Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684255 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1620 dnia: Sierpnia 09, 2010, 10:21:30 »
    Cholerka, półtorej godziny pobierania znowu. Ale mod jest tego warty :).

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1621 dnia: Sierpnia 09, 2010, 13:52:35 »
    ano Shadow legion opłacają się, trochę porzucają oszczepami a potem uderzają, teraz już strategia na masę konnych łuczników nie jest aż tak dobra ze względu na obniżoną celność, trzeba trochę "potaktykować" :P
    Empire knights - w sumie mam mieszane uczucia, jestem zwolennikiem empire jako ciężkiej zdyscyplinowanej piechoty(coś jak Szwajcarzy) z małym wsparciem konnym, czyli tak jak w 2.5, konnymi kusznikami. A teraz knightsi mogą zrobić całkiem niezłą rozwałkę - ustawić ich za linią legionistów, wydać rozkaz ostrzału gdy podejdzie wróg - masakra - piechota się rozprasza, kawaleria uderza, za nią piechota - wygrana.

aha pamiętajcie, żeby kupić "mapy" od podróżników do tych skrzyń w Rane i Volonbray, wtedy pojawia się w nich więcej cennego lootu :)

turin <- nie musiałeś ściągać całego, wczęsniej w wątku był podany link do samego patcha, zresztą na forum PoPa tez już jest.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1622 dnia: Sierpnia 09, 2010, 14:15:20 »
    Trudno :-]. Patch i tak nic nie dał - dalej nie mogę dostać się do kopalni. Ech. Dosyć, kurde. Jeśli ktoś ma chęć i czas, proszę o wysłanie save'a ze swoimi postępami w grze. Nie muszą być zbyt duże. Po prostu nie mam siły zaczynać gry od nowa. Znowu (do diabła, na 2.5 miałem prawie cały Pendor!). Mój e-mail: p.birgiel[małpa]gmail.com.
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2010, 14:58:39 wysłana przez Turin Dagnir »

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1623 dnia: Sierpnia 09, 2010, 14:57:49 »
     Dalej nie wiem, jak usuwać podwójne wiadomości...

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1624 dnia: Sierpnia 09, 2010, 15:11:02 »
    Po co wam ta cała kopalnia? Czytałem na forum taleworlds że jesli ktos ma problem z kopalnią to trzeba jeszcze raz spytać o połozenie tej kpalni i jest mozliwosc ze wyskoczy gdzie indziej. Chyba o to chdziło..

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1625 dnia: Sierpnia 09, 2010, 15:13:15 »
    Zapytać można, jak ma się gema następnego :-].

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1626 dnia: Sierpnia 09, 2010, 16:42:22 »
    Czy jest spolszczenie do tego moda ?
    Alea iacta est

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1627 dnia: Sierpnia 09, 2010, 17:50:20 »
    Do wersji 2.5 jest a do 3 chyba nie.
    Dostałem od jakiegos boga swietny łuk (50 obrazen) tylko co z tego skoro ja wolalbym miecz. Nie uzywam łuków.
    Co mozna kupić w tej oazie? Na przykład jakie statystyki mają przedmioty tam kupione.
    Ja niby mam tą oazę ale gość mi mowi, ze nie mogę u niego na razie nic kupic bo jest nieodpowiedni czas :(

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1628 dnia: Sierpnia 09, 2010, 17:51:52 »
    pat25 : Jest sprawdź temat ze spolszczeniami jest przyklejony.
    Turin Dagnir: Zapisz save i na pulpit za ,którymś razem może się uda :P.

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1629 dnia: Sierpnia 09, 2010, 17:57:20 »
    Ta instalka 3.01 (358MB) normalnie wypakowujemy do modules czy podmieniamy cos w wersji 3.0?
    Gdzie można dostać mapy do Rane i czegoś tam jeszcze i za co ?

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1630 dnia: Sierpnia 09, 2010, 18:54:52 »
    Kasujemy wersję 3.0 i wypakowujemy.
    Można też zainstalowac sam patch który zmienia wersję 3.0 na 3.01

Wstąpiliście już do jakiegoś Zakonu?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1631 dnia: Sierpnia 09, 2010, 18:59:02 »
    Do zakonu się nei wstępuje tylko go zakłada Xd. Ja tam mam Shadow Legion Centurionów ulepszonych prawie na maxa. Nieźle pociskają podczas bitwy, ale niestety nie radzą sobie w oblężeniach z uwagi na te dłuuugie lance (tylko niektórzy mają miecze). No ale od czego są Hero Adventurers i Noldorowie. :)

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1632 dnia: Sierpnia 09, 2010, 19:46:26 »
    Do zakonu się nei wstępuje tylko go zakłada Xd. Ja tam mam Shadow Legion Centurionów ulepszonych prawie na maxa. Nieźle pociskają podczas bitwy, ale niestety nie radzą sobie w oblężeniach z uwagi na te dłuuugie lance (tylko niektórzy mają miecze). No ale od czego są Hero Adventurers i Noldorowie. :)

Mistrzu do zakonu można też wstąpić. :)
    W niektórych miastach gdzie zakony mają swoją siedzibę, np. Eventide w Singal, Immortal w Cez, Shadow Legion w Janas (albo na odwrót z Immortalami, nie pamiętam), jeśli wejdzie się do zamku to jednym ze strażników jest członek zakonu. Jeśli go zagadamy to mamy opcję wstąpienia do jego zakonu. Trzeba pokonać 3 jego ziomków. Jeśli wstapi się do 1 zakonu to do innych juz nie mozna.
    Wstąpienie objawia się tym, że dostaje się +50 do stosunków z danym zakonem i kompletną zbroję: hełm, rękawice, buty i napierśnik. Może ktoś jeszcze odkrył czy tylko to daje wstąpienie do zakonu?

Zeby móc zawalczyć o wstąpienie do zakonu trzeba miec z nimi stosunki przynajmniej 0. W innnym wypadku odmawiają rozmowy z wrogiem :) Tak jest np. z Eventide bo grę zaczyna się z minusowym stosunkeim do nich. Nie wiem czy mozna z nimi poprawic stosunki bo ja mam np. -40 i nawet jesli spotkam jakąs ich bandę walczącą to chyba nie będę mial opcji walki po ich stronie?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2010, 20:06:11 wysłana przez artulos »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1633 dnia: Sierpnia 09, 2010, 20:29:44 »
    turin <- spróbuj jeszcze edytować mapę, o tym też pisali na forum PoPa

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1634 dnia: Sierpnia 09, 2010, 20:37:22 »
    No właśnie widziałem, ale nie mam pojęcia, jak to zrobić, a oni tam się jakoś nie kwapią, żeby mi wyjaśnić :).