Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684247 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1845 dnia: Sierpnia 18, 2010, 16:29:18 »
    dobra zaraz to wrzucę gdzie indziej..
    Ok teraz powinno działać. Sorki za brak bezpośrednich, ale też nie dało rady.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 16:37:07 wysłana przez daver194 »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1846 dnia: Sierpnia 18, 2010, 16:36:48 »
    dobra zaraz to wrzucę gdzie indziej..

Olej "wrzutki" , załóż Sobie Picasa Web Album od gógli i  jednym linkiem wszystko  będzie można luknąć i to pełnoformatowo(pełny ekran+ F11)

np dla przypomnienia niezapomniane chwile z 2.5 ;)

http://picasaweb.google.com/116292242639744491112/Sandbox#

PS No, teraz widać wszystko ładnie pięknie, IMHO, to nie jest najlepsza zbroja od Quigfena, ja mam Noldor Ancient Plate (8/68/28:)- wyzerowałem się na początku z całej kasy na nią(w sumie to był błąd, bo niewiele gorsze i 10 razy tańsze można wyhaczyć w marketach).
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 17:03:00 wysłana przez Liveon »

Offline Krakatau

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1847 dnia: Sierpnia 18, 2010, 17:35:49 »
    Pojawił mi się koszmarnie irytujący problem po zainstalowaniu tego moda (wersja 3.1). W środku gry (na mapie lub w bitwie) zawiesza mi się komp. Problem pojawia się też w nativie. Nie ma znaczenia wielkość bitwy; zawiesza się zarówno przy renderingu DirectX 7, jak i 9. Zmniejszenie Rag Dolls nie pomaga. Przeinstalowanie moda nie pomaga. Tak samo POP Stability Pack. Nie używam BattleSizer'a, ani innych dodatków... Helptunku...
    Mój komp:
    Pentium Dual Core 1,6 GB, 2 GB ram
    ATI Radeon X1950 256 MB (Sterowniki najnowsze)
    Windows XP 32 bit

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1848 dnia: Sierpnia 18, 2010, 17:47:14 »
    Pojawił mi się koszmarnie irytujący problem po zainstalowaniu tego moda (wersja 3.1). W środku gry (na mapie lub w bitwie) zawiesza mi się komp. Problem pojawia się też w nativie. Nie ma znaczenia wielkość bitwy; zawiesza się zarówno przy renderingu DirectX 7, jak i 9. Zmniejszenie Rag Dolls nie pomaga. Przeinstalowanie moda nie pomaga. Tak samo POP Stability Pack. Nie używam BattleSizer'a, ani innych dodatków... Helptunku...
    Mój komp:
    Pentium Dual Core 1,6 GB, 2 GB ram
    ATI Radeon X1950 256 MB (Sterowniki najnowsze)
    Windows XP 32 bit

Musisz cierpliwie poeksperymentować z ustawieniami(i to już w pierwszym okienku MB), z cieniami, ilością klatek, antialiasingiem, rozdzielczością ekranu...
    Broń Boże, nie korzystaj ze stability packa, to jest tylko pod systemy 64-bitowe, poza tym to była paczka-dedyk pod 3.0.
    Znam ten ból, ja też miałem zwiechy i wywalanie na pulpit początkowo(, a w tej chwili wszystko ładnie chodzi).
    W ostateczności czeka Cię czyszczenie wszystkiego, łącznie z rejestrem, niestety(zachowaj save'y w razie czego).

PS Co nie zmienia faktu, że 3.1 ma dużo wyższe wymagania(jak/lub i kiepską optymalizację) niż native czy 2.5.
    Choćby to, że "pofałdowali" prawie cały  teren, zamula dodatkowo kompa, zwłaszcza podczas bitew.
    W 2.5 na tym samym kompie gralem bezproblemowo z battlesize na 400, tu żeby wyeliminować zupełnie niemiłe niespodzianki w górkach/pagórkach musiałem zjechać na 200.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 18:06:42 wysłana przez Liveon »

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1849 dnia: Sierpnia 18, 2010, 19:16:22 »
    jeszcze mozesz doinstalowac packa usuwajacego drzewka, zawsze mniejsze obciazenie procka.

