Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo odpowiedzi najchętniej zobaczyłbyś w nastepnym tygodniu? Legioniści [L]

LeW
    19 (50%)
    Kokosz
    9 (23.7%)
    Toffix
    1 (2.6%)
    Sebebar
    9 (23.7%)

Głosów w sumie: 37

Głosowanie skończone: Października 03, 2016, 17:28:54

Autor Wątek: [PP2016] Wywiady  (Przeczytany 3606 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    [PP2016] Wywiady
    « dnia: Września 19, 2016, 14:22:58 »

WYWIADY

Regulamin
    1. Wywiad będzie prowadzony pisemnie przez platformę steam
    2. Zadawane pytanie będą wymyślane przeze mnie. Jeśli jednak macie własne pytania, piszcie na priv
    3. Zakazuje się obrażania, polemizowania i komentowania, wątek ma charakter czysto informacyjny

JUŻ W NAJBLIŻSZYM CZASIE MOIM I WASZYM GOŚCIEM BĘDZIE ??
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2016, 17:24:45 wysłana przez Shanty »

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    Odp: [PP2016] Wywiady
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 19, 2016, 17:52:45 »
    Wywiad z Prusakiem - liderem Ortalionowych Ryceszy [0RTALI0N]

SHANTY: Mieszkasz niedaleko Poznania. Od kiedy gracz w WB? Powiedz coś o sobie.
    PRUSAK: W WB gram od 2011, pamiętam, że grałem na serwerze Imperium_Polskie_TDM chyba i na ZHG_DM, potem Deluge, następnie z powrotem Native. Niektórzy wiedzą, że mam na imię Rafał, mieszkam blisko Poznania (20 minut jazdy) i skończyłem niedawno LO.

Jesteś jednak osobą dość kontrowersyjną na polskiej scene warbanda, budzącą niemal skrajne emocje. Dlaczego?
    Taki jest już mój charakter, zazwyczaj osoba bardziej zaznajomiona ze sceną albo mnie lubi albo nie. Rzadko kiedy wywołuje neutralne stanowisko, taki już bylem od dość długiego czasu, na Deluge, przed Native, również bylem dość kontrowersyjną osoba. Lata lecą, ja dalej jestem po******(śmiech).

Skąd pomysł na nazwę?
    Początkowo nie miało być żadnego teamu na tegoroczny Puchar Polski, potem zmieniła się dość znacząco sytuacja. Remar grał dość często w WB, zaczęliśmy grywać razem i w końcu zaproponowałem utworzenie teamu, a za nazwę zaproponowałem mu właśnie ta która jest aktualnie.

Macie ciekawy banner, kto go zrobił?
    Ja. (śmiech)

Mecze rozgrywacie również w drugiej edycji Warband Masters Tour, jak wam idzie?
    Szczerze to przyłożyliśmy się jedynie do 1 meczu, kiedy graliśmy sparingi na Szturmie oraz Port Azur. Na sparingach szlo nam rożnie, potrafiliśmy ograć DoF, grac bardzo wyrównanie z Fearless, w meczu wygraliśmy z MACHI w dość przekonującym stylu, szczególnie 2 mapa która normalnie szła nam zazwyczaj trochę gorzej. 2 tydzień zagraliśmy z RF to już wiedzieliśmy ze z faworytem turnieju nie mamy za bardzo szans i graliśmy for fun, tak samo jak wczoraj z Tq, kiedy byliśmy już zmęczeni i graliśmy jedynie dla zabawy, z 8 łucznikami, 8 kawami itd.

Dzisiaj kolejny PickNight, kogo i dlaczego zamierzacie wybrać?
    Nie wiem czy dogramy WMT do końca, jestem trochę zmęczony grą na dwóch frontach, nigdy nie miałem stałego klanu który prowadziłem (nie licząc Deluge), wiec aktualna sytuacja jest dla mnie męcząca. Zobaczymy, pewnie ktoś picknie nas, bo format picknight'ów wywala nas znowu do środka albo na sam koniec. Życie.

"Nie wiem czy dogramy WMT do końca, jestem trochę zmęczony gra na dwóch frontach"

Wróćmy na krajowe podwórko. Rozgrywana jest prawdopodobnie ostatnia edycja Pucharu Polski. Jesteś wielokrotnym uczestnikiem tego typu rozgrywek.
    Co możesz Nam powiedzieć o poprzednich edycjach?

