Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP2016] Kolejka VI (deadline: 23.10.2016)  (Przeczytany 12466 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: [PP2016] Kolejka VI (deadline: 24.10.2016)
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 17, 2016, 20:44:02 »
    Wow, błyskawicznie wróciła ta karma za podstawianie się w meczu z HiW. Sądziłem, że raczej dostaniecie po nogach w QF przez to. Ale też nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - może dzięki temu traficie na korzystniejsze ćwierćfinały (np. HiW jest wyżej niż PE i SRC, mimo, że nie wygrały żadnego poważnego meczu, co już drastycznie zmienia sytuację w ćwierćfinałach).

Po tym picknightcie przyznaję, że ostatecznie rzeczywiście zostaliście ostro poturbowani przez ten system i był to mega pech. Ale niestety tak bywa w takich turniejach i mam nadzieję, że nie posypie się znowu blame tam, gdzie nie powinien. Bo jakby nie patrzeć, alternatywy nie ma żadnej. Lepsze byłoby każdy na każdego, ale to by się zeszło 22 tygodnie (i to po dropach, z nimi byłoby dłużej) na samą fazę ligową. Sprawiedliwsze mogły być też grupy, ale po zeszłym roku nie chcieliśmy ryzykować wykruszeniem się grup ponownie. I dobrze myśleliśmy, bo w tym roku było kilka dropów znowu. Więc to nie wchodzi w grę, przy tak niestabilnej scenie.  Można by też odwrócić kolejność picków, czyli pierwsi ci, co mają mniej rund wygranych. Ale wtedy otworzyłoby to drogę na regularne podstawianie rund, żeby ugrać wyższe miejsce  w pick liście. I to dawno już spostrzeżono, dlatego zawsze na WNl była taka kolejność (ponownie przypominam, że my jej nie wymysliliśmy).

Także szkoda trochę, że takiego pecha mieliście, ale mam nadzieję, że się nie poddajecie jeszcze. Walczcie do końca, a może te QF w końcu dla was łaskawsze będą.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Denios

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 17, 2016, 20:49:50 »
    Ten turniej to jeden wielki gangbang na 0RTALI0N :/

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 17, 2016, 21:06:30 »
    Mydełka proponują rozpoczęcie meczu z Old w sobotę w godzinach 18:00-20:30
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 17, 2016, 21:50:04 »
    Wow, błyskawicznie wróciła ta karma za podstawianie się w meczu z HiW. Sądziłem, że raczej dostaniecie po nogach w QF przez to. Ale też nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - może dzięki temu traficie na korzystniejsze ćwierćfinały (np. HiW jest wyżej niż PE i SRC, mimo, że nie wygrały żadnego poważnego meczu, co już drastycznie zmienia sytuację w ćwierćfinałach).

Po tym picknightcie przyznaję, że ostatecznie rzeczywiście zostaliście ostro poturbowani przez ten system i był to mega pech. Ale niestety tak bywa w takich turniejach i mam nadzieję, że nie posypie się znowu blame tam, gdzie nie powinien. Bo jakby nie patrzeć, alternatywy nie ma żadnej. Lepsze byłoby każdy na każdego, ale to by się zeszło 22 tygodnie (i to po dropach, z nimi byłoby dłużej) na samą fazę ligową. Sprawiedliwsze mogły być też grupy, ale po zeszłym roku nie chcieliśmy ryzykować wykruszeniem się grup ponownie. I dobrze myśleliśmy, bo w tym roku było kilka dropów znowu. Więc to nie wchodzi w grę, przy tak niestabilnej scenie.  Można by też odwrócić kolejność picków, czyli pierwsi ci, co mają mniej rund wygranych. Ale wtedy otworzyłoby to drogę na regularne podstawianie rund, żeby ugrać wyższe miejsce  w pick liście. I to dawno już spostrzeżono, dlatego zawsze na WNl była taka kolejność (ponownie przypominam, że my jej nie wymysliliśmy).

Także szkoda trochę, że takiego pecha mieliście, ale mam nadzieję, że się nie poddajecie jeszcze. Walczcie do końca, a może te QF w końcu dla was łaskawsze będą.

Jest Ok, chociaż jestem ciekaw który Warbandowy Sherlock obliczył, że powinniśmy zremisować z HiW...

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 18, 2016, 00:16:25 »
    Trzeba było nie kupować matur tylko na matematykę chodzić

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 18, 2016, 10:11:41 »
    Ja tam mam wątpliwości, że liczba osób z maturami nie przekracza tam 3 :]

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 18, 2016, 23:25:32 »
    Według mnie system sprawdził się wyśmienicie a Ortalioni i tak przejdą dalej. Ba! Powiem więcej - dla nich nawet lepiej, że grali z mocnymi bo przynajmniej się wytrenowali w boju. Jak powszechnie wiadomo najwięcej dają mecze z mocniejszymi klanami. Według mnie jest bardzo dobrze. Nie widzę też żadnego klanu, który ma szanse czy zapewnił już sobie ćwiercfinał a by na to nie zasługiwał.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 19, 2016, 00:43:48 »
    Co do matur to nie chcę się licytować ile mamy, ale wydaje mi się, że jest 4 z maturą :P (nie żeby to coś znaczyło, bo to, że masz mature to nie oznacza jeszcze, że napisałeś ją dobrze lub, że ją wykorzystałeś dobrze i uczysz się na dobrej uczelni)

Według mnie system sprawdził się wyśmienicie a Ortalioni i tak przejdą dalej. Ba! Powiem więcej - dla nich nawet lepiej, że grali z mocnymi bo przynajmniej się wytrenowali w boju.