(tak przy okazji: mógłby mi ktos powiedziec gdzie to znaleść?)

Alaric to zdecydowanie najlatwiejszy przeciwnik. w walce z nim stracilem (trwale, zabici na śmierć) 3 poszukiwaczy przygód, coz, ich przedwczesna szarża, i ok. 10 mi ogluszyli. a mialem armie bez zadnych zakonów, noldorów czy innego świństwa :D

Jaki zakon zwykle zakladacie na początku? ja przemyśliwam Gryfitów oraz Zwiadowców SRebrnej, mam dobre wspomnienia :) polecacie ktorychś szczególnie?
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1850 dnia: Sierpnia 18, 2010, 19:26:33 »

Jaki zakon zwykle zakladacie na początku? ja przemyśliwam Gryfitów oraz Zwiadowców SRebrnej, mam dobre wspomnienia :) polecacie ktorychś szczególnie?

Każdy poleci Ci coś innego,IMHO,z zakonów gemmicznych: do szarży-  Legion Szedołsów(co ważne-stosunkowo łatwo zdobyć(jeńcy) gotowy materiał/{rycerzy imperialnych} na awans zakonny), do zwarcia Gryffici( chyba najbardziej uniwersalny zakon),
    Do zdobywania zamków/miast kolesie w czarnych rękawiczkach, Silvermist tylko jako uzupełnienie stacjonarne(do utrzymania dostępu do kufra z kołczanami/bełtami;), ewentualnie jako pierwszy rzut do obrony zamków przed pierwszą próbą odbicia(choć i tak B.Gauntlet rządzi).

A i tak, jak dla mnie numero uno, już bardziej przez sentyment, są C.Call'si. ale to głównie do walki kołowej/dystansowej/, jako że sam preferuję łucznictwo konne.

PS Wiele zależy od tego na jakim grasz battlesize, jeśli na małym, to wystarczy jednolita ekipa/jazda ciężkozbrojna(w sumie największe triumfy w 2.5 odnosiłem z Radiant Cross'ami-trochę niedoceniany zakon), byle przyraszować do respawnu i po sprawie(w sumie nuda).

PPS Z miastowych zakonów- do szturmów na zamki/miasta(jak i dla preferujących walkę pieszo) Nieśmiertelni z Janos, do momentu wyprodukowania  odpowiedniej ilości Szedołsow, walczyłem i zwyciężałem przy pomocy Sokolników(jakimś cudem, ten zakon zawsze mam jako pierwszy za friko w PoP-ie).
    Nie wiem też jak wygląda  obecnie realna siła zakonu D'Sharu, jak i tego nowego, który zastąpił Jednorożców(nazwa rozpoczynająca się na literę E;)

To sokolnicy są w ktorymś miescie? myslalem ze sa wygnani, czy cuś...

Nie no, dostęp do pierwszego zakonu(już po zdobyciu pierwszego zamku i założeniu wlasnego królestwa) zależy o profilu/życiorysu jaki Sobie zbudowałeś tworząc postać na poczatku gry, w moim przypadku to są Sokolnicy/Falcon.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 20:51:35 wysłana przez Liveon »

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1851 dnia: Sierpnia 18, 2010, 20:43:27 »
    Eventide, Rycerze Zmierzchu :) Powinni miec bohatera ktory sie Edward nazywa. Idę o zaklad ze nikt by ich nie brał :)

są jak Dawni, tylko mają 2hp mniej.