Według mnie najciekawsza edycja była w 2012 roku, dużo ciekawych ekip, zaskakujący zwycięzca itd. Dla mnie najlepszy był poprzedni rok, bardzo dobrze zorganizowany turniej, zwłaszcza streamy podnosiły znacząco poziom rozgrywek, poza tym wróciły organizacja do 2012 roku, szczerze powiedziawszy to 2014 był chyba najgorsza edycja, po tych 2 latach mam uczucie jakby miały miejsce w jakimś lesie i nikt tego dobrze nie ogarniał, sporo walkowerow, banow itd.

A jak wygląda Twój dorobek w poprzednich edycjach? Ćwierćfinał, Półfinał?
    W 2013 byłem członkiem SRC, za który mam zloty medal, w 2014 doszliśmy do finału ale po pewnych komplikacjach zostaliśmy zbanowani, na pewno stać nas było na brązowy medal, no i 2015, gdzie złożyłem już normalny team, który miał stały zestaw graczy i zajęliśmy 2 miejsce, przegrywając tylko z reprezentacja Polski aka SRC.

Co w tym roku? Celujecie w 1 pierwsze miejsce? A może wystarczy Wam niższa lokata na podium?
    Jesteśmy dopiero po 1 kolejce tegorocznego pucharu, wiec ciężko mówić czy celujemy w 1 miejsce. Jeśli nie zdarzy się żaden kataklizm to powinniśmy być na podium. Które miejsce to zależny od naszej formy i formy przede wszystkim SRC i PE, którzy są faworytami turnieju.

Losowanie skojarzyło Was z drużyną Sarracenów. Większość widziała w Was ofiarę tego starcia, a wyszliście zwycięsko. To spore zaskoczenie.
    Spodziewałeś się ciężkiego starcia i takiego wyniku?

Jak zobaczyłem River Village to spodziewałem się przegranej na tej mapie, nie cierpię jej i zapomniałem zbanować to ścierwo. Przed meczem nie było spiny, graliśmy na luzie, zapowiadałem, ze przede wszystkim zależy nam na ugraniu 2-3 rund na otwartej mapie. SRC na pewno w tym roku to nie jest ta sama drużyną, ale z drugiej strony, rok temu to był w większości skład złożony z reprezentacji Polski + kapitan Turcji w 2016. Nie było wyrównanie i byliśmy świadomi przed turniejem, ze zwycięzca jest już znany.

Co przeważyło szalę pojedynku na Waszą stronę?
    Taki brak emocji z naszej strony, dobra atmosfera w drużynie, przegraliśmy 1 rundę w meczu i nie było nerwowości, potem już graliśmy jak równy z równym, szczególnie ze Rhodocy byli słabi na River Village, wiec wyszliśmy pewni na 2 spawn. No i SRC jak już wcześniej wspomniałem, to nie ta sama drużyna co rok temu, na cale szczęście, turniej na pewno prezentuje się o wiele lepiej w takiej sytuacji.

Krążą głosy, że SRC się podłożyło, żeby mieć lepszą pozycję w systemie picknight'ów. Co o tym sądzisz?
    Pierdoły(śmiech).

Zostańmy przy picknight'ach. Z moich wiadomości wynika, że rozegranych ma zostać 6 kolejek, a później faza pucharowa. Co myślisz o tej formie rozgrywek?
    Dobry pomysł. Dyktator odwalił świetną robotę z organizacja turnieju w takim formacie. Lepsze to o wiele niż faza grupowa w polskich warunkach, kiedy to trzeba było kombinować by w ogóle dojechać do fazy pucharowej. Kłopotem na pewno jest duża ilość meczy i czas rozegrania turnieju, sam nie wiem co będę robił za miesiąc.

Wracając do samych rozgrywek. Przyglądałeś się pozostałym starciom? Muszę przyznać, że ta kolejka była dosyć ciekawa.
    Dla mnie to nie była ciekawa kolejka, gwałt gonił gwałt, w najciekawszy meczu to ja brałem udział. Zaskoczyły mnie dość te wyniki, myślałem, że będą bardziej wyrównane.

