k(praktycznie całą obsadę jednego zamku miałem z głowy)
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 14:46:52 wysłana przez Liveon »

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2182 dnia: Września 19, 2010, 12:58:25 »
    No nie wiem czy to jest najsłabsza jednostka :) Ja ich mam i nie narzekam :) Zresztą każdy woli co innego

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2183 dnia: Września 19, 2010, 17:55:45 »
    Chodzi mi o tych zwykłych Empire Knightów. Jest ich za dużo... W poprzedniej wersji lordowie mieli góra paru konnych, a teraz... Imperium straciło swój dawny klimacik.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2184 dnia: Września 19, 2010, 19:53:46 »
    , ale to tylko potwierdza tezę, że to najsłabsza i najgorzej zbalansowana frakcja w PoP-ie.

Niezbalansowana tak, ale najsłabsza nie jest(każda nacja ma plusy i minusy i ogólnie balans jest świetny), piechota D'shar jest super mocna, za to kawaleria i łucznicy beznadziejni. Armia Blademasterów/Bladesmanów/warriorów zjada piechotę Empire, czego kilka razy doświadczyłem. Świetnie sobie radzi z konnicą, dzięki szybkości, długim szablom i dużej ilości broni drzewcowej, z pomocą 3 lordów po-D'Sharskich nie miałem problemów z Jatu.

Co do Empire Knightów to fakt jest ich dziwnie dużo. Generalnie wymuszone przez zbalansowanie nacji zmiany w armiach spowodowały zmianę militarnego charakteru z 2.5. Taki Sarleon np. ma z tego co obserwuję raczej mało kawalerii, co na tle tego, że jest to nacja naśladująca Swadian/zachodnie armie średniowiecza wydaje się trochę dziwne. To samo z D'Shar, które ma teraz silniejszą piechotę od kawalerii :)

Chyba najbardziej zbalansowany jest Ravenstern, jedyne czego nie mają to jakichś włóczników, ale ich rolę po części przejmują łucznicy z dwuręczna bronią. No i jest to chyba najlepiej wyglądająca nacja :)
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 19:57:33 wysłana przez HUtH »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2185 dnia: Września 20, 2010, 08:50:54 »
    Moim skromnym zdaniem najlepszą jednostką są Kobry. Cena ich żołdu jest po prostu śmiesznie niska, bardzo łatwi do pozyskania, mają dobry pancerz, świetne wierzchowce, a także zróżnicowane uzbrojenie. Mankamentem są niskie skille i nieskuteczne wobec pancerniaków kosy, ale cena w stosunku do jakości... Sam miód!

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2186 dnia: Września 20, 2010, 11:01:36 »
    W moim przypadku najłatwiejsze do pozyskania są Maiden Cavalery. Jako jeńcy całymi dziesiątkami włóczą się niemal z każdą armią. Dziwi mnie, że awans na Maiden Adventurer i Heroine trwa koszmarnie długo w porównaniu do męskiej wersji. W czasie, gdy dorobiłem się 20 Hero, wyszkoliła się 1 bohaterka. Wiecie, skąd taka różnica?
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2187 dnia: Września 20, 2010, 11:40:36 »
    PS A propos questów zamkowych to najlepszy biznes zrobiłem wynajmując(poprzez kasztelana) ponad 200-osobową armię konkwistadorów za 10k(praktycznie całą obsadę jednego zamku miałem z głowy)

To tak można ? Myślałem, że tylko królowie od AI tak mają. A Empire to koksy. Wymarzyłem sobie, że zdobędę sobie Ethos chyba, to miasto co ma 8 wiosek pod sobą. Udało mi się za 2 szturmem. I oczywiście za jakiś czas sam byłem oblegany przez Imperatora z kilkoma lordami [2 szturmy przetrwałem, króla złapałem], potem D'shar się zleciał, bo mam z nimi wojnę jeszcze od czasów gdy byłem wasalem Empire. I kolejny szturm odparty, ale co dalej będzie to nie wiem. Powoli już mi się niedobrze robi gdy walczę z "żółtymi" :D
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2010, 16:34:17 wysłana przez Kalpokor »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2188 dnia: Września 20, 2010, 13:19:47 »

To tak można ? Myślałem, że tylko królowie od AI tak mają.

Można, można, a nawet trzeba:). A tak na poważniej, to że nikt o tym wcześniej nie wspominał dowodzi jaka to wisienka na torcie.
    Fart i  nic więcej.

pzdr

PS Przy okazji, żeby nie mnożyć odpowiedzi, odnośnie jeszcze D'sharu- pisałem o tym już,ale przypomnę, to była moja pierwsza frakcja(jeszcze w 2.5) na dzień dobry uderzyłem  do nich prosząc o wasalstwo i  ok 150 dni u nich odbębniłem jako chłopak na posyłki:)
    A wybrałem ich ,bo teoretycznie mój profil(dziecko stepów/konny łucznik) predystynował mnie do tej jedynie słusznej drogi wojownika;) No i to się okazało,  totalnym rozczarowaniem dla mnie-elitarne jednostki mające najdłuższy awans wśród frakcji(nawet huskarle i halabardziści szybciej awansują), a zakon Jeżdzcy Wiatru... jak się zapędziłem z nimi pierwszy raz do lasów noldorskich to nie było co zbierać z mojej armii-przeminęła z wiatrem, heh. Ale przynajmniej przeżyłem wtedy giercową iluminację-Noldors, my love:D

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #2189 dnia: Września 20, 2010, 16:30:56 »
    Jestem nie w temacie i proszę o kilka opini czy warto zagrać w Pop-a.