Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Okiem Lwa - zapowiedź IV kolejki  (Przeczytany 3968 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Okiem Lwa - zapowiedź IV kolejki
    « dnia: Października 06, 2016, 14:18:00 »

A więc oto minęła nam już trzecia kolejka, rozgrywki ligowe wkraczają w ostateczną fazę i ekipy z czołówki muszą wytężyć ostatni raz przed fazą pucharową siły, by utrzymać się na pozycjach premiowanych awansem, a teamy z dolnej części tabeli - powalczyć o udział w ćwierćfinałach, bądź poprawić swoją pozycję, by po etapie ligowym zmierzyć się ze słabszym przeciwnikiem. Jak na razie, nadal przoduje PE oraz HITMEN&WSC, choć drużyny te zamieniły się miejscami - od tej kolejki lideruje drużyna Polskich Orłów. Odnieśli oni wysokie zwycięstwo nad innymi kandydatami do podium - OR, a obecnie czekać ich powinien łatwy spacerek - zdawałoby się - z Legionistami, którym los chyba nie sprzyja. Na zmianę grają ze słabeuszami i potentatami tych rozgrywek, dwie kolejki temu dostali ostre lanie od Saracenów, którzy wówczas odegrali się na nich po zaskakującej porażce z wyżej wspomnianą ekipą OR. W tej kolejce będą mieli szanse zrewanżować się im, pytanie czy dadzą radę? Już wkrótce przekonamy się, jaki będzie rezultat tego zaciętego starcia (podobnie jak innych w tej kolejce), na razie jednakże zapraszam was do zapoznania się z moją oceną najbliższych meczów.

Polish Eagles vs Legioniści

Pojedynek Dawida z Goliatem
    Mecz Polish Eagles - Legioniści ma zdecydowanie jednego wyraźnego faworyta. Ekipa Polskich Orłów, kilkukrotny medalista Pucharu Polski, wydaje się być obecnie najsilniejszą ekipą w całej stawce, nie przegrał jeszcze meczu, a występy w PP łączy z walką w Warband Masters Tour. Z drugiej strony mamy Legionistów, quasi-Thunders, którzy przegrali do 0 z ekipą Saracenów, innych obok PE kandydatów do złota i odnieśli dwa dosyć wysokie zwycięstwa nad drużynami PM i IPL. Prowadzona przez Warhammera drużyna zdaje się mieć przewagę w każdym polu: czy to na kawalerii dzięki takim indywidualnościom jak Blue lub Woj, o Warhammerze nie wspominając, czy to na strzelacach, dysponując chociażby Princem, czy też na piechocie, gdzie wykazują się Blackhawk i Cramer. Ale wymienić można by na tych pozycjach jeszcze co najmniej kilka nicków klasowych graczy, jak Teo czy Blast, bo w aspekcie skilla i doświadczenia graczy, PE ma zdecydowaną przewagę. Wśród Legionistów wyróżniają się za to Sebebar, Kokosz i Arthasan, czy to doświadczeniem, czy skillem. Widać tu wyraźną dysproporcję w potencjale obu zespołów i obawiam się, że każdy inny wynik niż wysoki triumf obecnego lidera rozgrywek, będzie dużym zaskoczeniem.

Pączusie Matka vs HITMEN & Warsong Clan

Ekipa Pączusiów Matka nie zaczęła najlepiej Pucharu, bo od wysokiej porażki z ekipą Legionistów. To jednak zapewniło im relatywnie komfortową pozycję przed picknightami i umożliwiło wybór Imperium Polskiego, z którym pewnie i zdecydowanie wygrali. W następnej kolejce również odnieśli wyraźne zwycięstwo nad ekipą Mayonnaise Ritter Orden, to jest Hakkapelitami z Deluge'a - po trzech rozegranych spawnach prowadzili już 9:1, dopiero w samej końcówce, gdy wyraźnie spuścili z tonu, ekipa Helikoptrów ugrała dodatkowe rundy. Tym razem czeka ich jednak starcie z drużyną co najmniej tak silną jak Legioniści - a zdaniem wielu zapewne i silniejszą. Połączone siły HITMENów i WSC zdają się dobrze ze sobą współpracować, choć wielu z ich graczy miało pewną przerwę od Warbanda. Jak na razie obok PE HITMEN&WSC to jedyny team, który nie stracił jeszcze punktu w tej edycji Pucharu Polski i zmierzają pewnie do fazy pucharowej. Nie mają jeszcze zapewnionego udziału, ale bądźmy szczerzy - teraz chyba tylko jakaś niewypowiedziana katastrofa mogła by im zabrać udział w ćwierćfinałach. To starcie jest jednym z ich ostatnich kroczków już właściwie, a nie kroków, do następnej fazy i powinien być to kroczek łatwy do wykonania. Mają doświadczoną, wyskillowaną, zgraną ekipę i powinni wygrać łatwo i wysoko, pomimo obecności takich jednostek jak Matek, Loki, Twiniu czy Raxal u przeciwnika.