To sokolnicy są w ktorymś miescie? myslalem ze sa wygnani, czy cuś...
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1852 dnia: Sierpnia 18, 2010, 20:55:37 »

Ustawienia:

Kiepsko.
    Dlatego idzie ci dobrze bo masz obrazenia obnizone i combat AI łatwiejsze. Ne wiem co to daje ale istawiam combat AI na good zeby komp nie był kretynem :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1853 dnia: Sierpnia 18, 2010, 21:18:11 »

Ustawienia:

Kiepsko.
    Dlatego idzie ci dobrze bo masz obrazenia obnizone i combat AI łatwiejsze. Ne wiem co to daje ale istawiam combat AI na good zeby komp nie był kretynem :)

Przesadzasz, każdy gra tak jak lubi, żeby mieć fun(ja np gram postacią importowaną, nie chce mi się, na początku, mozolnie, kolejny raz ekspić kasy{choć jak już wspomniałem, zrobiłem totalną głupotę wydając ją już na dzień dobry na ekstra ciuchy i  odpicowaną brykę od Quigfena:}, zwłaszcza po  ostatnich doświadczeniach z WB), choć z drugiej strony, jeśli daver194 narzeka na nudę, to na własne życzenie;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 21:27:11 wysłana przez Liveon »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1854 dnia: Sierpnia 18, 2010, 21:39:41 »
    Ja jestem za cienki w uszach na taką rozgrywkę. Kiedyś grałem full na maxa i jeszcze realistyczny do tego i skończyło się to tym, że odinstalowałem M&B :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1855 dnia: Sierpnia 18, 2010, 22:44:46 »
    Ym, ja w każdego moda gram ze wszystkim jak najwyżej, oprócz cambat speed(normal), inaczej to jest zdecydowanie za łatwo, a wtedy gra nie ma sensu - 0 wyzwania.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1856 dnia: Sierpnia 19, 2010, 09:49:48 »
    Inżynieria w sumie nie jest potrzebna bo budowanie zawsze zalezy od stewarda/wójta?

Offline Vitruvius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1857 dnia: Sierpnia 19, 2010, 10:58:47 »
    Ukończone spolszczenie do wersji 3.01 Prophesy of Pendor
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/spolszczenia%20mb/Spolszczenie%20Prophesy%20of%20Pendor%203.01.exe

Hej!
    Zainstalowane i działa. Dzięki za kawał dobrej roboty i do tego ekspresowej. Pytanie mam tylko czy to, że część plotek w tawernach i kwestie wypowiadane przez bohaterow druzyny sa po angielsku to po prostu uroda tego spolszczenia, które jeszcze nie jest pełne czy tylko cośs u mnie sie wysypało? Mam PoP-a 3.0.
    Pozdrawiam

ps z rozpędu napisalem w temacie PoP-a sorry - powinno byc juz w spolszczeniach
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2010, 11:04:59 wysłana przez Vitruvius »

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1858 dnia: Sierpnia 19, 2010, 11:06:40 »
    Ukończone spolszczenie do wersji 3.01 Prophesy of Pendor
    http://dl.dropbox.com/u/4118086/spolszczenia%20mb/Spolszczenie%20Prophesy%20of%20Pendor%203.01.exe

Hej!
    Zainstalowane i działa. Dzięki za kawał dobrej roboty i do tego ekspresowej. Pytanie mam tylko czy to, że część plotek w tawernach i kwestie wypowiadane przez bohaterow druzyny sa po angielsku to po prostu uroda tego spolszczenia, które jeszcze nie jest pełne czy tylko cośs u mnie sie wysypało? Mam PoP-a 3.0.
    Pozdrawiam

ps z rozpędu napisalem w temacie PoP-a sorry - powinno byc juz w spolszczeniach

Uruchom jeszcze raz instalacje spolszczenia i przeczytaj co jest na początku tam masz odpowiedź to pytanie pojawia się już któryś raz z kolei -_-".
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2010, 11:09:43 wysłana przez mab0913 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1859 dnia: Sierpnia 19, 2010, 15:19:05 »
    Inżynieria w sumie nie jest potrzebna bo budowanie zawsze zalezy od stewarda/wójta?

Jeśli ma jeden z twoich towarzyszy, to twój bohater jest wyręczony. Steward uczy się od wszystkich.