Powiedz mi Ive ile jest realnie drużyn, które są od nas lepsze (to jest łatwe, bo są tylko dwie) i te które mogą z nami realnie powalczyć na równi albo z przewagą na nas?? W teorii gdyby ten system działał to primo gralibyśmy z choć jednym średniakiem i wiedzielibyśmy czy jesteśmy lepsi czy gorsi od "Oldów" "L" czy "Pączków", których droga do ćwierćfinałów wygląda jak spacerek, bo nie zagrali 4 mecze z drużynami słabymi i 2 z średnimi (w obu dostali). Secundo Ive powiedz mi czy przypominasz sobie jak wyglądają ćwierćfinały? To teraz ci przypomnę 1 z 8, 2 z 7 itd. ... Załóżmy, że wychodzimy z 7 albo 8 miejsca. Zgadnij na kogo trafimy :P
    Tadam wielka magia się dzieje teraz :P

SRC lub PE :P

Według mnie jest bardzo dobrze. Nie widzę też żadnego klanu, który ma szanse czy zapewnił już sobie ćwiercfinał a by na to nie zasługiwał.

A teraz popatrz na miejsca i popatrz sobie na to z naszej perspektywy, na 8 drużyn awansujących widzę dwie, które są lepsze, jedną/max dwie, które mogą grać z nami na równi i resztę, która jest pod poziomem i prawdopodobnie każdy mecz z nimi wyglądałby jak z mydełkami, które mają podobne szanse na wyjście...

Ale też nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - może dzięki temu traficie na korzystniejsze ćwierćfinały (np. HiW jest wyżej niż PE i SRC, mimo, że nie wygrały żadnego poważnego meczu, co już drastycznie zmienia sytuację w ćwierćfinałach).

Niby jak??? To "może" ogranicza się do sytuacji gdyby Hitmeni wygrali z SRC... :P Bo chyba nie ma żadnych korzyści z bycia ostatnim oprócz tego, że mozesz sobie zagrać znowu z PE/SRC xD
    Fajnie...

Ale już trudno... Takie zasady... Co z tego, że z naszej perspektywy są mocno *ekhm*... Wstawicie sobie jakiś niefajny epitet.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 19, 2016, 01:09:30 »
    Tak, Bojar. System nie sprawdził się w waszym przypadku, bo mieliście pecha. Jednak osobiście mam wam za złe 2 rzeczy:

(click to show/hide)

(click to show/hide)

I wycinek z chatu:
    [X][Oct 19 01:00:35](X) Bojar:szlag mnie po prostu trafia...
    Tak, mnie też, ilekroć tylko muszę dyskutować z drużyną ortalionów. Myślicie, że Wy macie niesprawiedliwie? To pomyślcie, jak ja się wiele razy (m.in. dzięki Wam) czułem, gdy po ogromnej ilości poświęconego czasu, nerwów i wysiłku, starając się każdemu jak najbardziej umilić spędzony czas, po wejściu na Tawernę widzę z reguły teksty typu "haha, miałeś 0:11 i teraz się wyżywasz na nas, bo masz ból dupy iksde", podczas gdy takie staty zaliczyłem właśnie dlatego, że nie grałem w ogóle, by ten czas poświęcić na męczenie się m.in. z prusakiem przed PP oraz odpisując wszystkim na Steam (bo I kolejka, to setki pytań oczywiście), co nawet crasha mi spowodowało. Albo "zły admin wyżywa się na świetnym streamerze, który tylko zwyzywał tego admina na chacie, ale miał powód przecież!".
    Także sądzę, że dla mnie ten PP jest znacznie bardziej niesprawiedliwy, niż dla Was.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 19, 2016, 08:39:35 »
    Dla mnie to jest grotestka.

Dyskutujemy o tym, że klan przez swoje własne machinację odpadnie rundę wcześniej niż by odpadł. Dyskusja jest bezcelowa. Skupcie się na grze. I spójrzcie też na rozkład play-offów w Euro 16.

Offline Deniolser

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 19, 2016, 08:59:24 »
    Legio XII Fulminata vs Pączusie Matka
    Mecz zagramy w niedzielę o godzinie 18:00 na serwerze PP_France , sędzia : wkrótce .

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #26 dnia: Października 20, 2016, 14:08:46 »
    or vs pe 21.10 w piątek

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #27 dnia: Października 20, 2016, 18:11:30 »
    Mecz BoS vs L zostanie rozegrany o 20:00 w sobotę. Umówiliśmy się na serwer PucharPolski_2016_jurdas.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #28 dnia: Października 20, 2016, 21:41:02 »
    Mecz Mydelka vs Old ustaliliśmy z Jarzo na sobotę o 18:30. Będziemy grali na PP_France
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Cramer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #29 dnia: Października 21, 2016, 13:31:48 »
    Najprawdopodobniej moge sedziowac cos w niedziele :)