Saracens vs Ortalionowi Rycesze

HIT KOLEJKIW ostatnim picknight'cie mieliśmy małe zaskoczenie - SRC wybrało Ortalinów pomimo porażki z nimi w pierwszej kolejce. Zapewne tym razem będą chcieli wykazać się i udowodnić sobie oraz wszystkim, że był to pojedynczy wypadek przy pracy, podobnie jak mecz naszych piłkarzy z Kazachstanem, nie ujmując nic drużynie Prusaka. Ostatni mecz zakończył się bardzo wyrównanym rezultatem, losy starcia ważyły się do samego końca, więc szanse na odmianę wyniku Saraceni oczywiście mają. Z drugiej strony, Ortalionowi Rycesze, w ostatniej kolejce przegrali swój mecz z PE i to zaskakująco wysoko, tak więc zapewne teraz przyłożą się by zmyć niemiłe wspomnienia i pokazać, że opinie na temat ich możliwości po pierwszej kolejce nie były na wyrost, a oni sami gotowi są powalczyć nawet o złoto w Pucharze Polski. Myślę, że będzie to ponownie hit i starcie na szczycie, które dostarczy wielu emocji. Jak dla mnie, wytypowanie kto w tym meczu zatriumfuje jest niemal niemożliwe i stawiam na remis lub minimalne zwycięstwo jednego z teamów po bardzo zaciętej i wyrównanej walce.

Mayonnaise Ritter Orden vs Ja Już Nie Gram

Tym razem mamy starcie Mayo, ekipy zajmującą obecnie ostatnią lokatę premiowaną awansem do fazy pucharowej z drużyną Ja Już Nie Gram, czyli weteranami dawniej występującymi w takich klanach jak PCH, PK czy WaRG. Przed rozpoczęciem turnieju zdawało się, że pozycje tych drużyn będą co najmniej odwrotne, niż obecnie. Jednakże przez wszystkie dotychczasowe kolejki to drużyna bazująca na graczach z The Deluge utrzymywała się wyżej w tabeli. Po części wpływ na to ma fakt, że nejtiwowcy grali jak na razie chociażby z dwiema przodującymi ekipami - PE oraz HITMEN&WSC. Tak więc póki co nie mogliśmy zobaczyć w pełni ich potencjału, choć jego przebłyski mogliśmy już zaobserwować, czy to w starciu z FERem, czy to na pierwszym spawnie meczu z HITMENami. Sądzę, że tym razem powinno im dopisać szczęście i drużyna złożona głównie z Hakkapelitów będzie musiała znieść gorycz trzeciej porażki pod rząd. Pomimo starań Issusa, bartana i InfeRRa, myślę że na San'di'Boushu ekipa prowadzona przez Qweszaqa i Jarza odniesie pełne zwycięstwo do 0. Tu szczególnie dużo zależeć będzie od postawy jaką zaprezentują Rymario, Malakai i wspomniany już Qweszaq, swoje pięć groszy dorzucą też zapewne Zuris i PitBull. Na mapie otwartej, tj. Silk Road, Mayo jako drużyna lepiej radząca sobie z grą konno niż na piechocie, powinna być w stanie ugrać rundę, może nawet kilka, ale tu również spodziewałbym się zdecydowanego i niekwestionowanego triumfu drużyny z Native'a.

Brotherhood of Shadow vs Mydełka

Pojedynek sztos
    Brotherhood of Shadow ma za sobą dopiero jeden mecz, ale za to jaki! Świetnie przywitali się z turniejem, odnosząc przekonywujące zwycięstwo nad drużyną z Rome at War kierowaną przez Deniolsera i Rojusa. Być może nie pokonali ich do 0, pokazali jednak że mają to coś i są w stanie powalczyć o fazę pucharową swojego pierwszego Pucharu Polski, pomimo tak późnego startu. Aby to osiągnąć, muszą jednak wygrać jak najwięcej meczów w pozostałych trzech kolejkach. Tym razem, na ich drodze stoją Mydełka, drużyna prowadzona przez vtz, a złożona głównie z graczy z modułu The Deluge. Za sobą mają dwie porażki oraz jeden triumf. Z Legio XII Fulminata wygrali o wiele lepszym stosunkiem punktowym, niż uczyniło to Bractwo i, na dokładkę, przegrali 12:3 z Saracenami. Niby wysoko, ale przypomnijmy że SRC kolejkę wcześniej ograło Legionistów, wymienianych jako poważnych kandydatów do fazy pucharowej, do 0. Krótko mówiąc, w Mydełkach coś siedzi i nie można ich lekceważyć, pomimo że nie ma wśród nich weteranów Native'a, najbardziej doświadczony jest tam chyba sam lider, który grywał kilkukrotnie z THD. Mecz zapewne będzie bardzo zacięty, wszak obie ekipy mają szanse na awans do fazy pucharowej, pytanie kto wyjdzie z tego starcia zwycięski? Sądzę, że trochę więcej argumentów może mieć drużyna Mydełek, lecz niewiele mniej ma prowadzone przez Exodusa Bractwo.

