Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89453 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kawalek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #270 dnia: Października 01, 2009, 16:03:38 »
    najłatwiej Nordów a najtrudniej Chanat, nie muszę chyba mówić dlaczego:)

Offline MiszczMontEndBlejd

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #271 dnia: Października 04, 2009, 17:44:28 »
    najuatwiej znizczyyc rodokuf bo sou beznadziejnny i wogule ich napierniczam i wogule zoe nicze i so beznadziejni

o c o wam bieega z tymmi oztami
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2009, 22:09:32 wysłana przez MiszczMontEndBlejd »

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Października 04, 2009, 17:49:33 »
    Jak będziesz pisał takie posty to długo tu nie pobędziesz. Ostatnio postanowiłem zmienić strony i zagrałem Rhodokami. W tej chwili ostro niszczę Swiadie. Ci ich rycerze szarżują na mnie a ja spokojnie czekam aż powbijają się na piki.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #273 dnia: Października 04, 2009, 18:06:00 »
    Ehh Ci nowi userzy, to chyba sobie zakładają konta dla jaj ;/.

A tak żeby offtopu nie było, to najłatwiej wyeliminować Nordów, a najtrudniej Rhodoków.

Offline MiszczMontEndBlejd

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Października 04, 2009, 22:10:01 »
    samm se kontodla jaj zakuadaszz jak je wogule maszz

No "miszczu", żegnamy się. Ale musze przyznać, gadane to Ty masz xD
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2009, 22:14:47 wysłana przez Alkhadias »

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Października 09, 2009, 20:49:00 »
    Rhodocy są najłatwiejsi do wyeliminowania bo maja słaba piechotę ale podczas oblężeń wkurwiają mnie ich kusznicy  Edit:Widać że miszczu to se dla jaj to konto zrobił.Edit2:Nie jestem z Niemiec(Dla niekumatych jestem z Polski):)
    « Ostatnia zmiana: Października 11, 2009, 08:34:46 wysłana przez Mr War »

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #276 dnia: Października 09, 2009, 21:13:57 »
    Mr War Ty jesteś z Polski ;)? Bo tak jakoś słabo odmieniasz ;]. I nie Rhodozy tylko Rhodocy, ale to tylko literówka ;P.

A tak to najłatwiej jest wyeliminować Khergitów i Nordów. Ktoś pisał że trudno Nordów wyeliminować, przez Huskarlów. Przecież tych elitarnych jednostek, to lord ma z 2-3 max. W zamku znajdzie się max 6, nie więcej. A Khergitów, wystarczy atakować tylko na zamki i miasta, jeśli nie chce się nam uganiać za ich łucznikami konnymi ;).

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Października 11, 2009, 01:18:10 »
    Najłatwiej mi pokonać Swadian, ponieważ ich konnica wpadająca w Rhodockich Sierżantów w szyku/Huskarli Nordów po prostu przestaje istnieć. Co do zajmowania zamków i szczególnie miast, to kuszników mają słabych i piechotę słabą. Najtrudniej jest mi wyeliminować Khergitów, ze względu na ich doskonałą celność łuków podczas oblężeń miast, gdzie wybijają mi Huskarli zanim wejdą po drabince...

Offline DawiXen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Października 15, 2009, 14:14:43 »
    .... wedlug mnie kazda jest taka sama tylko Khergici sa silni maja w ciul konnicy

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #279 dnia: Października 15, 2009, 14:18:43 »
    Nie każda jest taka sama. Wręcz przeciwnie ;). Każda jest inna, i ma inny atut.

Właśnie atutem Khergitów jest łucznictwo konne
    Vaegirów, jak dla mnie konnica
    Swadianów rycerze
    Nordów Huskarlowie
    Rhodoków jest umiejętność walki na otwartym polu

Ale każda frakcja ma swoje słabości ;)

Ogólnie, każda frakcja ma wyrównany poziom, zależy jaki styl walki preferujesz, i jak ci idzie walka z poszczególnymi jednostkami. No i oczywiście dużo zależy od tego, na jakim poziomie trudności grasz :)

Edit: nie wiem czy wszystko dobrze napisałem bo już od dawien dawna nie grałem w native :P
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2009, 14:22:45 wysłana przez pawello166 »
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #280 dnia: Października 15, 2009, 15:40:43 »
    Nie każda jest taka sama. Wręcz przeciwnie ;). Każda jest inna, i ma inny atut.

