Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685851 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2145 dnia: Września 12, 2010, 11:52:12 »
    Właśnie kiedy wyszedł???
    Ooo!!!
    Ja tam żadnego patha nie widzę, może trzeba numerki w linku zmienić?
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2146 dnia: Września 12, 2010, 11:56:27 »
    HUtH
    raven - to nie jest tak, że to jest patch, Taleworlds w ogóle nigdzie nie informowało, że pojawiła się wersja, w której nie ma limitu jednostek. Spróbuj mirrory, ważne żeby po zainstalowaniu .exe miał 1.97 MB.
    121 str. Jak dla mnie to za mądre...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Morgred

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2147 dnia: Września 12, 2010, 13:22:36 »
    raven - to nie jest tak, że to jest patch, Taleworlds w ogóle nigdzie nie informowało, że pojawiła się wersja, w której nie ma limitu jednostek. Spróbuj mirrory, ważne żeby po zainstalowaniu .exe miał 1.97 MB.

Zamki zdobywam 80 ludźmi, bo w zamkach było po 40- 80 więc szanse wyrównane, a w armii mam kilku adwenturerow + sporo kawalerzystek, konnych zwiadowców i kilku huskarlów.
    Niestety mój wybitny król już z każdą nacją walczył (teraz zostało samo empire i fire- to od husarlów xd)
    Dużo się tam u ciebie dzieje, u mnie nikt nie potrafi podbić Ishkomanu(siedza tam wszyscy), żeby wreszcie pozbyć się pierwszej nacji a dzień 290...

bo źle zrobiłeś zostawiając im miasto na koniec.

ja zawsze staram sie by ostatni obiekt królestwa to był zamek a nie miasto.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2148 dnia: Września 12, 2010, 13:44:19 »
    łoo to artulos  grasz bez ogranicznika? zarąbiście tylko lista armii na mapie głównej zapewne ci sie cała na ekranie nie mieści, rozgryzł już ktoś na chłopski rozum jak to zrobic?
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2149 dnia: Września 12, 2010, 15:36:02 »
    pendorskie jednostki robi się najłatwiej nawet jeśli się nie ma królestwa  z ich kulturą, niemal każdy oddział bandytów, kultystów i heretyków w jeńcach ma jednostki typu, wieśniak, uchodźca bądź milicjant miejski, , wieśniaka i milicjanta można przerabiać na jednostki pendorskie, meczące jest tylko to ze padają w pierwszej kolejności wiec trzeba sie o nich zatroszczyć ;d
    Ale ja potrzebuję Noble recruit, a nie zwykłych, żeby mieć pendor foot knight :)

Żeby nie mieć limitu wystarczy ściągnąć grę z serwera Taleworlds.

Uaktualniłem FAQ.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2150 dnia: Września 12, 2010, 16:36:29 »
    A wracając do soli w obozie
    (click to show/hide)
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2151 dnia: Września 12, 2010, 17:45:44 »
    ahh w sumie tak też sie zdziwiłem gdy ulepszyłem jednostki pendoru na max i nie było mojej ulubionej ich jednostki czyli pieszego rycerza, fajnie wymiatają ;] z tym

Żeby nie mieć limitu wystarczy ściągnąć grę z serwera Taleworlds.

to lepiej uważaj by cie jakis fanatyk nie zobaczył, bo niektórzy są przewrażliwieni jeśli ktoś wspomni o piraceniu ;] dla mnie osobiście gadanie o tym jest zbyt kłopotliwe ehh ;]

a co do tych zakonów ja się jak zwykle wyróżniam bo nie robię centurionów i rękawic, bo wieje nudą gdy wszyscy się tylko tym chwalą po za tym rękawiczki to rasiści ;] wole Smoki i Kruki co wiąże się z założeniem kultury mojego ulubionego Revensternu ;] ewentualnie mgiełki fajnie wymiatają na odległość ;]

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2152 dnia: Września 12, 2010, 18:01:13 »
    Agis - lol, nie mam pojęcia od czego to zależy, jest to jakoś dziwnie zabugowane, mi też raz nic nie dawał, ale nigdy nie miałem problemu z wyjściem :P randomowe bugi, nie warto tego roztrząsać.

to lepiej uważaj by cie jakis fanatyk nie zobaczył, bo niektórzy są przewrażliwieni jeśli ktoś wspomni o piraceniu ;] dla mnie osobiście gadanie o tym jest zbyt kłopotliwe ehh ;]
    Nie chodzi tu o żadne piractwo, jeśli masz legalny serial, kupiony z grą pudełkową albo bez niej, to możesz ściągać skądkolwiek chcesz tę grę :) Chodzi tylko o to, żeby mieć najnowszą wersję 1.011 :)

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2153 dnia: Września 12, 2010, 18:16:54 »
    aha chyba ze tak sory mój błąd źle zrozumiałem ;] jak się chodzi po niektórych tematach a wiara sobie ubliża itp z takich powodów.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2154 dnia: Września 12, 2010, 18:45:17 »
    Na pirackiej wersji nie działa spolszczenie, więc jeśli masz taką to se pobierz oryginał z taleworlds i powinno chodzić.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2155 dnia: Września 12, 2010, 19:22:30 »
    Masz rację HUtH ale mnie to męczyło... Btw. przydałby się jakiś podręcznik do Pendoru, mam wrażenie że 3/4 smaczków mi umyka.
    Np. dopiero z opisu zakonów (tu na forum) dowiedziałem się dlaczego Alistair daje dyla a Jocelin nie...

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2156 dnia: Września 13, 2010, 11:37:53 »
    Właśnie kiedy wyszedł???
    Ooo!!!
    Ja tam żadnego patha nie widzę, może trzeba numerki w linku zmienić?

Wystarczy sciagnac patch 1.011, który nie ma limitu

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2157 dnia: Września 13, 2010, 14:08:21 »
    udało sie komuś dropnąc topór króla zielonych, lub kopie króla seleronu? bo tym toporem wymiatałem ale tylko podczas bitwy gdy rozwaliłem króla ale po 7 bitwach z nim ani razu mi nie wyskoczył w trofeach, idzie w ogóle go mu zabrać? bo jest to jedna z najlepszych broni w grze tarcze rozwalał 1 ciosem z konia ;/ (plądrowanie mam na 7 u swojej postaci ale nie wiele mi to daje najwidoczniej)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2158 dnia: Września 14, 2010, 10:06:06 »
    Ostatnio coraz przytrafiają mi się zdarzenia losowe dotyczące moich włości: A to dużo wilków w lasach, albo powódź. I cholernie podoba mi się rozwiązywanie problemów. Otóż idąc logiką SoD (gdzie też były podobne zdarzenia) wybierałem najbardziej kosztowną opcję... A tu minus do stosunków. Aby wybrać najlepszą opcję trzeba jednak dokładnie poczytać o co chodzi. Świetne rozwiązanie.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2159 dnia: Września 14, 2010, 10:55:49 »
    Jak zarządca poinformuje Cię o dezerterach zagrażających ludności to najlepszym rozwiązaniem jest zapłacić 10 za każdego schwytanego - wzrośnie zadowolenie w mieście i Twoja renoma :)