Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89174 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #210 dnia: Lipca 10, 2009, 15:06:23 »
     Nie zapominam. Ale TY nie zapomnij, że wrogowie CIEBIE też atakują. Z iloma naraz dasz sobie radę? Broń dwuręczna? Bez tarczy? Co najwyżej z dziesięcioma. Ale zaatakuje cię ich więcej. A oblężenia to zupełnie inna sprawa, niż bitwa w polu. W czasie oblężeń nieraz udawało mi się odeprzeć wielokrotnie większą i silniejszą armię, której w polu w życiu bym nie pokonał. Gdyby 300 rekrutów Vaegirów oblegało Twój zamek z załogą 20 huskarli + ty, to mielibyście dosyć duże szanse na wygraną w tej bitwie. Tłocząc się po drabinie, i wchodząc w zasięg toporów Twych żołnierzy, wogowie prawdopodobnie nie zabiliby żadnego z Twoich ludzi.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #211 dnia: Lipca 10, 2009, 17:57:34 »
    Miecz wojny ma 130 zasięgu. Wystarczy że masz 2 lub 3 atletyki i i skill z dwuręcznych 150-200 i masz każdego rekruta/piechura na hita, szybki jesteś na tyle, że cię nie otoczą a długość miecza sprawia że nawet jak ktoś podejdzie to nawet nie pomyśli o zamachnięciu.
    Moim zdaniem najlepiej zakończyć temat bo wiadomo że koleś ściemniał a rozstrzygnąć to będzie trudno bo trudno jest znaleźć 300 vaegirskich rekrutów :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Lipca 12, 2009, 18:06:54 »
    Jednak nadal nie wierze :D

To nie wierz, wystarczy dobra taktyka, że nawet na 20%-30% można wygrać z taką ilością. Ja niedawno z trudem pokonałem Sanjara Chan`a (Ale 11 swadiańskich rycerzy ucierpiało na tym śmiercią, gdyż wybrałem tą opcję, że wojsko wolczy, nie ja).

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #213 dnia: Lipca 12, 2009, 18:21:38 »
     Tak? To przedstaw nam tą taktykę, skład wojsk wroga i z grubsza przebieg bitwy, wtedy uwierzymy (może).

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Lipca 12, 2009, 20:49:46 »

To nie wierz, wystarczy dobra taktyka, że nawet na 20%-30% można wygrać z taką ilością. Ja niedawno z trudem pokonałem Sanjara Chan`a (Ale 11 swadiańskich rycerzy ucierpiało na tym śmiercią, gdyż wybrałem tą opcję, że wojsko wolczy, nie ja).

To może po prostu odtworzysz tą bitwę za pomocą Custom Battle mod?Skoro masz tak genialną taktykę to niema co się martwić nie?

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #215 dnia: Lipca 12, 2009, 20:58:35 »

Taak? Chyba tylko pierwszą bitwę rozegrałeś ,albo wybrałeś opcję ucieczki z pola walki. Gdybym sam nie próbował walczyć z nim/nimi pewnie bym Ci uwierzył. Nawet na 23% trudności baaaaaaa[...]aardzo ciężko pokonać Khana z Twoją ilością rycerzy. I do tego zabili Ci 11 rycerzyków ,w opcji wysłania wojska samego ,bez osobistego udziału? Zaiście nieprawdopodobne ,biorąc pod uwagę fakt ,że nawet w walce z górskimi bandytami (wystarczy ok. 10) można stracić konnego.

Podsumowując: Takie wkręty to możesz puścić dla 5-6 latka. Skończyłem dyskusję z Tobą.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Lipca 13, 2009, 21:09:41 »
    Z Vaegirami nie ma problemu, gram akurat na 35%, ale z Chanatem Khergickim to przechodzi przez moją armię jak nóż przez masło. Co do mojej taktyki, wystarczy zajrzeć do odpowiedniego tematu :) Bandyci to mogą coś takiego zrobić na wyższym poziomie trudności, bo na tym co mam jakoś nie idzie im to ;-) . To, że nawet na najłatwiejszym poziomie może cię załatwić z 10 bandytów ( ;o ) to nie moja wina.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 21:15:15 wysłana przez Cirmius »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #217 dnia: Lipca 13, 2009, 21:35:53 »
     Ok, odkurzyłem mój Custom Battle mod i: ustawiłem trudność na 31% (domyślnie 26%, wina battlesizera na 202) i wgrałem 20 huskarli + ja jako dismounted knight, na 300 Vaegiskich rekrutów. Zabiliśmy ich 198, w tym ja 14, zanim padliśmy. Pierwszy mój żołnierz zginął po ubiciu 80 rekrutów. Nieźle. Ogólnie, wszyscy naraz pchali się pod topór moich huskarli od frontu, jedynie kilku żołdaków Caratu wpadło na pomysł, aby nas oflankować. Potem, ustawiłem na 100% i... udało się nabić "jedynie" 72. W tym ja 8. Morał? Nie warto kłamać, gdy w pobliżu jest NIZYN.... Muahahahahahahahahaha!

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Lipca 14, 2009, 20:36:38 »
    Kto powiedział, że używam wciąż szybkiej walki? Nie kłamię, wiem, że coś tam na pewno ustawiłem, że walczyłem z 30 żołnierzami tylko, długo było, ale wyniki były piękne. Kłamać nie kłamię, może to bug był po prostu? Musicie mnie już osądzać o kłamstwo? Nie lubię tego za bardzo.

