Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89181 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #285 dnia: Października 25, 2009, 16:44:50 »
    Mi natomiast najłatwiej wyeliminować Swadie,nie wiem czemu,bo np jak goni mnie kilku ich kawalerzystów to dotają po strzale i tyle,zresztą u mnie to wygląda to tak że zanim taki rycerzyk podjedzie do mych piechociarzy to dostaje włócznią,strzałą,toporem czym chcecie.;)
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Lycha4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #286 dnia: Listopada 22, 2009, 14:10:36 »
    Zgadzam się, Swadię też mi było najłatwiej wyeliminować (w polu i w zamku). W polu grupowałem rhodockich sierżantów, a w atakowaniu zamków, to swadiańscy kusznicy są słabi a rhodocki sierżant jest lepszy od swadiańskiego.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #287 dnia: Listopada 22, 2009, 14:21:48 »
    A ja odwrotnie, mi najłatwiej było wyeliminować Rhodoków z gry. Ani w polu, gdzie moja jazda ich po prostu rozjeżdżała, ani w zamkach nie stanowili dla mnie problemu. Pokonani 4 - krotnie liczniejszerj armii było mna porządku dziennym.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Listopada 22, 2009, 15:09:24 »
    Najłatwiej tak jak kolega up. Rhodocy są strasznie słabi. Wystarczyły zazwyczaj w polu 2 szarże by znioszczyć 4 krotnie większego przeciwnika. W zamkach było jeszcze lepiej ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #289 dnia: Listopada 22, 2009, 22:24:39 »
    A ja odwrotnie, mi najłatwiej było wyeliminować Rhodoków z gry. Ani w polu, gdzie moja jazda ich po prostu rozjeżdżała, ani w zamkach nie stanowili dla mnie problemu. Pokonani 4 - krotnie liczniejszerj armii było mna porządku dziennym.
    Najłatwiej tak jak kolega up. Rhodocy są strasznie słabi. Wystarczyły zazwyczaj w polu 2 szarże by znioszczyć 4 krotnie większego przeciwnika. W zamkach było jeszcze lepiej ;)
    To jest ciekawe bo u mnie w grze Rhodocy to silna i dobrze zorganizowana frakcja.Ostatnio coraz łatwiej jest mi walczyć z Nordami i Khergitami (tych ostatnich pokonałem w rok a tych pierwszych jeszcze nie ;)) może to efekt że długo już gram w MB albo efekt jakiejś losowości.

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Grudnia 05, 2009, 15:56:18 »
    Najłatwiej chyba zlikwidować Vaegirów.
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #291 dnia: Grudnia 05, 2009, 17:19:09 »
    To jest ciekawe bo u mnie w grze Rhodocy to silna i dobrze zorganizowana frakcja.Ostatnio coraz łatwiej jest mi walczyć z Nordami i Khergitami (tych ostatnich pokonałem w rok a tych pierwszych jeszcze nie ;)) może to efekt że długo już gram w MB albo efekt jakiejś losowości.

Wiesz Rhodocy najsilniejsi są w obronie. W momencie gdy Twoja armia to swiadianie, wystarczy przerwać ich szyk w polu a potem tylko metodycznie wyżynać. Twierdze zwykle brałem głodem, bo atakować murów swadianami nie ma co ;/
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline qbaaityle

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Grudnia 06, 2009, 13:29:19 »
    Osobiście uważam że frakcją która u mnie w grze jest najsłabsza to nordowie. Mają słabych żołnierzy, których łatwiutko jest pokonać w polu. Nacieram jazdą i po nich. Nie nawidzę Rhodoków. Non stop mnie atakują. Szanuję swadian (z uwagi na mocą jazdę i przymierze z nimi) sam walczę u boku Channatu.
    (click to show/hide)
    ...

Offline Yahoo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #293 dnia: Grudnia 06, 2009, 23:05:37 »
    A ja odwrotnie, mi najłatwiej było wyeliminować Rhodoków z gry. Ani w polu, gdzie moja jazda ich po prostu rozjeżdżała, ani w zamkach nie stanowili dla mnie problemu.