"Dla mnie to nie była ciekawa kolejka, gwałt gonił gwałt, w najciekawszym meczu to ja brałem udział"

Waszymi głównymi przeciwnikami do tytułu w tym roku jest PE i SRC. Z drugimi już raz wygraliście. Jak oceniasz Wasze szanse z tymi pierwszymi?
    PE to na pewno inna drużyna niż w poprzednim roku, zrobili znaczące postępy, dokonali wzmocnień, są aktywni i to ich upatrywałbym w roli faworytów w tym roku. Szans z nimi nie oceniam, na dobra sprawę może się tutaj wszystko zdarzyć, pokonaliśmy SRC, możemy przegrać z PE, a PE może przegrać z SRC. Na pewno są to ciekawsze rozgrywki niż w poprzednim roku, kiedy to jedyny na dobra sprawę emocjonujący mecz był w półfinale. DR(Drunken Ravens-przyp. red) zajęło 4 miejsce, a było co najmniej poziom niżej niż PE czy IL(Illuminati-przyp. red), o SDB(SadBoys-przyp. red) nie wspominając.

Jak oceniasz pozostałe drużyny?
    L wygląda lepiej niż THD, co już jest bardzo dobra opinia, HITMEN i WSC mają ludzi i Zjadacza, który jest takim trochę gorszym polskim Shemaforashem, Old prezentuje się dość dobrze, wedlug mnie to sa drużyny które powalczą miedzy sobą o pozycje, jest również Mayo, koledzy z Deluge, którzy moim zdaniem powinni wygrać z FER, Mydełka mnie zaskoczyły, z tego co pamiętam to były chyba nooby z Deluge, a zaprezentowali się bądź co bądź bardzo ładnie w 1 meczu. Reszta to gra o jak najlepszy występ.

Zarówno Legioniści[L] jak i Ja już nie gram[Old] zagrały swoje mecze solidnie. Myślisz, że właśnie te drużyny, złożone głównie z graczy Native'a
    mogą Wam zagrozić?

Ciężko powiedzieć, rok temu zmierzyliśmy się z THD i urwali nam 3 rundy, Old to takie PCH i zmartwychwstały Jarzo (pozdrawiam Jarza mojego kolegę z Kielc, stara mordo), WaRG, wiec nie wiadomo. A czy mogą mi zagrozić? To zależy jakie miejsce możemy zająć w turnieju, więc zobaczymy dopiero po fazie ligowej, gdzie będziemy my, a gdzie pozostałe ekipy.

Mamy sporo drużyn złożonych z graczy z innych modów. Jak oceniasz ich szanse?
    Zerowe, Mayo ma szanse na grę w fazie pucharowej (jeśli będzie złożona z 8 ekip), Mydełka to inny kaliber, o Legio nie wspominając.

Porozmawiajmy o Waszym rosterze. O ile w WMT macie kilku zagranicznych graczy, to w Pucharze Polski musicie radzić sobie bez nich.
    Jak wypada zestawienie wyłącznie polskich graczy?

Na dobra sprawę mamy 2 zagranicznych graczy, z czego brak Eduarda, inf, na pewno da się zastąpić, w Polsce z INF akurat problemu wielkiego nie ma. Poza nim jest Pepa, z łucznikami jest gorzej na naszej scenie, ale na pewno musimy sobie poradzić i to zrobimy bez niego. Gorzej w tym aspekcie wygląda PE, którzy w WMT grają czasami z aż 4 zagranicznymi graczami, u nas zazwyczaj był to jedynie Eduard.

Analizując wasz skład widzę, że sporo tam piechoty. Mało natomiast strzelców i kawalerii. Czy któraś z tych dwóch rzeczy to Wasza pięta achillesowa?
    Ciężko stwierdzić, na cav mamy  tym momencie jedynie Qnera jako gracza aktywnego, poza nim jest nieaktywny OSGiDaPfE, na otwartych wiec będę zmuszony do gry na cav, jest Apocalyps który tez może, Luther jeśli nie musiałby akurat zagrać na luku itd. Na pewno nasza sytuacja nie jest idealna, muszę kombinować by dobrze zestawić skład na dany mecz.