Offline MaTiiii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Lipca 15, 2009, 08:07:22 »
    Przepraszam za odkop, ale chciałbym się wypowiedzieć :> .

Vaegirów łatwo pokonać. Ja (20 żołnierzy) VS 300 Veaegirów. Kto wygrał? Oczywiście, iż ja. ^^
    I tak w to nie wieżę, ale jeśli coś to na min battle size -_- Wykańczać sobie po 10 wieśniaków 30 razy jaka frajda nie ? Gdyby battle size był chociaż ustawiony troszke wyżej to byś nawet nie doszedł do nich, a co dopiero ich pokonać. I nie spamuj głupimi postami, że jesteś koxem, pro itp. bo zabiłeś Veagirów albo na minimalnym battle size albo na spamowanu ctrl +F4 ...
    Piszę poprawnie po polsku.

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Lipca 15, 2009, 09:20:08 »

Vaegirów łatwo pokonać. Ja (20 żołnierzy) VS 300 Veaegirów. Kto wygrał? Oczywiście, iż ja. ^^
    I tak w to nie wieżę, ale jeśli coś to na min battle size -_- Wykańczać sobie po 10 wieśniaków 30 razy jaka frajda nie ? Gdyby battle size był chociaż ustawiony troszke wyżej to byś nawet nie doszedł do nich, a co dopiero ich pokonać. I nie spamuj głupimi postami, że jesteś koxem, pro itp. bo zabiłeś Veagirów albo na minimalnym battle size albo na spamowanu ctrl +F4 ...

Omg, ty się nie odzywaj tylko najpierw popracuj nad ortografią. Czy ja powiedziałem, że jestem koksem, pro? Poszukaj tych słów w moich postach, a potem się odzywaj. Ja napisałem tylko, że mi łatwo idzie z Vaegirami. Właśnie wtedy jechałem chyb na minimalnej "Wielkości walki" czy jakoś tak. Nie wiem, co jest trudnego w pokonaniu 30 Vaegirów w takiej każdej rundzie. Wystarczy być szybszym od swoich żołnierzy, zabić większość, jeżeli cię okrążą to wracasz się a potem z armią ich dobijasz, omg.. przy okazji, tutaj ten wasz CTRL+F4 nie jest potrzebny. Zachowujecie się niektórzy jakbyście go sami używali.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #221 dnia: Lipca 15, 2009, 12:33:26 »
     To 30 czy 300? Bo to jest wielka różnica. 30 Vaegirów to ja mogę zniszczyć 10 ludźmi. Albo nawet 5 (zdarzyło się, sami NPC).
    Kto powiedział, że używam wciąż szybkiej walki
    Zaraz... Ktoś tak mówił? Bo ja nie pamiętam...

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Lipca 15, 2009, 13:34:20 »
    Właściwie ,to mógł z tymi 20 hukarlami rozwalac np po 40 kolesi i wychodzic z walki , ja czasami tak robię ,gdy np moim łucznikom kończą się strzały.

Offline MaTiiii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Lipca 15, 2009, 13:46:34 »

Omg, ty się nie odzywaj tylko najpierw popracuj nad ortografią. Czy ja powiedziałem, że jestem koksem, pro? Poszukaj tych słów w moich postach, a potem się odzywaj. Ja napisałem tylko, że mi łatwo idzie z Vaegirami. Właśnie wtedy jechałem chyb na minimalnej "Wielkości walki" czy jakoś tak. Nie wiem, co jest trudnego w pokonaniu 30 Vaegirów w takiej każdej rundzie. Wystarczy być szybszym od swoich żołnierzy, zabić większość, jeżeli cię okrążą to wracasz się a potem z armią ich dobijasz, omg.. przy okazji, tutaj ten wasz CTRL+F4 nie jest potrzebny. Zachowujecie się niektórzy jakbyście go sami używali.

Widzisz jakiś błąd oprócz braku "i" w "spamowaniu"... każdemu może się zdażyć.(Tylko ten jeden błąd, dla pewności sprawdziłem w wordzie)
    I jeszcze jedna sprawa, co się wściekasz skoro napisałem prawdę. Sam powiedziałeś, że miałeś minimalny battle size, a ja powiedziałem to samo.

@nizyn
    Nie zrozumiałeś mojego postu. Z cego co powiedział Cirmius wynika, że walczył z 300 ludźmi. Ja powiedziałem tylko, że ustawiając minimalny battle size walczy z 30 przeciwnikami naraz i się tak pojawiają po 30 O_o
    Piszę poprawnie po polsku.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #224 dnia: Lipca 15, 2009, 13:58:38 »
     Zrozumiałem, MaTiiii ;) Cirmius raz pisze że:
    Ja (20 żołnierzy) VS 300 Veaegirów
    A potem:
    że walczyłem z 30 żołnierzami tylko
    Potem się okazuje, że tych potyczek było 10. Zapewne nie stacił żadnego człowieka, no bo jak? Ja pamiętam, jak w E1200 ja z 6 NPC zostałem napadnięty przez 70 Sycylijczyków... Naparzanka była zarąbista, Włochów padło coś ponad 30, ale wytrzymać się nie dało i uległem. Tego samego dnia rozniosłem ich zbierając 20 rycerzy (gram w tą wersję jeszcze bez spear bracingu ;p ).