Mam takie same zdanie. Rhodoków łatwo wyeliminować.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #294 dnia: Grudnia 07, 2009, 22:12:45 »
    Osobiście uważam że frakcją która u mnie w grze jest najsłabsza to nordowie. Mają słabych żołnierzy, których łatwiutko jest pokonać w polu. Nacieram jazdą i po nich. Nie nawidzę Rhodoków. Non stop mnie atakują. Szanuję swadian (z uwagi na mocą jazdę i przymierze z nimi) sam walczę u boku Channatu.
    (click to show/hide)

Ale frakcji nie eliminujesz tylko poprzez walkę w polu, a zdobywanie zamków.
    A w obronie zamków Nordowie(Husklarzy) to potęga. Sam straciłem mnóstwo woja, zanim z nimi ostatecznie skończyłem ^^. Ale, zawsze ich biorę jako pierwszych, by potem mieć z głowy. Najłatwiej? Mi najłatwiej szło z Vaegirami. Nie było problemu za dużego przy oblężeniach, ich piechotę dość łatwo rozwalała moja armia husklarów, uzupełniona swadiańskimi kusznikami.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Grudnia 08, 2009, 11:53:33 »
    Mi kiedyś, jak grałem Vaegirami , to najłatwiej mi szło z Rhodokami , chociaż potrafią dokopać .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Pawelek99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Grudnia 16, 2009, 20:07:23 »
    Ponieważ zazwyczaj trzymam ze Swadią, najczęściej najpierw eliminuje Nordów. Nie wiem, ale zawsze tak łatwo sobie z nimi radzę, że to aż śmieszne. Za to ogromne trudności mam z Rhodokami. Ostatnie trzy bitwy z Nordami zakończyłem zwycięstwem nie tracąc przy tym chyba żadnego żołnierza(czy tam jednego), a z Rhodokami straciłem pięciu, za to zyskałem 5 lansjerów, których to lord rhodocki więził. Tak więc najpierw przejmuję nordyckie ziemie, potem załatwiam Veagirów, Chanat, a na końcu Rhodoków

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #297 dnia: Grudnia 20, 2009, 20:08:22 »
    oczywiscie Swadie najłatwiej, nie dlatego że są kiepscy ale dlatego że wojują zazwyczaj z Rodokami i Vaegirami jak dołączą sie jeszcze pozostałe frakcje to wtdy bierzemy Rhodoków (nie wiem skąd ta nienawiść do nich, może armie lordów są słabsze ale jak w karczmie znajdziesz troche jeżdców, udasz się do Chanatu jak nie masz z nim wojny, zrekrutujesz troche ludzi wyszkolisz na lansjerów to wtedy walka wygląda tak paweznicy i kusznicy wytrzymują pierwszy impet swadian a ty zajezdzasz na tyły wroga najemnikami i kheregitami wróg nie ma szans...

Offline Barm

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Grudnia 26, 2009, 19:31:43 »
    2 Razy grałem w Mount and Blade.

Za 1 razem gralem Nordami (mieszanka 75% nordowie 25% Veagirowie i Swadia)
     i nie mialem większych problemów z Rhodokami(?). Z oblężeniami oszem był problem ale większość Lordów wybiłem w polu i zamków nie miał kto bronić zazwyczaj. Z Veagirami było średnio. W polu dawała się we znaki kawalarie a w oblęzeniach Łucznicy.
    Ze swadia było naprawde ciezko w polu ale zamki zabierało się hurtowo.
    Ale walka ze Chanatem to mordęga. Na wolnym polu niemal zadnych szans. Z zamkami jeszcze trudniej. Ich łucznicy byli nie do przejścia

2 raz zagrałem Veagirami (75% Veagirowie)
    Nie było problemów z Swadia (żadnych)
    Z nordami nie walczyłem (jeszcze)
    Z Chanatem były sporo problemy ale Węgrzy sobie radzą wszędzie.
    Walka z Rhodokami była najtrudniejsza. Kawaleria nadziewała sie na piki a piechota na bełty.

Moim zdaniem najłatwiej rozwalić Swadie. Wystarczy prosty sposób ucieczki w lasy i góry.
    Gram na poziomie trudności 127% (albo 137%) tzn. wszystkie obrazenia normalne itp , battlesizer ustawiony na 200 ,więcej nie dam rady.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Grudnia 27, 2009, 11:14:10 »
    Dla mnie najłatwiej wyeliminować Swadię gdy gram Khergetami.Po prostu, łucznictwo robi swoje i tyle z tej "niezniszczalnej" jazdy Swadiańskiej. Najgorzej mi idzie z Nordami przez wytrzymałe tarcze, ale i tak w końcu im wylecą ;d.