Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684253 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wachu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2130 dnia: Września 10, 2010, 23:00:25 »
    no zrobiłem reinstalke i wszystko co trzeba no nic trudno, polubiłem już ten słownik ;] przy usuwaniu m&b przez przepadek wywaliłem katalog z  save dobrze że miałem skopiowane na wypadek jak by brachol mi na kompa wbil ;p  doszkolę się w angielskim
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2131 dnia: Września 10, 2010, 23:01:44 »
    Witam!
    Panowie, mam  pytania :
    - co jest z tymi jeńcami? Noldorzy znikają, rycerze zakonów też, to normalne?
    - Było parę postów wyżej, ale powtórzę, werbowanie szlachty w zamku. Raz mi się udało, a potem ten mój bałwan na wszystko się zgadza ale łebków nie ma.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2132 dnia: Września 11, 2010, 00:40:58 »
    Było napisane wcześniej nie można z jeńców wroga werbować jednostki 40+ lvl czyli w ich skład wchodzą jak wspomniałeś zakony, elfy i inne jednostki których level przerasta 40

co do drugiego pytania to nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chodzi chyba o to że jednostki rekrutowane u zarządcy (noble)można z rekrutować raz na jakiś czas (czasem nawet spory) ktoś tu wspomniał że to może zależy od ilości posiadanych ziem

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2133 dnia: Września 11, 2010, 00:51:38 »
    Dzięki, wachu!
    A tak a propos numeru z solą (o którym parę postów wcześniej), jak wszedłem do obozu zaraz po rozpoczęciu gry, to dostałem standard tych 5x5 zawodników.
    Ale gdy innym wszedłem bodaj w 65 dniu (miałem 1 zamek), oprócz nich dał mi gość jeszcze gema i 100 000, starczyło na długi runiczny :))
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2134 dnia: Września 11, 2010, 12:13:48 »
    bo miałeś jeszcze przyprawę :)

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2135 dnia: Września 11, 2010, 14:48:23 »
    to jest jakiś bug czy bonus bo nie doczytałem wcześniej no i nie przytrafiło mi sie takie coś ;]

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2136 dnia: Września 11, 2010, 14:52:01 »
    To taki bonus!! :)

A ja mam problem innej maści:  dlaczego jak wszedłem z przyprawą i solą do obozu treningowego to nie mogę w żaden sposób z niego wyjść? Ani poprzez rozmowę z kolesiem, ani Tab, nie działa także wychodzenie do granicy obszaru bo jak tylko nacisnę F to znów gadam z trenerem

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2137 dnia: Września 11, 2010, 15:05:46 »
    Może gadaj z nim aż się Tobą znudzi :) A poważnie to z wyjściem z kopalni też były problemy, pamiętasz ? Chyba coś tu zgrzyta w silniku...
    Bawiliście się już runiczną bronią z kopalni ? Coś się zmieniło ? Bo przy długim runicznym mieczu  nie wiem czy jest sens się w to pakować...
    A, jeszcze jedno, założyłem zakon Centurionów Cienia (wydał mi się najlepszy) i mam stały problem z werbunkiem rycerzy imperium, bo naparzam się z Imperium od początku ( Mariuszek już patrzeć na mnie nie może :) ). Czy jest jakiś sposób, czy tylko odbijany ?

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2138 dnia: Września 11, 2010, 15:21:06 »
    1 .Najłatwiejszy jest to taki w którym twoje królestwo ma kulturę Impreium,
    2. może być przyłączenie się  do imperium (co oznacza zapłacenie około 120 000 za 30 dniowy pokój)
    3. wyposażyć się w młot by czasem nie uszkodzić za bardzo cennych legionistów, zabrać ich do niewoli, a potem poszukać bitwy z uczestnictwem wieśniaków i bandytów na przykład, pomagasz jednym po bitwie zamiast barć jeńców to oddajesz tam legionistów zamykając okno atakujesz armie której dopiero co pomogłeś
    4. szukanie pechowców co maja legion w więźniach
    innych sposobów nie znam

a z tym wychodzeniem z planszy jeśli nawet dojście do granicy nic nie daje to polecam ctrl + alt + delete, osobiście mi to pomaga bo gram w trybie realistycznym czyli co chwile mam auto save

a co do broni z all-aziz to polecam nie marnować gemów i iść do lari do handlarze eq noldorów ich brzeszczoty są lepsze chyba od tych ulepszonych a kopalni