Właśnie atutem Khergitów jest łucznictwo konne
    Vaegirów, jak dla mnie konnica
    Swadianów rycerze
    Nordów Huskarlowie
    Rhodoków jest umiejętność walki na otwartym polu

Ale każda frakcja ma swoje słabości ;)

Ogólnie, każda frakcja ma wyrównany poziom, zależy jaki styl walki preferujesz, i jak ci idzie walka z poszczególnymi jednostkami. No i oczywiście dużo zależy od tego, na jakim poziomie trudności grasz :)

Edit: nie wiem czy wszystko dobrze napisałem bo już od dawien dawna nie grałem w native :P

Rhodoki i walka na otwartym polu?
    Wręcz przeciwnie oni to są dobrzy przy oblężeniu zamku!.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Października 15, 2009, 15:57:17 »
    Po stronie broniącej!
    A tak w ogóle to ale wy macie problemy... Rumak+Lanca i ewentualnie łuk i khergici dostają po pupie (hah ale to zabrzmiało z ust "stepowca" :D)
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2009, 15:59:12 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #282 dnia: Października 15, 2009, 17:51:12 »
    No powiedziałem przecież że nie jestem pewien czy wszystko dobrze napisałem... więc co się czepiasz ;)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Października 19, 2009, 20:37:45 »
    Szczerze mówiąc to "pawello166" scharakteryzowałeś nację pod względem najlepszych jednostek, gdy TY masz je w armii. Tu chodzi o coś innego. Atutem Nordów nie są huskarle, bo mają ich bardzo mało. Ich atutem jest to, że ich piechurzy, wojownicy i weterani są ZNACZNIE silniejsi od każdej innej piechoty w grze, a to za sprawą pancerzy i broni dobrych zarówno dystansowo jak i w zwarciu, czyli toporki (pod względem obrażeń). Można ich porównać do Rhodoków, bo w polu walczą tak samo ale są po prostu skuteczniejsi. Vaegirowie są bardzo podobni do Swadian ale mają lepszą piechotę (ciężki piechur lepszy od swadiańskiej prawie-najlepszej jednostki). Khergici natomiast posiadają tylko konnicę, w polu jeżdżą bez sensu, a z tych łuków na koniach nie trafiają ^_^, tak naprawdę wystarczy rozkazać piechocie stanąć w miejscu razem z jeźdźcami, którym wcześniej kazało się zejść z koni, uzbroić się w np. włócznię i czekać. Jeżeli wyślemy naszą kawalerię, to mongoły ich zmasakrują, bo jest ich więcej i ciężko ich dogonić. Problemem są, gdy oblega się ich zamki, ponieważ wtedy schodzą z koni i spokojnie strzelają z łuków, gdzie wszystkie kary znikają i wtedy zaczynają TRAFIAĆ. Mimo wszystko najłatwiejszą frakcją do zajęcia są chyba Rhodocy, bo mają kijowych dystansowych (gdy walczymy przeciwko nim).

Offline Atto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Października 25, 2009, 13:50:55 »
    Khergicki Khanat jest trudną frakcją dla osób które w ogóle nie używają komend :) Najprościej jest wyeliminować ich kusznikami Rhodoków :) Padają od razu, innym sposobem są sierżanci Rhodoków (puścić luźno na atak wspomagając ich paroma jednostkami konnicy)

Nordowie to frakcja którą eliminuję na samym początku. Z nimi najlepiej walczy się swadią i kusznikami Rhodoków.

Swadia jak dla mnie jest prawie niezwyciężona i to najtrudniejsza frakcja. Rhodoccy sierżanci mogą coś jeszcze zdziałać, ale muszą mieć przewagę liczbną.

Veagirowie to słabizna, jeszcze gorsza niż Nordowie. Gdyby nie ustawienie ich na mapie, to właśnie oni padli by pierwsi.

Rhodokowie sprawdzają się wszędzie, ale tylko na wysokich jednostkach. Wszystkie pomniejsze są słabe.

Jeśli chodzi o Khanat przy oblężeniach. Jak jest wieża oblężnicza to padamy, jeśli jednak mamy szybkie jednostki z tarczami to zero problemów.

Rhodokowie przy ataku są ciency, jednak gdy paru sierżantów skupi się przy drabinie jako obrona, to ich piki nas nie wpuszczą.

Swadia nie sprawdza się przy obronie, jednak można próbować rycerzami. Atak to samo. Najlepsi są w polu.

Veagirowie są ciency.

Nordowie to świetne defensywne jednostki :)

Teraz mój przepis na sukces :

Sierżanci Rhodoków, Swadiańscy rycerze i mniejszość kuszników Rhodoków, z paroma huskarlami :)