"Na pewno nasza sytuacja nie jest idealna, muszę kombinować by dobrze zestawić skład na dany mecz"

Z tego co wiem dowodzisz Ty. Opracowujesz wcześniejsze taktyki czy prowadzisz ludzi w bój wymyślając koncepcje na bieżącą chwilę?
    Na pewno na dany mecz mam pomysł na grę, co robić na danego przeciwnika, flagi, ruchy przeciwnika robię na bieżąco gdy gramy, wiec nie ma większych taktyk. Jak my mamy inicjatywę to gramy to co chce, jak przeciwnik nas atakuje, cos zajmuje, to dostosować się trzeba do danej sytuacji. Na dobra sprawę to na wczorajszy mecz nie przygotowaliśmy się nic, nie licząc NT, to na River Village zagraliśmy 1 spawn, który nam kompletnie nie wyszedł.

Jaka panuje atmosfera w drużynie?
    Atmosfera jest super, Qner opowiada nam dowcipy na ts, Remar jest w internacie i podnosi morale drużyny, Luther może będzie adminem na IG, wiec podnosi nam pewność gry na publico, a Hawer wczoraj był w kościele, gdzie pomodlił się za nasz mecz oraz za mnie. Bardzo mnie to cieszy ze mam zaufanych oraz bogobojnych graczy w swojej drużynie + ludzi lasu jak Remar.

Kogo oprócz siebie widziałbyś na podium? Nie chodzi mi o realne szanse, ale o Twoją sympatię do którejś z drużyn? Jesteś skłonny zdradzić komu również kibicujesz?
    Szczerze to chciałbym aby Legio XII Fuliminata było na podium, od zawsze byłem fanem Starożytnego Rzymu, oglądałem chyba milion razy film Gladiator, mam nawet na swoim biureczku figurkę pijanego Rusella Crowe ubranego w strój Legionisty, który po dotknięciu mówi My Name is Maximus Decimus Meridius, zawsze go dotykam przed meczem w WB i podnosi on moją pewność siebie. Ave Cezar. Dziękuje za wywiad, pozdrawiam moją dziewczyne Klaudie z Kielc.
    [/pre]

Post Scriptum: Następnę będą krótsze, obiecuje xd
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2016, 18:36:52 wysłana przez Shanty »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 19, 2016, 18:52:33 »
    No, no według mnie tak dobrego wywiadu jeszcze na tawernie nie było. Muszę pamietąc aby dać Ci piwo bo dzisiaj już Ci dałem. Naprawdę propsy a sam wywiad bardzo ciekawy. Tylko jeden aspekt jest dziwny najpierw Prusak pluję się o format turniej a potem go chwali? XD

Offline Jarzo

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 19, 2016, 18:57:09 »
    Dzięki za pozdrowienia, oczywiście wzajemnie ;).

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 19, 2016, 19:02:56 »
    IvE - plułem się o rozstaw pick nightów, akurat format chwaliłem u Dyktatora również, mając w pamięci ostatnie problemy z normalnym rozgrywaniem grup, przerwami pomiędzy kolejnymi rundami itd. Więc format ligi akurat w moim mniemaniu jest o wiele lepszy aniżeli grupy. Szczególnie, że tu jest Polska. A za wywiad dziękuje, starałem odpowiadać ciekawie - lepiej utrzymuj dłuższą formę, od razu wygląda to lepiej i o wiele bardziej interesująco.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 21, 2016, 12:48:34 »
    Dobra robota ;) czekam na więcej wywiadów :)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 26, 2016, 16:41:14 »
    Czekam na blakhołka

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 26, 2016, 17:05:16 »
    Wywiad z BlackHawk'iem - jedną z czołowych postaci Polish Eagles [PE]

SHANTY: Chociaż grasz pod nickiem Blackhawk, wiele osób zna Cię z imienia. Emil, co możesz nam o sobie powiedzieć?

BLACKHAWK: Tak jak zauważyłeś mam na imię Emil i pochodzę z Serocka koło Warszawy. W Warbanda gram bodajże od 2010 roku i zaczynałem w ZKM, właściwie pod innym nickiem bo jako Crusader. Był już jeden o takim mianie więc został Blackhawk. Głównie grałem w polskich klanach, których trochę było więc nie będę wszystkich wymieniać. Najwięcej czasu oczywiście spędziłem w PE, w którym jestem do dziś. Poza Warbandem interesują się sportem, głównie piłką ręczną i nożną. Kibicuję w nich Wiśle Płock i Napoli.