Imperium Polskie vs Legio XII Fulminata

Starcie niewiadoma
    Weterani Native'a nadal bez triumfu w - prawdopodobnie - ostatniej edycji Pucharu Polski. Czy odniosą go w starciu z Legio XII Fulminata, drużyną z modułu Rome at War? Myślę, że mogą mieć na to spore szanse. W ostatniej kolejce po raz pierwszy zebrali ósemkę graczy, co chwali się przy tak wysokiej średniej wieku klanowiczów. Gdy uporali się już z kłopotami kadrowymi czas, by pokazali że pomimo zmian w sposobie gry nadal są w stanie konkurować z młodszymi od siebie drużynami. Co można za to powiedzieć o Legio XII Fulminata? Nie zapisali się by osiągać jakiekolwiek cele, chcą mieć przede wszystkim fun z gry i jak na razie przynosi to skutek, bo zajmują... 7 pozycję i są wyżej od kilku lepszych - zdawałoby się - drużyn. Trudno jednakże, szczerze mówiąc, wytypować triumfatora tego meczu. Na San'di'Boushu będziemy mieli ostre starcia w ciasnych uliczkach, gdzie dużo zależeć będzie od dyspozycji strzelców oraz umiejętności walki wręcz poszczególnych graczy, a następnie obie drużyny zmierzą się na Silk Road, mapie obu drużynom raczej nieznanej. Osobiście jednak, sądzę że wreszcie IPL pokaże na co go stać i dzięki dobrej grze Lorda_Legionisty, Grimualda oraz SerGrzybka odniesie swoje pierwsze zwycięstwo w turnieju.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Okiem Lwa - zapowiedź IV kolejki
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 06, 2016, 14:40:41 »
    W jakimś stopniu fajnie się to czyta, ale momentami mam wrażenie, że tą zapowiedź pisałeś Lew na kolanie podczas przerwy śniadaniowej w szkole. Jednak za włożoną pracę idzie piwko, jak masz jakieś pytania, o co się czepiam, to steam (wieczorem) / pw, zawsze odpowiadam.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 06, 2016, 14:48:21 »
    Hitem kolejki ostatni mecz powinien być. Wyrównanie tego starcia będzie niesamowite, zresztą otoczka historyczna:
    Legion atakuje Imperium Lechickie, granica broniona jest przez mężnych rycerzy ołra z mieczami w dłoni stojących na grani

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 06, 2016, 14:53:01 »
    Konstruktywną krytykę zawsze przyjmuję, także jak napiszesz co twoim zdaniem powinienem zmienić - chętnie przeczytam.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 06, 2016, 17:49:33 »
    możesz sie śmiać z nas jakos mi to nie przeszkadza ale dla nas to jest 100 % fun ze możemy sobie pograc oficjalne mecze bez treningu na luzie po tylu latach rozłąki z mechanika gry . :)
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 06, 2016, 17:53:45 »
    Ja się z was nie śmieję, moja zapowiedź waszego meczu była w stu procentach serio, uważam że macie spore szanse wygrać.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 06, 2016, 20:50:30 »
    Ja się z was nie śmieję, moja zapowiedź waszego meczu była w stu procentach serio, uważam że macie spore szanse wygrać.
    Też tak uważam, stawiam na zwycięstwo Legio, ale szanse IPLu i tak są całkiem niezłe.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 08, 2016, 15:03:10 »
    Co jak co, ale spodziewałem się, że ktoś napisze coś w stylu: Do tytułu wkradł się błąd, powinno być "Okiem Illewa" :D
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 08, 2016, 15:09:12 »
    Albo okiem "Rudego" :P

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 08, 2016, 16:03:29 »
    Rudo-łysego*!!! F*ck the police i te sprawy...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Moderator
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 08, 2016, 17:08:32 »
    Do dziś nie rozumiem, czemu ludzie którzy nigdy mnie nie widzieli wiedzą lepiej ode mnie (i od osoby z forum która mnie widziała w real life), jaki mam kolor włosów.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 08, 2016, 17:28:54 »
    Wiem co czujesz :D Ja jestem ciśnięty od grubasów przez Blade'a mimo, że nigdy mnie nie widział :D

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 08, 2016, 17:29:42 »
    Duel o kolor włosów

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 08, 2016, 17:55:23 »
    Wiem co czujesz :D Ja jestem ciśnięty od grubasów przez Blade'a mimo, że nigdy mnie nie widział :D

No bo to jest taki typowy obraz grubego nerda, gdy komuś rośnie ego od "sukcesów", czy posiadanego skilla w grze komputerowej. Trudno się dziwić.

Jak chcesz ten obraz rozwiać (o ile rzeczywiście jest inny :D), to załóż facebooka' czy coś w tym stylu. Mit o tym, że Carpe jest gruby zaczął upadać dopiero wtedy, gdy znalazłem jego zdjęcie klasowe, także zobaczenie prawdziwego obrazu powinno zadziałać.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 08, 2016, 18:17:25 »
    Ale Carpe jest gruby.