Jaki zakon zwykle zakladacie na początku? ja przemyśliwam Gryfitów oraz Zwiadowców SRebrnej, mam dobre wspomnienia :) polecacie ktorychś szczególnie?
Każdy poleci Ci coś innego,IMHO,z zakonów gemmicznych: do szarży- Legion Szedołsów(co ważne-stosunkowo łatwo zdobyć(jeńcy) gotowy materiał/{rycerzy imperialnych} na awans zakonny), do zwarcia Gryffici( chyba najbardziej uniwersalny zakon),
Do zdobywania zamków/miast kolesie w czarnych rękawiczkach, Silvermist tylko jako uzupełnienie stacjonarne(do utrzymania dostępu do kufra z kołczanami/bełtami;), ewentualnie jako pierwszy rzut do obrony zamków przed pierwszą próbą odbicia(choć i tak B.Gauntlet rządzi).
A i tak, jak dla mnie numero uno, już bardziej przez sentyment, są C.Call'si. ale to głównie do walki kołowej/dystansowej/, jako że sam preferuję łucznictwo konne.
PS Wiele zależy od tego na jakim grasz battlesize, jeśli na małym, to wystarczy jednolita ekipa/jazda ciężkozbrojna(w sumie największe triumfy w 2.5 odnosiłem z Radiant Cross'ami-trochę niedoceniany zakon), byle przyraszować do respawnu i po sprawie(w sumie nuda).
PPS Z miastowych zakonów- do szturmów na zamki/miasta(jak i dla preferujących walkę pieszo) Nieśmiertelni z Janos, do momentu wyprodukowania odpowiedniej ilości Szedołsow, walczyłem i zwyciężałem przy pomocy Sokolników(jakimś cudem, ten zakon zawsze mam jako pierwszy za friko w PoP-ie).
Nie wiem też jak wygląda obecnie realna siła zakonu D'Sharu, jak i tego nowego, który zastąpił Jednorożców(nazwa rozpoczynająca się na literę
E;)
To sokolnicy są w ktorymś miescie? myslalem ze sa wygnani, czy cuś...
Nie no, dostęp do pierwszego zakonu(już po zdobyciu pierwszego zamku i założeniu wlasnego królestwa) zależy o profilu/życiorysu jaki Sobie zbudowałeś tworząc postać na poczatku gry, w moim przypadku to są Sokolnicy/Falcon.