Właśnie, Blackhawk, skąd pomysł na nick?
    Szczerze to już nie pamiętam do końca skąd się to wzięło. Chyba od Chicago Blackhawks. W tamtym czasie podobało mi się to miano, więc akurat tak wyszło.

Twoja postać  w grze budzi wiele sympatii, dla niektórych może być nawet ciekawa. Wyjaśnij nam dlaczego Twoja czupryna jest ruda?
    Uważam, że dodaje mojej postaci jakiegoś uroku(śmiech). Akurat ona mi się nigdy nie znudzi. Używam tej praktycznie od samego początku swojej gry i jakoś szczególnie nie ewoluowała. Jedyny dodatek to brak butów, który wyniosłem z WV, klanu który bardzo dobrze wspominam. Pierwszy propagował to Szymczak, a potem Krzyżak.

Cztery kolejki drugiej edycji WMT za Tobą. Dwa zwycięstwa, dwie porażki. Jest co świętować?
    Szczerze z naszym składem w tym sezonie liczyliśmy na więcej, ale trafiamy na bardzo ciężkich przeciwników, a co z tym idzie trudno o dobry wynik. Tak czy inaczej dalej celujemy w playoffy, więc w kolejnych dwóch kolejkach bez względu na wszystko musimy wygrać.

Przegraliście z AE i Castellans. Przeważyła różnica umiejętności, czy może słabszy dzień?
    To dwie bardzo silne ekipy, zwłaszcza AE, które kolejny raz jest wielkim faworytem turnieju. Z AE mogliśmy zdecydowanie więcej urwać, ale poza coraz mniejszymi różnicami w umiejętnościach mieliśmy trochę pecha. Często nasi przeciwnicy przeżywali na bardzo niskim poziomie hp. Można powiedzieć, że podobnie było w drugim meczu chociaż przeciwnik był bardziej w naszym zasięgu. Bardzo słabo weszliśmy w mecz gdzie przegrywaliśmy mecz już 5 0, ale udało nam się odwrócić trochę pierwszą mapę do stanu 5 3. Później parę rund sthrowowaliśmy i się trochę podłamaliśmy gdyż było bardzo blisko powrotu w ten mecz.

"Z AE mogliśmy zdecydowanie więcej urwać, ale poza coraz mniejszymi różnicami w umiejętnościach mieliśmy trochę pecha "

Macie kilku solidnych graczy z innych krajów. Tacy ludzie jak Firunien, Pon czy Kurtz muszą znacząco wpływać na Waszą formę.  Jak to przekłada się na rozgrywki krajowe?
    Ci gracze podnoszą nasz poziom na WMT i z pewnością może ich trochę brakować. W zamian mamy dodatkowe wzmocnienie na strzelcu i piechocie, gdyż w naszym rosterze są Blade i Łowca. Mimo, że mniej liczna to nasza konnica na PP i tak wygląda bardzo solidnie, prawdopodobnie najmocniej w całej stawce.

Rozumiem, bardziej skupiacie się na WMT 2 czy tegorocznym Pucharze Polski?
    Póki trwa WMT to oczywiście on jest priorytetem. Wciąż mamy szanse na playoffy.

Przejdźmy w takim razie do Pucharu. Jak rozumiem to nie jest Twoja pierwsza edycja?
    Wydaje mi się, że zacząłem przygodę z PP w drużynie PE w 2011 roku. Od tego czasu występuję w niej co rok.

Z moich informacji wynika, że masz na swoim koncie kilka trofeów.  Pochwal się.
    Największym osiągnięciem dla mnie było wygranie edycji PP z 2012 roku, w którym dość niespodziewanie sięgnęliśmy po zwycięstwo. Ze wszystkich edycji do tej pory był to z pewnością najmocniej obstawiony turniej. Także z reprezentacją w 2012 sięgnęliśmy po brąz. Równie dobrze wspominam wywalczone z Trinity srebro w trzeciej edycji ENL'a. Był pewien niedosyt bo wygrało IG, które udało nam się wcześniej pokonać, ale to wciąż świetny wynik. Poza tym w niedawnych edycjach Pucharu zdobyliśmy resztę medali dla PE (w 2014 srebrny, a w 2015 brązowy). 