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2139 dnia: Września 12, 2010, 00:21:14 »
    O ile nadal miecze runiczne rubinowe mają obrażenia kłute przy zamachach, to są to nadal najlepsze bronie w grze, na zasadzie jeden cios - śmierć kogokolwiek prócz demonic magnus.

Najwięcej jeńców empire ma snake cult, warto się tam wybrać.

Załozyłem Czarne rękawice i teraz mam w sumie problem, bo skąd tu wziąć pendorskich rekrutów, skoro ciągle służę Empire :P

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2140 dnia: Września 12, 2010, 01:08:21 »
    Zdobyłem paru werbując jeńców, ale trzeba werbować w dzień, najlepiej rano, bo w nocy dranie uciekają.
    Co do runicznych, to boję się, że nie da się na koniu używać dwuręcznych, a tak miło było...
    Irytuje mnie to znikanie wysokolewelowych jeńców i potencj. sojuszników, możnaby to zrobić tak że się zmieniają w podstawowe jedn. centurion w rycerza imp. np.
    Głupio moim zdaniem jest, że ratuję centurionów, jestem członkiem zakonu, mam 70 w armii, zakon w zamku, a oni sp...

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2141 dnia: Września 12, 2010, 10:31:20 »
    pendorskie jednostki robi się najłatwiej nawet jeśli się nie ma królestwa  z ich kulturą, niemal każdy oddział bandytów, kultystów i heretyków w jeńcach ma jednostki typu, wieśniak, uchodźca bądź milicjant miejski, , wieśniaka i milicjanta można przerabiać na jednostki pendorskie, meczące jest tylko to ze padają w pierwszej kolejności wiec trzeba sie o nich zatroszczyć ;d
    runiczny 2-ręczny nadal ma możliwość do walki konnej na moje, a dlaczego? bo nie ma 2 ręcznych mieczy w tym modzie które miały by takie ograniczenie jak w innych modach.

a znikanie wysoko levelowych jednostek mi nie przeszkadza, bo jeśli miał bym wybierać miedzy jednym rycerzem smoka a 4 halabardzistami to wole tą 2 opcje, trzeba pamiętać że jest ogranicznik co do typów wojsk w oddziale

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2142 dnia: Września 12, 2010, 11:07:47 »
    Jeśli chodzi o werbowanych, to mnie złości tylko postawa akurat centurionów, z w. podanego powodu, ale jeśli chodzi o jeńców to strata nieraz tysięcy, i to wkurza, bo z forsą krucho...

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2143 dnia: Września 12, 2010, 11:30:45 »
    a znikanie wysoko levelowych jednostek mi nie przeszkadza, bo jeśli miał bym wybierać miedzy jednym rycerzem smoka a 4 halabardzistami to wole tą 2 opcje, trzeba pamiętać że jest ogranicznik co do typów wojsk w oddziale

Jaki ogranicznik? Przecież tego ogranicznika już nie ma. Wystarczy zainstalować najnowszy patch 1.011
    Tylko trzeba go sciagnąc ze strony taleworlds bo jesli ktos ma "stary" patch 1.011 to w nim jest ten ogranicznik

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2144 dnia: Września 12, 2010, 11:48:51 »

Jaki ogranicznik? Przecież tego ogranicznika już nie ma. Wystarczy zainstalować najnowszy patch 1.011
    Tylko trzeba go sciagnąc ze strony taleworlds bo jesli ktos ma "stary" patch 1.011 to w nim jest ten ogranicznik

jaki nowy patch ?

kiedy wyszedł ?