Co w tym roku? Klarujecie się na faworyta rozgrywek. Nie ma innego wyjścia jak tylko zająć pierwsze miejsce? Ktoś może wam zagrozić?
    Oczywiście wierzymy w swoje możliwości i celujemy w zwycięstwo. Inny wynik będzie dla nas sporym rozczarowaniem. Podobne cele mają z pewnością ekipy SRC i OR, ale są też inne solidne drużyny, które poza nimi też mogą nam zagrozić.

"Oczywiście wierzymy w swoje możliwości i celujemy w zwycięstwo. Inny wynik będzie dla nas sporym rozczarowaniem."

Pierwszy mecz rozegraliście z Imperium Polskim [IPL]. Zgarnęliście komplet zarówno punktów jak i rund. Jak rozumiem obyło się bez żadnych problemów?
    Jest to bardzo znany nam przeciwnik, istniejący dłużej od PE. Raczej nie mieliśmy jakiś strasznych problemów w tym meczu chociaż trzeba zauważyć, że dla IPL znacznie ważniejsze jest uczestnictwo i gra w starym gronie niż zdobywanie trofeów. Za to ich bardzo cenię.

W drugiej kolejce starcie z Ja już nie gram [Old]. Urwali Wam jedną rundę. Domyślam się, że było trudniej niż w poprzedniej kolejce. Jak oceniasz ten mecz? [Old] mimo tego, że składa się z graczy, którzy po latach wrócili do war banda to solidny zespół. Zgodzisz się?
    Z pewnością. Jarzo i Harnaś mają epizod w WV, więc już to mówi dużo o ich klasie. Trzon stanowią gracze PK, więc są dość zgrani. Przy odpowiednim pokierowaniu przez Jarza mają szanse na dobrą pozycję.

Dzisiaj kolejny picknight. Wróbelki ćwierkają, że traficie na Ortalionów, zapowiada się mocne starcie na szczycie tabeli.
    Jest to bardzo prawdopodobne. Będzie to najcięższe spotkanie do tej pory w PP jeśli na siebie trafimy. Bez względu na wynik najważniejsze starcia przyjdą dopiero w playoffach, a zatem ten mecz nie rozstrzygnie jeszcze niczego.

Osobną kwestią są Wasze osobiste animozje. To Cię dodatkowo motywuje?
    Oczywiście nie żyjemy w przyjaźni po pewnym incydencie, na który po prostu nie mogę przymknąć oko. W tej chwili jest to bardziej osobista kwestia niż klanowa. Do tego meczu podejdziemy tak jak do każdego innego, skupieni i będziemy walczyć o zwycięstwo.

Wróćmy do drugiej kolejki. Oglądałeś  inne mecze? Muszę przyznać, że obyło się bez niespodzianek.
    Tak śledziłem rezultaty, teraz czekają nas bardziej wyrównane mecze w tej kolejce patrząc na rozstaw drużyn w picknight'cie.

Chciałbym zapytać Cię o mecz Legionistów [L] z Sarracenami [SRC]. Spodziewałeś się takiego wyniku, czy liczyłeś jednak, że ci pierwsi ugrają co najmniej kilka rund?

Na pewno zwycięstwo SRC było do przewidzenia. To wciąż jeden z faworytów do wygrania pucharu chociaż ich roster jest osłabiony w stosunku do poprzednich edycji. Bardzo lubię zespół Legionistów, miałem przyjemność poznać bliżej ich graczy więc liczyłem na trochę korzystniejszy wynik dla nich. Mecz ten wciąż nie odbiera im szans na dobry wynik w turnieju. Dodatkowo zostali wzmocnieni Arthasanem od tej kolejki, powinno być coraz lepiej.

Przejdźmy do innego starcia. Hitmeni połączeni z Warsong [HiW] po pierwszym meczu, w którym zgarnęli walkowera, w mocnym stylu [12:0] wkroczyli w rozgrywki. Masz wrażenie, że mogą być czarnym koniem tegorocznej edycji?
    To kolejny zespół, który ma szanse nawet i na podium. Mają najszerszy skład z wszystkich zespołów z racji połączenia WSC z Hitmenami. Wspólnymi siłami mogą sprawić wiele niespodzianek, ale ich aktualną formę poznamy po starciu z którąś z wcześniej wymienianych drużyn. Także na nich liczę, grają ze sobą już wiele lat i być może przyszedł ich czas w tym roku.

Porozmawiajmy o waszym rosterze. O ile w WMT macie zagranicznych graczy to w PP16 musicie radzić sobie bez nich. Jak wypada zestawienie wyłącznie polskich graczy?
    Uważam, że całkiem dobrze. Tak jak wspomniałem mimo braków z WMT wciąż prezentujemy się mocno w stawce. Właściwie mógłbym wymienić cały nasz roster, każdy swoją osobą coś wnosi. Na konnicy brylują Woj z Blue, którzy po ogarnięciu swoich problemów z internetem będą wnosić bardzo dużo. Mamy genialnych łuczników na czele z Prince'em, który jest jednym z najbardziej utytułowanych polskich graczy, Blade'em i Blast'em, który powraca po dość dużej przerwie do swojej optymalnej formy. Mamy bardzo szeroką kadrę na piechocie Warhammera, Cramera, Ganczo, Teoissa, Kamillo czy Łowcę.

Dużo mówi się o zmianie w sztabie dowodzenia. Z tego co wiem oddałeś opaskę kapitana drużyny Warhammerowi. Co spowodowało tą decyzję?
    Nigdy nie przepadałem za dowodzeniem na meczach, robiłem to bo myślałem, że nie ma zbyt wielu chętnych na to stanowisko. Przed WMT Warhammer zechciał się tym zająć i ogólnie wychodzi to mu całkiem nieźle. Zdarza się jednak, że ktoś inny się tym też zajmuje. Dalej ja, Prince czy nawet Woj. :P

"Nigdy nie przepadałem za dowodzeniem na meczach, robiłem to bo myślałem, że nie ma zbyt wielu chętnych na to stanowisko"

Dużo zmieniło to  w Waszej grze?
    Na pewno ja mogę się bardziej skupić na grze, zdecydowanie lepiej mi się gra kiedy ktoś inny dowodzi. U Warhammera na przykład ta różnica jest trochę mniejsza więc można powiedzieć, że podniosło to nasz poziom w tym zakresie.

Mimo wszystko drużynę macie silną. Doświadczeni gracze z których nie jeden zjadł zęby na tej grze. Macie jakiś problem w drużynie?
    Raczej wszystko jest w porządku. Znamy się już parę lat, rozumiemy się dobrze.

Gdybyś miał wskazać najsilniejszą klasę w dzisiejszym PE?
    Myślę, że byliby to łucznicy. Na SNL mieliśmy braki w tym zakresie, a teraz znowu to nasza zaleta i widać to w naszej grze.

Przepis na zwycięstwo według Blackhawka?
    Dać Prince'owi strzelać.(śmiech)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 26, 2016, 17:30:55 »
    Co to za patusy w głosowaniu?! A nie jedyny prawdziwy Patus?!11one1

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 26, 2016, 17:32:31 »
    Wybacz Kradus, ale wybrałem raczej osoby decyzyjne ;) Wyjątkiem jest Sebebar ze względu na top fragera :p
    EDIT: Jak może zauważyliście, dodałem ankietę gdzie Waszymi głosami decydujecie o tym kto będzie odpowiadał w następnym tygodniu! :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 26, 2016, 17:43:50 »
    Skandal! Hańba! Zdrada! Wojna!!!

Offline Jarzo

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 26, 2016, 17:58:51 »
    Bardzo fajne i rzetelne wywiady. :) Dzięki za miłe słowa Emilu. Dobra robota Shanty ! :)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 26, 2016, 18:07:02 »
    Zrób wywiad z Wojem, best cav PP

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 26, 2016, 19:43:23 »
    Super wywiad. Fajnie by było aby tempo się utrzymało i 1 kolejka=1 wywiad.A na końcu zawsze można zrobić wywiad z którymś z sędziów/organizatorów.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 26, 2016, 19:47:21 »
    A co masz parcie na szkło? Czy może chodzi ci o kogoś innego?